Torsdag - tävling

     2011-06-30 @ 21:33:45
Jag är med och tävlar om hos Madeleine. Vinsten är en namnmössa från Therese :)

Onsdag - tråk tråk tråk

     2011-06-29 @ 21:32:19
Idag har varit en riktigt gnälledag och sonen har sovit 4 !!! ggr. Vet inte om det har varit värmen som tagit musten ur honom. Vi invigde lilla bassängen idag och han tyckte att det var spännande. Han satt i skuggan i poolen utan kläder, men då skulle han krypa ur den. Sen satte jag kläder på honom... då skulle han krypa i den... jaja... måste inhandla en UV-dräkt så att han kan krypa i och ur bäst han vill.



Vi åt kvällsmat ute på verandan... mumsig Quinoa-sallad med ugnsbakad lax till mig och tonfiskröra och macka till lill-prinsen. Riktigt härligt väder och jag har minsann fått lite färg idag.


Multitasking på hög nivå... stå upp OCH dricka vatten... inte alla som kan det ;)

Tack Malin och Anouk för mysig dag igår under trädet. Lill-prinsen var ju en liten ängel, men det har han tagit igen med råge idag vill jag lova.

Onsdag - måndagskvällen

     2011-06-29 @ 21:09:29


Jag lyckades svänga ihop en liten bröllopsdukningen innan mannen kom hem med maten. Det är porslinet vi fick i bröllopspresent, ljuslyktorna och diamanterna från dukningen och några av de sista bröllopsservetterna :)

Det blev en mysig kväll med film i soffan, sen kortspel och efterrätt på altanen.


Måndag - 2

     2011-06-27 @ 17:41:54

Idag är det 2 år sedan vi blev man och hustru, tänk att det blev vi 2 :) På vår 1 åriga bröllopsdag var jag höggravid, idag har vi en underbar liten 10 månaders. Vad har hänt tills vi firar nästa bröllopsdag månntro?

Om jag skulle gift mig idag hade vi haft Chris Medinas låt What are words i kyrkan. Det är en helt fantastisk låt om äkta kärlek. Om att hålla ihop i medgång och motgång.

What are words if you really don´t mean them when you say them
What are words if they´re only for good times
then you don´t
When it´s love, yeah, you say them out loud those words,
they never go away, they live on, even when you´re gone.


Idag firar vi här hemma :) Lill-prinsen är lämnad hos farmor, jag har slagit in paket och mannen kommer hem med mat och film. Har ingen aning om vad det är för mat eller vad för film han hyrt, men det blir säkert toppen :) Nu ska jag duka fint och kanske piffa till mig lite ;)

PS. Texten är tagen från youtube. Tycker inte riktigt att vissa ord stämmer in... men men.


Måndag - fästing?

     2011-06-27 @ 15:09:47
Blodgivningen gick jättebra... kände inget speciellt efter. Ett stort till sköterskan som hittade ett blodkärl direkt och var supertrevlig och gav mig juice medans jag tappades.

Vi hann med en sväng på stan så lill-prinsen kunde sova lite i vagnen... sen blev det snabba puckar till BVC. Stora killen mäter 77,7 cm och väger 9,9kg :) Jag passade på att visa mitt ben som har en rodnad runt hela låret. Det visade sig visst vara från ett fästingbett. Har ingen aning om att jag blivit biten och har gått med detta några veckor. Men men, jag fick iaf penicillin utskrivet... så nu får jag käka det i 10 dagar... bäst att sätta alarmet på mobilen.

I natt har jag sovit som en liten prinsessa :) Lill-prinsen var hos sin farmor igårkväll då vi båda var iväg på möte. När vi kom hem så sov han så gott där, så han fick stanna. Det var en superbra början på denna dag... dagen då vi firar 2 årig bröllopsdag :).

Lördag - egenpyssel

     2011-06-25 @ 21:36:38
Lill-prinsen somnade som en stock direkt efter vällingen, så mitt tålamod behövde inte frestas ikväll. Istället fick jag tid att fortsätta mitt syprojekt. Det sys gardiner till fönsterna i köket och nu har jag bara en kvar, dock måste jag köpa mer sytråd innan jag kan fortsätta med den.



Lördag - vår midsommar

     2011-06-25 @ 21:17:25
Vi spenderade midsommarafton med härliga vänner :) Vi började dagen med midsommarlunch i lusthuset, mysigt att vara ute, fast ändå inne. Lill-prinsen höll låda och charmade alla som vanligt. Efterlunch blev det en crocketmatch på ägorna med Sussis regler. Jag har inte spelat crocket sen jag var liten, så det var bra med en ordentlig genomgång ;). Det var himlans roligt att spela och jag slutade på en förvånanade 3:e plats, efter att ha legat sist ganska länge.



Lill-prinsen tyckte inte att det var så intressant att sova i vagnen medans vi spelade... men han var nöjd med att ligga och mysa. På slutet av matchen fick han kolla in läget lite. Vädret var väldans växlande. När solen var framme var det varmt och när den gick i moln höll vissa av oss på att frysa ihjäl.


Han fick mössan tillfixad en aning :)

Lagom till lill-prinsens kvällsmat fick vi andra supergod jordgubbstårta. Alla slogs om bitarna och den gick snabbt åt.



Vi skulle ju naturligtvis ha en midsommarstång. Stången från ifjol plockades fram och vi tog en mysig promenad för att leta blommor. Jag lyckades minsann göra en av kransarna till stången :) Annars satt jag mest och tittade på när de andra arbetade. Lill-prinsen somnade gott i en mysig famn. Det värmer så i mitt hjärta när jag ser våra vänner med vår son. Han är så glad i dem och det är verkligen ömsesidigt.



Värdparet hade fixat supergott grillat till kvällsmat och lill-prinsen sov så gott i sin resesäng medans vi åt massor med goda saker och pratade och skrattade. Vi flickor gick och la sig vid 12 och pojkarna kom in vid 4 (!).

Tack för en helt underbar midsommarafton :)

Lördag - morgonlek

     2011-06-25 @ 08:13:00

mms_img47667 (MMS)

Jag hade förnuftet att gå och lägga mig kl 12, maken kom in vid 4. Halv 5 tyckte Lill-prinsen att det var morgon, men efter lite gnäll somnade han om bredvid mig. Halv 7 blev det uppstigning och gröt, nu leker han för fullt och snart är det dax för första vilan för dagen. Resten av huset försöker sova, men det går nog sådär med tanke på lilla hjärtat som far rundor och traggar.


Fredag - glad midsommar

     2011-06-24 @ 19:40:52

mms_img47666 (MMS)

Midsommarstången är klädd. Nu väntar grillat om en stund.


Fredag - blod

     2011-06-24 @ 08:08:27
Idag på nyheterna pratar de om att det är blodbrist på sjukhusen i Sverige, speciellt nu inför midsommarhelgen när det händer mycket olyckor och blir mycket bråk. Dra ditt strå till stacken och anmäl dig som blodgivare. Här kan du fylla i en ansökan. Jag drar mitt strå till stacken på måndag. På vår bröllopsdag ska jag och lämna blod för första gången... lite nervös är jag allt för hur jag ska må efteråt, men jag gör ju ngt bra, så då kan det ju inte bli dåligt :)

Torsdag - skaka rumpa

     2011-06-23 @ 21:40:32
Idag har vi varit på utflykt. Först blev det lunch i Hässleholm och sen spenderades eftermiddagen med LoMo och hennes 3 barn. Jag fick mysa med lille Stickan som blir 3 veckor på lördag och det var så mysigt. Lill-prinsen kröp mest runt och reste sig mot allt och inget. Rätt vad det var stod han med tjejerna vid datorn och skakade rumpa till Sean Banan.



Det bästa med dagen var nog ändå när jag och LoMo satt i varsin fåtölj med varsin liten kille i famnen och fixade en resesäng till mig utan att ens lyfta på våra små söta rumpor.

Imorgon är det midsommarafton. Vi ska spendera dagen/kvällen/natten hos goda vänner, äta midsommarlunch, göra en midsommarstång och sen blir det grillat på kvällen. Vad ska ni hitta på?

Onsdag - nyskördat

     2011-06-22 @ 14:33:59
För en stund sen var jag och lill-prinsen ute i trädgårdslandet och skördade rädisor och spenat. Dessa ska vi använda till den kalla potatissalladen ikväll... hoppas mannen köper hem nåt gott kött att ha till.




Tisdag - tålamod

     2011-06-21 @ 20:31:33

Det blev utflykt till stan idag och det var verkligen välbehövligt. Mitt tålamod hade inte räckt långt här hemma med den huvudvärken som jag låg inne med i morse/förmiddags. Jag hade t.o.m. solglasögon när jag körde in till stan och det var grymt molnigt. Vi mötte upp anouk och knodden och det blev lite tittande i affärer... höll hårt på mitt köpstopp och köpte endast en present. Vi lunchade på Fenix och fick "onda ögat" av en medelålders man och kvinna som tyckte att våra barn störde deras affärssamtal... synd om dem. Efter lunch var huvudvärken väldigt mycket mindre och det var naturligtvis brödets förtjänst. Enligt mannen är inte GI bra för hjärnan... så det var väl tur att jag åt grillad ciabatta med kyckling och mozzarella, så hjärnan fick lite kolhydrater ;)



Efter lunch följde vi med bort till anouks jobb och sen blev det promenad bland maffiga villor. Lill-prinsen sov som en stock och jag passade på att  gå inom systemet inför midsommar.

Vi sprang på Malin och Levi, så det blev lite tragg :) När lill-prinsen vaknat körde vi och köpte lite tyg på Gittes. Mellanmålet intogs vid vägen och lastbilarna och bussarna var väldans intressanta.



Mannen är iväg med sin pappa ikväll så jag och lill-prinsen fördrev tiden med att gå upp till hans farmor, där det fanns många att leka med . Bl a blev det gåträning :)



Tålamodet har även testats nu ikväll vid läggningen... men jag vann... det är huvudsaken. Eller huvudsaken är kanske att lill-prinsen sover... och det hoppas vi att han gör större delen av natten.


Tisdag - ignorerar

     2011-06-21 @ 09:18:24
Jag ignorerar dunderhuvudvärken och packar in oss i bilen och möter upp Anouk i stan :) Natten har varit under all kritik... en 10 månaderspresent månne?

Måndag - 10

     2011-06-20 @ 14:49:07
Älskade underbara lill-prinsen blir 10 månader idag :) Han är en fantastisk liten individ som lär sig massor varje dag. Förra veckan lärde han sig att vinka, han håller upp handen med handflatan vänd mot ansiktet och vinkar med fingrarna... det är så otroligt gulligt så det är inte sant (sicken typiskt mamma jag är).

Igår förstod han att han kan sätta sig upp i sängen. Det är precis som om han inte förstått det innan utan trott att man bara ska ligga där. Så nu funkar det inte så bra att gå ut och lägga honom själv längre... så idag har han somnat i min famn, så har jag lagt ner honom sen.

Han äter mat själv... det är väldans kladdigt och jag ger honom några skedar emellanåt... men det går superbra.

Han tränar på att resa sig... än så länge bara på knäna, annars blir det för svajigt. Men om det är något lägre ( i typ maghöjd) så står han gärna på fötterna.

Han är fantastiskt duktig på att underhålla sig själv. Han leker med sina saker och pratar oavbrutet.


Lill-prinsen och hans morfar :)

Det är en väldigt social kille vi har. Han ska alltid titta och prata med alla han möter... lite blyg har han börjat bli precis i början, men sen går det bra.

Måndag - dadadoo

     2011-06-20 @ 08:38:08
Campadre kan man nu köpa skötväskor (stora och små) från Dadadoo för ett förmånligt pris... jag är ruskigt sugen på en ljusrosa. De har även gosiga plädar i rött och rosa.  Här kan du oxå bli medlem :)


Söndag - tvätt tvätt tvätt

     2011-06-19 @ 21:11:53
Idag har det blivit en hel del tvätt... det var relativt tomt tills mannen städade i sin garderob och fyllde på igen... så det blev en maskin såhär på kvällskvisten oxå.

Dagen har annars bestått av slapp och mys. Jag och lill-prinsen gick upp till svärföräldrarna och kikade på deras kyckling... lill-prinsen vinkade på dem när vi gick därifrån. Han vinkade även på korna i hagen *gulle*


4 rädda kycklingar... undrar om någon är en tupp :)

Lill-prinsen
har varit tramsig med maten ett par dagar och jag har insett att han vill äta själv... så det har han gjort idag... korvstroganoff till lunch och köttfärssås med skruvmakaroner till middag. Det gick hur bra som helst men det blev väldigt rött överallt :) Imorgon blir han 10 månader... herregud vad tiden har gått fort.

Nån som har tips på bra mat han kan äta själv? Jag lider av idétorka. I veckorna äter han oftast det vi äter på kvällarna... men det är så bra att ha grejer i frysen och ta upp.

Söndag - barnvänligt

     2011-06-19 @ 21:02:44
Igår åkte jag , MaryKay och hennes fina lilla bebis till AnoukBarnvänligt-party. Det var många fina saker att titta på och fantastiskt trevligt sällskap. Jag handlade svamp-pussel och fina fågelhängare till lill-prinsen :)


Lördag - fynd

     2011-06-18 @ 10:01:25

Förra veckan var jag ju på klädesparty och fyndade dessa härliga sommarklänningar från Rut mfl. för 70kr st... mycket nöjd är jag med det köpet. De kommer att bli perfekta att springa runt i i sommar.


Den rosa invigde jag på kusinens student... med jeans eftersom det inte var så varmt.


Och den blåblommiga tänkte jag ha på midsommar :)

Lördag - att möta sina fobier

     2011-06-18 @ 09:52:20
Idag har jag gjort nånting som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag har delat en falukorv i små bitar och gjort Korvstroganoff till lill-prinsen. Falukorv är nåt av det värsta jag vet (i matväg). Jag fixar varken lukten, smaken eller konsistensen. Men jag bestämde mig för att det skulle gå... så jag andades med väldigt små andetag medans jag delade och sprang och tvättade mig direkt med välluktande hallontvål. Stekte korven med lök och hade sedan i lite majs innan tomatpurén och mellangrädde gjorde den till en härlig goja :/. Hoppas den smakar gott, för det finns inte en chans i helvete att jag smakar på den.


Bildbevis ;)

Fredag - missat?

     2011-06-17 @ 12:54:48
Ni har väl inte missat att jag har uppdaterat den privata bloggen med bilder på lill-prinsen?

Fredag - öronsprut

     2011-06-17 @ 12:07:14
Jag har PMS så det sprutar ur öronen på mig. Jag är sur, tvär, väldigt lättirriterad och har nära till tårarna. Hela vägen hem från affären satt jag i bilen och irriterade mig och tänkte ut ett långt blogginlägg som jag skulle skriva. Men nu inser jag att det inte är jag, jag är inte sur, arg och irriterad i vanliga fall... med undantag för folk (kan man ens kalla dem det) som inte bältar sina barn ordentligt i bilen och de som kör toknära med bilen när de visst har lite bråttom. När folk ligger i röven på mig och sen gör idiotiska omkörningar på små vägar så hoppas jag faktiskt att de ska åka fast i en poliskontroll. Då hade jag kört upp bredvid rullat ner rutan och sagt "här gick det minsann lite för fort".

Men men, iallafall, där blev det lite gnäll ändå. Denna veckan har jag och lill-prinsen gått varandra lite på nerverna... det är inte hälsosamt att inte ha saker inplanerade och träffa andra människor... det tar vi lärdom av. Vi firar att det är fredag ikväll med att mannen tar med sig Gyrossallad hem *mums*. Imorgon får jag lite egentid när jag ska till Anouk på Barnvänligt-party. Något som jag oxå ser framemot är ett besök hos min LoMo nästa vecka. Då ska jag mysa bebis och tragga, tragga, tragga :)

Fredag - som ett brev på posten

     2011-06-17 @ 07:58:44
Inatt kom tant röd som ett brev på posten... inte för att man får brev mitt i natten utan mest för att jag väntat på ett brev i 2 veckor nu som inte kommit fram.... så är det lite med tant röd. Jag tackar gudarna för mina rosa piller annars hade jag omöjligt kunnat somna om.

Dessutom höll en viss katt mig vaken under natten. Han tyckte att det var ett smart drag att stå och slå på ytterdörren och jama frenetiskt klockan 3 på natten. Alla väcktes av honom men efter ett tag gav han upp. Det är lixom inte lönt att släppa in honom eftersom man prescis hinner somna innan han ska ut igen och det är ett fasligt gnäll hela tiden.

Sååå, nu har jag gett upp. Jag tycker inte att man ska hålla på att flytta undan saker hela tiden när barnen far fram. Min åsikt är att de måste lära sig att vissa saker får man inte röra. Ett exempel är kattmaten här hemma. Lill-prinsen är ruskigt intresserad av dessa skålar och har 2 dagra i rad tagit vatten skålen och vänt upp och ner på. Men nu när katterna är helt toppad med att komma in om natten oxå, så får kattmaten flytta ut. Då blir förhoppningsvis alla nöjda och glada.

Torsdag - himmelsk

     2011-06-16 @ 12:26:54
Igår gjorde jag lasagnen igen och denna gången blev den himmelsk. Jag gjorde ändringarna som jag tänkt, förutom lasagneplattor med basilikasmak... hittar inte några. Innan jag kryddade med örtsalt gjorde jag en liten form med lasagne till lill-prinsen. Han var inte överförtjust igår, men idag åt han en portion tilll lunch.


Använde en IKEA-skål som form till lill-prinsens lasagne

Torsdag - here we go again

     2011-06-16 @ 09:35:02
Förra veckan var vi utan varmvatten från tisdag-lördag... pannan stängdes av för ett planerat strömavbrott, men började brinna baklänges så mannen spenderade lång tid i flisbehållaren med att släcka och tömma. Igår morse var det igång igen. Jag hörde bara hur han svor och smällde i dörrar och jag undrade vad som stod på. Kikade ut genom sovrumsfönstret och röken steg från flisbehållaren. Så här års när inga element är igång och vi inte har kopplat in uppvärmningen av poolen än, så gillar inte pannan det riktigt... den blir för varm och börjar brinna baklänges. Så nu är vi utan varmvatten igen och lär vara ett par dagar till, behållaren måste torka innan den fylls på med torr flis.

Jag kokar vatten i vattenkokaren när jag ska diska och mannen duschar uppe hos sina föräldrar om morgnarna. Själv tvättar jag håret i iskallt vatten och överlever på kattatvättar ;)... men men, vi överlever.

Onsdag - rundtur

     2011-06-15 @ 12:46:10
Äntligen ska ni få följa med på en liten rundtur i lill-prinsens rum.


Uppe på hyllan skymtar ni en Nasse-tavla som lill-prinsen fick i julklapp av en sina konstnärliga mostrar. Till höger om hyllan skymtar Världskartan.


Den härliga fondväggen :) På pallen bredvid sängen sitter vi och ger honom vällingen på kvällen. Ovanpå sängen ser ni sköldpaddan som fungerar som en nattlampa. Den lyser upp en härlig stjärnhimmel i tak och på väggar.




Plåt-tunnan var jag bara tvungen att inhandla på IKEA... färgen passar så bra in här. Där kan han säkert få plats med lite grejer. Skåpet var från början träfärgat, men jag målade om det i samma kulör som hörnlisterna. På mattan kan vi leka med bilar... måste bara införskaffa några.


Då har vi gått ett varv. I bakgrunden hänger en mätsticka och precis innanför dörren ligger en bilmatta :)


Gardinen i fönstret. Gardinstången är även den gammal, men ommålad i den blåa härliga färgen :)

Tisdag - dagens

     2011-06-14 @ 13:24:28

mms_img60071 (MMS)

Såhär ser dagen ut hos oss... Lill-prinsen leker på golvet och jag slappar på golvet eller soffan. När han har sovit har jag lagt mig i soffan och kollat på tv. Inget kräk idag, däremot är jag ruskigt sugen på kebabsallad, fast jag håller mig till små sippar nyponsoppa och små bitar bröd.


Tisdag - fy för sören

     2011-06-14 @ 07:48:39
Här hemma har jag drabbats av nån släng av maginfluensa/matförgiftning. Började må dåligt igårkväll och fick ringa in mannen från verkstan... vågade inte resa mig ur soffan. Men när jag väl gjorde det var det bara att springa in på toaletten. Kräkte sista gången vid 11 igårkväll... men mår fortfarande skit. Drack minimalt med vatten och åt en pytte brödbit nu imorse... vi tar det sakta med säkert. Lill-prinsen är snäll som vanligt och leker fint på golvet. Mannen rings hem från jobbet om det blir sämre igen eller om lill-prinen blir dålig (ve och fasa)

Måndag - blingoholic???

     2011-06-13 @ 20:09:13

Bestämde mig för att gå igenom lill-prinsens Blingo-kläder i nästa storlek (86/92). Tog ett kort för att få en överblick...



Det blev:
- 6 långärmade tröjor
- 2 bodys
- 1 hoodie
- 3 byxor
- 1 par leggings (+2 i samma storlek som han redan använder)
- 2 mössor
- 1 kortärmad tröja

Det roliga med det hela är att jag inte köpt ett enda plagg till fullpris. Vissa plagg är nya och vissa är begagnade.

Sen blev det visst 50% rea på allt idag, så då använde jag mitt presentkort från Letsdeal och köpte 1 lila baströja, 1 kortärmad antracitgrå tröja, 1 par lime velourbyxor och 1 stormy weather tröja :) Betalar 140kr för det, såå plus vad presentkortet kostade så blir det 300kr... som hittat :)

Men jag tror att det är dax att lugna sig lite nu. När den nya kollektionen kommer ut i augusti vill jag nog köpa något ur den i samma storlek.


Lördag - glasspaus

     2011-06-11 @ 16:43:16

mms_img70285 (MMS)

Lördag - glasspaus


Fredag - slut

     2011-06-10 @ 12:22:45


Nu är vi hemma och vänder en liten runda. Vi har käkat lunch och lill-prinsen sover en sväng. I förmiddags var vi i min hemby på minsta lillasysterns skolavslutning, hon slutar 9:an. Hon var så fin så fin (i en lilla axelbandslös klänning med vidd i kjolen). Lill-prinsen var lite avvaktande och tyckte att det var lite läskigt när bandet satte igång, men sen diggade han med. När han blivit varm i kläderna kröp han ut över golvet i gymnastiksalen och charmade en hel 6:e klass... sen fick vi muta honom med smörgåsrån för att han skulle vara stilla när lillasyster fick sitt betyg.

När lill-prinsen vaknar ska vi åka in till stan och se när min kusin springer ut, sen blir det mys på stan med Storasyster och Bellis innan mannen slutar och vi åker ut till festen.

Torsdag - ???

     2011-06-09 @ 08:01:29
Nu har visst mms:en jag skickade publicerats. Här hittar ni det jag skickade i måndags.

På begäran kommer den privata bloggen att uppdateras med bilder under dagen :)

Tisdag - nr 3

     2011-06-07 @ 19:51:00
I lördags kom bebis nr 3, bland mina vänner, till världen. En liten kille till min fina LoMo som har 2 flickor sen tidigare. Han kom 10 dagar innan BF den lille rackaren :)

Nu väntar vi med spänning på nr 4. Än så länge har vi 2 flickor och 1 pojke... så vi kanske ska jämna ut det med 1 pojke till :)

Tisdag - stolt

     2011-06-07 @ 17:46:18

Jag är en stolt mamma. Stolt över vår fantastiska son som är en så trygg liten kille. Enda sen vi kom hem från BB har han somnat i min famn, han fann nog att det var en trygg plats. Naturligtvis somnade han oxå i vagnen och  i sin säng uppe hos sin farmor. Men här hemma ville han aldrig somna i sin spjälsäng. Vi försökte en veva för några månader sedan men gav upp eftersom det tog jättelång tid för honom att komma till ro, fastän vi satt bredvid och sjöng och klappade på huvudet.

I samma veva som vi började färdigställa hans rum bestämde vi oss för att när han flyttade skulle han somna i sängen för natten. Ungefär en vecka innan började vi lägga honom i sängen och sitta med honom. I början tramsade han en massa och då gick jag ut ur rummet och fixade lite i närheten. Han var aldrig ledsen utan låg
bara och tjabbade. Jag gick ut och in ur rummet flera ggr och till slut somnade han. Även mannen somnade honom ett par ggr. Sen när han flyttade provade vi med gå ut ur rummet... jag satt t ex utanför och löste Suduko och om han blev ledsen gick jag in.

Nu kan jag lägga honom i hans säng alla ggr han sover på dagen (2 ggr) + till kvällen. Jag och mannen kör varannan kväll och det känns jättebra. Lill-prinsen får sin välling i vår famn inne på sitt rum och sen lägger vi ner honom i sängen. Ibland tjabbar han en stund, ibland sjunger jag lite och ibland somnar han nästan på studs


Måndag - fix och trix

     2011-06-06 @ 21:27:29


Det har blivit en del fixade runt huset i helgen. 2 av 3 uteplatser är nu skrubbade och utemöblerna är utplockade och rengjorda. Idag fixade jag på verandan på förmiddagen och sen blev det ju ett besök för att köpa blommor. Denna fina Dahlia pryder nu bordet på verandan :)



Längs med ena längan (numera inredd) fanns det förr en rabatt med  några pinniga växter. Mannen grävde upp dem och la sten istället. Idag piffade jag till det med krukor o blommor :)

Denna veckan bjuder på en massa skoj... klädesparty, grillkväll med vänner och student. Imorgon tror jag nog att jag och lill-prinsen ska ta en runda till mitt jobb... måste ju börja vänja mig :) 

Måndag - lillprinsens dag

     2011-06-06 @ 12:44:50

mms_img21123 (MMS)

Idag har det varit lill-prinsens dag... flaggan har vajat för vår fina prins och för hans gammelfarfar.


Söndag - tips

     2011-06-05 @ 20:01:16
Igårkväll hade vi goda vänner här på grillat och altanhäng hela kvällen. Vi grillade helstekt gris, fast i bitar och till efterrätt gjorde jag Rabarbersemifreddo. Efterrätten var helt himmelsk och kommer nog att bli en sommarfavorit här hemma. En annan efterrätt som jag vill prova är Frusen fluffig polkagrispaj... den verkar ruskigt god.

Tänk att mannen min är hemma ännu en dag imorgon, känns bra :) Jag ska åka till Solhaga med svärmor och hennes svärmor (mannens farmor)... det behöver inhandlas lite blommor, även om mina pelargoner faktiskt överlevde frosten i början av maj... det tog bara 1 månad för dem att repa sig :)

Söndag - mms?

     2011-06-05 @ 08:09:59
Har försökt skicka mms till bloggen, men det verkar inte ha funkat. Här har det inte funnits så mkt tid att blogga, eller ha datorn igång överhuvudtaget. Vi njuter av det fina vädret, gör vid i trädgård och på uteplatser. Igår hade vi goda vänner på grillning och vi satt ute till typ 11, dock under filtar på slutet. Natten har varit riktigt dryg... lill-prinsens blöja läckte mitt i natten och sen har vi haft några ettriga flugor i sovrummet. Jag är hur trött som helst och om 1½ timme ska vi åka iväg.

Torsdag - lördag?

     2011-06-02 @ 10:29:19
Idag var dealen att jag skulle gå upp med lill-prinsen och mannen få sovmorgon. Jag vaknade kl 6 som vanligt, låg och läste en stund i sängen. Strax innan 7 gick jag upp, lill-prinsen sov som en stock. Tog tag i disken och efter en stund kom mannen upp. Kvart över 7 vaknade lill-prinsen... tror minsann att det är bra med eget rum, han sover längre på morgonen... dock vaknar han fortfarande x antal ggr på natten.

Det känns verkligen som lördag idag... men inget godis här inte :(

Letsdeal har förlängt erbjudandet med Blingo-presentkortet ytterligare några dagar. Skynda och fynda :) Skrolla ner på sidan så finns blingoskylten bland Alla deals... tryck på blingoskylten och ni kommer till sidan där ni kan köpa presentkortet.

Onsdag - projekt

     2011-06-01 @ 21:01:27
Dagens projekt har varit att klä om vår kökssoffa som vi fått av mannens farmor. Denna soffa har stått i vårat kök för längelängesen när mannens farmor var liten. Klädseln var inte så mysig och drog till sig massor med katthår. Min tanke var först att åka till gittes och kolla tyg, men sen inventerade jag lite i garderoben på ovanvåningen där svärmor lämnat kvar gamla gardiner och dyl. Både jag och mannen fastnade för detta tyget som från början varit dukar, men som delats och varit gardiner. Nu sydde jag ihop dem igen och fixade soffan på en dag :)


Nytt tyg på sittytan och gammalt på ryggen

Min tanke med kökssoffan var att den skulle stå vid köksbordet när den blivit tillpiffad och inte undanskuffad i ett hörn.


Såhär såg det ut innan


Såhär ser det ut nu


Och här har vi soffan :)

Jag ska fixa ett rosa tyg till gardiner och kuddar till soffan. En ljusrosa färg som finns i ränderna på sofftyget :)


Onsdag - let´s deal

     2011-06-01 @ 08:16:19
På Letsdeal kan man nu köpa ett presentkort på Blingo för 160kr. Värdet på presentkortet är 400 kr och gäller till den 15 oktober. Antingen kan ni använda det nu på rean eller vänta tills höstens kollektion släpps den 18 augusti. Men skynda och fynda, för erbjudandet på presentkortet gäller bara idag :)


RSS 2.0