Lördag - hemma

     2011-07-30 @ 21:12:41
Vi har haft fantastiska dagar hos älskade vänner. Bebisgos, massa prat, fika, långpromenad, picknick, fika, bebisgos, fika, lite sömn. Det är så underbart med vänner som ger en positiv energi :)


Lill-prinsen invigde sina hängsel-jeansshorts som hans farmor köpte i Barcelona och nya skorna :) Helt plötsligt var han en stor kille.

Efter 2½ dag hos Semlan och Smulan med föräldrar åkte vi till vänner i Jönköping. På vägen dit stannade vi i Gudhem och kultiverade oss lite vid Gudhems klosterruin. Kvällen blev sen med hämtmat och roliga spel... lill-prinsen somnade inte förrän halv 11... Idag blev det utflykt till ett väldigt blåsigt Gränna. Vi körde småvägar dit och fick lite sightseeing. Var en runda nere i hamnen och sen besökte vi ett polkagrisfabrik där vi köpte på oss lite karameller.



När vi kom hem hade världens bästa svärmor städat och fixat här hemma, så imorgon får jag minsann plocka upp all vår packning så att det är fortsatt fint här hemma. Ikväll har jag inte riktigt haft orken till det...

Tisdag - puss puss

     2011-07-26 @ 18:36:51
Lill-prinsen älskar att pussas. Man får helt underbara pussar av honom med öppen mun. I torsdags när vi var iväg så charmade han pågen från trellehulla... så det blev minsann några pussar :)



Här hemma flyger tiden fram och jag fixar, trixar, bakar, diskar, plockar undan, packar, städar bilen... ja listan kan göras lång. Imorgon åker vi norrut... tidigt tidigt... så bilen ska vara packad ikväll. Längtar efter bebismys och kära vänner.

Något som lägger lite sordi på stämningen är dock att paketet från barnvänligt inte dykt upp än. Idag har jag mailat dem igen, men naturligtvis inget svar. Jag har även ringt mitt DHL-ombud och mitt postombud och de har letat efter paketet, men utan framgång. Jag är skitsur på dem och nu får jag köpa en annan födelsedagspresent till Semlan istället för den fina jag beställt. Jag kommer aldrig mer att handla därifrån och kommer att ge dem dåligt omdöme närhelst jag får tillfälle.


Söndag - veckan som gått

     2011-07-24 @ 10:03:08
- regn, regn och åter regn... o lite åska och lite sol
- ett liten nyföding föddes i huvudstaden
- en dag med bra väder och poolbad
- lill-prinsen skrattar, flirtar och busar
- utflykt till stuga vid havet. Fantastiskt sällskap, fantastisk mat och massor med energi :)
- storflytt genom Skåne. Jag har nog aldrig väntat så många gånger på en hiss
- glada nyheter från vänner
- god, flottig pizza efter en dag med fysiskt arbete
- slappsöndag med skötsel av hemmet

Nu ser jag framemot kommande vecka som bjuder på snabb-besök i Ullared påväg upp till vänner och bebismys i Trollhättan. Dessutom en snabbvisit i Jönköping :)


Lördag - fel???

     2011-07-23 @ 21:58:20
Jag är ledsen men jag kan inte riktigt hålla med om att det är polisens fel att hennes pojkvän dött. Det är jättetragiskt att han är död, men det var inte polisens fel att han körde sin motorcykel i 250 kilometer i timmen. Hon får frågan om de inte funderade på att stanna och hon svarar: 

– Jo, han skrek och frågade mig: Vad ska vi göra? Jag sa: Jag vet inte, åk in i tunneln och stanna där så kanske vi kan springa ut därifrån.


Varför inte bara stanna vid första tillfället när polisen tar dem med laser. Varför riskera sitt eget och andras liv?

Fredag - update

     2011-07-22 @ 08:50:40
Igår fick jag ett mail från barnvänligt att varorna ska skickas idag. Ibland hjälper det att vara en bitch...

PS. du behöver inte be om ursäkt Anouk... inte ditt fel att de är så struliga

Torsdag - dagens ris

     2011-07-21 @ 08:52:14
Dagens ris går till Barnvänligt som inte lyckats att posta mitt paket ännu. Den 18/6 var jag på homeparty hos Anouk, den 21/6 är ordern registrerad hos dem. Sen har de tydligen inte kunnat läsa min mailadress som jag bokstaverade TYDLIGT. Det dröjer till den 5/7 innan min väninna som jag ska samfrakta med får ett mail från dem att de inte kunnat nå mig, de skickar även en order via brev till mig som kommer den 6/7. På ordern står det helt fel personnummer... nog för att jag är gammal, men jag är f-n inte född -55. Jag mailade dem om detta innan jag betalade, men det skulle inte vara någon fara, de skulle bara stryka det och skriva dit det rätta. Så jag betalade 8/7, men det kom fortfarande inga varor.

I förrgår mailade jag dem om att varorna inte kommit och fick svar igår att enligt ekonomitjejen så är inte båda ordrarna betalda. Jag och min väninna dubbelkollar våra betalningar och dem är gjorda... så nu har de fått mail igen. Nu undrar jag lite... VAD F-N ÄR PROBLEMET!!!!! Om hon nu kan se att inte båda ordrarna är betalda så borde hon ju kunna se VILKEN av dem som inte är betald!!!

Till saken hör att en av de sakerna jag beställt är en present till en liten tjej som vi ska besöka 40 mil bort nästa vecka... så jag måste ha sakerna senast tisdag.... jag blir så FRUSTRERAD!!!!!

Onsdag - kåldolmar

     2011-07-20 @ 16:25:00

mms_img27475 (MMS)

Idag gör jag kåldolmarför första gången i mitt liv. Vad hittar ni på i detta växlande väder? Imorgon blir det lite utflykt för vår del, snusketörerna har träff i Norje-boke *längtar*


Onsdag - 11

     2011-07-20 @ 04:24:00


Då var han 11 månader vår lilla prins. Det händer massor hela tiden. Han:

- reser sig mot allt och går längs möblerna

- går om man håller honom i händerna

- förstår var saker tar vägen när man gömmer dem. T ex så funkar det inte att bara lägga nappen bakom ryggen när man tar den ifrån honom... den hittar han direkt.

- kryper uppför och nerför små trappor (1-2 trappsteg)

- klappar händerna och sätter armarna upp i luften. Hans farmor brukar sjunga Klappa klappa kaka med honom :)

- har en massa ljud för sig, pratar mycket. Säger mamma, tack (gka) och hej.  När man frågar honom något brukar han svara med något som hörs som Nej.

- ger så härliga pussar. Ibland när man frågar honom och ibland helt spontant. Det är så mysigt att få 4 blöta pussar i rad.

- älskar bollar, stora som små. Tycker om att kasta dem till den som är intresserad :)
 
- plockar i och ur saker ur spannar och burkar. Man kan hitta allt möjligt däri, mannens strumpor, fjärrkontroller, gosedjur eller leksaker. Jag har även hittat en napp i mannens skor.



Tisdag - alldeles ny

     2011-07-19 @ 20:25:23
Idag har han kommit, lill-prinsens lille kompis. Han kom till världen imorse och är det 4:e (sista?) barnet i vår vänkrets detta året. Det blev som jag trodde, en liten kille för att jämna ut statistiken. Han är alldeles bedårande söt.. och nu måste jag ju ut och shoppa lite bebiskläder :)

Måndag - nostalgi

     2011-07-18 @ 09:19:00

I fredags ramade jag in lite gamla bilder. Här har vi mannen min i egen hög person. Lill-prinsen är så grymt lik honom på denna bilden :)


Den här bilden tycker jag är helt underbar. Det är jag och min storasyster 1979 :) nybadade och fina. Vi var pussiga redan dä :)

Söndag - uppdaterad

     2011-07-17 @ 22:42:25
Den privata bloggen är uppdaterad.

Söndag - kassett

     2011-07-17 @ 19:52:03
Vi har plockat ner min gamla stereo som jag fick i tidiga tonår... alltså för typ 20 år sen. Lill-prinsen gillar ju musik och vi har spelat hans Libero-skiva för honom. För nån vecka sen upptäckte jag att det satt ett kassettband i den och jag tryckte såklart på play. Ur högtalarna strömmade ljuvlig Anna-musik :) Musik som får mig att må superbra och vilja dansa loss. Det är allt från Sara Löfgren till Darude. Både långsamma låtar och snabba danslåtar. Idag efter kvällsmaten satte mannen igång musiken för att få lill-prinsen på bättre humör och vi dansade loss. Jag passade på att städa undan i köket och det kändes superskönt.

Söndag - tapas

     2011-07-17 @ 19:42:24


I torsdags blev det ju tapas på Kippers med härliga tjejer. Jag valde Skagen, sparris och rökt makrill. Allt var suuupergott och sällskapet var fantastiskt .En av tjejerna har jag gått parallellklass med på högstadiet och i samma klass på gymnasiet. Hon bor numera i Kina med sin man och 2 barn och det var jättekul att prata med henne. När vi ätit, druckit och ätit lite till gick vi en runda på stan. Jag avlägsnade mig strax efter 11 och körde hem och sussade sött.

Torsdag - tid

     2011-07-14 @ 15:11:26

mms_img32012 (MMS)

Känns inte som att tiden räcker till att blogga. Bilden visar hur snygg min syster och hennes man var när vi såg Harry Potter häromnatten :-) . Vi fixar med våra projekt här hemma, Lill-prinsen tar mkt tid, men det är skönt att mannen är hemma. Ikväll ska jag ut på stan en sväng. Träffen med rookiemammorna blev inställd, men jag hänger på systers gäng istället.


Onsdag - utflykt

     2011-07-13 @ 17:01:52

mms_img34247 (MMS)

Idag har vi varit inne i stan i regnet. Jag har provat massor med bikini-delar och det var ingen rolig upplevelse. Men annars har dagen varit bra, med Pad thai till lunch och besök på kidscorner där vi fick bra info om bilstolar. Nu väntar vi på mannens klipptid och ikväll ska vi över till grannarna för samkväm.


Söndag - fullt ös

     2011-07-10 @ 19:55:10
Här händer det så mycket grejer så att jag inte har tid att blogga :) Fredagen spenderades i stan med tandläkarbesök och frisörbesök, sen var jag helt slut och vi tog det lugnt på kvällen.

Igår rensade jag en massa ogräs bland våra potatisplantor och på eftermiddagen tog vi oss ett familjedopp i poolen. Lill-prinsen sprattlade runt i sin badring och tyckte att det var superkul. Sen var det dax att bege sig mot stan. Vi lämnade av lill-prinsen på pendlarparkeringen :) Han följde med sin moster hem och vi åkte på fest. Hade en jättetrevlig kväll med massor med god mat och trevligt sällskap. Det blev även en snabb sväng på stan, men det var alldeles för sent och alldeles för många fjortisar på stan.

Idag ha jag hämtat upp lill-prinsen på stranden och tittat på lite beachsoccer... för övrigt en massa slapp och lite städande av kylskåp. Nu sover vår lilla underbaring och vi slappar i soffan. Man blir minsann sleten av att vara på fest... även om man är nykter.


Godingen vår badandes i sin pool häromveckan :)

Torsdag - Oh My God

     2011-07-07 @ 14:49:35
Oh my god, oh my god, it´s such a wonderful surprise, I´m in love, i´m in love...

Trallar runt lite på The monikers schlagerdänga och förundras över min fantastiskt fina skötväska som jag hämtade ut på posten idag. Campadre hade ju en kampanj med Dadadoo-saker och jag kunde inte motstå denna bubbelgumsrosa lilla läckerbit som skrek till mig: Köp mig köp mig :) Den är sååå mycket finare än jag trodde att den skulle vara. Den kommer att vara perfekt att ha med sig ut på stan eller om man bara behöver ha med sig lite saker. Min andra skötväska är ju ganska stor, så den passar bra vid andra tillfällen :)


Hur snygg är den inte :)


Söta små band att knyta ihop de olika facken med


3 olika fack, 1 större i mitten och 2 mindre.

 
I ett av sidofacken finns det ett lite fack med blixtlås och ett nyckelsnöre. Det finns även axelrem och skötbädd till :)

En av de bästa grejerna med den är att jag betalde en 1/3 av priset *me like*

Onsdag - semester

     2011-07-06 @ 21:57:51
Ikväll har vi skrivit projektlista för semestern... så så mycket semester blir det inte ;) Dessutom har vi bestämt en liten minisemester om 3 veckor. Ska bli så härligt och komma iväg lite och hälsa på underbara vänner (och mysa 2 månaders bebis)

Förresten... poolen är numera tömd, rengjord, påfylld och chock-klorerad. Jag tar inte åt mig äran för nåt av det utan det är min duktiga man som fixat. Däremot tar jag och lill-prinsen åt oss äran för premiärdoppet idag. Han älskade att bada och plaskade som bara den. Det blev ett spontandopp efter vi kom hem från beachsoccern, men nästa gång tar vi med badringen så kan han sprattla runt lite själv (med nära övervakning).

Onsdag - förstoring?

     2011-07-06 @ 19:48:24
Andra dagen på beachsoccern i rad idag. Minstingkusinerna spelade ju :) Igår var det lillebror som spelade hela dagen lång, vi åkte dock hem efter gruppspelet. De vann hela turnering... duktiga duktiga. Och han hamnade minsann på bild i tidningen oxå. Idag var det storebrors tur att spela. De vann sin grupp och spelar slutspel imorgon.

Idag började jag dagen med att få en boll mitt i nyllet. Ingen dålig smäll vill jag lova och den resulterade i nedanstående fläskläpp och ont i bakhuvud och nacke såhär på kvällskvisten.



Faster min pysslade om mig efteråt och fixade superfin inbakad fläta och målade mina naglar *lyx* Flätan gjordes för att min Greta Garbo-solhatt skulle sitta lite bättre.



Lill-prinsen är ju inte så förtjust i sand... han brukar skrika så fort han får lite sand på handen eller foten. Men nu har jag nog härdat honom lite de här dagarna på stranden och helt plötsligt var inte sanden så farlig längre.



Finaste underbaraste som satt i min famn när jag fick bollen i ansiktet. Vilken tur att han klarade sig!

Tisdag - sleten

     2011-07-05 @ 14:45:16

mms_img58349 (MMS)

Såhär trött blir man när man hänger med mamma och moster på Beachsoccern :-) . Vädret är helt underbart, strålande sol och svala vindar.


Måndag - helgen

     2011-07-04 @ 15:19:00
Det känns som att vi har spenderat hela helgen på stranden... vilket vi ju nästan har. 9-18.30 i lördags och 12.30-17.30 igår. Man blir ruskigt trött av att vara ute så många timmar på en dag. Vädret har varit väldigt växlande, från strålande solsken till hällregn. Men det har varit superkul att vara på Beachsoccer och mannens lag vann B-slutspelet. Av de 5 lagen i deras grupp var 2 i A-final och 2 i B-final... så man skulle kunna säga att de hamnade i en tuff grupp.



Lill-prinsen var med nästan hela lördagen, men åkte hem vid halv 6 med sin mormor. Han somnade inte förrän 22 på kvällen och vaknade kl 6 morgonen efter. Igår var han hos sin farmor medans vi var iväg, det var nog skönt för både honom och oss. Han tog igen lite av sin förlorade sömn inatt, han sov 19.30 - 07.00, med kanske 2 uppvak inatt. Jag tackar och tar emot, det var härligt att få sova ut lite.

Måndag - vilde hilding

     2011-07-04 @ 14:09:05

För 2 veckor sen skrev jag att lill-prinsen bara reste sig på knäna, inte hela vägen. Tji fick jag, dagen efter reste han sig mot soffbordet och sen dess är det full fart här hemma. Förra veckan upptäckte jag lilla hjärtat påväg uppför trappan. Han är riktigt duktig på att klättra :) men vi får nog införskaffa en grind snart, just nu står vagnen för så att han inte kan klättra.

Fredag - positivt

     2011-07-01 @ 21:18:42
Glömde ju berätta för er att vi körde inom lill-prinsens förskola igår när vi skulle in till stan. Jag tänkte att hade de tid så kunde vi kolla lite eller bestämma en annan dag vi kunde komma förbi. Men det gick så bra att kolla runt lite när vi kom och vi träffade en av hans pedagoger. Jag fick en jättepositiv känsla från henne och hon pratade mkt med lill-prinsen :) Jag är supernöjd och hoppas att det kommer att gå super för honom att börja där i oktober. Det känns väldans bra i mammahjärtat :)

Fredag - hemma hos

     2011-07-01 @ 15:55:00

Tänkte visa er lite bilder från vårt hem... eller rättare sagt utsidan på vårt hem.


Staketet på framsidan, gårdsplan och garage. Långt borta skymtar ni lilla stugan.



Den ena längan som är inredd. Här finns groventré, grovkök, lill-prinsens rum, kontor och vårt sovrum.



Här sitter husen ihop och här hittar ni tvättstuga och matsal innan ni kommer in i gamla huset där köket finns.


Innanför verandan finns en hall och vårt stoooora badrum. Längst ut till höger är vardagsrummet. På ovanvåningen finns 3 små sovrum med snedtak. Dessa använder vi nu som gästrum.


RSS 2.0