Måndag - värde

     2011-10-31 @ 21:10:57

I torsdags kom jag äntligen iväg för att lämna blod. Lite nervös var jag allt och det blev ju inte bättre av att de inte hittade nåt i första armen. Men efter en stund provade en annan sköterska i andra armen och det gick bra... fast blodet rann så långsamt så maskinen pep hela tiden och tillslut fick hon stå och hålla i nålen så att blodet kunde rinna. Mitt hb var inte så bra, 124, så jag får inte lämna blod på 5 månader och jag måste äta mina järntabletter. Hela torsdagen hade jag huvudvärk och mådde illa... så frågan är nu om det är värt det. Jag har ju iaf gett tillbaka de 2 påsarna jag fick efter förlossningen. Men jag hoppas på att jag kan ge tillbaka mycket mer.

Vill du ge blod? Kommer du inte till skott? Gå in här och anmäl dig. Här kan du läsa mera :)


Måndag - första dagen?

     2011-10-31 @ 21:02:02

Idag är första dagen på resten av mitt liv... då är det bra att veta vart man är påväg...


Torsdag - jul?

     2011-10-27 @ 21:13:26
Idag när jag stod i kön till kassan på ICA så slog jag ett getöga på tidningshyllan och där var bara en massa julspecial i alla tidningar... hallå? Det är 2 månader (-3 dagar) till julafton... är det inte lite tidigt? Visserligen har jag funderat över julledigheten sen i somras och häromdagen bestämdes det var pappajulen skulle spenderas. Men jag tycker ändå att det är lite tidigt med alla julgrejer.


Onsdag - funderingar

     2011-10-26 @ 21:07:21
Sitter här en onsdagskväll och funderar på livet. Sonen sover sött och mannen har redan gått och lagt sig. Vi kör varannan natt här hemma nu eftersom lill-prinsen tycker att det är en bra idé att vara vaken 1-2timmar varje natt. Det känns som att man går runt som en zombie om dagarna... dessutom har jag ett strikt no-no på godis i veckorna nu oxå... inte en bra kombination.

Tips om god nattsömn mottages gärna (för sonen då alltså)



Torsdag - utelek

     2011-10-20 @ 20:28:27


Bjuder er på en bild från i helgen när vi var och hälsade på Storsyster med familj.

Torsdag - förresten

     2011-10-20 @ 14:06:18

Jackan som jag beställde i lördags kom idag och den är definitivt en keeper :) Den är varm och go och sitter som en smäck.

Efter att ha gått igenom lill-prinsens kläder lite i huvudet så beställde jag 2 st 2-pack pyjamasar och 1 tröja från KappAhl... så smidigt att de skaffat webshop nu. Just nu har de ta 3 betala för 2 bland barnkläderna


Torsdag - anfall?

     2011-10-20 @ 11:59:34
Sitter här i soffan under en filt och försöker komma underfund med vad som egentligen hände i min kropp i morse. Allt var frid och fröjd, jag och lill-prinsen åt frukost, en ganska rejäl för min del eftersom jag skulle lämna blod innan jobbet. Men när jag satt i soffan med lill-prinsen i famnen för en lite powernap innan vi skulle köra till förskolan så blev jag plötsligt jätteillamående och fick superont långt upp i magen (strax under där revbenen går ihop). Jag ringde mannen och han avrådde mig från att ge blod, så jag ringde dit och avbokade tiden. La mig på soffan, men det gick inte över... fick andas födabarn-andetag när kramperna kom. Efter att ha pratat med mannen igen bestämde jag mig för att stanna hemma från jobbet och att lill-prinsen skulle vara några timmar på förskolan.

Både min jobbarkompis och en av pedagogerna på lill-prinsens förskola tyckte att det lät som ett gallstensanfall och efter att ha googlat det så är jag nog ganska övertygad om det oxå. Nu känns det bättre... om än lite "öm" i magen. Jag vilar och läser skvallertidningar och snart måste jag fixa lite lunch att få i mig. 


Onsdag - nytt?

     2011-10-19 @ 20:20:42
Kändes som om jag behövde lite nytt och fräscht på bloggen... har snöat in lite på rosa den senaste tiden... så rosa fick det bli.

Idag har vi haft besök av fina vänner från norr, Semlan med mamma och lillasyster. Det är så härligt att få prata om allt och inget, känns som rena lyxen att få träffas redan efter en månad igen. Hoppas att vi hinner ses en gång till i år. Barnen for rundor (de som kan gå) och lill-prinsen var så trött när vi skulle äta så efter några tuggor bröt han ihop. Så det fick bli pyjamas, välling och läggdax istället.

Lill-prinsens nätter är fortfarande inte bra... men vi biter ihop och kämpar tillsammans. Jag är attans så trött nu och mannen sover på soffan.

Tisdag - V.A.B.

     2011-10-18 @ 08:48:17
Idag är jag hemma med lill-prinsen, som inte är riktigt kry. Men samvetet gnager en när man är hemma från jobbet. Fast jag tänker som så att jag har hellre dåligt samvete mot jobbet än mot lill-prinsen, han behöver vara hemma och vila. Natten har inte varit skoj, det har varit mycket hosta och mycket gråt och skrik. Vi sov tillsammans en sväng i soffan... så vi är lite backa på sömnkontot båda 2.

Söndag - smart?

     2011-10-16 @ 16:49:01
Igår när jag kom till Storasyster höll hon på att kolla på Balaclava till Bellis. Hon hade hittat en sida som hette smartkid och där var det minsann fri frakt. Det hör även till en smartgirl, smartguy och smartsport-sida. Vi hittade en balaclava till lill-prinsen, den matchar hans vinterstövlar och kommer att bli kanon kalla vinterdagar :)

Jag är ju på jakt efter en vinterjacka, så jag passade på att beställa en sådan oxå :) hoppas den är lika fin i verkligheten.


Fredag - gräsänka

     2011-10-14 @ 13:52:23

I eftermiddag åker mannen på samkväm med jobbet över helgen... så jag och lill-prinsen får klara oss själva. Jag har minsann köpt hem lite godsaker som jag ska knapra på när lill-prinsen somnat ikväll och imorgon ska vi åka till Storasyster och spendera natten där. Tror minsann att det blir lite vin och en massa tjejsnack :)

Lill-prinsen trivs väldans bra på sin förskola och varje gång jag hämtar honom får jag höra en massa beröm om honom... det värmer verkligen i mammahjärtat. Idag var det bästa fredagen då jag hämtar honom redan 12... han somnar som en stock efter typ 1 minuts bilkörning. Han sover fortfarande i sin säng och jag passar på att surfa och kolla på tv... det slinker även ner en och annan Ballerina-pepparkaka.

Vintern har kommit till skåne... 2 morgnar i rad har vi skrapat rutorna och igår åkte vinterskorna på lill-prinsen. Det behöver verkligen sorteras bland alla lill-prinsens avlagda kläder... just nu ligger de bara i plastpåsar uppe i ett av gästrummen. Kanske ska samla ihop lite till den kommande kusinen? Jag skulle vilja ha sådana här kassar från IKEA... nån som ska dit?


DIMPA Förvaringsväska, transparent Längd: 65 cm Djup: 22 cm Höjd: 65 cm


Fredag - digster

     2011-10-14 @ 13:43:00

Som buzzador har jag fått möjlighet att prova DIGSTER. På Digster kan du hitta spellistor för olika tillfällen. du kan fylla i din musikprofil och låta experterna sätta ihop en lista till dig.

När jag tackade ja till erbjudandet tänkte jag inte på att jag inte har Spotify, så jag har inte kunnat använda denna tjänst. Men jag vill jättegärna dela med mig av erbjudandet till alla därute.  

1. Gå in på digster.se, klicka på Skapa musikprofil.
2. Väl om du vill logga in via facebook eller inte.
3. Klicka på registrera dig.
4. Fyll i dina uppgifter och ange koden buzzador.

Här kan du läsa mer om Digster


DIGSTER ger dig Spotify playlists, WiMP playlists och spellistor till iTunes. Digster drivs av Universal Music som är världens största musikbolag. Musiken på Digster kommer däremot från alla bolag. Digster finns också på Facebook.

 


Onsdag - dagens deal

     2011-10-12 @ 19:48:56
Nu kör letsdeal en repris på vårens populära deal. För 160kr får du ett presentkort för 400kr att handla för hos blingo :) Jag köper ju givetvis ett, blingofan som jag är. ... Här hittar ni direkt till blingo-dealen.


Måndag - fiebre

     2011-10-10 @ 13:55:42
I fredags när jag hämtade lill-prinsen hade han feber, så helgen har gått i sjukdomens tecken. Det har varit massa mys, gnäll, dregel och mat-trugande. Idag har han ingen feber, men jag tycker inte riktigt att han är sig själv och han har inte ätit jättebra... så vi får se hur vi gör imorgon.

I lördags hann jag med en snabb sväng inom barnloppisen i Tollarp, inhandlade överdragsbyxor till våren och en leksaksgräsklippare :) Igår blev det en tripp till Hässleholm för firande av Älvan som fyllde 5 år. De tyckte att det var tråkigt att inte lill-prinsen följde med... men jag fick duga ;) Jag fick även höra av Bellis att jag har 2 barn, jag och Storasyster undrade lite hur hon tänkte då och då sa hon: - "Ja, du har ju lill-prinsen, och så har du mig." Gullunge :)

Onsdag - verkligheten?

     2011-10-05 @ 21:34:01
Då har den kommit... verkligheten. I måndags började lill-prinsen på förskolan och vi jobbar båda 2. Än så länge tycker jag att det går över förväntan. I söndags gjorde vi upp matlista för veckan och jag och lill-prinsen var och handlade. På mannens begäran skrev jag upp i kalendern vem som lämnar och hämtar på förskolan. Jag är bra på att hålla sånt i huvudet, inte han. Innan vi lägger oss brukar vi oxå prata om kommande dag. Måste säga att vi är ritkigt bra på det här med verkligheten :)

Det känns väldigt bra att bara jobba 75% nu, känns som att man får mer tid med lill-prinsen och med hemmet. Jag slutar tidigt 2 dagar och börjar sent 2 dagar... fredagar rullar.

Jag får återkomma om några veckor så får vi se om jag är lika positiv då :)

Onsdag - gaddarna

     2011-10-05 @ 20:49:35
Tänderna bara poppar upp i lill-prinsens mun och vi märker inget förrän de kommit igenom tandköttet. 5 tänder är nu påväg upp... inte illa. Men att borsta de små gaddarna är inte lätt, han fullkomligt avskyr det. Nån som har nåt tips?


Måndag - 400

     2011-10-03 @ 20:01:22
I lördags var jag i min systers hemort på Barnloppis, alltså en loppis med barngrejer, inte en loppis som säljer barn ;).  Jag hade en budget på 400kr och överskred den inte. Jag är väldans nöjd med vad jag fick för de pengarna. Mitt första inköp var vinterskor, fodrade gummistövlar och en Didrikson-overall... för detta fick jag ge 200kr.



Sen hittade Storasyster en gunghäst och en "bil" man kan sitta på. Jag stod över gunghästen, men grabbade tag i bilen och en spann full med duplo. Detta fick jag ge 90 kr för.

För de sista 110kr fyndade jag loss lite bland blingo-kläder och annat som jag hjälpte till att sälja. När det var slut fick jag även 3 par skor i större storlekar *tack*. Så summa summarum är jag sjukt nöjd med min barnloppis- premiär.

RSS 2.0