Måndag - digitalkamera

     2007-12-31 @ 14:15:02
Fick ju en hel del pengar i födelsedagspresent (eftersom jag önskat mig det). Så nu ska jag ju köpa mig en digitalkamera. Har kollat runt lite idag, både på nätet och i affärer. Har fastnat för denna fina :)

Måndag - gammeltacka?

     2007-12-31 @ 10:22:32
Igår var det ju som sagt min dag :) hade verkligen en toppendag. I lördags gjorde vi ju en del dukning
förberedelser och på eftermiddagen började jag känna mig konstig. Det kröp i skinnet på mig och gjorde ont i huden. Gick och la mig fullt påklädd under täcke och fleecefilt. Men jag frös så jag skakade så Dylan fick komma med ytterligare en fleecefilt.... febern var ett faktum. Inte riktigt vad jag hade planerat... så det var bara att ta det lugnt. Senare på kvällen efter febernedsättande och pizza, så fixade jag och Dylan iordning borden, la på rosa dukar och så fixade jag bordsdekorationer.


lillanna
Igår gick det mesta i ultrarapid. Vi dukade fram grejer, hämtade smörgåstårtor och bakade kladdkakemuffins. Jag kände mig mycket bättre, som tur var. Gästerna fotavtryckbörjade droppa in lite efter 14.00 och de sista gick runt 20.00. Jag fick massor med fina saker, pengar och blommor... luktar lite som en blomsteraffär här inne :). Pappsen hade fixat ett peronligt kort med en bild på mig från när jag var liten :) och Mammsen hade hittat mitt fotavtryck från BB med tid, vikt och längd tryckt på, så det fick jag :) När det bara var några gäster kvar började det krypa i mitt skinn igen och göra ont i min hud. När gästerna gått hem kollade jag febern och som på beställning hade febern kommit tillbaka. Så efter lite städning här hemma, så var det febernedsättande och sängen som gällde. Har sovit som en prinsessa inatt... i nästan 10 timmar... det var längesen :)

Tack för presenter, blommor, grattis-sms och telefonsamtal!

Söndag - :)

     2007-12-30 @ 09:02:40
Idag är det MIN dag

Lördag - dagens

     2007-12-29 @ 13:31:29
[ ] Städa toaletten (får bli imorgon)
[x] Röja i klädkammaren
[x] Dammsuga
[x] Torka golven
[x] Möblera om
[x] Duka
[x] Ner på stan
[x] Allmänt plocka undan i lägenheten
[x] Äta PIZZA

Lördag - tidigt

     2007-12-29 @ 08:24:07
Jag gillar inte att vakna så himla tidigt varje dag... jag skulle vilja sova ut nån gång... men det verkar gå sådär. Huvudvärken dunkar i mitt huvud och listan för dagen är lång... men överkomlig.Jag kanske ska börja dagen med att lägga mig på soffan o titta på Wallander-filmen som jag spelade in igår.

Fredag - färdig

     2007-12-28 @ 19:47:13
Då var listan färdig för idag. La minsann till en sak på slutet :) Bestämde mig för att jag behövde en hylla till i köket, så nu är den uppsatt. Bildbevis kommer senare :)

hylla

Fredag - på god väg

     2007-12-28 @ 16:13:30
Då var 3 punkter på listan avklarade. När vi ändå var ute med bilen så passade vi på att köra inom systemet (hade tänkt att avverka den punkten imorgon). 30 nummer före oss, men vi tog ölen först o efter det var det inte så många nummer kvar. Hur mycket folk som helst överallt, parkeringshuset var knökfullt.

Nu har jag skrivit min handlelista, men det blir inget Maxibesök förrän senare. Vi körde förbi där påväg till McDonalds (vi höll oss typ 2½!! timme på skinkmackan pappa) och Maxis parkering var oxå knökfull... hoppas att det har lättat lite till ikväll. Städningen av balkongen ska Dylan fixa och jag ska fixa kylskåpet om ett tag. Känns skönt att slippa stressa :)

Fick förresten mitt första grattiskort med posten idag :) Tack så mycket storebrors mamma!

Fredag - uppe med tuppen

     2007-12-28 @ 08:07:24
Ja då sitter man här nyduschad och äter frukost. Ska ta bussen till Pappsen om en halvtimme och låna hans bil (eftersom min saknar krok), sen ska det hämtas släp så att jag kan forsla hem bord+stolar. Innan jag ska till Pappsen blir det en sväng inom jobbet för att plocka ihop lite saker som jag ska låna därifrån. Så när jag är hemma igen har jag redan fixat 2 saker på min lista för dagen :)

Torsdag - fixa och trixa

     2007-12-27 @ 19:54:37
Då var dagens uppgifter klara... och morgondagens planerade :) Känns jättebra att ha koll på vad som händer ;)

Imorgon ska följande fixas:

[x] Hämta bord och stolar
[x] Hämta koppar och termosar på jobbet
[x] Handla + panta flaskor
[x] Städa balkongen
[x] Städa ur kylskåpet (så jag får plats med smörgåstårtorna)
[x] Handla på systemet
[x] Sätta upp en hylla till i köket

Torsdag - bulle i ugnen

     2007-12-27 @ 16:19:39
Eller många bullar i ugnen, bakar restaurangbröd. Här hemma händer det grejer. Satt här i lugnan ro vid datorn och hörde hur det då och då lät lite från köket... gick ut för att kolla och det var degen som jäste över och droppade ner på golvet. Oooops! Så jag fick baka ut den och gjorde typ 30 bullar... de blev superstora... den första plåten är färdig, ska strax provsmaka. :) Hittade receptet här.

Torsdag - gårdagens mat

     2007-12-27 @ 09:32:47
Det blev inte någon premiär av ångkokarinsatsen. Vi provade att göra Indonesisk kycklinggratäng som jag hittat hos Karin. Den blev kanongod... den kan man verkligen experimentera mycket med och använda gräddblandningen som bas.

Torsdag - en dag för mig själv

     2007-12-27 @ 09:25:50
Nu har Dylan kört till sina föräldrar för att spendera dagen, kvällen och natten där... ut o röja i skogen. Så jag har en dag för mig själv... ganska skönt faktiskt. Ska fortsätta med att planera och förbereda inför födelsedagen, som nu bara är 3 dagar bort :)

Skrev lång lista igårkväll, så jag slapp att ligga och fundera på allting när jag skulle sova.

Idag bli det promenad till Maxi (eftersom bilen är med Dylan) och sen ska jag kånka hem en hel del mjöl och annat grejs så att jag kan baka lite bullar :) goda matbullar *mums*

Onsdag - american idol 2006

     2007-12-26 @ 21:25:06
På TV400 är det "american idol"-maraton hela dagen... jag har naturligtvis fastnat. Där är en kille som är sååå grymt charmig... Ace heter han :)


Onsdag - lugn dag

     2007-12-26 @ 18:02:49
Idag har jag haft en lugn dag. Tiny och Bess var här en stund, vi traggade och bytte julklappar. Jag fick En härlig bok och bullformar från [kala:s får:m]. Sen gick jag och Tiny ner på stan, käkade bakad potatis *mums* och jag hittade en klänning till min födelsedag..... den är sååå fin och sitter som en smäck. Det blev en härlig promenad... i kyligt väder *stackars våra öron*

Nu ska jag och Dylan bege oss till Maxi och handla lite. Idag ska jag laga mat tänkte jag... känner lite för det... ska kanske inviga min ångkokarinsats :)

Tisdag - helt slut

     2007-12-25 @ 21:46:55
Julen har varit toppen, men nu är jag helt slut. Har precis kommit hem efter besök hos Pappsen och nu ska vi bara ta det lugnt. Jag har installerat mitt nya tangentbord som jag fick av lillebror med familj, det är toppen att skriva på :)
Imorgon kommer Tiny och Bess på förmiddagen och vi ska byta julklappar :) Sen blir det kan ske en tur på stan på eftermiddagen, ska byta en tröja jag fick i julklapp.

Har strukit några saker från önskelistan :)

Söndag - lilla annas jul

     2007-12-23 @ 12:14:25
Julafton: 

♥ Packar in x antal julklappspåsar i bilen + Prinsen + kattlåda.
♥ Alla 5 syskonen med ev. respektive + ev. barn firar hos Mamsen på förmiddagen. Vi tittar på Jullovsmorgon, äter god julfrukost och öppnar paket i åldersordning :) 
♥ Jag, Storasyster och Lillebror (med respektive+barn) åker till vår farmor och farfar och dricker lite glögg och umgås.
♥ Sedan kör jag och Dylan hem till hans föräldrar, käkar lunch (ofta väldig sen pga allt flängande) + julgodis. På eftermiddag/tidig kväll åker vi sedan till Dylans farmor och firar jul där.

Juldagen:

♥ Vaknar upp hos svärföräldrarna... förhoppningsvis utsövd. Beger väl oss hemåt efter lunch.  
♥ Hämtar upp Storasyster och Bellis och kör till Pappsen och Frugan. Där ska vi käka tacos *mumsifullibibblan*, ha julklappsutdelning och umgås.
♥ Om vi orkar så blir det kanske en tur till grannstaden för att umgås med vännerna som är hemma.

Annandagen:

♥ Göra absolut ingenting... förutom att mysa och planera inför födelsedagen.

Söndag - GOD JUL

     2007-12-23 @ 11:10:18
godjul

Söndag - äntligen

     2007-12-23 @ 09:17:11
Nu har Miia äntligen fått sin lilla bebis. Det blev en flicka och hon föddes tidigt i morse :) Stort grattis till Miia

Lördag - bebismys

     2007-12-22 @ 18:39:11
Började dagen med att städa... enda fram till klockan 14, med några små datapauser och en lunchpaus. Har även hunnit att tvätta undan :) Semlan och hennes mamma kom och hälsade på, de körde för en liten stund sen. Vi fikade o traggade o gosade bebis :) Prinsen blev helt förskräckt och gick och la sig i klädkammaren när de kom, men när Semlan skrek inne i sovrummet så sprang han ut till oss... väldigt konfunderad var han. När hon sov i sängen så smög han fram längs kanten och kikade och gick sen försiktigt upp i sängen och nosade lite på henne, sen hoppade han ner igen :) så jäkla nyfiken, vi stod bara o skrattade åt honom för han såg så rolig ut :) Det var jätteroligt att träffa dem, 3 månader sen sist. Förhoppningsvis ses vi igen om en månad... men då utan barn ;)

Nu försöker vi komma på något att äta... kom ju på att det är lördagskväll... då vill man ju ha nåt gott. Dagarna går liksom ihopa nu... det är många "lördagar och "söndagar" efter varandra.

Jag ska iallfall ta en promenad ner till Maxi för att inhandla lite saker att äta (om vi nu kommer på vad vi ska ha)... det är en fördel med julen... Maxi har öppet till 21 på en lördag. :)

Lördag - så var det minsann

     2007-12-22 @ 10:57:24
Hittade detta hos Mia... ska visst vara för 80-talister... men jag har valt ut det som stämmer in på mig som är född -77

♥ Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
♥ Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin
♥ Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
♥ Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
♥ Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
♥ Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
♥ Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"
♥ Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV
♥ Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
♥ Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal
♥ Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
♥ Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)
♥ Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen
♥ Vi som använde gnuggisar dagligen
♥ Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
♥ Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
♥ Vi som spelade in musik på kassettband genom radion 
♥ Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google
♥ Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter
♥ Vi som läste OÄ i skolan
♥ Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande
♥ Vi som har gjort massvis med busringningar innan "Anitan" dök upp
♥ Vi som smällde äkta tiger-smällare och thunder kings (inga nya mjukisvarianter) varje nyår
♥ Vi som åkte båt till Danmark
♥ Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
♥ Vi som fick fler finnar av Clearasil
♥ Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten
♥ Vi som läste Lyckoslanten
♥ Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
♥ Vi som var med på rökrutornas tid 
♥ Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag  
♥ Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost
♥ Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra
♥ Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
♥ Vi som använde telefonkort och beeper innan mobilernas tid  
♥ Vi som fortfarande säger Domus eller Servus i stället för Coop
♥ Vi som älskade bockastyren och max antal växlar på cyklar
♥ Vi som hade föräldrar som inte helt förstod att varumärken betydde allt på skolgården
♥ Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
♥ Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt  
♥ Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet 
♥ Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..." 
♥ Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor  (kompisars mammor)
♥ Vi som hade bänkar med lock på
♥ Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000

Fredag - sammanfattning av 2007

     2007-12-21 @ 23:39:17

Hittade listan hos Sara

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte på en Blogg-bira och träffade en hel massa människor jag inte kände.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Avger aldrig nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, en av mina bästa vänner + min storasyster (som oxå är en av mina bästa vänner)

4. Dog någon som stod dig nära?
Tack och lov inte

5. Vilka länder besökte du?
Danmark

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
En sommar med sol på semestern

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
9 augusti; då blev jag moster

8. Vad var din största framgång 2007?
Att jag tog steget och anmälde mitt intresse för en annan anställning

9. Största misstaget?
Hmmm, misstag? vet jag inte om jag gjort nåt

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Fick bukt med min mage... hade en liten svacka där i början av året.

11. Bästa köpet?
Min "nya" fina bil :) 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Vi får väl se när året är slut

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Rihanna - Umbrella
E-type - True believer

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hade en liten svacka på hösten... men annars skulle jag nog säga gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat

18. Hur tillbringar du julen?
Överallt ;)

19. Blev du kär i år?
Nej, var redan kär när detta året började

20. Hur många one night stands?
Ingen.

21. Favoritprogram på TV?
Grey´s anatomy

23. Bästa boken du läste i år?
Stieg Larssons 3 böcker

24. Största musikaliska upptäckten?
Timbaland

25. Något du önskade dig och fick?
Garage till min "nya" bil

26. Något du önskade dig men inte fick?
Storvinst på lotterna vi skrapat på jobbet

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Fyller ju år nästa söndag, så den frågan är lite svår att svara på. Men den ska firas med familj och släkt.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om min älskling varit färdig med sin utbildning

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Lite mer vuxet, lite mindre urringat

31. Vad fick dig att må bra?
Min älskling, familjen, vännerna

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Måns Zelmerlöv (jaja, jag vet att det är barnarov)

33. Vem saknade du?
Min älskling, eftersom han bor 20 mil bort.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Min Bellis, hon är ju alldeles ny :)


Fredag - färdig

     2007-12-21 @ 23:14:51
Alla julklapparna köpta och inslagna + att etiketterna är påsatta. Men det bästa av allt är att Dylan är hemma hos mig. Körde och hämtade honom direkt efter jobbet idag. 2,5 timmar upp, packade ner alla hans grejer och sen körde vi tillbaka igen = han fick köra hem. Sen blev det pizza och På Spåret här hemma. Har fixat lite här hemma ikväll, Dylan har fått kontor i köket efter att det städats av mig + att jag har plockat undan lite i vardagsrummet. Semlan och hennes mamma kommer ju imorgon och hälsar på :)

Torsdag - helt slut

     2007-12-20 @ 20:19:55

Jag går verkligen på ren och skär vilja just nu... är så förbannat trött och huvudvärken spränger. Skittrött var jag idag på jobbet... räknade ner timmarna. Imorgon har jag 4 timmar kvar... men då har vi 5 barn... så det blir lugna gatan. Det ska bli helt underbart att få vara ledig i 11 dagar.

Allting är nästan fixat inför julen, endast några klappar som ska slås in *fixas ikväll*, känns väldigt skönt.
Så nu kan jag börja fundera över min födelsedag... mycket är redan klart...är oxå väldigt skönt! Skriver listor så jag inte ska glömma något eller ligga och fundera om nätterna.

9 dagar kvar som 29-åring :)


Onsdag - mitt värde

     2007-12-19 @ 17:50:57
Hittade denna hos Helen

NATURLIG HÅRFÄRG ?
[ ] Rödhårig - 700 kr
[ ] Annan - 700 kr
[x] Brunhårig - 200 kr
[ ] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr

ÖGONFÄRG ?
[x] Blå - 1000 kr
[] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 160-200 cm - 1700 kr
[ ] 160-140 cm - 1500 kr
[ ] 140-120 cm - 700 kr
[ ] 120-100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[ ] 41-60 - 1200 kr
[ ] 31-40 - 1000 kr
[x] 26-30 - 700 kr
[ ] 21-25 - 500 kr
[ ] 18-20 - 200 kr
[ ] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[ ] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[ ] Mellanbarn - 1000 kr
[ ] Tredje barnet - 1000 kr
[x] Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL ?
[ ] Nej - 4000 kr
[ ] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[x] Ibland - 2000 kr
[ ] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[ ] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[x] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[ ] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[ ] Rosa - 20000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[ ] Grå - 6000 kr
[ ] Blå - 5000 kr x2
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[x] Röd - 4000 kr x 3 (våra färger finns inte med... men röd är väl närmast)
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[ ] 45-52 - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43 - 2000 kr
[x] 38-41 - 1000 kr
[ ]       -38 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[ ] Röd - 6000 kr
[ ] Vit - 4000 kr
[x] Grön - 3500 kr
[ ] Orange - 3000 kr
[ ] Gul - 3000 kr
[ ] Lila - 2000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[x] Rosa - 1000 kr
[ ] Brun - 500 kr
[ ] Annan - 500 kr
[x] Blå - 450 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[ ] Ja - 5000 kr
[x] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[ ] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] Bad någon om hjälp - 1000 kr

Mitt värde är:
33 750kr

Onsdag - YES

     2007-12-19 @ 16:49:14
Jag fick som jag ville :) jobbar 8.30-12.30 på fredag... skönt att komma upp i lagom tid till Dylan... då kommer vi ju hem i någorlunda tid på kvällen.

Idag har vi haft julfest med barnen på jobbet och nu är mitt huvud helt slut. Måste ta tag i mitt kök känner jag, så det blir väl till att sätta på musik på hög volym så man kommer igång.

Undrar vad man ska äta till kvällsmat idag? Är sugen på nåt onyttigt :) *ovanligt*

Tisdag - inlåst

     2007-12-18 @ 22:12:47
Det är inte varje dag man blir inlåst i baksätet på en polisbil... så idag passade jag på. Vem vet, tillfället kommer kanske aldrig igen (förhoppningsvis). Nä, skämt å sido, en mamma på jobbet kom idag med kollega och polisbil. Barnen fick sitta i förarsäte och passagerarsäte och de tyckte att det var jätteroligt när jag satte mig i baksätet och polismannen låste dörrarna. Ett av barnen på min avdelning (pojke på 2år) pratade hela eftermiddagen om polisbilen som kom och hälsade på :) Ett annat hett samtalsämne idag var de 3 tomtarna som kom o knackade på fönstret när vi satt och åt frukost. Det resulterade i att 1 barn blev hysteriskt och 2 st gömde sig under bordet. Då frågar jag mig: vad är det som gör att det är tryggt under bordet? Undrar hur det ska gå imorgon när vi har julfest och det ska komma IN en tomte och dela ut julklappar till barnen... jag kommer att ha 3-4st i knät.

Tisdag - ny hårfärg

     2007-12-18 @ 21:30:00
Kände att jag verkligen behövde piffa till mitt hår... så idag handlade jag toning... är såååååå nöjd!
image85

Tisdag - 2,5 dagar...

     2007-12-18 @ 20:20:41
...kvar att jobba. Barnantalet på fredag krympte från 8 barn till 5 barn idag... imorgon tänkte jag föreslå att vi (jag och 2 kollegor) jobbar 4 timmar var... vilket resulterar i att jag jobbar mittenpass 08.30-12.30... då kan jag köra upp till Dylan tidigare :) *me like*

Tisdag - Tävling

     2007-12-18 @ 06:54:52
Josefine har en tävling på sin blogg där man kan vinna en jättefin body. Jag vill naturligtvis vara med :)

Måndag - kärt barn har många frisyrer

     2007-12-17 @ 22:48:04
frisyrer

Måndag - mitt hår

     2007-12-17 @ 22:11:07
Nu har jag haft min naturliga hårfärg rätt så länge... börjar o bli lite trött på den faktiskt. Var inne hos Therez och hon har tonat sitt hår i en sån fin färg, är väldigt sugen på den faktiskt. Det känns som om mitt hår behöver en uppiffning och toning är ju bara bra för håret. Jag är väldigt glad att jag slutade färga och bleka det och fick fram min naturliga färg + att jag klippte av det en bit. Nu har jag ett hår som mår bra :)

Måndag - bättre idag

     2007-12-17 @ 17:55:37
Igår var jag ett pms-monster = överkänslig. Kände mig helt off hela dagen och kom på på kvällen vad det berodde på... den molande värken i korsryggen har krupit sig på under hela dagen idag, rumpvärme i bilen är guld värd. Idag har det varit 10 timmar jobb; 6,5 timmar i barngrupp och 3,5 timme utbildning. Gick ner på stan en sväng och inhandlade 3 julklappar, sååå skönt att ha de undan. De som är kvar är gemensamma med mina syskon eller vänner. Nu kan jag kanske börja ta tag i den stundande födelsedagen :)

Måndag - julklappar

     2007-12-17 @ 17:46:54
14 down, 3 to go

Söndag - Englas uppmaning

     2007-12-16 @ 19:25:42
Idag har Engla skrivit en uppmaning i sin blogg. Och jag kan bara hålla med. Så eftersom jag inte känner mig särskilt glad över så mycket i mitt liv idag så ska jag glädjas med andra :)

♥ Jag gläds med Dylan som snart har jullov
♥ Jag gläds med Storebror som hittat sig en flicka :)
♥ Jag gläds med min Tiny som haft en trevlig fikastund :)
♥ Jag gläds med Lillebror som har fasters finaste flicka :)
♥ Jag gläds med Storasyster som har mosters finaste flicka :)


Jag vet att jag är negativ idag... ok då... jag får väl glädjas lite åt mig själv oxå... jag har ju det faktiskt himla bra, trots en dålig dag :) Nu ska jag beställa pizza.

Söndag - inte mycket uträttat

     2007-12-16 @ 18:00:33
Var på stan med Lillebror och Älvan... hittade ingen julklapp till Dylan, affärerna som jag skulle kolla på annan julklapp i var stängda. Jag blir såååå trött!!!!!!!!! Ingen bra Anna-dag idag.
prinsen






Älvan har jagat Prinsen idag... hon tyckte det var jätteroligt och sa: "Oooooooohhhh" jättehögt. Då blev han livrädd och sprang åt andra hållet. Men hon lyckades iallfall peta lite på honom... en liten räddhare är han allt, min Prinsen :)

Söndag - pigga upp

     2007-12-16 @ 14:00:19
Försöker pigga upp mig själv med att lyssna på Lars Vegas Trio - Lars christmas och slå in julklappar, men det går sådär. Vet inte riktigt vad det är med mig idag... känner mig helt nere... ingenting hjälper... inte ens nutty-time :/


Söndag - 3:e advent

     2007-12-16 @ 12:13:24
Var hemma vid 03.00 inatt, somnade som en stock. Sov till 11.00... kryss i taket :) Det blev skinkemacka till frukost (julskinka från Maxi) och super-G på tv. I eftermiddag ska jag ner på stan med Lillebror, Svägerskan och Älvan. Förhoppningsvis ska jag lyckas hitta julklapp till Dylan och Svågern. Funderar på o slå in lite julklappar idag... får se hur det blir.

Det känns helt underbart att jag bara ska jobba 5 dagar till och sen är jag ledig i 11 dagar. Ännu bättre känns det att när jag jobbat klart på fredag så ska jag köra och hämta Dylan :)

Söndag - alla redan?

     2007-12-16 @ 00:10:45
Då var det visst söndag... Bellis sover äntligen i sin egen säng... nannyn är trött och ska nog gå upp o slumra lite tills Storasyster kommer hem... annars blir det nog jobbigt att köra hem sen. Jag och Bellis har tittat på Pirates of the caribbean och jag har försökt somna henne galet länge... o till slut gick det. Lite i elva somnade hon och sov sen i min famn i ungefär en timme fram till filmen slutade. Hoppas nu att hon sover gott så att Storasyster får en lugn natt.

Lördag - än så länge

     2007-12-15 @ 14:09:19
Melodikrysset gick sådär idag... men men, man kan ju inte klara det varje vecka. Tur att jag gick ner till Maxi iaf... för parkeringen var knökfull. Träffade minsann tomten på Maxi... han sa god jul och bjöd på godis :) När jag kom hem rensade jag avloppen i badrummet... ingen vacker syn... o det luktade inte hallon direkt. Har 2 maskiner tvätt som snart är färdiga och sen funderar jag på o gå o vila lite... känner mig lite skröplig.

Lördag - vad händer?

     2007-12-15 @ 09:54:31
Idag händer inte så mkt... om en stund ska jag lyssna på Melodikrysset, sen blir det promenad till Maxi för o handla lite mat + 1 julklapp. Efter det ska jag hinna tvätta lite, käka lunch, slappa o sedan va hos Storasyster vid 17. Ska passa Bellis ikväll :)

Just nu är det riktigt tråkigt med distansförhållande. Har inte träffat min älskling på 13 dagar och jag måste snällt vänta 6 dagar till... blä för det!

Lördag- dagens Filippa

     2007-12-15 @ 09:39:15

Fredag - presenten

     2007-12-14 @ 17:55:11
amgel


Tack så mycket!

Fredag - pimp my painting

     2007-12-14 @ 17:52:17
pimp

Fredag - tv-kväll

     2007-12-14 @ 16:45:49
Tror att det får bli tv-kväll på SVT 1 ikväll :)

20:00 På spåret
21:00 Two weeks notice - kärlek på jobbet
22:40 Hipphipp: Itzhaks julevangelium

Fredag - ta tag i

     2007-12-14 @ 16:41:03

Gick o la mig i morse igen efter 2 avsnitt av Gilmore girls... lyckades sova i 1½ timme till. Sen begav jag mig ner på stan... pratade lite med Mamsen och mötte sedan upp Storasyster vid tåget. Vi körde lite speedshopping både innan och efter lunchen... 2 julklappar inhandlades :) Lunchade på ett litet thai-ställe, som tidigare var gatukök... litet ställe, men supergod buffé. Nackdelen är att man fullkomligt stinker thai-mat om kläder och hår... men gott var det :)
Efter stan gick jag långpromenad med Vovven, 1 timme var vi ute i friska luften. Fick en lite present för att jag ställde upp... visar den senare.

Vad ska man hitta på en fredag som denna? Ingen har jag att mysa med... alldeles allena... älsklingen ska jag inte hämta hem förrän nästa fredag. Ja, jag vet... man kan ju städa.... för det  Ä L S K A R  ju verkligen jag *NOT*


Fredag - julklappar

     2007-12-14 @ 15:59:28
10 down, 3 to go, 5 on it´s way
12 down, 3 to go, 3 on it´s way

Fredag - tidigt

     2007-12-14 @ 05:33:20
Hur normalt är det att vakna 04.42 när man har semester o sovmorgon? Tror att det är nåt på gång i min mage... o har det inte kommit på 3 månader, så är det nog en rejäl omgång denna gången... brukar vakna av det ett tag innan det sätter igång... precis som att kroppen måste stålsätta sig inför smärtvågorna. Det är nästan så man ska trycka i sig en Orudis i förebyggande syfte.

Nu ska jag kura ihop mig i fåtäljen och kolla på en radda avsnitt av Gilmore girls :)

Torsdag - slut som artist

     2007-12-13 @ 20:43:34
Igår var det först jobb, sen besök, sen jobb igen + lite glöggkväll. Jag var hemma vid 10... sen ringde klockan 04.45 imorse... då var jag pigg. Men efter förberedelser kl.06.00 + luciatåg 07.00 + fika med de flesta föräldrar och syskon 07.30 - 08.30 så var jag inte så pigg längre... o då skulle jag jobba 8 timmar till. Men nu är denna dagen över och jag kan ta det lugnt, för imorgon har jag semester :) Ska luncha med Storasyster och sen gå på promenad med Vovven... Sen blir det nog en del julklappsinköp oxå... kan vara skönt att få det gjort.

Mitt överanalyserande var helt meningslöst... så brukar det vara... inget att oroa sig för :)

Tisdag - överanalysera

     2007-12-11 @ 21:15:36
Måste säga att detta börjar att gå mig på huvudet nu... men imorgon ska jag få det svart på vitt.  Jag är en mästare på att överanalysera... så ikväll får jag nog skriva väldigt många HJÄLP i min "jag är bra"-bok för att kunna sova lugnt inatt.

Tack mitt hjärta för att du är världens bästa!

Tisdag - dagens Filippa

     2007-12-11 @ 21:11:11

Tisdag - tävling hos Jojjo

     2007-12-11 @ 17:26:11

Jojjo har en tävling på sin blogg

Måndag - Sankta Luciorna

     2007-12-10 @ 21:03:47
Hon är ju bara helt fantastisk när hon skrider :) det skrattet behövdes idag känner jag :)


Måndag - julklappar

     2007-12-10 @ 20:44:02
7½ down, 8½ to go

Måndag - önskelista

     2007-12-10 @ 19:32:09
Mindre än 3 veckor kvar till födelsedag... har uppdaterat önskelistan lite :)

♥ En mixer. Gillar verkligen färgen, den skulle passa såååå bra på hyllan i köket.

♥ En skruvdragare. Den här är så liten och söt :)

♥ Presentkort på rygg/nack massage... mina axlar skulle döda för lite massage.

♥ En bra kökskniv

Pengar (så att jag kan köpa mig en ny och bättre digitalkamera)

♥ En sladdlös dammsugare. Jag behöver en dammsugare som tar liten plats. Har läst om den och beslutat mig för att det nog inte räcker till min lägenhet + att jag har en del katthår här.

Sängkläder (som passar en 120-säng) (gärna i bruna nyanser)

♥ en ångkokarinsats. Ingen elektrisk ångkokare eller skål med hål i som man sätter i kastrullen, utan en ihopfällbar (som ett paraply) som passar alla möjliga grytor. Hör sökt mig fördärvad på internet... men hittar inga. Jag vet att de finns för Storasyster har en sådan *me want*

♥ En klocka, alltså ett armbandsur :)

Fotpall :) (som denna från IKEA... björkstomme med vit mellanröd klädsel)

♥ Presentkort på IKEA

Måndag - almanacka

     2007-12-10 @ 19:19:34
Idag fick jag mail om att min almanacka är skickad... så den kommer förmodligen imorgon :)

Söndag - uppvisning

     2007-12-09 @ 18:31:50

I eftermiddag var jag, Svägerskan och Älvan och tittade på när Flisan hade uppvisning med sin gympagrupp. de var sååå duktiga... tänk om man hade gått på något sådant när man var liten... men men, man blev en fotbollstjej istället.... inte fy skam :)
De allra minsta var sååååååå söta... hela publiken applåderade när den minsta flickan hoppade upp på plinten :)


Söndag - julbak

     2007-12-09 @ 12:01:17
Det blev även en del julbak igår. Skogstösen och jag bakade pepparkakor... Skogstösen var mycket bättre på det än jag var. Senare på kvällen dekorerade vi dem med kristyr och non stop. Jag gjorde även 3 sorters chokladtryffel, här på bilden ser ni den med turkiskpeppar-smak :) De andra var vit choklad med små smarties i och vit choklad med lemon-lime smak :) Protesmakaren hjälpte mig att göra praktiska spritsar av bakplåtspapper... ihoptejpade med eltejp :) Skogstösen slängde även ihop en sats snickerskakor... som jag ännu ej har smakat.
julbak

Söndag - syslöjd

     2007-12-09 @ 10:59:18
Köksbordet hemma hos Mitt lilla pucko och Skogstösen såg ut som en syslöjdssal... och flinka fingrar sydde små tomtar som Protesmakaren fått med sig från flickvännen. Några var väldans fantasifulla :)
sömnad

Söndag - julstök

     2007-12-09 @ 09:23:42
Igårkväll var jag på julstök hos vänner i grannstaden. Hade en jättemysig kväll :) kommer lite bilder senare.
Nu ska jag käka pizza till frukost och kolla på På spåret :)
Förresten så tror jag inte att illamåendet beror på skräpmat... isåfall skulle jag må sjukt illa idag... så nu får jag väl luska ut nåt annat som det beror på.

Lördag - rysningar

     2007-12-08 @ 11:50:43
Jag får rysningar över hela kroppen... hur fan kan skolorna bara blunda.

Lördag - julmusik

     2007-12-08 @ 11:43:39
Lyssnar på min favoritjulskiva nu, Nu tändas tusen juleljus med Agnetha Fältskog och Linda Ulvaeus . Den lyssnade vi på när jag var liten... på LP :) Den är verkligen jul för mig... hoppas ju på att få upp julstämningen lite trots regnet. Men jag uppskattade verkligen inte en bit av texten i Bjällerklang såhär när jag mår illa. De sjunger ...står som en kaskad... Blä! det vill jag absolut inte tänka på nu.

Lördag - julblomma

     2007-12-08 @ 11:36:44
Fick den årliga julblomman av hyresvärden igår. Amaryllis i fin kruka :) (som matchar mitt hem). Dock var där nån slags "rosett" som jag är väldigt allergisk mot... så den får ryka... kanske ska pynta med en kotte och lite annat juligt där istället.
julblomma

Lördag - promenad

     2007-12-08 @ 11:24:19
Idag blev det en kort promenad, pga av ihållande regn och illamående. Känns som om jag måste börja med nolltolerans på skräpintaget igen... det är så tråkigt :(

Ska iallfall ha en lugn dag... en sväng ner till Maxi blir det för att inhandla lite saker till julstöket och sen ikväll bär det av till grannstaden för samkväm med vänner :)

Lördag - pyssel

     2007-12-08 @ 09:53:11
etiketter

Fredag - äntligen :)

     2007-12-07 @ 17:14:16
Äntligen fredag och äntligen IDOL-final. Sitter här med magknip efter 1 tsk vitlökssmör... varför är man så korkad att man tror att det kommer att funka? Kvällen blir en lugn hemmakväll, med nåt gått att äta + dricka och IDOL-finalen. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska äta än... har följande 3 alternativ: 1. Pizza, 2. Hemmalagad paj från frysen, 3. Laga mumsig kycklingpaj... har lutat en hel del åt pizza hela dagen... men det kanske är smartare att ta imorgon istället... vi får se vad det blir.

Igår var en lång dag. Först jobb 8-16.45, sen möte 17-19 och sen födelsedagskalas för Frugan 19-22. Trött var jag när jag kom hem... men trevligt hade jag :)

Det är tråkigt att Dylan inte är hemma nu på 2 helger... men jag får väl tänka på att när jag hämtar honom om 2 veckor så får jag ha honom hemma i nästan 1 månad :)

Nähä, nu får jag nog ta tag i disken... det är ju ingen annan som gör det här hemma :/

Uppdatering: Det blev kycklingpaj med svamp och broccoli till kvällsmat... mums mums!

 

Fredag - tävling

     2007-12-07 @ 16:56:56
Världens bästa Mira har anordnat en tävling på sin sida... o jag är inte sen på o vilja vara med :)

Torsdag - abstinens

     2007-12-06 @ 08:15:47
Har lite internet abstinens. Mitt internet hemma bestämde sig för att sluta fungera igår eftermiddag, så nu sitter jag här på jobbet och surfar lite... väldigt snabbt! Hoppas Dylan kan hjälpa mig med min dator senare :)

Tisdag - orättvist

     2007-12-04 @ 22:05:15
Ibland är livet orättvist när tragedier drabbar samma familjer om igen. Mina tankar finns hos de sörjande.......

Måndag - endast för dig lilla Pappsen

     2007-12-03 @ 19:52:01
Pappsen tyckte att jag skulle uppdatera lite mer ;)

Jaha, vad ska jag då skriva...

Idag har jag en småätardag... skulle kunna äta allt som kommer i min väg, men håller igen eftersom jag gärna vill orka äta min goda paj jag gjorde igår. Efter jobbet idag svängde jag inom stan, tänk vad snabbt och enkelt allt går när man vet vad man ska handla :) Det blev födelsedagspresent till Flisan, julklapp till minsta småsystern, röra på Graffiti till mig själv och 2 likadana ljus som jag köpte i lördags... man vill ju ha likadana när de andra brunnit ner Sen har jag suttit i min läshörna och läst min nylånade biblioteksbok :) och även suttit en del här vid datorn.

Precis haft konversation med Svägerskan om julklappar till alla folk. Vi kom fram till lite grejer iaf som skall kollas upp. Nu börjar klockan närma sig 8 och det får nog bli dax för lite paj faktiskt till Extreme homemakeover.

Räcker det så Pappsen? ;)

Måndag - julklappar

     2007-12-03 @ 18:12:08
6 down, 10 to go

Söndag - Euro 2008

     2007-12-02 @ 18:35:59
Idag kollade vi på lottningen inför Euro 2008, spännande spännande :) Vilken j-kla tur att vi inte kom i "dödens grupp" tillsammans med Holland, Frankrike och Rumänien... den "turen" fick Italien istället ;) Tycker att Sveriges grupp är rätt så ok faktiskt: Grekland, Ryssland och Spanien. Vi får väl se hur det går till sommaren :)

Söndag - kroppsarbete

     2007-12-02 @ 18:33:11
Idag var det meningen att vi skulle köra till svärföräldrarna och byta vinterdäck på min bil. Vi var precis påväg när grannen ovanför messar om att de räfsar löv, så jag stannar hemma och Dylan kör iväg själv istället. Ut i trädgården och 11 sopsäckar och 2 ½ timme senare var vi färdiga... snacka om att jag är öm i min kropp :)

Sen blev det varm dusch, gårdagens disk (fattar inte hur det kan bli så mycket på 4 pers) och en promenad till Maxi. Nu står det en paj med lax, broccoli och sparris i ugnen, den är färsig om en stund... det ska bli sååååå gott!

Söndag - 1:a advent

     2007-12-02 @ 18:28:27
1advent

Lördag - färdigstädat

     2007-12-01 @ 17:15:49
adventsmys

Lördag - fina stolen

     2007-12-01 @ 13:57:17
Här har vi den fina stolen som jag fick förra helgen :)
datorstol


Lördag - babyboom

     2007-12-01 @ 12:03:41
Åh, ibland känns det som om alla bara får bebisar hela tiden... utom jag... jajaja, jag vet, min tid kommer. Men tänk om jag vill att det ska va min tid  N U?
 
Träffade iaf min vapendragare från mitt gamla jobb, med man och son. Det var sååå roligt att träffa henne, de ska ha en liten till i juni :) Vi bestämde att vi måste höras efter helgerna o träffas, det är så länge sen.

Fick handlat en del pynt + lite basictröjor på hm.

Nu är det dax att sätta på städmusiken och börja röja :)

Lördag - :)

     2007-12-01 @ 09:23:25
Idag ska det städas och fejas och pyntas :) Får äta lite frukost nu tror jag och sedan gå ner en sväng på stan. Måste handla lite ljus o så, så att här blir härligt adventsmys :)

Ikväll ska vi få "främmat" så det gäller ju o fixa o dona :) Det blir tacos o spelkväll med goda vänner :)

RSS 2.0