Fredag - sista chansen

     2010-07-30 @ 16:12:32

Imorgon är sista chansen att lägga sin gissning på när bebisen kommer. Listan hittar ni här... något uppdaterad :)


Torsdag - frånvarande

     2010-07-29 @ 20:54:14
Jag har varit lite frånvarande denna veckan men det har sina förklaringar. I måndags var det barnmorskebesök och mitt blodtryck var inte så bra. Jag ligger normalt på ett undertryck på 60-70 o nu var det på 88... så barnmorskan ville hålla koll. Jag blev ju såklart skitorolig o började leta info om havandeskapsinformation så fort vi kom hem. Men efter ett tag så lugnade jag ner mig och insåg att jag inte kan göra så mkt åt det... utan försöka vila och vara tacksam för att barnmorskan har koll. Så jag fick en ny tid till idag för att kolla blodtrycket och det var som i måndags... alltså har de inte ökat vilket känns bra. Har en ny tid på onsdag eftersom hon vill ha fortsatt koll på mig.

Sen så fick vi besök i tisdagskväll, från Sveriges kristnaste stad så det har varit full rulle fram tills idag på eftermiddagen när de åkte hem. Det har bland annat blivit slapp o bad vid poolen och ett besök i Åhus med god mat och gooood glass.

Idag efter besöket hos barnmorskan så gick jag o Storasyster en sväng på stan *trevligt* Dessutom fick jag en väldans fin present som snurrar här bredvid mig nu :) Den är ju hur söt som helst.


Nu skulle jag egentligen varit med älsklingen på kalas, men jag fick ett smärre bryt i bilen och insåg att jag pallar verkligen inte detta... så jag körde hem igen. Ibland måste man lyssna på sin kropp... speciellt när den är ruskigt höggravid.

Bellis har ändrat sig angående bebisen i magen. Innan har hon sagt att det är en pojke och att den ska heta Bagge... men idag var de tycligen en flicka som ska heta Fåret Shaun... :) den som lever får se.


Torsdag - vecka 40

     2010-07-29 @ 20:40:48
Idag går vi in i vecka 40 (39+0) och på onsdag är det BF (beräknad födsel). Tänkte slänga in några bilder för o jämföra lite. Det är exakt 10 veckor mellan bilderna... den första är tagen 28+5 och den andra 38+5. Rumpan har minsann blivit lite mindre platt... det trodde jag var omöjligt ;)

 

Från sidan ser det ut som följande, känns som att det hänt en hel del :)

 

Söndag - uppdatering

     2010-07-25 @ 09:57:54

Jag skrev ett inlägg igår, men det verkar ha försvunnit på ngt lustigt sätt. Iaf... listan är uppdaterad o ni som inte har gissat datum får gärna göra det.

Svägerskan: Min gravidhjärna har glömt vilket datum du gissade på, så du får jättegärna skriva det till mig :)


Fredag - vecka 39

     2010-07-23 @ 10:40:45
Igår gick vi in i vecka 39. Det märks att magen blir större o större... speciellt när man provar kläder och det känns som om ingenting sitter bra längre. Så idag fick det bli mamma-tights från hm och min fina Jenny-tunika från Blingo.


Torsdag - tisdagen

     2010-07-22 @ 19:07:10
Tisdagen började med samma gooooda frukost, åt massor. Sen packade vi ihop våra pinaler och styrde kosan mot Kåseberga. Efter som vi var ute i väldigt god tid så blev det lite sightseeing på vägen. Vi var framme lite efter 10 och väntade i skuggan tills den guidade visningen började kl 11. Guiden var väldans hurtig och pinnade iväg som ett skott. Jag var inte lika snabb, men jag lyckades ändå hålla tempot någorlunda. Innan vi gick upp till Ale stenar så var vi först nere vid hamnen i Kåseberga. Utsikten var väldans fin.



Sen bar det av uppför backen mot Ale stenar... attans vad brant det var... o varmt. Väl uppe vid stenarna blev det lite information och sen var den guidade turen slut. Då gick vi lite själva o kollade på stenarna och sen satt vi en stund vid brantens kant och kikade på den fina utsikten.




När vi äntligen kom ner igen så fullständigt kokade jag, så det blev full speed på ac:n i bilen. Fikade lite i bilen på väg till Kiviks marknad. Där var det mycket folk, men inte så farligt med bilar på vägarna. Det var även sjukt varmt, så vi gick inte där så länge. Vi köpte de obligatoriska marknadskaramellerna från Kais konfekt, gräddbullar, ett par solglasögon till Dylan, bigarråer och vindruvor. Till lunch blev det en langos.

Det var väldans skönt att komma hem runt halv 5... det blev en lugn kväll... var sjukt trött efter den intensiv dag.

Onsdag - måndagen

     2010-07-21 @ 08:50:20
Vi började dagen med mumsig frukost, fil med valnötter, russin och flingor, nybakade bullar med grönsaker. Riktigt mumsigt och jag åt massor. Vår värdinna kom och bad om ursäkt för att det blivit ett missförstånd, vi behövde inte flytta till ett annat B&B... bara till rummet mitt över. Så vi packade ihop våra grejer och efter frukosten fick vi flytta. Sedan körde vi mot Glimmingehus. Första guidade visningen var klockan 11, så vi kikade runt lite först och följde sedan med på familjevisningen. Glimmingehus är en ganska stor och hög borg... med massor med branta trappor. Trappstegen är höga, vilket gjordes för att fiender skulle ha svårare för att ta sig in. Men jag tog mig upp och ner för trapporna, dock inte utan problem. Fick stödja mig på älsklingen ett par ggr... men höggravida jag tog mig runt minsann :)






Efter visningen körde vi mot Brantevik för att hitta ett lunchställe och tänka ut vad vi mer skulle göra under dagen. Tanken var först att besöka Ale stenar under eftermiddagen, men det blev lite snävt att hinna med den guidade visningen där. Nere vid hamnen i Brantevik hittade vi Branterögen där jag åt en smaskig räksallad och älsklingen tog en burgare. Vi bestämde att vi skulle köra vidare till Simrishamn för att kolla lite på turistbyrån där. På turistbyrån hittade jag en kvällsföreställning som skulle vara på Glimmingehus; Hiskeliga historier och bisarra berättelser. Älsklingen föreslog att vi skulle åka till stranden en sväng "så hade vi varit där oxå", så vi styrde kosan mot Kyls strandbad. Vädret var lite växlande, men det var väldigt skönt att slumra i solstolen :) På vägen hem kollade vi upp matutbudet i Borrby och bestämde oss för att käka på thairestaurang innan förställningen på kvällen. Läste o sov en sväng när vi kom hem *skönt*

Kvällsföreställningen var superbra. Han var jättebra på att fånga publiken och ljudeffekterna gjorde sitt till. T.o.m. älsklingen hoppade till en gång :)

 

 

 


Onsdag - söndagen

     2010-07-21 @ 08:19:10
Vår semester började i söndags med att älsklingen färdigställde en del grejer på jobbet, sen bar det av ner mot Österlen. Hittade minsann rätt direkt och vid halv 5 var vi framme vid Hoby Gård... där vi skulle tillbringa 2 nätter (trodde vi), men enligt värdinnan hade det blivit någon dubbelbokning och vi hade bara en natt. Jaja, tänkte vi, inte hela världen. Hon fixade iaf med att ringa runt och vi fick ett annat rum på en närliggande B&B till dagen efter. Vi gjorde oss hemmastadda i rummet och planerade upp våra dagar lite. Bestämde oss för att besöka Glimmingehus och Alestenar... på hemvägen skulle det bli Kiviks marknad. Efter ett tag började det kurra i våra magar så vi begav oss till Simrishamn där det var massor med folk. Vi käkade goda (men svindyra) pizzor på en restaurang och sen var vi nere vis småbåtshamnen en sväng.




Tisdag - sammanställning

     2010-07-20 @ 16:47:13
Nu har det minsann ramlat in lite gissningar... sammanställer dem nedan:

1 augusti: Miia (tror även på en prinsessa)
3 augusti: Svägerskan (tror på en tös)
4 augusti BF (beräknad födsel) enligt både SM (senaste mens) och RUL (rutinultraljud)
4 augusti: Johan P (litar blint på sjukvården) 
5 augusti: Linda [faster]
6 augusti: Malin, Erik H
7 augusti: Micke (Malins man), Anouk
8 augusti: Pia
9 augusti: Maria S, Johan P (d.ä.), Anna
10 augusti: Marie
11 augusti: Tina
12 augusti: Therese, Mikaela (kl 02.25)
13 augusti: Erik K (runt lunch)
14 augusti: Blivande pappan (fast han tror att det blir tidigare)
16 augusti: Pappsen o frugan (är det för att bockajakten börjar då?)
18 augusti: Maria B [moster]
19 augusti: Blivande mamman (fast jag tror att det blir senare)
23 augusti: Ola
24 augusti: Oskar


Det är fritt fram o fortsätta gissa datum... jag fyller på listan efter hand!

Måndag - sol, vind och vatten

     2010-07-19 @ 15:31:18

dsc00199 (MMS)

Det fjärde besöket blev Kyls strandbad :) Underbart och slumra med älsklingen bredvid.


Måndag - nu har bebis besökt Glimmingehus

     2010-07-19 @ 12:15:40

dsc00198 (MMS)

Dagens första utflyktsmål blev Glimmingehus :)


Lördag - härlig kväll

     2010-07-17 @ 11:22:31
Igår hade jag o älsklingen en riktig slappedag... vilket vi behövde båda två. Vi var inne en snabb sväng i stan runt lunch... jag orkade först inte, men sen tog jag tag i mig själv o hoppade in i duschen. Det var väldigt skönt att komma ut en sväng även om mitt stadsbesök inte gick i 190 direkt. Avslutade besöket med lunch på MAX *mums*.

Väl hemma igen tog mannen igen sig på soffan och jag städade ur det övre skafferiet... där bröd, kakor o godis förvaras. När jag var klar fanns det 2 påsar bröd, 1 påse chips och lite godis kvar i skåpet. Skönt o ha lite ordning. Vilade sedan en sväng innan jag tog tag i att plocka isär vagn och bilbarnstol. Tvättade allt som gick att ta bort... det ska minsann vara rent o fräscht till vår lill* bebis.

Gjorde mumsig mumsig kvällsmat... det enda som inte var egenodlat var fisken. Menyn såg ut som följande:
Panerad spättafilé, kot nypotatis, stuvad spenat, ugnsbakade rödbetor och minimorötter. Sååååå gott :)
Efter maten tog vi igen oss och sedan blev det en tripp in till staden för Kristianstadsdagarna. Vi joinade vänner i tivoliparken och satt där tills klockan var typ halv elva då vi begav oss till stadskärnan istället. Det var massor med folk överallt och sjukt varmt i öltälten. Efter ett tag gick vi till öltältet på Lilla torg där vi stannade ett tag. En dj som spelade där o det var så bra Anna-musik... diggade som tusan. Avslutade natten (ni läste rätt... stannade till kl 1) med lite munkar *mums*

Tack kära vänner, ni är underbara :)


Glöm för allt i världen inte att gissa :) 

Torsdag - gissa datum?

     2010-07-15 @ 12:31:00
Fick en liten idé innan idag :) Den 4 augusti är det ju tänkt att lill*n i magen ska titta ut... men det är ju inte alla bebisar som kommer på det utsatta datumet. Så vilket datum tror ni kära läsare att det blir? Hade varit så roligt att få se lite vad ni tror. Lämna bara en kommentar med datumet ni tror på o vem ni är såklart :)

Torsdag - vecka 38

     2010-07-15 @ 12:15:17
Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.




Torsdag - 5 av 10 remsor ihopsatta

     2010-07-15 @ 11:35:30

dsc00197 (MMS)

Satte mig ute i friska luften och sydde ihop en remsa... nu återstår det bara 5st + att fästa trådarna + att sy ihop remsorna. Med lite tur + lite övertid ska jag väl hinna med det innan lill*n kommer.


Torsdag - saker att göra en regnig dag...

     2010-07-15 @ 10:02:07
- packa bb-väskan
- sy ihop finafilten
- fixa till vagnen
- rensa ur kyl o frys
- fylla på kyl o frys
- ta ännu en (eller två) liten nap med filten vi ska ha med till bb.

Måndag - överlevt

     2010-07-12 @ 12:16:49
Jag har med nöd och näppe överlevt denna gigantiskt varma helg.

I fredags hade jag bilen med AC... o de tackar jag gudarna för. Körde till Hässleholm och lunchade och traggade med Bess, inhandlade även en kudde till bebisen. Sen blev det badning o lite sol på eftermiddagen... värre blev det med sovandet... det var alldeles för varmt. På kvällen körde jag in till Kristianstad, där jag mötte upp mannen mn och goda vänner. Kollade på Startskottet och hejade och svettades... sen käkade vi Pad thai (älsklingen åt langos) innan vi gick hem till Protesmakaren. I lägenheten var det sjukt varmt... men lite kylklampar rådde tillfälligt bot på det. Hade en supertrevlig kväll med underbara människor... dock svullnade mina vader och fötter mer än vanligt pga allt sittande, så jag spenderade den sista tiden liggandes i sängen. Vi körde hem tidigt... så är det när man är höggravid ;)

I lördags var jag så varm så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag bara grät och älsklingen försökte komma på olika ställen jag kunde vara på. Spenderade en stund nere i poolen och hjälpte till o rengöra den... men där var alldeles för många "hästaflugor" som bet mig o surrade runt mitt huvud... fick lite smått panik. Pratade med Storasyster i telefon och hon sa att jag fick köra o köpa en fläkt. Då kom jag på att vi har ju en fläkt... så den fick stå på soffbordet, så att vi kunde ligga därinne o vila o läsa. På eftermiddagen kom Glassförsäljarna på besök... de var varma :) Badade länge, satt i skuggan, fikade, badade lite till och skrattade massor. Sen fixade vi kvällsmat lagom till fotbollen på kvällen.

Igår hade vi lite strömavbrott på förmiddagen. Zeke kom på besök och vi softade i skuggan eller framför fläkten (när väl strömmen kom tillbaka efter lunch) hela dagen... härligt med lite sällskap. På kvällen tog jag ett dopp i poolen och sedan en iskall dusch... sen var man människa igen. Det blev naturligtvis fotboll även denna kväll... hejade dock på Holland.

Idag är en lugn o skön dag... lite mindre varmt idag, men fläkten är ganska poopulär ändå. Ska snart luncha lite med mig själv och sen köra o handla. Ikväll får vi bad- och grillbesök av Mitt lilla pucko och Skogstösen :)

Söndag - projekt när strömmen är borta

     2010-07-11 @ 09:38:32

dsc00193 (MMS)

Jag o Zeke har en lugn dag hemma, strömmen var borta i typ 4 ½ timme. Då passade jag på att sy lite på lill*ns filt och ligga i skuggan o läsa. Nu är vi inne igen och sitter framför tv:n med fläkten igång.


Lördag - min bästa vän

     2010-07-10 @ 13:57:08

dsc00192 (MMS)

Jag håller allvarligt talat på att krevera i denna värme... skulle kunna sitt o storböla konstant. Älsklingen letade upp en fläkt... o den hjälper lite. Snart får vi beök, så då blir det lite till badande i poolen.


Fredag - hitt så de luar

     2010-07-09 @ 17:01:04

Jag börjar o förstå varför jag är så sörens varm ;)


Torsdag - godmorgon vecka 37

     2010-07-08 @ 07:26:45


Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Och hur mår jag då?
Jag mår prima. Läser på många ställen om de som ska ha runt samma tid som jag och de är såååå less på detta och vill bara att bebisen ska komma ut. Visst, jag är tröttare än normalt, har sammandragningar titt som tätt och börjar känna av att bebisen letar sig neråt i bäckenet. Men annars mår jag toppen. Jag gör det jag orkar, vilar när jag behöver det och försöker fixa undan grejer här hemma som man kanske inte hinner med sen. Livet är toppen och om max 7 veckor har vi en liten bebis här hemma :)  



Onsdag - trött

     2010-07-07 @ 17:36:55
Jag är både trött i huvudet och på min bloggdesign. Detta åtgärdade jag med att sova 1 ½ timme på soffan i eftermiddags (blåste alldeles för kallt för att ligga ute i solen och sova) och nu har jag pillat lite med bloggdesignen. Är relativit nöjd, ska bara fixa lite med en header o lite smågrejer...

Onsdag - housewarming gift

     2010-07-07 @ 16:56:01
Igår fick vi en paprikaplanta av våra gäster *mums*


Onsdag - dagens shopping

     2010-07-07 @ 13:42:02


Det är minsann inte billigt att vara gravid o sedan ha barn. Idag har jag inhandlat följande:

- Amnings BH 449kr (så går det när man har stora tudor)
- Vitaminer 115kr (räcker 50 dagar)
- Järntabletter 136kr (räcker 25 dagar)
- Amningströja 170kr (halva priset på Polarn o pyret *me like*)

Summa summarum 870kr + 20kr för jordgubbarna :)

Tisdag - semestern hittills

     2010-07-06 @ 07:49:03
Då är jag inne på 6:e dagen på min semester... så vad har hänt hittills?

Torsdag: Började min semester med att åka till Hörbymarknad med Storebror. Jättekul o träffa honom, typ 2 år sen sist. Jag handlade en massa godis, det gjorde inte tandläkarstorebror. Efter marknadsbesöket körde jag hem o la mig vid poolen och fick lite färg på min kropp. På kvällen tog jag bussen till Vä för lite grillkväll med Stockholmare på hemmaplan :)

Fredag: Idag blev det Malmötripp med Storasyster och Bellis. Vi strosade mest, hade inget speciellt vi var tvungna att leta efter. Blev mumsig lunch och lite senare fika med Lindexbruden och hennes dotter. Lyckades iaf hitta korgar att hänga bredvid skötbordet (Lagerhaus is da shit) och ett lila linne/klänning på rea på Indiskan. Trött som tusan var jag när klockan närmade sig 5... som tur var hann vi med halv 6-tåget och jag var hemma med pizzaleverans närmre halv 8.

Lördag: Uppe med tuppen o packade kylväskan o strandväskan. Halv 9 begav vi oss mot stranden för en dag i beachsoccerns tecken. Det var varmt så in i hoppsan och jag tackar gudarna för min Greta Garbo-solhatt :). Rickarums El blev 2:a i sin grupp och gick vidare till A-slutspel. Sista matchen i gruppspelet blev inställd, så vi hann hem till Argentina-Tyckland.

Söndag: Hann med lite saker här hemma, eftersom slutspelet inte började förrän efter lunch. Jag räknade kallt med att det bara skulle bli en kort dag på stranden, men döm om min förvåning när laget vann kvartsfinalen. Det kan ju iofs ha berott på mitt nyförvärv till laget, min 14-årige kusin hoppade in och gjorde succé. Så efter en väldigt kort vila blev det semifinal. Spännande, spännande, tills det andra laget fick in ett turmål i slutminuten. Nåväl, laget gick till bronsmatch och det innebar lite soltid för mig :) Passade även på att bada eftersom jag var tokvarm. I bronsmatchen skulle laget möta det laget som de förlorade mot i gruppspelet... man kan säga att spelarna inte var så hoppfulla om bronset. Men vilket storspel... de vann med 5-2. Mäkta stolt var jag :)

Måndag: Efter 4 dagar av aktiviteter hade jag en vilodag. Fixade med en hel ica-kasse med rabarber som älsklingen plockat. Det mesta frös jag in, men en del gjorde jag rabarbermuffins av *mums*

Det blev även några dopp i poolen, men jag försökte undvika solen för att vila skinnet lite. Gillar verkligen att jag har blivit brun :) Var helt slut på kvällen, så älsklingen fick ta över kvällsmatsfixandet när han kom hem, själv låg jag på soffan.

Måndag - slöa kisar

     2010-07-05 @ 13:35:35

Tänk så härligt det ser ut att vara katt :)




Söndag - tredje pris är inte helt fel :)

     2010-07-04 @ 16:21:54

dsc00187 (MMS)

Söndag - tredje pris är inte helt fel :)


Torsdag - vecka 36

     2010-07-01 @ 17:19:22
Tänk vad tiden den går... redan vecka 36... Här nedan ser ni 2 bilder... den första är tagen för 16 veckor sedan... o då tyckte jag minsann att jag hade mage... den är något större nu kan man säga :)


19+0


 
35+0


RSS 2.0