Fredag - ett i ett

     2012-11-30 @ 15:56:09
Lägger upp lite bilder som egentligen skulle följt med veckans tidigare inlägg, men då valde internet att strula.
 
Bild från i lördags innan julbordet, vecka 31 (30+4)
 
Finaste lill-prinsen i bilpyjamasen som han fastnade för när vi gick igenom hans bebiskläder.
 
Pricken :)
 
Annars går allt i ett i ett. 15 dagar kvar på jobbet.

Måndag - hur många?

     2012-11-26 @ 09:33:00
Då var det måndag igen och jag kör verkligen med nedräkning känns det som. 4 veckor till julafton, 9 veckor (eller 11) till bebis och 20 arbetsdagar kvar att göra. Jag har en lång dag kvar, imorgon gör jag 8,5 timme, efter det är det max 6,5 timme på en dag. Känns superbra att jag tog beslutet att ta ut halva föräldradagar på mina långa dagar. Sammanlagt blir det bara 4,5 dag jag tar, men gud vilken skillnad det kommer att göra i vårt liv.
 
 

Söndag - helgen

     2012-11-25 @ 20:42:59
Har haft en toppenhelg med en massa slapp och några måsten. Igårkväll var vi på julbord som svärfar fixat och i eftermiddags var det gravidfika i stan. Jag känner mig piggare än på länge och börjar faktiskt undra lite om jag verkligen bara har 9 veckor kvar till beräknad födsel. Igår tog jag ner alla bebiskläder och gick igenom och lill-prinsen fastnade för en pyjamas med bilar och ville titta på den hela tiden. Trodde att jag hade mer grejer, men jag har iofs sorterat ut rätt mycket. Så det blir till att komplettera lite :)
 
Ser fram emot en bra vecka på jobbet!
 
 
 

Lördag - babyshower

     2012-11-17 @ 10:49:00
Idag är jag iväg på babyshower för min gravidvapendragare och här nedan kan ni se mitt lilla projekt jag påbörjade i veckan. En blöjtårta.... tadaaaaaaaaaa (som lill-prinsen brukar säga)
 

Onsdag - söndagsutflykt

     2012-11-14 @ 14:28:00
I söndags åkte jag och min gravidvapendragare S till Ullared. Det var supermysigt att få en dag ensam med henne och det blev massor med gravid- och bebisprat. Vi spenderade 3 timmar inne på själva varuhuset och lyckades fylla våra kundvagnar med diverse saker. Ett av mina fynd var en fin svart väska, lagom stor som jag kan använda som "fin"väska, ett stort + är att man kan ha den både med och utan axelrem.
 
 
Något annat jag passade på att handla på mig var godis med pepparkakssmak. Dumle gingerbread är helt fantastiskt goda och smakar som pepparkaksdeg. Jag har gömt godiset i min nya fina plåtburk från TGR eftersom min man har en tendens att äta upp allt gott i skafferiet med en rasande fart.
 

Onsdag - VAB

     2012-11-14 @ 10:44:35

Idag kör vi vab här hemma då lill-prinsen har feber och misstänkta prickar. Det går vattkoppor på hans förskola och för exakt 2 veckor sedan insjuknade hans bästis. Det är mycket soffhäng och Piggley Winks, Fåret Shaun & Tinga tinga. Vi har precis ätit kex och druckit mjölk.

Jag är lite rastlös och vill gärna ta tag i mitt lilla projekt om jag påbörjade igårkväll, men jag har tyvärr inte fler saker hemma. Jag får snällt vänta tills jag ska iväg till stan imorgonkväll för att gå på bio med systrarna. Mannen är iväg i Göteborg idag och jag kan ju inte ta med mig lill-prinsen till affären. Så projektet får snällt vänta tills fredag... tråkigt när det kliar i fingrarna och idéerna bubblar :)


Måndag - filten

     2012-11-12 @ 17:45:00
Nu har jag äntligen fotograferat filten så ni kan få se hur fin den blev :)
 
 
Just nu ligger den på ovanvångingen med resten av bebissakerna som jag bara längtar efter att få plocka fram.

Måndag - nedräkning

     2012-11-12 @ 14:39:00
Går in i vecka 30 imorgon och det känns som att det börjar närma sig... men än är det ett tag kvar. Jag kör lite nedräkning på jobbet... 2 veckor kvar på 90% sen blir det i genomsnitt 66,5% i 4 veckor. Känns bra att jobba, samtidigt som jag känner att jag behöver mer och mer vila. Detta betyder ju även att det är 6 veckor kvar till julafton idag :)
 
 
I fredags var jag och köpte babyskydd till sprattel, det var erbjudande och då gäller det att passa på. Det blev en Brio primo i rött :). Det var egentligen det enda "stora" vi behövde handla till sprattel, allt annat har vi.

Tisdag - det "rätta" ordet

     2012-11-06 @ 12:35:00
En sak som jag funderat mycket på är vilka ord vi lär våra barn. Jag har alltid tyckt att man ska lära barn att säga det rätta ordet, t ex hund (och inte vovve). Många anser att det är lättare för barn att säga vovve, kisse, dagis, pippi, men enligt mig så lär de sig lika bra de rätta ordet direkt.
 
Min tanke är att om man pratar "ordentligt" med sina barn och skippar hela bebissnacket så lär de sig preis lika bra. Barn är fantastiska och snappar upp så mycket som man säger.
 
Vad tycker du?

Måndag - jag vill jag vill jag vill

     2012-11-05 @ 18:17:00
Det kliar i mina fingrar och jag blir fullständigt nipprig. Jag vill boa... tvätta bebiskläder och fixa med sängen. Men jag är "bara" i v 29 (imorgon) och än har jag många veckor kvar. Men jag bara längtar efter att få gå igenom lill-prinsens gamla bebiskläder, plocka fram de nya jag köpt och tvätta, vika och fixa.
 
Jag har köpt nytt spjälskydd till spjälsängen (i limegrönt) och jag tror att det kommer att bli såååå fint tillsammans med filten jag virkat. Min tanke är att det ska vara en filt till sängen, över påslakanet. Spjälskyddet till korgen skall tvättas och bebisens alla härliga filtar. Åh vad jag vill sätta igång, men jag får nog snällt vänta till efter jul iallafall.
 
Sen har vi även den stora frågan var bebisens rum skall vara. Vi har många rum i vårt hus, men vi måste renovera för att flytta på oss. Just nu sover vi i tillbyggnaden och lill-prinsen har nyrenoverat rum i gamla kontoret. Ett alternativ är att vi smäller upp en vägg till i andra halvan och så får det bli bebisens rum, när han/hon flyttar från oss. Det andra alternativet är de 3 rummen på övervåningen. Men då måste vi renovera alla 3 innan vi flyttar upp och det är en del jobb och rummen är små. Fördelen med att vi alla bor däruppe är att vi kan göra om vårt nuvaande sovrum till klädkammare, då det ligger bredvid tvättstugan... det är iallafall min vision.
 
Mycket att fundera och tänka på. Men än så länge så försöker jag få orken till att räcka till att jobba och hålla ordning i hemmet + att umgås med älskade lill-prinsen

Måndag - älskar

     2012-11-05 @ 14:29:13
Idag är det måndag och det är en av mina favoritdagar just nu. Sen jag gick ner till 90% i mitten av oktober så slutar jag halv 1 på måndagar och har myseftermiddagar med lillprinsen.
Filten är faktiskt klar nu, fäste alla lösa garntrådar igår :) Bild kommer senare.
Jag ska försöka bli lite bättre på att blogga igen... har haft en liten svacka men hoppas på att komma igång nu.

Vi har hunnit med en del sen sist. Bröllop, 95 (30+30+35)års fest och en ständigt växande mage :)

RSS 2.0