Lördag - tårta

     2011-02-26 @ 14:11:45

Fick för mig för nån vecka sen att jag skulle baka en tårta. Jag fick inspiration från Anna och Sofie som gjorde tårtor till sina 1-åringar. Jag följde deras länkar och hittade Anns fantastiska blogg och började igår förberedelserna för att baka en tårta från scratch :) Jag gjorde dumlefluff och vitchokladfluff och bakade en tårtbotten. Det var lättare än jag trodde och så bra det blev.



Idag har jag satt ihop tårtan och lite senare ska jag sätta på marsipanlocket (som jag faktiskt köpt färdigt). Min tanke var att jag skulle göra marshmallowsfondant, men eftersom vi inte har micro så sket jag i det. Nu när jag tänker efter så borde man ju kunna smälta marschmallowsen över ett vattenbad.

 

 



Tårtan blev väldans hög och det färdiga locket räckte inte riktigt till. Men innovativa Anna spritsade lite grädde längst ner... inte så vackert, men man lär väl sig. Nu återstår att se om tårtan är nåt god. Svärföräldrarna kommer hit om en stund och provsmakar.


Kommentarer
Postat av: Madde

Vilken fin tårta!! Hoppas den smakade gott;) Väldigt hög botten!!

kram

2011-02-26 @ 20:00:01
URL: http://madeleneaberg.blogg.se/
Postat av: Amanda

Hej!

Fin blogg,

Allt bra? (:

Kram.



Btw. Jättefin tårta! :D

2011-02-26 @ 20:46:15
URL: http://raspberrykisses.blogg.se/
Postat av: Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg...

Hej!



Kul att du testat mina recept! Det funkar att smälta marshmallows över vattenbad men det tar lite längre tid än i micron. Ett bra tips kan vara att klippa dem i mindre bitar föst. Annars kan du ju köpa marsipan i bit och kavla själv så får du ett tillräckligt stort lock.



Hoppas att tårtan smakade bra!



Ann

2011-02-27 @ 17:11:40
URL: http://www.annsann.com
Postat av: Erika

Vad duktig du är!

2011-03-01 @ 00:51:43
URL: http://mylittlewords.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0