Söndag - kräk

     2010-02-28 @ 19:33:35
Började känna mig konstig i magen redan igårkväll... hade magknip under natten... o kunde inte sova så länge. Försökte få i mig lite vatten på morgonkvisten... men de få klunkarna kom upp igen. Har spenderat dagen på soffan... läst, tittat på tv, surfat o sovit. Försökte få i mig ett knäckebröd i eftermiddags men det resulterade i svimningskänslor och ett besök hos toaletten. Älsklingen har handlat nyponsoppa, cola o rostebröd till mig. Har lyckats o få i mig 2 koppar nyponsoppa, 1 rostebröd o några klunkar avslagen cola under de senaste 5 timmarna.... o allt har fått stanna.... än så länge.

Fredag - äntligen

     2010-02-26 @ 20:45:59
De senaste dagarna har jag bara velat ligga kvar i sängen om morgnarna... när ska tröttheten försvinna? Gick in i vecka 18 igår o magen har poppat ut lite till känns det som. Tog några bilder i morse som jag ska delge er när jag orkar ta mig upp från soffan o gå o hämta kameran.

         (klicka för att få större)

Just nu är jag home alone eftersom maken är på after work o alla katterna är ute i snön. Så det är OS (såklart) på tv:n och ett stort glas cola vid sidan om datorn. Jag har även lyckats o trycka i mig 2 pizzor på tortillabröd och 12 crustader med creme fraiche, rödlök, rom och räkor *mums*

Efter jobbet idag körde jag inom Pappsen för o se hur det går med köket. Frugan var inte hemma vilket var tråkigt eftersom hon inte sett magen ännu (iaf inte på riktigt).


Tisdag - halvdag

     2010-02-23 @ 20:29:49
Idag har jag kompat halva dagen vilket kändes otroligt skönt. Eftermiddagen har spenderats i soffan... jag har tittat på en massa inspelade program. Just nu kollar jag på Skicross och det går bra för Sverige i kvalet iaf. Älsklingen sprang ut i skogen för en stund sen, hans pappa hade siktat ett helt gäng med grisar.

Jag har hört att det lyser om gravida kvinnor... undrar om det kommer senare i graviditeten eller om det inte kommer att hända mig. Just nu känner jag mig som ett spöke... är så blek o glåmig... längtar efter sol o lite varmare väder.... min vinterjacka räcker inte runt så länge till.

Söndag - snö snö snö

     2010-02-21 @ 15:15:01
Vaknade tidigt igår morse och insåg att vi inte hade någon ström. Det blev lite knäckemackor till frukost och sen fick jag fixa toabesök och tandborstning i idrottshallen där jag skulle titta på yngsta lillasystern som spelade cup med killarna.

Kom hem vid halv fem på eftermiddagen och då blev det soffläge. Elverket var igång, så jag kunde kolla lite på tv. Vid halv sex kom strömmen tillbaka. Vi blev bjudna på kvällsmat hos Svärföräldrarna och sen blev det melodifestivalen i fortsatt soffläge. Vi var båda helt slut och gick och la oss tidigt, tidigt. Det var mkt trevligt att komma upp i morse och läsa om att vi tog 2 medaljer igår :)

Idag är det städning av tvättstugan som gäller + en massa tvättning. Just nu har jag en liten datorpaus... men ska snart ta itu med att bära upp lite saker på ovanvåningen. Det ska bli väldigt skönt att få lite ordning därute.

Ett hett dryckestips: Carlsberg Non-alcoholic :) 

Torsdag - det var som 17

     2010-02-18 @ 18:17:27
Här flyger dagarna bara förbi känns det som. Dagarna spenderar jag på jobbet och kvällarna i soffan tittandes på OS. Ja, jag är en sportnörd... det får vi skylla på Mamsen ;) 

Vecka 17 idag o "bara" 18 dagar kvar till ultraljudet... känns som hur länge som helst... men med tanke på att jag fick tiden för 1½ månad sen så börjar det ju verkligen närma sig :)

Nu ska jag förbereda lite pizzabak här hemma. Älsklingen spelar innebandy... så jag får fixa hans pizza oxå... hoppas att den blir som han vill.

Lördag - bulan

     2010-02-13 @ 12:38:13
Tog lite bilder igår innan jag körde in till stan för shopping och Wacko Taco  på O´learys med goa vänner.


Torsdag - 16 :)

     2010-02-11 @ 12:23:36
Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Måndag - Mitt 2009

     2010-02-08 @ 20:15:31
Vad hände under förra året?

Januari: Året började bra. Vi fick reda på att vi väntade barn. Årets curlingmatch spelades.

Februari:
Bröllopsplanerandet började på allvar, vi var på ett första besök hos Sömmerskan. Lyckan blev inte lång, i mitten av februari fick vi missfall. Jag försvann in i bröllopsplanerande, bl.a. inbjudningskorten

Mars:
 Alla mina inköp gick i bröllopets tecken/färger. Vi åkte vi på roadtrip till Stockholm för att gå på inflyttningsfest/födelsedagsfest. Helt underbart även fast jag körde bil i hufvudstaden :). En snabbvisit som var väldigt uppskattad från min sida. Mars var även månaden då min Tiny förlovade sig :)

April:
Dragéäggen började säljas i affärerna ;) Det var bröllop för hela slanten denna månad. I Lund fixades klänning till Storasyster och i Malmö hittade vi skor till mig. Dessutom hanns det med ett IKEA-besök.

Maj: Det fixades och trixades med bröllopsklänningen. Jag gick tjejmilen med några jobbarkompisar. Jag och Dylan fick möhippa och svensexa på samma dag. Det var en helt fantastisk dag/kväll/natt med underbara flickor.
Helgen efter fick jag en möhippa till av mina arbetskamrater :).



Juni: Denna månad kantades av bröllopsplanering. Det var en hel del som skulle fixas. Vi hade goda vänner vänner över på midsommarfirande. Äntligen var dagen B här, dagen för vårt bröllop :)

Juli: Semestern började på riktigt och även Dylan slutade jobba, på sitt vanliga jobb. Svärföräldrarnas hus började ta form och vi spenderade några veckor i stugan. Jag åkte till Köpenhamn med Skogstöserna och tittade på Britney Spears... en klar favorit efter bröllopet. Det blev en liten minisemester till Halmstad tillsammans med Mitt lilla pucko och Skogstösen. Det blev även ett besök på Tractorpullingen (i september 2010 är det EM)


Augusti:  Vi köpte oss en ny soffa... väldans skön och snygg. Annars hände det inte så mycket denna månad.


September: Minsta lillasystern praoade hos mig, mysigt o ha henne hos mig. Kom igång med lite träning igen *skönt*. Bröllopskorten hämtades från fotografen och håret klipptes av. Patrick Swayze gick bort.

Oktober: Mannen min fyllde år :). Vi hade samkväm med jobbet och bowlade och käkade tacobuffé. Jag fick ett tokryck och åkte till Ullared... jag fick med mig mannen, fastern och storasystern. Jag och Tiny åkte tåg till hufvudstaden och hälsade på Bess *supermysigt*. Storasyster bestämde datum för bröllop. Blev en hel del bröllopsplanerande.

November: Jag började månaden med ett löfte som jag höll hela månaden ut. Löftet var inget godis på vardagarna :). Jag var på utbildning i Malmö, där jag även passade på att ta en lååååångfika med Lindexbruden. Svärföräldrarna flyttade ut ur huset och vi började packa ner våra grejer. Vaccinerade mig mot Svininfluensan. De sista dagarna i november var även de bästa :) Vi fick reda på att vi väntade barn och vi flyttade ut på landet :)

December: Vi var utan internet hela denna månad. Det planerades möhippa och bröllop. Jag var ledig läääänge från jobbet under julen och det var helt underbart eftersom jag mådde skit. Året avslutades med trevligt nyår här hemma med goda vänner.


2010 är vårt år... året då vi blir 3 :)


Lördag - ångor

     2010-02-06 @ 07:48:05
Pappsen tyckte att jag hade varit slipad länge nu... så det får väl bli en liten uppdatering.

Dylan oljade golvet i hallen igårkväll, vilket gör att jag har tvärdrag på fönsterna i kök o matrum såhär på morgonkvisten... härligt med frisk luft :). Hallrenoveringen går framåt, en dörr ska målas o sen är det i princip färdigt att sätta ihopa igen ;)

Själv somnade jag gott på soffan när det andra dansparet äntrade dansgolvet i gårdagens let´s dance... sen sov jag gott tills jag hörde långt borta att Rabih åkte ut. Då tog jag datorn med mig till sängkammaren och surfade en stund innan jag somnade igen.

I helgen blir det kalas. Dylans pappa (och faster) fyller år, så ikväll ska vi till fastern och fira. Sen imorgoneftermiddag ska vi till min kusin som fyller 20. Däremellan tror jag att den mesta tiden läggs på vårt hem.

 

RSS 2.0