Tisdag - Oh My God

     2012-05-29 @ 19:01:16
Häromveckan läste jag nya buffé och hittade ett recept på rimmad kyckling med dragonsås som jag tyckte lät supergott. Idag provade jag att göra det och det var helt himmelskt... smakerna gifte sig helt fantastiskt :)



Här hittar ni receptet. Jag tyckte att dragonsåsen blev lite väl sur (och då gillar jag surt) så nästa gång tar jag bara ½msk vitvinsvinäger. Jag kokte kycklingen i en stor gryta och när morötterna skulle i så fick jag fylla på med 1 liter vatten till, men det blev ändå en bra smak på grönsakerna. Vi hade kokt potatis till också, men det funkar lika bra utan.

Även lill-prinsen som inte brukar gilla kyckling åt + att han smakade både morot och sparris :)

Söndag - mamma

     2012-05-27 @ 21:33:40

mms_img64113 (MMS)

Idag är det min dag... och alla andra mammors. Jag fick ett väldigt fint armband från lill-prinsen som jag burit hela dagen. Det blev även ett litet bidrag till mina gå/spring- skor som jag ska införskaffa mig. Finaste lill-prinsen har haft feber i helgen och idag har han fått massa prickar på benen + runt munnen. De runt munnen ser lite ut som svinkoppor, ska ringa vårdcentralen imorgonbitti och få det kollat... så det blir VAB för min del. Hoppas att de vet vad han lider av och att det lägger sig snart.


Fredag - klockrent

     2012-05-25 @ 20:52:08
Jag blev tipsade om Isabellas blogg av min fina Tiny. Isabella fixar fantastiska saker i inredningsväg och jag fastnade direkt för hennes blogg. Men idag skrev hon om något annat än inredning, något sååå mycket viktigare. Och det hon skriver känns så klockrent för mig, även om inte vi behövt kämpa så mycket som hon och hennes man.

Men vad är det med folk och frågan "När kommer nästa?". Denna fråga är en klassisk följdfråga till frågan: "hur gammal är nu lill-prinsen?" Min kära storasyster som är en väldigt klok kvinna menar på att det ALDRIG är ett smart drag att ställa denna frågan. Tänk såhär:

1. personen vill inte ha fler barn
2. personen gör allt i sin makt för att bli gravid, men inget funkar
3. personen är gravid, men det är fortfarande i ett tidigt stadium
4. personen är gravid och kan bekräfta din fråga med att "jo, i december kommer nästa"

Sådärja, där kom det svart på vitt, i 1 fall av 4 tycker inte personen du frågar att det är jobbigt.

Nästa barn kommer när det kommer, för vissa utan att man hunnit tänka tanken och för andra tar det längre tid. Men låt det ta den tid det tar, sluta stressa. För jag kan lova dig att den som är mest stressad är den som försöker bli gravid och den stressen behöver inte ökas på med en massa frågor.

Tisdag - estelles dag

     2012-05-22 @ 10:43:36
Igår innan TAKK-kursen hann jag med lite ärenden på stan, är ju inte där så ofta nuförtiden när man bor på landet. Fixade 1års present till Semlans lillasyster och hittade en keps till lill-prinsen.

För nån vecka sen provade lill-prinsen kepsen han fått ärva av Bellis. Han var ute med sin pappa men öppnade plötsligt dörren och kom in och sa besss, taktoooor och pekade på sin röda keps. Jaha, han ville ha en keps med traktor på, oväntat ;). Igår hittade jag en blå keps med bilar på, för nån med traktor har jag inte hittat. När han provade den imorse så blev han jätteglad. Båååå, bilar var ord som kom ur munnen på honom.

Jag har lärt mig massa tecken på TAKK-kursen och har övat dem här hemma. Rätt vad det var gjorde lill-prinsen tecknet för blå (hans favoritfärg), sedan för svart och sedan för ordet bra. Underbara unge, han är verkligen som en svamp just nu :)

Igårkväll fick jag värsta feberfrossan så idag ligger jag nedbäddad i soffan och kollar på inspelade program. Tänkte roa mig med prinsessdopet senare och vila vila vila så jag är lite piggare när jag ska hämta lill-prinsen från förskolan.

Fredag - härligt

     2012-05-18 @ 19:51:48
Idag började dagen 05.30... sådär kul, men bara att gilla läget då jag fick sovmorgon igår. Vi spenderade förmiddagen på Solhaga och handlade blommor, kryddor, orkidéjord, plantjord m.m. Nu är det fint  i blomlådor och krukor på framsidan. Mannen jobbar fortfarande med en rabatt på baksidan som ska minskas lite och bli lite snyggare. Jag har inte några gröna fingrar och är inte den som ligger på knä i rabatterna, men jag planterar gärna i krukor och föröker komma ihåg att vattna...



Dagen har varit bra men slutade tråkigt då mannen åkte iväg för att avliva en av våra katter. Han var gammal och skadad och hade tappat i vikt. Hoppas du har det bra i himlen kiiisekatten (som lill-prinsen kallar dig)

Fredag - fejk

     2012-05-18 @ 19:37:12
Jaha minsann, då var det fredag på riktigt. Vi har ju haft fejkfredag och fejklördag redan och det känns helt fantastikt att ha 2 lediga dagar kvar. Igår tog vi det mest lugnt hela familjen. Det mesta vi gjorde var väl att promenera till svärföräldrarna för fika. Under dagen passade jag iofs på att plocka undan lite här hemma och ändra plats på lill-prinsens leksaker i vardagsrummet. Nu ligger de inte överallt mellan tv:n och soffan, utan har fått ett eget hörn och fåtöljen har fått flytta in i vårt sovrum.

Vi firade att vi äntligen har 4:an och 6:an på tv:n igen och åt kvällsmat framför tv:n när lill-prinsen somnat. Det blev de fantastiska pinjenötsbiffarna med fetacreme. Till detta hade vi ugnsrostad potatis, morot och palsternacka. Det bästa var ändå att det blev över så vi kunde äta det ikväll också :)




Tisdag - borde

     2012-05-15 @ 16:28:58
Jag borde inte sitta här, jag borde göra en massa annat här hemma. Men idag är en sån dag då jag struntar i att jag borde. Jag får väl göra det en annan dag, när min sinnesstämning är en annan.

Fredag - äntligen helg

     2012-05-11 @ 22:35:45
Då var det fredag och ännu en arbetsvecka är till enda. Jag har inte riktigt fattat att vi snart är inne i mitten på maj, men det kommer väl ifatt mig snart.

Vi startade helgen med pizzor från La Finestra Italiana. De var gudomligt goda och vi köpte dem halvbakade så bakade vi dem klart hemma. Lill-prinsen fick sin älskade Korvstroganoff och sa nog kååååååå (korv) 100ggr medans jag värmde den (tar ju lite tid när man inte har micro). När lill-prinsen somnat önskade mannen Macahan på dvd, så det fick det bli. Jag sysselsatte mig även med lite virkning på den lilla filten eftersom garnet till den stora är slut igen. Men 4 av 6 färger är påväg hem och jag hoppas att jag hittar de andra 2 i pysselaffären på måndag.

Denna helgen bjuder på mkt... ingen rast och ingen ro. Vi har städvecka på lill-prinsens förskola och imorgon bär det av dit efter frukost för att avverka några timmar. Kvällen bjuder på filéfrossa i Malmö och sedan inspelad handbollsfinal i Lund. Lill-prinsen hänger med gaaamo, faffa och dyyssa (farmor, farfar och zeke). På söndag blir det kalas för fina Myran som fyller 4, stora tjejen.

Torsdag - projekt

     2012-05-10 @ 16:35:29
Jag har en lista på grejer som jag ska fixa, både smått och stort. En av sakerna på listan är tvättstugan. Garderoberna där håller på att falla ihop + att väggarna är oranga och panelen grön. Jag är inte riktigt nöjd med de färgvalen (förlåt svärmor) och ser hellre väggarna vita och panelen i en grå nyans. Tanken är att renovera där i sommar när skattepengarna kommit in på kontot.

Jag har en idé om en garderobslösning och det blir nog ett stort utrymme med förvaring. Så vi får sätta upp en kortsidan till garderoben + fixa skjutdörrar. Jag är riktigt trött på de vanliga dörrarna som sitter där nu... de är ivägen hela tiden + att det blir väldigt trångt när man ska hänga tvätt.

ANTONIUS 3 sektioner IKEA Flexibelt system med många kombinationsmöjligheter; anpassa kombinationen efter tillgänglig yta och förvaringsbehov.
Jag vill ha denna förvaringen + en till klädstång till höger som fästs i väggen.


Garderoberna och trappa ner till "gamla stallet", numera sovrum och kontor +grovkök.


Underbara färgen :/ Har funderat på en vägghängd torkställning också. Tycker du att din fungerar bra Malin? Är det IKEA?


Här skulle jag vilja ha köksskåp till förvaring, för ett mer rent utseende. Men vi får se vad budgeten tillåter. I bakgrunden skymtar ni matsalen.

Fredag - en första

     2012-05-04 @ 21:02:55
Igår var lill-prinsen hos frisören för första gången. Han skrek sig igenom hela besöket (25 minuter) men han blev klippt och stretade inte emot. En mamma som var och klippte sig med sina 2 söner berättade att hennes minsta skrek sig igenom de första 4-5 ggr och han skrek mycket värre än lill-prinsen. Hon var även snäll och lånade ut sin iphone för att avleda om honom en stund. Han blev så fin i sin nya frisyr och pratade hela vägen hem om att han skulle plaska (bada) som jag lovat honom när han klippte sig.


Såhär långhårig var han i tisdags när vi var och hälsade på hans älskade Ejja


Och såhär snygg är han nu :)

RSS 2.0