Torsdag - vår lördag i Vadstena

     2008-07-31 @ 20:58:36
Jag ville inte vakna kl 8 när alarmet ringde... men jag fick masa mig upp och gå ner och käka frukost. Efter frukost skulle vi lägga oss och slappa i solen... men tji fick vi. Vi hade glömt våra handdukar hemma, så vi fick köra ett varv i Vadstena för att försöka lokalisera en affär med handdukar eller filtar. Tillslut hittade vi en pläd på Coop. Så drygt en timme försenat la vi oss i gräset precis vid Vättern. Där fanns ingen strand, utan man låg på gräset och sedan var det en stenmur som man fick klättra över om man skulle bada. Vi fick lunch hos nunnorna... jag lyckades få nån rälig bratwurst-gryta, typ korv stroganoff *isch* Jag smakade korven men det gick INTE att äta... de andra som satt vid mitt bord åt inte korven de heller, så det var inte bara mig det var fel på. Efter lunch gick vi och spelade Äventyrsgolf :) JAG VANN :)))))) Sedan var Dylans knän trötta så då gick vi och slappade på rummet. Klockan 5 gick vi ner till Klosterkyrkan, för att gå en guidad stadsvandring. Det var bara jag och Dylan, så det blev en privat guidning. Guiden var mycket trevlig och kunde mycket. Det var jätteintressant och lärorikt.

Eftersom det bara var vi 2 på guidningen så tog guiden med oss upp i en spiraltrappa för att titta på utsikten. Lite läskigt var det allt och minsann lite jobbigt.

På kvällen var vi på Grillbuffé på Slottsvillan  *mums mums* När vi gick hem därifrån passade jag på att föreviga den underbara solnedgången. Vi vilade en stund på rummet och sedan var det dax för nattvandring på slottet. Jag höll hårt i Dylan i början... men det var inte så läskigt som jag trodde att det skulle vara.

Torsdag - utsikt

     2008-07-31 @ 20:29:55
Härlig utsikt över Vättern från vårt rum på nunnornas gästhem

Onsdag - Vår fredag i Vadstena

     2008-07-30 @ 21:54:55
Redan på torsdagskvällen körde vi upp till Jönköping för att mellanlanda där. På vägen upp stannade vi för att handla gräddbullar och då stötte vi på några udda individer såhär års :)
Vi kom upp till Vadstena på fredag förmiddag... vägbeskrivningen från eniro fungerade sådär. Vi lyckades kringelikroka oss fram till Klosterkyrkan... men sen tog vi hjälp av Johans telefon-GPS för att hittade nunnornas gästhem. Under tiden vi letade oss fram så såg vi att det skulle vara en uppsättning av  Fyra 3 friares fiasko av Shakespeare på Gräsgården och vi bestämde oss för att köpa biljetter till fredagens föreställning. Det var en toppenförställning, men man fick ha hjärnan på helspänn så att man hängde med i alla replikerna. En favorit var när kosackerna dansade och det bästa var när han i rött gjorde ett solo inspirerat av Björn Gustavsson... då skrattade jag så att jag grät. Efter föreställningen gick vi till Rådhuskällaren och åt goooood pasta med fläskfilé :)

Onsdag - tid

     2008-07-30 @ 16:47:10
Jag har inte tid att blogga... dessutom orkar jag inte...

Igår åkte jag till svärföräldrarna efter jobbet, badade i poolen, käkade grillspett och monterade ihop 23 st kökslådor...

Idag har jag jobbat 7 - 16 och ikväll ska jag slappa, äta någon god kvällsmat, tvätta och kanske plocka undan lite.

Imorgon ska jag åka med jobbet till Louisiana i Danmark. Dessutom är det 6 år sedan Dylan och blev tillsammans.

I helgen ska vi åka till Trollhättan och hälsa på Semlan och hennes föräldrar.

Måndag - solnedgång över Vättern

     2008-07-28 @ 20:50:40

Måndag - puh

     2008-07-28 @ 17:26:20
Nu är jag äntligen hemma efter en toppenhelg + 1 jobbedag... jag är varm och trött och ikväll blir det soffan och tv:n som gäller. Jag har tagit en del bilder i Vadstena och tänkte knåpa ihop ett litet inlägg om det... men det är inte säkert att det blir ikväll.

Torsdag - slut

     2008-07-24 @ 16:29:09
Jag är helt slut när jag kommer hem om dagarna, mycket som händer på jobbet :) Nu håller jag på o packa för fullt, vi ska åka upp o sova i Dylans lägenhet inatt och sedan åka vidare imorgon till Vadstena. Vädret ska ju bli kanon hela helgen, så det ska bli toppen och ha en liten miniweekend tillsammans.

Ha en toppenhelg :)

Onsdag - en snabbis

     2008-07-23 @ 06:50:49
Puh, nu är jag vaken för ännu en dag av uppackande, bärande och planerande. Det är jätteroligt på det nya jobbet, men jag är helt slut när jag kommer hem. Igårkväll var jag dessutom hos Bess och fick supergod hemmagjord pizza och kollade på DN-galan. Sen blev det ju en del tragg oxå. Tack Bess för en mysig kväll :) 

Nu måste jag äta frukost och göra vid mig.

Söndag - veckan som varit

     2008-07-20 @ 21:05:44
Måndag - Egentligen hade jag tänkt mig en lugn och skön dag för mig själv i stugan, men Svärmor kom och knackade på och undrade om jag ville hänga med till beachen och titta på handboll. Jag hoppade i lite kläder och sen begav vi oss iväg. Mycket folk och någorlunda bra väder (inget regn iaf) :)

Tisdag - När jag skulle köra till stan upptäckte jag ett litet rådjurskid precis bredvid dammen. Det hade förmodligen trillat i dammen och fått kämpa sig upp därifrån. Svärmor kom ut och kollade och vi ringde Dylan för att rådfråga. Mamman hade senare kommit och hämtat sitt kid och Dylan såg dem tillsammans senare på dagen.
Gjorde inte så värst mycket i stan... tvättade lite och sen var jag och hälsade på Svägerskan, Älvan och Myran :). Vi skulle fått grillbesök på kvällen till stugan men det blev inställt. Jag tyckte att det var ganska skönt eftersom jag inte kände mig riktigt 100.

Onsdag - Satt i supersköna fåtöljen och läste mest hela förmiddagen. På eftermiddagen kom Mitt lilla pucko och Skogstösen och badade lite med mig i poolen *varmt och skönt*. Dylan hade med sig ällingar hem som övergetts av sin mamma... Prinsen smög på dem vid dammen och vi upptäckte hans nya gömställe :)
Tråkigt nog så klarade sig ingen av ällingarna :( Inte Prinsen som var framme utan en häger *dumma*.

Torsdag - även idag körde jag till lägenheten i stan. Kände att jag var tvungen att städa och fixa lite här innan jag ska börja jobba (vilket är imorgon, måndag). På eftermiddagen avlastade jag Svägerskan lite och gick på promenad med Älvan. Vi käkade korv på torget, var på biblioteket, handlade på systemet och  promenerade.
På kvällen åkte vi och käkade med Mitt lilla pucko och Skogstösen. Mycket god mat och vi flickor delade på en flaska rosévin :)


Fredag - Hmmm... det blev en del slappande i fredags och även lite städande i stugan. Jag var och kollade på handboll med Mitt lilla pucko, Skogstösen och Multisportaren. Lite kändisar fick man allt se + lite ögongodis i form av Johan Petersson :)

Lördag - Den stora dagen... :) Dagen för poolpartyt. Jag och Multisportaren var handlade och förberedde inför eftermiddagen/kvällen. Gästerna anlände vid halv 5 och sedan började vi Poolkampen med stövelkastning. Efter det svidade vi alla om till badkläder och vi hade en lek i poolen där vi skulle hämta olika saker från bottnen. Sen blev det en stunds badade med lite volleyboll, killar mot tjejer. Lagom till jag gick upp och började preparera grillarna så kom det första regnet. Poolkampen kom av sig lite pga regnet men vi satt ute under tak och käkade, supermysigt och supergott. Framåt natten blev det en fotbollsmatch på blött gräs = många glidtacklingar och efter det blev det ännu en badsession. Natten blev sen, men det var verkligen en toppenfest :)

Söndag - Idag har det mest blivit en massa städande, men även lite sol. Vi bänkade oss på soldäcket med filtar och kuddar :), vissa sov, men jag läste bok och löste sudoku. Packade ihop alla mina grejer i stugan och körde hem vid 5-tiden. Nu ikväll har jag kollat på tv och käkat pizza. Ska gå och lägga mig och läsa om en stund och ladda inför morgondagen... första dagen på nya jobbet :)

Lördag - växlande

     2008-07-19 @ 09:54:21
Idag är vädret lite växlande... men förberedelserna håller på för fullt. I eftermiddag/kväll är det poolparty här ute på landet... tur att poolen är uppvärmd :)

På måndag börjar allvaret igen... nya jobbet väntar :)

Återkommer med en "Veckan som gått" när jag är hemma i stan igen... vill ju komplettera med lite bilder.

Torsdag - en lista

     2008-07-17 @ 13:07:15
Miia efterfrågade en lista på alla människorna som figurerar i min blogg, hon började få lite svårt för att hålla redan på dem... så här kommer den:

Familj:

Dylan - min älskling
Mamsen - mamma
Pappsen och Frugan - pappa och hans fru 
Storasyster, Svåger och Bellis - syster med familj
Lillebror, Svägerskan, Älvan och Myran - bror med familj
Småsystrarna - mina älskade huliganer
Svärföräldrarna - Dylans föräldrar
Multisportaren - Dylans syster
Lill-Zlatan - Dylans bror


Vänner (som har nämnts i bloggen):

Mitt lilla pucko och Skogstösen
Protesmakaren 
Glassförsäljaren
Snusketörerna - Bess och Tiny
Dykaren - Tinys sambo
Storebror
Stockholmsborna
Semlans mamma - min vän som bor långt iväg

Torsdag - i stan en sväng

     2008-07-17 @ 11:08:24
Nu är jag i lägenheten en sväng... tänkte att jag skulle fixa lite här hemma så att det är fint och fräscht här tills jag börjar att jobba på måndag. Så det är bara att slänga igång stereon och inte fastna här för länge :)

Tisdag - förra veckan

     2008-07-15 @ 14:00:10
Har varken haft lust eller ork att blogga på ett par dagar... men här kommer iaf en liten sammanfattning av förra veckan.

Måndag - Jag ägnade måndagen åt att städa och fixa i stugan :) Det blev även en del slappande i den sköna fåtöljen :) Jag lagade köttfärslimpa till älsklingen när han kom hem från jobbet.

Tisdag - Körde hem en sväng och lunchade med Mitt lilla pucko. Jag var oxå hos Storasyster och gick på promenad med henne och Bellis.

Onsdag - En hel del slappande i fåtöljen *oväntat* Jag och Multisportaren badade i poolen... varmt och skönt.

Torsdag - Jag, Mamsen och Storasyster åkte till Båstad. Hade en toppendag tillsammans.

Fredag - Sov hemma natten till fredagen och åkte till Storasyster på förmiddagen. Det kom storfrämmande enda från Kina :), en barndomskompis och hennes dotter. På kvällen var jag och Dylan hundvakter, käkade pizza och slappade framför tv:n i Storstugan.
Lördag - Vaknade mitt i natten av att det brann.... riktigt otäckt. Men allt gick bra, endast materiella skador. Vid middag åkte vi på marknad, handlade godis och gräddbullar :) Vilade en sväng på eftermiddagen och på kvällen var det paaaarty. Hade toppenroligt med töserna och enligt Dylan var jag rätt bra i gasen... själv tyckte jag att jag var precis lagom :)

Söndag - Vaknade alldeles för tidigt med en anings huvudvärk. Satt mest hela dagen och läste i skönaste fåtöljen. Läste nästan ut hela Gåtornas palats av Dan Brown, ni vet han som skrev DaVinci-koden. På eftermiddagen tog jag och älsklingen ett mysigt dopp i poolen och på kvällen kom vänner till svärföräldrarna på korvgrillning :)

Söndag - slappedag

     2008-07-13 @ 14:09:31
Idag händer det inte så mycket här, har mest suttit i supersköna fåtöljen och läst bok. Har hört ryktas om köttfärslimpa i Storstugan snart och ikväll blir det grillning. Har stora funderingar på att ta ett dopp i poolen :)

Hade en toppenkväll med Skogstöserna och FF igår, det blev en del drinkblandning, Sing Star och tragg... stackars Dylan fick sår i öronen.

Lördag - brandmän på frukost

     2008-07-12 @ 11:03:44
Klockan halv 3 inatt väcktes vi av Svärmor som skrek att vi skulle komma ut för det brann i maskinhallen. På med kläder och ut, Dylan fick ut traktorn o åkgräsklipparen och Svärfar tog ut motorcyklarna. Lill-Zlatan skulle hämtas vid bussen, så jag satte mig i bilen för att hämta honom. När vi kom tillbaka hade brandkåren precis kommit och börjat släcka. 4 brandbilar, 1 polisbil och senare oxå en ambulans kom. Ingen blev skadad och vid 5-tiden bjöd vi in kvarvarande brandmän på frukost i Storstugan och jag gick ut och la mig igen. Blev en orolig sömn med drömmar om bränder.

Nu ska vi strax på marknad och sen blir det nog vila i eftermiddag innan kvällens festligheter.

Fredag - en tanke

     2008-07-11 @ 09:23:15
Igår berättade Mamsen att min barndomskärleks pappa har gått bort, skänker en tanke till familjen.

Fredag - en dag i Båstad

     2008-07-11 @ 09:07:32
Var ska jag börja.....?

Jo, vi börja med biljettkön.... som var lååååång. När vi kom fram fanns det bara områdesbiljetter kvar... men vi lyckades fixa sittplatser där man enligt kassörskan inte ser nånting... men vi såg alldeles utmärkt :) Vi såg alla 5 matcherna på centre courten, tennis är roligt :) och vi hann med sol, moln och regn. Vi såg Fredrik Ljungberg iklädd endast badrock, fulla medelålders som satt och skrek under sista matchen (riktigt pinsamt), ögongodis = Simon Aspelin :), brats i gula genomskinliga avsmalnande byxor (isch), Peppe Eng !!!!! och en himlans massa annat.

Jag, Storasyster och Mamsen hade en toppendag i Båstad med en massa skratt :) speciellt i bilen hem när vi var ganska trötta :) Vet ni det förresten, att det är män (läs:gubbar, och det är oftast de som har hatt eller mössa på sig) som inte blinkar när de ska svänga med sin bil. Det gjorde vi en undersökning på påväg till och från Båstad :)

Onsdag - en liten datorpaus

     2008-07-09 @ 17:55:44
Idag vaknade jag ganska tidigt (=lite efter 8), så jag bestämde mig för att gå en promenad... det blev "rundan" och det tog en timme :) Sen har jag mest slappat, läst klart Mia Törnbloms självbiografi, den boken får mig att tänka mycket. Jag har även varit och handlat inför Båstad-trippen imorgon med Storasyster och Mamsen. Jag och Multisportaren har badat i poolen, varmt och skönt :) Nu ska jag o Dylan strax äta kvällsmat och sen ska vi jobba lite runt stugan.

Tisdag - dator i stugan

     2008-07-08 @ 20:25:05
När jag kom hem nu ikväll så hade Dylan satt upp sin dator i stugan... med mobilt bredband så går det att surfa... lite långsammare än jag är van vid... men det funkar.

Ska strax gå in i Storstugan (läs: Svärföräldrarnas hus) och titta på TV... Morden i Midsomer är på G :)

Tisdag - livet på landet

     2008-07-08 @ 11:18:26
I morse upptäckte jag en hare utanför fönstret :)

Idag är jag hemma i stan en sväng innan jag ska luncha med Mitt lilla pucko, det blir thailänsk mat *mumma*. Efter det ska jag köra ut till Storasyster med familj och umgås lite.

Söndag - bloggpaus

     2008-07-06 @ 18:41:10
Om en stund ska vi köra till Svärföräldrarna... ska packa ner det sista bara. Vi ska bo i stugan i veckan och där finns det inte internet... så det får bli lite bloggpaus under veckan. Förmodligen ska jag och Mamsen och kolla på tennis nån dag i veckan och då sover jag nog här efteråt... ska ju försöka hinna med en lunch med Mitt lilla pucko oxå :). Så rätt vad det är så kommer det kanske ett inlägg :)

Söndag - on my command.... unleash hell :)

     2008-07-06 @ 17:13:30
Gårdagens citat är klockrent... snapsvisan för kvällen var:

"What we do in this tournament, echoes in eternity. On my command, unleash hell"

Vi körde det i lite omvänd ordning :)



Söndag - yes

     2008-07-06 @ 14:38:57
Emelie fixar med mina bilder :)

Idag är jag allmänt sleten. Vi var på inflyttningsfest hos Glassförsäljaren igår och sen satt vi i ett öltält till klockan var halv 3. Därefter var Dylan väldans hungrig, så det fick bli langos. Körde hem Stockholmsborna, Lidingö ligger ju på vägen ;), och sen bar det av hemåt. Klockan 04.00!!!!!!! var vi hemma... jag börjar bli för gammal för sånt här... sov till 11... o fastän jag var nykter igår så känner jag mig lite bakis... men jag vet att det beror på sömnen.... eller brist på.

Dylan ligger på soffan och sover... undrar hur det går med disken idag... Dessutom finns det en del annat som ska fixas om vi nu ska förflytta oss ut på landet en vecka.

Söndag - gårdagskvällen

     2008-07-06 @ 13:46:21
Denna symboliserar gårdagskvällen :)

Lördag - veckan som varit

     2008-07-05 @ 14:49:32

Måndag - Mådde inte så bra och spenderade en del tid i soffan. Planerade inför stundande IKEA-besök.


Tisdag - Jag åkte till IKEA med Svärmor och Multisportaren. Det blev en heldag och jag kom hem med 1 st hylla och lite smågrejer. Hyllan blev toppenbra :)


Onsdag - Beachsoccer :) Jag var på stranden med Multisportaren och Skogstösen. Vi kollade på matcher och solade. Småsystrarna joinade oss och jag fick lite badsällskap... det var skiiiiiitkallt i vattnet.... det gjorde verkligen ont i benen. Dylan var snäll och kom och hämtade oss efter att han slutat jobbet :) Efter tjejernas sista match stötte jag ihop med min faster och hennes man :) Min kusin spelade slutspelsmatch, så vi stannade och tittade på den. Läste senare i tidningen att de vunnit hela A-slutspelet :)

Torsdag - Beachsoccer igen :). Denna dag var det bara jag och Multisportaren. Tjejerna spelade match kl 10 och sen var det sola och bada för hela slanten innan slutspelsmatchen på kvällen. Även idag fick jag badsällskap av mina huliganer, det var betydligt varmare i vattnet än dagen innan. På stranden började jag läsa Camilla Läckbergs nya bok Sjöjungfrun, den rekommenderar jag starkt.

Fredag - En lugn dag hemma, tvättade, diskade och var en runda på stan. På kvällen var vi på innergårdsfest hos Multisportaren. Mitt lag förlorade i kubbmatchen :(


Lördag - äntligen

     2008-07-05 @ 14:27:59
Nu har jag äntligen hunnit sitta ner och välja ut 10 bilder bland de 300 som Emelie tog.

Fredag - hemmadag

     2008-07-04 @ 11:21:05
Idag är det tänkt att jag ska ta hand om hemmet... och det passar mig utmärkt med en dag här hemma efter 2 dagar på stranden. Håller just nu på att tvätta och sedan ska det även diskas en runda. Ska försöka bege mig ner på stan oxå en sväng idag och inhanda diverse saker. Ikväll ska vi till Multisportaren på fest och imorgon är det inflyttningsfest hos Glassförsäljaren, dessutom börjar ju grannstadens festival ikväll. Så det blir väl några svängar på stan oxå i helgen.

Fredag - rimord på anna

     2008-07-04 @ 11:15:27
Hittade till denna sidan när jag var inne hos Karin... var tvungen att prova :)

Torsdag - det blir en dag på stranden...

     2008-07-03 @ 23:00:07
... eller två :)

Efter två dagar och 16,5 timmar på stranden (onsdag 11.30 - 18.00 och torsdag 10.00 - 20.00) så är jag ganska trött och kroppen har fått lite färg... mer på vissa ställen och mycket mer på andra. Tjejerna spelade 3 gruppspelsmatcher igår och 1 idag. De kämpade som djur men kom sist i sin grupp... men de var lika glada för det :). Som tur är så finns det ju både A-, B- och C-slutspel och tjejerna kom ju då till C-slutspelet. Gruppspelsmatchen idag var kl 10 och slutspelets första match var 18.40... en hel del timmar däremellan att slå ihjäl. Det blev en hel del solande, läsande och lite badande. Idag var det mkt varmare i vattnet än igår och idag var det 19 grader :) Åter till slutspelet :) tjejerna vann semifinalen och sen även finalen. I finalen låg de under med 1-0 när det var 3 minuter kvar... men de lyckades trycka in 2 mål, det andra i slutminuten och vann finalen, tjoho... nån gång ska vi väl ha tur med studsarna. Så de blev bäst av de sämsta :) vilket enligt mig är bättre än att vara sämst av de bästa :) De har haft superroligt och det har varit skoj att följa dem dessa dagar... första gången de spelar på stranden... på gräs äger dem :)

Torsdag - alive

     2008-07-03 @ 08:05:42
Jag lever, men när det är såhär fint väder kan man inte sitta inne o blogga. Off I go again :)

Tisdag - sååååå

     2008-07-01 @ 23:37:24
Då var det mesta fixat inför morgondagen. Hyllan är monterad, ska fota den en annan dag så att ni får se hur fint det blev. Jag har diskat och städat i köket + gjort kyckling till salladen imorgon. Vädret ska ju bli toppen imorgon, strålande sol och 20 grader, så bikinin och solkrämen skall packas ner.

Tror minsann att det är dax för mig att sova nu om jag ska orka med morgondagen. Jag ska ju trots allt upp om 8 timmar... och jag behöver ju ordentligt med sömn.

Tisdag - hemma

     2008-07-01 @ 18:33:26
Då var man hemma från IKEA... det blev en heldag kan man säga. Helt slut i huvudet... men jag ska strax flytta tillbaka datorbordet och sedan montera ihop hyllan som jag köpt :)

Sen måste jag ner och handla lite inför utflykten imorgon (beachsoccer) innan jag bänkar mig framför tv:n kl 21 för att titta på Morden i Midsomer :)

Tisdag - IKEA

     2008-07-01 @ 09:36:19
Ikee-trippen blev tidigarelagd idag... så om en halvtimme ungefär blir jag upplockad här hemma. Dylan blev lagom inponerad av att jag flyttat datorbordet... så jag har tänkt om lite. Datorbordet ska flyttas tillbaka och hyllan (svart-brun)ska sättas på väggen med vajern. Den idén gick hem :)

RSS 2.0