Tisdag - min första kyss

     2010-11-30 @ 13:42:00
Jag minns faktiskt inte hur gammal jag var, men det var sommar (tror på -92, alltså 14 ½år) och jag bodde med min kompis C och hennes familj i husvagn. Vi träffade ett gäng killar från Bollnäs på campingen och vi åkte in till stan tillsammans med dem, det var ju Kristianstadsdagarna. En av killarna hette Henrik och hade långt hår och vi småpussades lite när vi gick därinne. Men efter ett tag ville han ha en riktig kyss, men jag vågade inte riktigt. Efter lite tjat från hans sida så gav jag med mig, men han var inte så bra på det där. Vem vet, det var kanske inte jag heller ;). Det blev inte mer än så, han hittade en annan tjej som nog var villig att göra lite mer än jag, men jag trånade ändå efter honom på campingen sen.

Måndag - varning

     2010-11-29 @ 17:14:46
Vill bara tipsa er som köper färdig pepparkaksdeg. Jag köpte från Skogaholms och den var supergod. Men den räckte inte till hela vårt pepparkakshus, så vi lånade av svärmor som köpt från Konsumbagaren. Den var inte alls god, smakade rätt ut i luften, men det gick jättebra att göra pepparkakshus av den.

Så tipset blir köp INTE konsumbagerens färdiga pepparkaksdeg om ni vill ha goda pepparkakor... köp den däremot om ni vill ha ett hållbart pepparkakshus.

Imorgon ska jag köpa ny pepparkaksdeg till svärmor, hoppas det finns från Skogaholms kvar :)

Måndag - mina drömmar

     2010-11-29 @ 17:05:00

Vad drömmer jag om?

Igårkväll/natt var mina drömmar att sluta amma, få åka iväg 1 natt eller 2 och bara vara jag. Alla har vi våra svackor och jag hade en riktig dipp igårkväll, när lill-prinsen inte ville sova och jag var trött. Men jag återhämtade mig snabbt och insåg att jag världens snällaste son, så även han måste ju få ha sina svackor.

Här kommer mina andra drömmar:

Framförallt drömmer jag om att lill-prinsen och hans eventuella syskon ska få fantastiska liv med massor av kärlek och värme.

Sen vill jag naturligtvis att jag och mannen ska leva tillsammans hela livet och uppleva fantastiska saker även om livet har sina med- och motgångar.

Jag drömmer om att alla i vår närhet, familj och vänner och vänner som är som familj får uppleva livets bästa dagar tillsammans med personer de älskar.


Måndag - istapp

     2010-11-29 @ 14:58:50

dsc00332 (MMS)

Ser ni våra låååånga istappar? Inte så bra bild, men jag sitter och ammar, så det fick bli med mobilen.


Måndag - innedag

     2010-11-29 @ 14:28:19
Babysången blev inställd idag pga barnafödande :) så vi har hemmadag.

Natten var sådär, blåste väldans mycket ute och jag oroade mig för mannen som skulle köra till Göteborg tidigt imorse. Lill-prinsen vaknade ett par ggr och fick somnas om och fastän jag drog täcket över hans små händer så var de utanför täcket och lite kalla nästa gång han vaknade. Han hatar att ha armar och händer under täcke... man kanske skulle ha vantar på honom (tunna alltså)?

När vi gick upp vid halv 9 så tyckte jag att det var lite kyligt i vardagsrummet, så när lill-prinsen somnat igen gick (pulsade) jag ut till pannan och då stod den bara på 70grader (brukar stå på 80-90grader), men det brann på bra. Ringde mannen, men inte mkt o göra åt det... bara hålla koll. Den står fortfarande på 70grader, tempen har gått upp lite, men vi klär oss varmt o myser :)

Vi har även uträttat lite sysslor medans lill-prinsen var vaken. Vek tvätt, bäddad, rent i både hans och vår säng, satte igång en maskin tvätt och plockade undan lite i köket. Sen blev han trött och vi satte oss i soffan. Har försökt lägga ner honom i korgen, men han vaknade direkt... så nu sover han i famnen igen. Ska försöka lägga honom snart igen, för jag är minsann lite hungrig... men om det inte funkar får jag äta efter att han har fått mat.

Denna veckan ska jag träffa 2 fina underbara vänner och såklart lill-prinsens fjälla :) Känner att jag behöver ha lite härlig energi nu... ibland har man svackor. Imorgonkväll ska vi även hjälpa svärföräldrarna med att skruva ihop IKEA-möbler... och om jag får säga det själv så är jag fenomenal på det ;). Dessutom blir det pepparkaksbak :)

Söndag - vad hade jag på mig idag?

     2010-11-28 @ 14:47:33
Efter en skön och välbehövlig dusch blev det myskläder på idag :)



Ceriserosa tunika (blingo) och mörkgråa leggings (me&i)

Söndag - ljus

     2010-11-28 @ 12:11:40

dsc00331 (MMS)

Tänt första ljuset... ska lägga nånting nere i ljusstaken tänkte jag. Förra året hade vi nötter där... funderar på att ha polkagrisar i år :)


Söndag - 1:a advent

     2010-11-28 @ 11:56:56
Då sitter man här i soffan igen med lill-prinsen sovandes på vänsterarmen. Om en stund ska jag gå in och lägga honom i hans säng, sen ska jag fortsätta med pepparkakshuset vi påbörjade igår. Mannen gjorde mallar av reklamblad och jag kavlade och skar ut i pepparkaksdeg. Typ 10 igårkväll började vi sätta ihop det och det blev superbra, förutom att taket var för tunt, så jag ska göra lite stabilare tak idag, sen ska det dekoreras. Lovar att ni ska få se en bild på det sen.

Igår var det även premiär för lill-prinsen att sitta i egen stol, han gillade det och satt och slog på sin favoritleksak(enda leksak) så den lät. Zeke var här en stund och han gillade inte riktigt när lill-prinsen kom åt gula huset-knappen och det rimgde på dörren.

Lördag - den här veckan

     2010-11-27 @ 16:50:13
Hmmm.... denna veckan... vad har vi hittat på?

Måndag: På måndagar har vi babysång mellan 9.30 och 11. Satte klockan på 8, vi brukar ju sova till 9-10 ungefär. Vaknade 8, stängde av alarmet och somnade om. Vaknade 8.40 och fick eld i baken, klädde på mig, slängde i mig lite jordgubbskräm, väckte lill-prinsen, bytte blöja och klädde på honom, ut till bilen och körde iväg... allt detta på 25 minuter. Sen var det sång för hela slanten och fika och samkväm. Efter babysången körde vi till Vinslöv och handlade.

Tisdag: Snö-, regn- och blåsdag. Gjorde inte många knop. Satte upp en fin stjärna i vardagsrummet

Onsdag: Ärenden i stan, gick upp 7 :/ efter 5 timmars osammanhängande sömn. Körde långsamt och försiktigt, mycket snö på småvägarna. Första besöket hos tandhygienisten... väldigt välbehövligt. Sen körde jag till Maxi och handlade mat och en jättefin julgransmatta i grå filt :). Sen blev det en sväng på stan, lämnade in mina ringar, äntligen ska jag få ha dem på mig igen *saknar*... tog ju av dem i april nån gång. Nästa inbokade besök var hos barnmorskan... lika välbehövligt men inte lika roligt :/ Sen bar det av hemåt till min fina son som var hemma med pappa.

Torsdag: Ännu en innedag. Jag och lill-prinsen fixade och donade och plockade fram lite ljusstakar och grejer. Mannen gjorde riktig festmåltid på kvällen, med efterrätt och allt.

Fredag: Körde och handlade på morgonkvisten (typ halv 10). Bilen stod igång en bra stund ute på gården innan den hade tinat upp + att jag borsta av en hel del snö från den (typ 2dm). Svärmor kom och fikade på eftermiddagen, hon saknade lill-prinsen :) Alltid lika trevligt och prata med henne :)

Fredag - gravid :)

     2010-11-26 @ 20:40:00
Idag är det 1 år sedan som vi fick veta att det bodde en liten bebis i min mage :)


Fredag - härligt

     2010-11-26 @ 14:07:43
Visst är det härligt med snö? Idag fick jag nästan gräva fram bilen när det var dax att åka och handla. Bilen har stått stilla sen i måndags... så det var en del snö på den. Tur att man bor ute på landet och kan starta bilen och sen gå in i värmen igen.

Annars myser vi härinne och fixar lite med hemmet... pyntar, städar o tvättar. Om en stund kommer Svärmor med fika :)

Helgen bjuder på hemmamys och pepparkakshusbak :)

Fredag - i min handväska

     2010-11-26 @ 11:36:00
Handväska... vad är det? Sen jag fick barn kan gångerna jag använt handväska räknas på min ena hands fingrar. Men i min fiiiiiina skötväska ryms några av mina grejer oxå, inte bara lill-prinsens.

Hmmm, plånbok, mobil, lypsyl, paraply (ibland), tuggummi (som jag aldrig tuggar)... det var nog det hela faktiskt... jag är inte så "high maintenance"


Torsdag - mina syskon

     2010-11-25 @ 13:45:00

Här kommer dagens en om dagen :)

Storasyster - min fina storasyster är 1 år äldre än mig (alltså 34år). På sin 35 årsdag ska hon springa Göteborgsvarvet (för andra året). När hon var yngre hatade hon att springa, så man är allt lite förvånad över att hon älskar det nu. Hon arbetar som guldsmed och lever med man och dotter. Storasyster är fantastisk att ha med när man shoppar, hon ser vad man passar i och hittar kläder som man inte själv ser. Ni kan även läsa om henne här.

Lillebror - min snygge lillebror är 4 år yngre än mig (fyller 30 i mars). Han har blivit tagen för min pojkvän och även min storebror (då var han 16år). När vi var små så retade jag och storasyster honom rätt mkt och han hade väldigt kort stubin. Det tyckte vi ju såklart var jätteroligt tills han jagade oss genom huset med en innebandyklubba. Vi låste in oss på toaletten och hoppade ut genom fönstret :)
Lillebror är 1,95 lång och har skitstora fötter, han har även en sambo och 2 fina döttrar. Han ställer alltid upp om man behöver hjälp och är ruskigt lik vår far :)

Lillasyster 1 - äldsta lillasystern blir 18 år i april (HERREGUD), nyss var hon nyfödd, rödrosig, rödhårig och låg i min famn. Hon älskar Axl Rose och Slash och är jätteduktig på att spela fotboll. Nu i höst började hon om 1:an på gymnasiet eftersom hon kom in på frisör. Hon har ärvt längden från sin pappa och håret från vår mamma. Hon är dessutom ruskigt lik äldsta storasystern i humöret.

Lillasyster 2 - minsta lillasystern blir 16 år i januari, min fina lilla flicka så stor du blivit. När hon var liten stod hennes blonda hår rakt upp, typ 4 cm, hon såg ut som ett litet troll :). Hon är en fena på att sjunga, tycker om att måla/teckna och är även hon superbra på fotboll. När hn blir stor vill hon bli lärare. Enligt mamma är hon mest lik mig till sättet... vi är så milda och goa :)


Jag har en sån glädje av alla mina syskon, därför har jag som mål att nån gång i framtiden ge lill-prinsen ett syskon.


Torsdag - bästa

     2010-11-25 @ 13:39:06

dsc00330 (MMS)

Varför köpa en mobil och hänga över skötbordet? Det är ju så himla roligt med korgarna som hänger bredvid, speciellt när mamma har satt fast napphållare där :)


Onsdag - lä mi bli

     2010-11-24 @ 19:26:32

dsc00329 (MMS)

Findus har börjat gå undan lite då och då... han börjar bli gammal.


Onsdag - det här hade jag på mig idag

     2010-11-24 @ 16:22:00

Så bra att det blev denna dagen som jag skulle visa min outfit... lite snyggare idag än den brukar vara. Igår var den t ex min röda morgonrock hela dagen ;)


Grått linne (Ullared), lila skjorta (Cubus), mörka jeansleggings (Lindex)


Onsdag - en om dagen

     2010-11-24 @ 13:18:42
Jag har minsann kommit en bit på vägen :)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick
 

Onsdag - hjort är gjort

     2010-11-24 @ 12:57:40
Mannen valde den bästa dagen att vara föräldraledig på :) Jag har varit hos tandhygienist och barnmorska och när jag kom hem började mannen laga lunch... då upptäcker han en väldans stor bock utanför fönstret... så jag tog över matlagningen och han gick ut och sköt bocken :)


Här står bocken och äter i godan ro


Och här är den död... ser ni blodspåret i snön?

Tisdag - stjärna

     2010-11-23 @ 22:15:54

dsc00328 (MMS)

Köpte fin stjärna på ICA igår som jag och lill-prinsen satte ihop idag. Den blev väldans fin i fönstret mot gården... gardiner ska komma upp inom kort *lovar*


Tisdag - min tro

     2010-11-23 @ 20:18:14
Hmmm, vad tror jag på?

Jag tror på att det finns något högre än oss, något som "bestämmer" hur allt ska vara. Men samtidigt tror jag på att vi alla skapar våra egna liv, i "samråd" med denna högre makt.


Tisdag - kvalificerat skitväder

     2010-11-23 @ 12:05:47
Det bara regnar o regnar... idag är en innedag. Jag skulle precis skriva att lill-prinsen sover sött i sin säng... men då vaknade han. Så nu har jag somnat om honom... får se hur länge det varar.

Man blir inte direkt motiverad att fortsätta fönsterputsandet när det är sånt här väder ute... däremot blir man väldigt sugen på att tända en massa ljus överallt o bara mysa. Så om jag skulle ta tag i att plocka iordning i köket medans lill-prinsen fortfarande sover, så kan vi mysa i soffan sen, hela eftermiddagen.

Måndag - ett ögonblick

     2010-11-22 @ 21:56:05
Fortsätter med mina en om dagen, idag är det ett ögonblick :)

På midsommarafton 2002 var jag lite frusen och fick låna en röd teamsportia-tröja av en lång mörkhårig kille med bruna ögon... det var början på mitt nya liv :)

Söndag - min bästa vän

     2010-11-21 @ 18:48:31

Den som jag skulle klassa som min bästa vän är Storasyster. Hon finns alltid där när man behöver henne, vi kan skratta tillsammans och gråta tillsammans och hon är alltid brutalt ärlig ;).

Men vi har inte alltid varit såta vänner. Eftersom det bara skiljer 1 år på oss (19 månader) så hade vi som små spinkiga flickor ungefär samma kompisar.  Storasyster tyckte att det var sådär kul så en dag cyklade hon över mig med sin cykel när jag vilja följa med henne till en kompis.

Storasyster är den man ringer till när man vill snacka skit, dryfta problem eller berätta ngt roligt. Hon är rätt så bra på att läsa mig så ibland behöver jag inte prata alls.


Lördag - min dag

     2010-11-20 @ 17:38:20
Fortsätter med en om dagen :)

05.53 - lill-prinsen vaknar och är sugen på lite mat. Ammar i sängen och somnar sedan om honom i hans egen säng. Mannen sover som en stock

07.58 - hela familjen har morgonmys i sängen

08.44 - frukost i köket

09.04 - amning i soffan, surfar

10.14 - lill-prinsen är sömnig, somnar honom i famnen och går sedan in och lägger honom i hans säng.

10.40 - tar tag i lite tvätt, det går åt en del handdukar. Tar även ner ren tvätt från torkställningen, det mesta är lill-prinsens. Försöker lokalisera min fönsterputs-skrapa, men hittar den inte nånstans, mannen hjälper mig att leta men erbjuder sig efter en stund att köpa en ny eftersom han ändå måste handla snus.

11.21 - inser att jag inte kan göra så mkt mer innan fönsterputs-skrapan kommer, så jag sätter mig och surfar lite till o äter lite kexchoklad *mums*

12.03 - lill-prinsen vaknar och får lunch. När han är färdig tar mannen över och jag ringer upp Storasyster som ringt medan jag ammat. Vi bestämmer att hon och Bellis ska följa med Pappsen och Frugan hit imorgon eftermiddag. Sedan är det fullt ös med fönsterputsningen.

13.36 - mannen somnar lill-prinsen medans jag värmer soppa, kokar nudlar + pasta och putsar ett fönster... snacka om multitasking. Äter lunch och tittar på herrarnas 15km fri stil (var det va?)

14.15 - mannen går ut för att ta in utemöblerna och jag hinner precis putsa klart det sista köksfönstret innan lill-prinsen vaknar. Han är inte så pigg på att somna om, så han får sitta med ute i köket medans jag fixar lite. Efter ett tag blir han trött och då sätter vi oss i soffan och tittar på Criminal minds och han somnar i min famn.

15.21 - lägger ner lill-prinsen i soffan bredvid mannen och går upp på övervåningen för att leta efter gardiner och andra grejer. Där hittar jag minsann fönsterputs-skrapan... se där.

15.30 - lill-prinsen vaknar och vill ha mat.

16.10 - mannen tar över lill-prinsen och jag går på fönsterna i matsalen, lite svårt är det att se eftersom det börjar mörkna. Upptäcker att min ena orkidé som stått i ide sen i april har kommit med 2 nya stjälkar med knoppar på :)

17.05 - mannen ska gå ut och fixa lite och lill-prinsen är trött, sätter mig i soffan, knäpper på datorn, lill-prinsen somnar i min famn och jag börjar skriva detta inlägget :)

Märker ni att allting upprepar sig under dagen? Nån som känner igen sig? Resten av kvällen ser nog ut som följer...

18.30 - lill-prinsen vill ha mat

19.00 - vi lagar mat, idag blir det tacopaj

20.00 - maten intas framför tv:n. Hela familjen tittar på Så mycket bättre, jag dricker en god päroncider från Gravendal och äter lite lördagsgodis. Lill-prinsen sover en liten sväng i nåns famn.

21.30 - lill-prinsen vill ha mat... denna gången blir det bröstmjölk i flaska som pumpades ut för gårdagen, men som inte behövdes.

Efter detta är han vaken en stund och sedan blir det pyjamas och han somnar i min famn för natten. Jag lägger honom i spjälsängen efter ett tag och hoppas att han ska sova till åtminstone kl 5 innan han vaknar första gången.

Innan vi lägger oss blir det nog lite tv-tittande i soffan... förmodligen liggandes nära :)

Lördag - 4 för 100 :)

     2010-11-20 @ 10:33:44

dsc00327 (MMS)

Här hittade jag minsann oxå fina färger. 4 för 100 på Nisses i Hässleholm.


Lördag - 3 månader

     2010-11-20 @ 04:24:00
Nu är det exakt 3 månader sen som vår älskade son kom till oss, vilken fantastisk dag det var :)


Detta är den sista magbilden, tagen 8 dagar innan lill-prinsen föddes.


Här har vi en bild från lill-prinsens första fredagskväll :)

Nu är vår älskade unge 63 cm lång och väger 6630 gram, det är inte klokt hur fort han växer.

Fredag - vad är kärlek?

     2010-11-19 @ 15:18:00
Detta är kärlek för mig. Mina kärlekar samlade på en bild :)


Fredag - fina färger

     2010-11-19 @ 09:41:30

dsc00326 (MMS)

Hittade fina nappar till lill-prinsen igår. Älskar när det är lite klara färger o inte så fesiga :).


Torsdag - det här åt jag idag

     2010-11-18 @ 21:16:35
Här kommer min en om dagen:

Började dagen med ett glas apelsin-äpple-mandarin juice medans lill-prinsen ammade. Sen blev det frukost även för mig... pågens subs med skivad tomat och salt:)

Till lunch blev det pastasallad som jag hackade ihop igårkväll, gäller att tänka ett steg längre ibland.

Nu ikväll blev jag bjuden till svärföräldrarna på kvällsmat, så det blev köttfärslimpa, potatis, sås, lingon och ärtor.

Torsdag - vaccin

     2010-11-18 @ 15:20:58

dsc00325 (MMS)

Idag har finaste killen fått vaccin, en spruta i varje lår. Det skar lite i mammahjärtat när han fick den första sprutan, men det gick snabbt över. Den andra sved lite mer, men då skrek han inte lika hjärtskärande bara längre.


Onsdag - dagen

     2010-11-17 @ 18:00:08
Efter att ha somnat vid 00 och haft ett otal uppvaknande under natten bestämde jag mig för att åka till jobbet o hälsa på. Jag gav upp att försöka somna om lill-prinsen vid halv 8 och gick upp och åt frukost istället. Spenderade förmiddagen med att prata med barn och kollegor, mycket trevligt. Barnen var nyfikna på lill-prinsen och hade många frågor. Vid lunch körde vi hemåt igen, jag käkade lunch och sen gick vi upp till svärmor. Satt och pratade en stund och efter att lill-prinsen fått mat gick jag hemåt för 2 timmar egentid. Hann t.o.m. sova i 30 minuter, det behövde jag.

Snart har vi klarat av 3 av 5 dagar utan vår älskade man/pappa.

Onsdag - mina föräldrar

     2010-11-17 @ 11:13:00
Mina föräldrar träffades unga och fick 3 fina barn tillsammans, Storasyster, jag och Lillebror :) Numera är de skilda sedan många år och har båda gått vidare i livet.

Min mamma bor i min hemby med mina 2 småsystrar (ja ja, jag vet att de inte är så små längre). Hon arbetar på bibliotek och tycker om att läsa böcker, titta på all sorts sport och gå på auktioner.

Min pappa bor med sin fru i min jobbeby. Han arbetar på mejeri och tycker om att köra motorcykel, svara i telefon i radion ;) och han är superduktig på att laga mat.

Jag älskar mina föräldrar massor och utan dem skulle jag inte vara den jag är idag.

Tisdag - inställt

     2010-11-16 @ 17:33:16
Det blev ingen biltur till Göteborg idag. Jag och mannen tog ett gemensamt beslut efter att jag fått ganska lite sömn inatt, vill ju inte riskera ngt med lill-prinsen i bilen. Det är jättetråkigt och inte alls kul o vara utan vår man/pappa enda till fredagkväll, men det är bara att gilla läget och göra det bästa av det.

Idag har vi iaf varit på föräldragruppen, sjukgymnasten var där och pratade om träning efter graviditet och förlossning. Hon berättade att man kan ha foglossning upp till 1 år efter förlossningen och om man ammar så räknar man från att man slutar amma. Så jag kommer förmodligen få dras med min fot-foglossning ett bra tag till.


Tisdag - min första kärlek

     2010-11-16 @ 14:51:00
Min första kärlek var H. Han hade blont hår och bruna ögon och jag var kär i honom på lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Inte hela tiden dock, men med jämna mellanrum var det alltid honom som det föll tillbaka på. Vi har aldrig varit tillsammans, aldrig pussats... däremot har vi varit vänner och gått i samma klass från lekis till 9:an. När vi gick på mellanstadiet hade vi ofta klassdisco och då skulle man ju dansa tryckare... grejen var bara att han räckte mig till axlarna ungefär, men det funkade att dansa ändå.

Nuförtiden har han växt till sig ;), han är ungefär lika lång som jag, har fortfarande bruna ögon men håret är numera brunt istället frö blont. Han bor uppåt i landet med dotter och nybliven fru och senast jag träffade honom var för 7 år sen när vi hade klassåterträff. Jag brukar träffa hans mamma då och då i min hemby, alltid lika trevligt :)

Måndag - presentera mig själv

     2010-11-15 @ 13:27:00
Jag är en tjej på 32 (snart 33) jordsnurr som älskar livet :) skämt åsido...

Jag är:
- mamma
- fru
- snäll
- känslig
- syster
- busig
- lycklig
- dotter
- förskollärare

Jag tycker om:
- godis
- livet på landet
- att vara mamma

Jag tycker inte om
- falukorv
- mörker
- skräckfilmer

Måndag - maskerad

     2010-11-15 @ 12:20:59
Jag bjuder er på en maskeradbild. Jag är gudinna och mannen är taliban

Måndag - inspiration

     2010-11-15 @ 12:13:52
Har blivit inspirerad av Anouk :)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick



Måndag - hoppar

     2010-11-15 @ 12:10:06
Idag hoppade vi över Babysången, prioriterade att sova istället. Tur var väl det eftersom min mage började krångla nu på förmiddagen... inte skoj. Innan den började krångla blev det iaf en liten promenad med vagnen och älsklingsungen sover fortfarande däri efter en liten omsomning inomhus.

Hittade lite post som jag inte öppnat (ganska vanligt här hemma nuförtiden). Det var iaf en liten katalog med barnkläder från hm och 20% rabatt. Där var några fina grejer som jag vill köpa till lill-prinsen men när jag gick in på hemsidan så var alla grejerna naturligtvis slut i hans storlek (och i de flesta andra oxå). Jag får väl se om jag hittar plaggen i butik istället när tillfälle ges.

Har satt fast basen till babyskyddet i Toyotan nu, ska man köra 60 mil så vill man gärna ha koll på sin lilla bebis. Lite läskigt ska det allt bli att köra bil i Göteborg... men kör man fel så är det ju bara o vända :)

Söndag - gräsänka

     2010-11-14 @ 19:49:24
Hade supertrevligt igårkväll, många skratt och härliga vänner. Här hemma hade det gått alldeles utmärkt, lill-prinsen hade det superbra med mormor. Jag var utklädd till gudinna och mannen till talliban :) Bild på mig kommer... sitter för tillfället fast i soffan med en sovande son i knät.

Denna veckan är jag gräsänka. Mannen åker till Göteborg imorgon efter jobbet och kommer inte hem förrän på fredagkväll. Det känns sådär, men kommer att gå hur bra som helst. På tisdag ska jag och lill-prinsen köra upp och bo över på hotellet, ska bli mysigt, sen blir det hemfärd på onsdag. Missar föräldragruppen på tisdag, men det överlever vi nog. På torsdag ska lill-prinsen få sina sprutor, vaccinationer, han blir ju hela 3 månader på lördag.

Idag gratulerar vi Nilla (en av rookiemammorna) som gått och blivit fru :)

Fredag - ofta

     2010-11-12 @ 15:06:00
När mannen kommer hem från jobbet om kvällarna så brukar han fråga vad vi har hittat på under dagen. Om vi bara har varit hemma så är standardsvaret: Myst, tvättat och städat. Herregud vad mycket kläder en sån liten bebis kan göra av med :)

Idag har det blivit mkt mys, dock ingen tvätt, diskmaskinen har startats, vi har varit iväg och handlat och det har även blivit bad för lillprinsen efter en välfylld blöja som svämmade över på alla håll o kanter :) Så nu kan fredagsmyset börja :) ikväll blir det hemmalagad pizza (kan inte äta köpe längre), kall god alkoholfri cider och så har jag minsann handlat lite godis :)

Torsdag - hemmakär

     2010-11-11 @ 21:27:33
Har spenderat onsdag och torsdag här hemma. Idag var vi iofs hos svärmor en runda... men det är ju rätt nära så det räknas som hemma :) Imorgon ska jag ta mig till den stora metropolen Tollarp för matvaruinhandling inför helgen. Tror nog att de kommer att slinka ner lite godis i kundvagnen då oxå :) Det är ju verkligen en av fördelarna med att bo på landet, man kan inte bara sticka till affären lite snabbt om man blir godissugen. Men åh vad man kan sakna godis ibland.

På lördag stundar födelsedagsfest med utklädning, min outfit är så gott som klar... mannens är det nog lite sämre med. Min mamma ska komma hit och vara barnvakt, känns lite konstigt men samtidigt självklart. Lill-prinsen har ju det mkt bättre här hemma än på fest + att vi kan göra nånting bara vi 2 :)

Onsdag - klart

     2010-11-10 @ 13:50:25
Nu har jag fixat en lösenordsskyddad sida. Maila mig på [email protected] om ni vill ha lösenordet.

Måndag - funderingar

     2010-11-08 @ 17:26:28
Funderar på att göra en underblogg till denna bloggen. Den kommer att vara lösenordsskyddad och där kommer det att visas lite mer bilder på lill-prinsen. Är det ngn som skulle vara intresserad av ngt sådant? Naturligtvis bestämmer jag helt och hållet själv vem som får lösenord till sidan. Kommentera här om det finns intresse. Kommer att skriva här sen när det fixats (om det finns intresse) och då får ni maila om ni vill ha lösenord.

Söndag - fantastiskt

     2010-11-07 @ 20:58:50
Idag är en fantastisk dag :) Vi har fått fantastiska nyheter, haft besök av fantastiska vänner, varit på besök hos andra fantastiska vänner och sett en fantastisk sista allsvenskan-match som fantastiska Malmö vann.

Med andra ord en helt fantastisk söndag... som jag upplevt med min fantastiska lilla familj :)

Söndag - inviger halsduken

     2010-11-07 @ 17:57:06

dsc00312 (MMS)

Söndag - inviger halsduken


Lördag - sista studsen

     2010-11-06 @ 09:59:36
Ikväll visar svt The Last Bounce klockan 21.50. Om ni gillar dans så är det ett väldans bra tips. Jag och Mamsen var ju och såg föreställningen i Stockholm i april. Boxen har redan satts på inspelning :)

Fredag - underbart

     2010-11-05 @ 09:14:47
Efter att ha terroriserat sin pappa med att skrika konstant i 1 timme efter att jag gått och lagt mig kl 11 igårkväll, så somnade lill-prinsen sött i min famn kl 12. Sen sov han till strax innan 7, jag vaknade vid halv 7 och var tvungen att kolla så att han andades. Nu sover han igen sen 1 ½ timme tillbaka efter lite mat... idag är en bra dag :)

Mannen är ledig idag och är och fixar pannan inför dagens sotning, sen ska han slipa det sista i lill-prinsens rum innan vi kör in till stan och köper takfärg och kollar tapeter. Solen strålar och en härlig helg stundar. Ska träffa underbara vänner i dagarna 2. Imorgon blir det Tiny och Bess och på söndag kommer Semlan o hälsar på med sina föräldrar.

Igår var vi på BVC och kollade vikt och längd. Lill-prinsen väger 6390g och är 62,2cm lång... han har blivit så grymt lång på sistone, stora killen. Nu förstår jag alla föräldrar som säger att deras barn växer alldeles för fort. Själv har jag tyckt att det varit små hela tiden... men nu vet jag vad de menar. Lill-prinsen är lixom ingen bebis längre, han är skitlång när han står upp :)

På eftermiddagen var lill-prinsen med sin faster och farmor. Då passade jag på att städa lite här hemma och gå igenom kläder som han ärvt. Tog ner en hel hög till som ska tvättas och sorterade det andra från storlek 74 till 92... det är bra att veta vad man har :)

Onsdag - bambinos nappar

     2010-11-03 @ 10:53:07
För ett tag sen fick jag hem ett paket med Bambinos nappar 0-6 månader för att buzza. Lill-prinsen fick 2 st själv, 1 med hjärta och 1 med moln.



Napparna är designade av Karin Mannerståhl och finns i sex olika motiv. Napparna säljs på ICA, COOP, City-gross samt i välsorterad babybutiker. Det finns 3 olika varianter:
- Silikonnapp 0-6månader (ca pris 25kr för en)
- Silikonnapp från 6 månader (ca pris 37kr/2-pack)
- Latexnapp från 6 månader (ca pris 37kr/2-pack)

Bambinos nya napp tar fokus på form och funktion. Den har en lägre vikt än många andra nappar på marknaden, vilket gör att den lättare stannar i munnen utan att trilla ut.
Jag tycker att nappen är snygg att titta på. Min son har både rosa hjärta och blått moln, men jag har märkt när jag har buzzat om dem att flickmammor väljer hjärta och pojkmammor väljer moln. Nappen är väldigt lätt och lill-prinsen kan spotta ut den väldigt långt när det inte passar ;) Jag har märkt att Bambinonappen är bättre att ha till sonen när han ligger ner t.ex. i spjälsängen, den trillar inte ut lika lätt när han vrider på huvudet, som de andra napparna gör.

Nappen har en fjärilsformad sköld som är anpassad till det lilla ansiktet. Skölden har en mjukt rundad kant som inte skaver mot huden och stora hål som gör att luften kan cirkulera mellan nappen och barnets hud. Ringen har ingen klumpig fästknopp, utan är integrerad i den utskurna skölden. Ringen gör även nappen lätt att greppa och lätt att fästa i napphållare.
Jag tycker att den är lite svår att greppa innan han suger tag i den ordentligt + att han lätt får tag under skölden och sliter bort den själv, utan att det egentligen är meningen. Känns som att skölden är lite stor för det allra minsta barnet.  Det jag har saknat till nappen är en ordentlig napphållare. Jag har letat men inte hittat ngn jag gillar som passar till napp med ring. Hittade napphållare från Bambino med det var antingen en blå- eller rosarandig och det tyckte jag var lite dålig fantasi. Såg på deras hemsida att de fanns en jättefin med hjärta på... undrar var man kan köpa den?

Själva nappdelen är anatomiskt utformad, för att ligga bra i bebisens mun.
Lill-prinsen
 gillar nappen... det är hans typ av napp. Det verkar vara samma sugdel som hans Malmö FF-nappar :)

Överlag så är jag nöjd med nappen... om lill-prinsen gillar den, så gillar jag den :)

Vill du oxå bli en buzzador? Gå in här och registrera dig :)

Onsdag - innedag

     2010-11-03 @ 09:36:23
Idag är jag glad att jag och lill-prinsen har en innedag hemma... vilket busväder det är ute :) Lill-prinsen ligger i sitt babygym och förflyttar sig moturs... om ni tänker att hans huvud började på 12 så ligger det på 9 nu. Han pratar med grodan och sköldpaddan och sparkar o sprattlar. Det är mkt rörelse i den lilla kroppen nu :) senare idag ska vi träna på att ligga på magen.

Måndag - mums

     2010-11-01 @ 15:45:00

dsc00306 (MMS)

Här har det varit mamma-lyx. Efter en promenad somnade lill-prinsen och jag passade på att grädda lite våfflor, surfa lite, läsa nya numret av MAMA och plocka undan lite i köket inför kvällens matlagning. Vagnen är nu inplockad, men sonen sover fortfarande... 2 timmars egentid är inte fy skam :)


Måndag - premiär

     2010-11-01 @ 14:23:38
Idag har vi varit på Babysång för första gången, mycket trevligt. Lill-prinsen var i sitt esse. Efter sången var det fika och pratstund för mammorna :)

Har hunnit med att ringa viktiga samtal idag när lill-prinsen sov i soffan... det går tydligen bättre att sova i soffan än i korgen... men bäst är ju ändå mammas famn... men man blir ju så grymt rastlös efter ett tag. Sen har det matkassen från mat och ro kommit... denna veckan bjuder på korv stroganoff (jag lär inte äta det... men då får mannen med sig matlåda), morotssoppa, ryggbiff, kyckling och kålpudding i panna :) Mumsigt ska det bli... ja förutom falukorven då.

Känner mig lite rastlös idag... får kanske bli en liten tur med vagnen om en stund när lill-prinsen ska sova.

Fick trevlig inbjudan idag... fest med obligatorisk utklädnad *I like* nu ska jag bara komma på nåt roligt att klä ut mig till. Nån som har nåt förslag?

RSS 2.0