Torsdag - frustrerad

     2007-08-30 @ 21:13:41
Ibland kan jag bara bli så j-vla frustrerad. Läste en diskussion på en blogg om dagis/förskola/lekis. Skrev en liten förklarande kommentar och får påhopp... ursäkta mig för att jag ville klargöra begreppen. Det visar bara hur tjejer är..... så  t r å k i g t. Så det är visst bara om man är "nyutexaminared dagisfröken som man kallar sig förskollärare"... jo förmodligen. Jag tog förskollärarexamen för 8 år sedan efter 3 år på högskolan.... *orka*

Onsdag - precis

     2007-08-29 @ 21:36:45
Precis hemkommen efter en lång jobbedag. Jag fick dock en paus på 2 timmar hemma hos kära Pappsen och Frugan :) tack så mycket för god mat och trevlig pratstund.

Imorgon kommer Dylan hem, jag längtar efter mys :)

Tisdag - ååååååhhhhh

     2007-08-28 @ 19:05:56
V   I   L   L     H   A     G   O   D   I    S  ! ! ! ! ! !

Tisdag - sådär kul

     2007-08-28 @ 18:12:34
Tar tag i saker efterhand... har absolut ingen som helst lust... men måste man så måste man.

- trappan är städad (hata hundhår)
- etiketter till nya mapparna är gjorda
- jag har ringt mitt gamla bilförsäkringsbolag
- jag har kollat upp min hemförsäkring, den ska bytas till bättre i oktober :)

Tänkte att jag ska göra mig något gott och käka nu... o så blir det lite tv-tittande + insättande av kort

Måndag - morgondagen

     2007-08-27 @ 20:05:04
Imorgon måste jag ta tag i lite saker här hemma... och med Helene Turstens andra bok "Nattrond" i öronen ska det nog gå vägen....här kommer listan

- städa trappen
- läsa igenom alla papper jag fick idag
- kolla upp min hemförsäkring
- sätta in foto i album
- sortera papper i mina nya snygga mappar :)

Måndag - vuxenpoäng

     2007-08-27 @ 19:58:12
Attans vad trött jag är idag... fick en massa vuxenpoäng , hade möte i grannstaden efter jobbet idag, var inte hemma förrän vid 6 ikväll (körde hemifrån innan 6 i morse).

Ikväll blir det tv o slapp... attans sugen på godis är jag... men det ska jag i n t e äta!

Söndag - mys

     2007-08-26 @ 20:56:07
Ikväll har jag myst järnet med Bellis, 16 dagar, och Semlan, 6 veckor :) De är bara så underbara. Nannyn har ryckt ut igen... bebisarna tystnar när jag vyssjar o myser :)

Söndag - helgen

     2007-08-26 @ 13:35:15
I fredags åkte jag ju till min älskling. Vi "offrade" oss att hämta lill-Zlatan efter hans fotbollsmatch... då kunde vi ju köra inom affären och köpa cola... man blir ju så cola-törstig av Videomix-godis :) Sen fixade jag undan lite i köket... plockade ur och i diskmaskinen. Svärmor mådde inte så bra... så hjälpen uppskattades.

Igår hade jag en helt underbar dag. Jag gjorde ingenting :) nästan iallfall. Lyssnade klart på "Den krossade tanghästen", la en himla massa patiens; 19 studenter :) Tvättade lite kläder till Dylan, så han kunde ta med rena kläder till studentlägenheten. Jag ringde även och kollade vad jag kan få för min gamla bil... inte så mycket... blir skroten för bilen och så ska jag nog sälja mina vinterdäck på Blocket. På kvällen körde vi Lill-Zlatan till fjällorna och sen käkade vi middag i grannstaden... mycket mumsigt.

Nu är jag hemma och tittar på friidrott på tv.... skoj! Dylan kör upp till "Sveriges kristnaste stad" nu i eftermiddag... :( men jag får träffa honom på fredag igen :) Om 2 timmar ska jag o Mysflickan till Storasyster, ska bli skoj :)

Fredag - helg

     2007-08-24 @ 18:36:47
Igår åkte jag till Mysflickan, Thaiboxaren och Tösabiten aka Semlan. Träffade tjejer jag inte sett på ett tag och hade jättetrevligt. Semlan är bara såååå söt, nästan lika söt som Bellis. Tog ett tag o köra hem igår över åsen... attans dimmigt emellanåt, så jag fick krypa fram. Stupade i säng när jag äntligen kom hem, o jag var lagom pigg när klockan ringde imorse.

Nu ska jag strax bege mig till Dylan. Har varit hemma en stund efter jobbet och tvättat o snart ska jag diska. Tror att det blir en tur inom Videomix innan jag kör... är väldigt sugen på deras godis + att jag vet att Dylan säkert vill ha lite choklad.

Idag säger jag G R A T T I S till Mamsen som fyller 52 år, Mysflickan som fyller 27 år och Lilla M som fyller 1 år.


Åter söndagkväll!

Onsdag - min älskling

     2007-08-22 @ 17:28:41
Idag kommer min älskling till mig. Vi lyxar till det med pizza och fotbollsmatch på tv:n :)

Tisdag - jobb

     2007-08-21 @ 21:11:07
Ibland funderar jag starkt på att byta jobb. Nån som har något förslag?

Tisdag - bombnedslag

     2007-08-21 @ 17:03:22
Min lägenhet ser verkligen ut som ett bombnedslag... måste ta tag i det snart. Får nog göra en liten raid ikväll. Med "Den krossade tanghästen" i öronen kanske det går vägen. Hade varit skönt om det varit fint och städat här hemma... men jag är ju som jag är... inte mycket att göra åt det.

På torsdag får jag nussa bebis. Då ska jag träffa Mysflickan, Thaiboxaren och Tösabiten som är nere och hälsar på :) Förhoppningsvis ska vi hälsa på Storasyster och Bellis på söndag. Flickorna måste ju träffas och lära känna varandra :)

Ganska hektiskt på jobbet denna veckan... iaf på förmiddagarna. Jag har 2 inskolningar... den ena är inne på sista veckan och den andra började igår. Känns som om man vill dela sig på 2... men det ska nog gå vägen.


Uppdatering: Jodå... det blev städat... + att jag har dammsugit

Söndag - hemma

     2007-08-19 @ 20:51:10
Hemma igen efter Snusketörs-helg :)

Igår blev det våfflor, kräftskiva (måste fixa stabilare hattar till den 8:e), en hel del alkohol (Tiny citat "nu måste jag ha en snaps, jag börjar bli nykter") och Rummikub (spelet  Ä R viktigast). Jag och Tiny tog även oss ett dopp i havet (första i år), Bess bangade men vi tycker om henne ändå :) Observera att vi badade innan vi började dricka (mest för oroliga föräldrar) Gick till sängs någon gång efter midnatt och lyckades sova enda till 10.00, inte dåligt. Jag gick en promenad med Kärlek, lilla vofsingen :) Sen hade vi en lugn dag med kortspel och Rummikub innan jag o Bess körde hemåt.

Tack underbara flickor för en
mysig helg! Älskar er. Puss

Lördag - :)

     2007-08-18 @ 11:33:49
Jag löööövar o visa leg på systemet... 4 månader och 12 dagar innan 30 :)

Snart bär det iväg till stugan vid havet. De tre snusketörerna har träff... ska bli jättemysigt :) Men först ska vi inom en nyöppnad butik *spännande*.

Åter imorgonkväll

Torsdag - dagens tips

     2007-08-16 @ 16:38:54
Ät inte för många BaFeSo-bullar...
då kan det hända att du får magknip *ajaj*

Onsdag - varför?

     2007-08-15 @ 20:51:57

Varför är jag så sörens trött hela tiden? Känns som om jag går o gäspar konstant. Idag fanns det inga barn kvar på min avdelning efter 3, så jag kunde gå hem en timme tidigare... det uppskattas. Ingen Dylan idag och det är tråkigt eftersom jag behöver kramar o mys *gillar inte bockajakten*. På fredag får jag träffa honom ytterst lite... lördag åker jag till Tiny i stugan och på söndagkväll/natt får jag förhoppningsvis träffa honom. Känns som att man vill umgås så mycket som möjligt eftersom han åker uppåt landet igen den 26:e.

Jag prenumenerar inte på den lokala tidningen (och inte nån annan tidning heller), men igår när jag var hos Pappsen passade jag på att läsa (läs titta) lite i den. Döm om min förvåning när Mysflickan, Thaiboxaren och deras lilla Tösabit log mot mig. Den bilden klipptes ut direkt :)


Nu har jag lyssnat färdigt på Stieg Larssons sista bok... attans! Har börjat på Helenes Turstens första "Den krossade tanghästen"... hoppas på att den är bra :)


Onsdag - oh my lord

     2007-08-15 @ 19:55:24

Igår fick jag en uppenbarelse :) Jag kom på hur jag skulle göra supergoda matbullar. Oh my lord vad goda de var. Jag har döpt dem till BaFeSo-bullar (Basilika Fetaost Soltorkad tomat) Här kommer receptet:

bafeso
BaFeSo-bullar a´la lilla anna

1 pkt Grekiskt lantbröd
1 pkt jäst
6dl vatten
1 burk Crema di Pomodori (Creme av soltorkade tomater)
1 kruka färsk basilika
Smulad fetaost  (jag gjorde med laktosfri)


Gör degen enligt instruktionerna på paketet. När den jäst i 30 minuter knådar du den och delar den i 2 delar. Kavla ut en del till en rektangel, inte för tunn. Bre Crema di Pomodori på degen. Klipp basilikan i strimlor och strö över. Smula fetaosten och strö över. Rulla ihop degen (som när man gör kanelbullar). Skär degen i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper (16st/plåt blir lagom). Gör likadant med andra deghalvan. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över lite torkad basilika. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 minuter.


Tisdag - fixat

     2007-08-14 @ 20:22:54

Åkte till Pappsen och Frugan efter jobbet idag. Fick god mat *tack*. Sen bytte jag lampa på min bil *tack pappsen för hejarop och vägledning*.

Nu ikväll har jag skickat in en hel drös med foton för framkallning... ska bli så skoj när de kommer :)

I morse försov jag mig... det gör jag a l d r i g ! Skyller på att jag var så sörens trött igår. Som tur var så var det lugnt på jobbet, så jag behövde inte stressa.


Måndag - T R Ö T T

     2007-08-13 @ 20:36:17
Idag efter jobbet körde jag direkt till Storasyster, Svågern och lilla Bellis. Hon är bara helt underbar :) Hon luktar såååå gott och är sååå mysig. Tänkte bara stanna en stund... men det blev visst nästan 6 timmar. Agerade lite nanny också, så föräldrarna kunde fixa lite i köket. Jag o Bellis låg o vilade i sängen = hon sov på mitt bröst och jag bara mös :)

Nu blir det strax CSI o sen sängen...


Längtar efter en dag med inget planerat.

Söndag - idag

     2007-08-12 @ 08:38:17
Idag ska jag med Dylan och hans familj till Den stora staden på andra sidan bron. Dax för frukost nu, tåget går om 1 timme.

Söndag - gårdagen

     2007-08-12 @ 08:36:50
Igår åkte jag o Dylan till Ullared, tur och retur på 7 timmar. Lite trötta var vi allt vi började resan vid 05.00, körde genom stan... och vi såg en hel del som var på väg hem efter festivalen... kanske till och med någon som varit på borta match ;). Bilen gick superbra hela vägen upp, förutom att radion krånglade med volymen... gick inte att sänka, så den fick vara av medan jag körde och sen fixade jag den :) Vi var uppe lite över 7 och fick parkering allra närmast varuhuset. Inne på Gekås var det så lugnt och skönt, inga tanter som körde på en med kundvagnar och man behövde inte trängas. Efter 2 timmar och en del fynd :) var vi klara. Tog en sväng inom Sko-Boo och där hittade jag dagens riktiga fynd, ett par vinterskor till mig :) De var fodrade med ull inuti... så sköna och varma + att undertill kunde man fälla ut broddar... perfekta skor för mig som är ute i alla väder under vintern... och de kostade endast 299 kr. Vi var hemma från äventyret kl 12.00 och då stöp vi i säng. Sov i 3 timmar och sen blev det mat på McDonalds. Dylan skulle iväg på släktkalas men jag bestämde mig för att hoppa över det och bara ta det lugnt i stället. Det blev en tripp till affären, tvättade en maskin tvätt och sen körde jag o hälsade på Lillebror med familj. Tittade på en herrans massa kläder som Älvan ärvt och spelade kort med Flisan (Svägerskans äldre dotter). Sen blev det bums i säng :)

Fredag - presentförslag

     2007-08-10 @ 18:21:51
Ska det behöva vara så svårt att byta en lampa på en bil? Jag tog med mig verktygslådan ut till bilen, öppnade motorhuven och konstaterade att man måste ha en hylsnyckel för att få bort spolarvätsketanken, så att man kan byta lampan i strålkastaren... och jag äger ingen hylsnyckelsats. Så eftersom jag brukar vilja klara saker själv (fast naturligtvis tar jag även tacksamt emot hjälp) så önskar jag mig härmed en hylsnyckelsats i 30års present... om nu nån kommer ihåg det om 4 månader.

Torsdag - M O S T E R

     2007-08-09 @ 20:06:00
Idag har jag blivit moster till världens sötaste lilla flicka :) blev så glad när Storasyster ringde och berättade. 21 dagar gick hon över tiden och fick bli igångsatt stackaren... men nu är flickebarnet äntligen ute.

Onsdag - tjejsnack

     2007-08-08 @ 18:01:54

Min Mysflicka fick ju en liten flicka för lite mer än 3 veckor sedan och jag har inte pratat med henne i telefon sen dess, bara messat o pratat över msn. Men idag ringde hon och det var så roligt att prata med henne, hörde även lillflickan i bakgrunden :). Jag är sååå avundsjuk på Storebror som ska dit o hälsa på imorgon, men jag får träffa henne när de kommer hemåt om 2 veckor.


Tisdag - ny bil

     2007-08-07 @ 20:44:09
Nu har jag köpt mig min nya bil... alltså ny för mig :) 3 saker som är extra bra med den är att vindrutetorkare, fläkt och bensinmätare fungerar... det gjorde det inte på min förra bil :)

Måndag - pärla

     2007-08-06 @ 19:26:13
Vilken pärla :) Förhoppningsvis blir den min imorgon.

Idag har jag fått många vuxenpoäng... är riktigt stolt över mig själv :)

Söndag - underbar kväll

     2007-08-05 @ 21:20:18
Just my luck... imorgon börjar jag jobba... o nu har det fina vädret kommit. Har legat vid poolen både igår och idag *så gött*, lite färg har man allt fått. Har precis varit ute på promenad... så skönt väder, fortsätter det såhär i veckan lär det bli fler kvällspromenader. Nu ska jag fortsätta min bilundersökning på nätet... man måste ju vara lite påläst :)

Uppdatering: Tror minsann att jag har hittat nåt jag gillar :)

Fredag - komplimang?

     2007-08-03 @ 16:00:35
Ska man ta det som en komplimang när man får visa leg. på systemet, 5 månader innan man fyller 30?

Fredag - duktig?

     2007-08-03 @ 12:29:40
Igår ringde jag och sa upp min bilförsäkring + att jag var hos en bilhandlare och kollade läget (inte med bilhandlaren då, utan vad det fanns för bilar). Tyvärr hade han inget av intresse, får se ifall det finns nåt annat i grannstaden. Idag har jag städat trappan grundligt *duktig flicka*. Senare idag ska jag åka till svärföräldrarna (som är på semester), ikväll är det nämligen poolparty, himla tur att poolen är uppvärmd. På söndag ska jag, Svägerskan och Älvan åka till IKEA, Lillebror blev överlycklig när jag sa att jag oxå ville dit... så slapp han följa med.

På måndag börjar jag jobba igen :( men vi har inte så många barn och jag behöver bara jobba typ 6 timmar/dag... så det funkar, skönt med en mjukstart. Veckan därefter är det allvar däremot. Då börjar jag inskola 2 barn... förmodligen samtidigt, men föräldrarna är kända (har 1 eller flera barn hos oss redan, alltså inte kändisar *fniss*), så det ska nog inte vara några problem. 

Torsdag - förändringen

     2007-08-02 @ 19:32:25
nyfrisyr

Torsdag - lista

     2007-08-02 @ 11:33:52

[Bild-googla på svaret på frågorna och välj en passande bild...]

NAMN
namn

EFTERNAMN
efternamn

FAVORITFÄRG
favofarg

SENASTE MIDDAG
oxfilé

OVANA
(jag är lite rörig ibland)
ovana

FAVORITGRÖNSAK
sparris

FAVORIT HUSDJUR
katt

SENASTE INKÖP
(en röra på Graffiti)
graffiti

DET GÖR MIG GLAD
(barn... tyckte bilden var sååå häftig)
barn


Torsdag - off I go

     2007-08-02 @ 08:36:55
Då bär det iväg till min frisör... ska bli spännande ;)   (och kanske inte FÖR kort som älsklingen sa igår)

Uppdatering: Är sååå himla nöjd med min nya frisyr... kan hända att det kommer en bild senare :)

Torsdag - gårdagen

     2007-08-02 @ 08:34:42
Min älskling kom hit efter jobbet och jag fick paket :) Jättesnygga trosor och en elvisp... min Dylan är både romantisk o praktisk. Jag har faktiskt aldrig ägt en egen elvisp... så det var kanske på tiden. Men jag har kanske saknat en 2-3 gånger om året... jag gör gärna grejer förhand. Men nu ska jag börja använda elvisp :) Förresten, trosorna satt som en smäck :)

Vi åt en superdupergod middag, sen slappade vi lite och sen blev det bio. Jag tycker ju väldigt mycket om Harry Potter, så Dylan offrade sig. Nästa onsdag ska vi se Simpsons... då får jag offra mig.

Igår satt jag här vid datorn och älsklingen låg o vilade/sov på soffan. Tittade på honom o tänkte: "Jag älskar dig så det gör ont". Han är verkligen det finaste som finns :)

Onsdag - moster

     2007-08-01 @ 13:46:36
Min älskade storasysters BF var för 13 dagar sedan, hoppas verkligen att bebisen vill titta ut snart, försökte locka h*n i måndags med att berätta att moster köpt paket... funkade inte så bra. Jag får väl göra som Storasyster och tänka att bebisen kommer nästa torsdag... då blir man ju överraskad om det kommer innan :)

Onsdag - imorgon

     2007-08-01 @ 12:16:05
Imorgon kommer sista delen, lördagen, i min egen serie "lilla annas dagar i hufvudstaden" :)

Onsdag - förberedelser

     2007-08-01 @ 12:14:57
Håller på med lite förberedelser inför 5års middagen ikväll. Igår fixade jag den franska potatisgratängen, så det är bara att strö ost över och slänga in den i ugnen senare. Nu har jag precis gjort fyllningen till den filoinbakade oxfilén. Den ska få svalna innan användning. Tänkte bege mig ut på en promenad... det verkar ju inte regna iaf. Har några ärenden på stan och sen får jag väl hem och fixa dukningen, dela oxfilén och fixa såsen.

RSS 2.0