Onsdag - måndagen

     2010-07-21 @ 08:50:20
Vi började dagen med mumsig frukost, fil med valnötter, russin och flingor, nybakade bullar med grönsaker. Riktigt mumsigt och jag åt massor. Vår värdinna kom och bad om ursäkt för att det blivit ett missförstånd, vi behövde inte flytta till ett annat B&B... bara till rummet mitt över. Så vi packade ihop våra grejer och efter frukosten fick vi flytta. Sedan körde vi mot Glimmingehus. Första guidade visningen var klockan 11, så vi kikade runt lite först och följde sedan med på familjevisningen. Glimmingehus är en ganska stor och hög borg... med massor med branta trappor. Trappstegen är höga, vilket gjordes för att fiender skulle ha svårare för att ta sig in. Men jag tog mig upp och ner för trapporna, dock inte utan problem. Fick stödja mig på älsklingen ett par ggr... men höggravida jag tog mig runt minsann :)


Efter visningen körde vi mot Brantevik för att hitta ett lunchställe och tänka ut vad vi mer skulle göra under dagen. Tanken var först att besöka Ale stenar under eftermiddagen, men det blev lite snävt att hinna med den guidade visningen där. Nere vid hamnen i Brantevik hittade vi Branterögen där jag åt en smaskig räksallad och älsklingen tog en burgare. Vi bestämde att vi skulle köra vidare till Simrishamn för att kolla lite på turistbyrån där. På turistbyrån hittade jag en kvällsföreställning som skulle vara på Glimmingehus; Hiskeliga historier och bisarra berättelser. Älsklingen föreslog att vi skulle åka till stranden en sväng "så hade vi varit där oxå", så vi styrde kosan mot Kyls strandbad. Vädret var lite växlande, men det var väldigt skönt att slumra i solstolen :) På vägen hem kollade vi upp matutbudet i Borrby och bestämde oss för att käka på thairestaurang innan förställningen på kvällen. Läste o sov en sväng när vi kom hem *skönt*

Kvällsföreställningen var superbra. Han var jättebra på att fånga publiken och ljudeffekterna gjorde sitt till. T.o.m. älsklingen hoppade till en gång :)

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0