Måndag - då & nu

     2013-04-29 @ 15:39:31
Såhär såg det ut i vårt blivande sovrum den 6/4
 
Och såhär såg det ut den 22/4, grundmålningen påbörjad.
 
Behöver jag nämna att jag har en väldigt händig man :)

Måndag - fix & trix

     2013-04-29 @ 13:56:34

Då var det måndag igen och dagarna går alldeles för fort. Helt plötsligt är det snart maj, vart har detta året tagit vägen.

På måndagar är Lill-prinsen hemma så vi har varit ute på förmiddagen och planterat penseerna vi handlade igår. En liten kruka på verandan och fullt med blommor i fönsterlådorna :). Sen gick vi en liten promenad och pratade med fåren i hagen. Lillan somnade gott i vagnen och jag passade på att virka några varv på överkastet innan hon vaknade.

Sovrummet är färdigmålat och snart ska det läggas golv. Jag ska bjuda er på lite bilder senare när datorn startas.


Onsdag - barnrums inspo

     2013-04-24 @ 04:40:27

Just nu suger jag in allt som handlar om barnrumsinredning. När vi var hos min vän Tiny i helgen så fick jag lite inspiration.
Den fina röda lampan är inhandlad på en loppis, men det finns liknande i nyproduktion . De fina bokhyllorna är IKEAs kryddhyllor som målats vita.

Jag köpte kryddhyllor till barnens rum och tänker måla dem i en accentfärg. På hyllan kan man även förvara spel och pussel.


Fredag - stående

     2013-04-19 @ 14:02:48

Bjuder er på en bild på vårt blivande sovrum, min mans pojkrum. Numera är hela rummet täckt med pärlspont... stående, precis som jag önskade. Efter helgen ska projekt målning börja och jag håller på att sortera och tömma rummet som ska bli lillans :) så mannen kan påbörja det medans jag målar.

Idag har iofs jag och barnen flytt hemmet och besöker storasyster med familj :)


Söndag - tro det eller ej

     2013-04-14 @ 22:25:02

Idag har jag gjort det... jag har börjat och virka på ett överkast. Det kommer att bli samma stuk som lillans filt (se bild) men lite andra färger. Jag har klurat ut en liten egen design på det, vi får se om det funkar. Så nu är det bara att virka i sisådär 100år ;)


Lördag - sådär

     2013-04-13 @ 18:34:45
Dagen blev inte riktigt som tänkt. Vi åkte på 91 års kalas hos dotterns namne, åt supergoda smörgåstårta. Men jag som vanligtvis är väldigt varm där frös så jag skakade och spenderade eftermiddagen i soffan under en filt. Fick i mig lite marängtårta också, med jordgubbar på *ljuvligt*.
 
Nu är vi hemma och jag ligger i soffan med dn sovande dotter i famnen... feber, huvudvärk, ledvärk... ingen höjdare. 
 
 

Torsdag - lista

     2013-04-11 @ 11:06:28

Denna veckan är vi i köket och storstädar. Idag har vi en lugn hemmadag och passar på att få undan lite grejer. Till min hjälp använder jag appen Wunderlist som jag blev tipsad om i vår städgrupp på familjeliv. Dels älskar jag listor och dels behöver min hjärna påminnas om vad som ska göras. Nån mer som har amningshjärna?


Måndag - blingo

     2013-04-08 @ 13:07:19

Trodde knappt att det var sant när jag tittade på klockan när vi vaknade imorse och det stod 07.51. Kan inte minnas när jag sist sov så länge. Dessutom har lillan bara vaknat för mat en gång inatt :)

Idag bjuder dagen på sol, vi har varit inne och gjort lite måsten på förmiddagen. Vi får nog ta en liten promenad senare efter nästa lillan-mål.

Ikväll ska jag och lillan iväg på blingo-party. Det ska bli skoj att äntligen få se kollektionen i verkligheten.

I lördags blev lillan 2 månader, tiden springer iväg och hon är så med hela tiden. Ler, tittar och pratar mycket med oss.


Lördag - zoner

     2013-04-06 @ 20:55:57

Jag städar numera zonvis i vårt hus :). Jag har genom sajten familjeliv.se snubblat över konceptet flylady. Denna veckan har det varit zonen Hall, veranda & matsal. Jag har fokuserat på storstädning, rensa i röran och göra rummen mer personliga.
Hallen har fått ny förvaring till barnen, välkomnande tulpaner på byrån + att jag påbörjat att rensa i röran i byrålådorna.
Matsalen har fått nya gardiner, lite piff i fönsterkarmarna och jag har inhandlat en ny fotoram med plats för många foton.


Lördag - igår

     2013-04-06 @ 07:15:51

Igår körde jag och barnen de 14milen till min Tiny och hennes familj. Barnen skötte sig exemplariskt i bilen och vi behövde bara stanna en gång för kisspaus. Dagen bjöd på promenad, lekplatslek, en massa tragg, godaste pizzan ever, underbara barn och en trött mamma på vägen hem. Det sistnämnda botade jag med läsk och godis halvvägs hem. Vi körde hemifrån halv 8 och kom hem 15 timmar senare :)


Torsdag - tokig?

     2013-04-04 @ 16:10:35

Är jag helt tokig som funderar på att virka ett överkast till vår säng i det kommande sovrummet? Jag inser att det är ett jätteprojekt, men med lite grövre garn och virknål så borde det funka. Det är nog inte inflyttningsklart däruppe än på 4-5månader så jag har ju lite tid på mig att samla inspiration och påbörja arbetet. Min tanke är att göra olika delar som sedan setts ihop till en stor :), vi får väl se vad det blir av mina tankar.


Tisdag - inspiration

     2013-04-02 @ 21:22:36

Vårt nya sovrum ska ju ta form uppe på ovanvåningen nu och häromdagen sökte jag lite inspirationsbilder. Jag fastnade helt för pärlspont som mannen pratat om ett tag, men som jag varit lite skeptisk till.

Längtar tills vi har ett nytt fräscht sovrum :)


Tisdag - färdig

     2013-04-02 @ 12:19:54

Efter lite hjälp med monteringen från mannen så är barnens nya hatthylla på plats. Lillan tyckte inte att hon skulle sova i vagnen igårkväll, så mina händer och armar var fullt upptagna med att hålla henne. Men som tur var kunde mannen assistera :). På bilden kan ni även se resultatet av min virkning, Lillans fina kofta.


RSS 2.0