Tisdag - inspiration

     2011-05-31 @ 20:56:38
Idag när vi var på besök hos Anouk och Knodden så tyckte jag att hon fixat det så bra i köket med 1 skåp med Knoddens grejer. Sagt och gjort... ikväll har jag oxå fixat det till lill-prinsen... så har man inte alla grejerna i femtielva olika skåp.

   

Tisdag - älskar

     2011-05-31 @ 20:06:51
Jag älskar:

- att lill-prinsen somnar själv i sin säng
- att umgås med fantastiska vänner
- att det är sommar (fastän jag redan är för varm)
- att svärmor rensar ogräs i min trädgård
- att bo på landet
- egentid på kvällen

Måndag - min dag?

     2011-05-30 @ 09:26:54


Igår fick jag en present av lill-prinsen... ett underbart fint litet G att sätta i mitt Troldekugler-armband. Mestadelen av dagen spenderade vi inne i stan och firade lill-prinsens faster + mors dag. Det blev god mat + efterrätt + fika och däremellan en utflykt till Naturum. På kvällen somnade mannen lill-prinsen i nya rummet och natten har gått superbra :)

Lördag - snart

     2011-05-28 @ 21:43:03
Vi håller för fullt på att färdigställa lill-prinsens rum, imorgon flyttar han :) Både igår och idag har han somnat för natten i sin egen säng (brukar ju somna i famnen). Ikväll låg han och traggade i sängen medans vi fixade i hans nya rum, var bara lite ledsen när han tappade nappen. Efter en stund somnade han gott :)

Innan idag sydde jag hans gardin och nu ikväll har jag pysslat med väggdekoren som vi hämtade upp i Linderöd???, tydligen dit DHL levererar.



Alla delarna låg huller om buller på detta arket. Beskrivingen var på något asiatiskt språk. Men jag följde den lilla bilden och bokstäverna vid varje del, så det funkade bra ändå:)


Här har världsdelarna kommit upp, sen var det lite tillpiffning med små detaljer.


Hmmm, vart tog Island vägen? Den kanske försvann i ett askmoln... vem vet ;)

Lördag - mammahjärtat

     2011-05-28 @ 13:49:52
Igår fick vi ett brev på posten. I brevet fanns ett papper där det stod att lill-prinsen fått förskoleplats. Vi fick plats på vårt andraval och det känns väl helt ok. Men jag måste säga att jag förstår andra föräldrar mer och mer för varje ny sak jag upplever. När jag såg placeringen så fick jag det lite svart på vitt... mitt barn ska börja på förskola. Massor med tankar och frågor dök upp i mitt huvud... kommer han att trivas? kommer de att ta bra hand om honom? kommer han att få kompisar? kommer han att vara snäll mot de andra barnen? kommer personalen att stå upp till mina förväntningar på hur en förskola ska vara? Fler än jag som fått dessa tankar?

Men men, jag vet att det kommer att gå jättebra, vi har ju världens mest sociala barn :)

Lördag - punktlig

     2011-05-28 @ 13:39:53
Min magkänsla stämde :) Igår klockan 00.38 kom det en liten flicka till världen. Så underbart söt är hon och jag längtar tills vi kan åka upp och hälsa på. Men först och främst ska jag shoppa flickbebiskläder och skicka upp :)

Fredag - bebis?

     2011-05-27 @ 20:38:24
Idag har min fina vän S BF (beräknad födsel). Hennes dotter är född dagen efter BF, eller rättare sagt 3 timmar efter. Så när jag får sms på telefonen är min första tanke: bebis? Det är så spännande med alla dessa nya liv som ska förgylla vår värld. Jag har 2 vänner till som ska ha i mitten av juni och i mitten av juli och det är så underbart och härligt.

Fredag - gåstol?

     2011-05-27 @ 09:13:00
Idag är jag och jobbar hela dagen. Utvecklingsdag på jobbet och lill-prinsen är hos sin farmor.

Bjuder er på en bild från igår. Lill-prinsen har minsann en egen gåstol ;)


Torsdag - LC

     2011-05-26 @ 14:24:55
Har fått inspiration från Anouk och Victoria om att äta LC (low carb). Det är definitivt inget som jag kommer att hålla stenhårt på, men jag ska försöka att tänka lite annorlunda. Jag är en bröd och pasta-människa nu när jag går hemma och är mammaledig, det är ju så snabbt och smidigt att äta till lunch. Men det finns ju andra alternativ som dagens lunch t ex: Tonfiskröra med majs och salladslök, 1 kokt ägg, 1 avokado... riktigt mumsigt.

Torsdag - buzzning

     2011-05-26 @ 10:01:38
Denna månaden kom jag med i en buzzador-kampanj för Loppi.se. På loppi.se kan du sälja och köpa nya och begagnade leksaker/kläder/barnvagnar/spel etc. Jag är helt för det här med att ärva/köpa begagnat, trots att jag själv växt upp med att ärva allt från min 19 månader äldre syster. Lill-prinsen har ärvt massor av kläder och saker från sina kusiner och jag hoppas att kommande kusiner kan ärva av honom.

På Loppi.se kan du välja om du vill ha en annons till ett fast pris eller auktion. Om du vet att varan du vill sälja är väldigt populär, så passa på att göra en auktionsannons.

Det var enkelt att lägga in en annons förutom att jag upptäckte ett stavfel när jag skulle granska den. Då gick jag tillbaka och ändrade, men det ändrades inte på slutet. Jag försökte några ggr, men gav tillslut upp och gjorde om hela annonsen.

Jag la ut min annons vid middagstid och vid 17 fick jag ett mail från en intresserad. Smidigt :)

Vill du oxå bli buzzador och få hem gratisprodukter att prova och berätta om för dina vänner? Gå in här och anmäl dig.

Onsdag - på gång

     2011-05-25 @ 10:12:02
Nu är snart lill-prinsens rum färdigt. Idag när han sov förmiddag ute i blåsten så passade jag på att sätta ihop lite möbler och städa undan :)


Enligt bruksanvisningen kan man inte sätta ihop denna möbel om man är ensam och sur... bara om man är 2 och är glada. Jag satte ihop den själv, fast jag var iofs glad ;)


Såhär bra kan det bli när man är glad ;) I bakgrunden skymtar ni lill-prinsens fåtölj som mannen satte ihop igårkväll.

Onsdag - utlovat

     2011-05-25 @ 07:21:32
I helgen gjorde jag lasagne för första gången i mitt liv. Jag hade väldigt bra hjälp av Bellis som minsann kunde allt ;). Receptet hittade jag här hos Linnéas skafferi. Den blev god, men nästa gång ska jag göra några sakar annorlunda.

- jag ska använda en mindre, högre form, så att det blir fler lager
- mindre balsamvinäger, ska prova med ½ dl istället för 1
- mer kryddor
- prova lasagneplattor med basilikasmak... fanns inte i min lokala ICA-butik


Linnéas födelsedagslasagne:

600 g nötfärs
1 stor gul lök
1 zucchini
1 dl balsamvinäger
1 fp krossade tomater
örtsalt
peppar
en nypa socker
oregano, timjan, dragon och mejram

3 dl creme fraiche
2 dl grädde
örtsalt
2 dl vällagrad ost/parmesanost

lasagneplattor med basilikasmak

Värm ugnen till 220 grader.

Skala och finhacka löken, skär ner zucchinin i småbitar, stek detta mjukt i en gryta. Tag av detta och bryn köttfärsen, tillsätt balsamvinäger, krossade tomater, örtsalt, peppar, socker och örter. Blanda i lök och zucchini. Låt puttra och smaka av med eventuellt lite mera salt.
Varva köttfärssåsen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Vispa samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häll detta över. Riv osten och sprid ut den i ett jämnt lager. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, så inte osten bränns vid. Gratinera i cirka 30 minuter eller tills pastan är genomkokt.


Tisdag - mmm

     2011-05-24 @ 21:22:14

mms_img59876 (MMS)

Nu sitter jag skönt i soffan och sippar på en cider som stått i kylen väldans länge. Trodde att den skulle vara sötsliskig, men den smakade underbart, persika med en gnutta vanilj *mums* Jag och lill-prinsen hade en mysig halvdag i stan, lunch på Subway och sen shopping på Lindex och KappAhl. Det måste finnas många barn som har storlek 80, för det var väldigt urplockat i just den storleken. Men jag lyckades knåpa ihop lite på Lindex och använde min 100krs rabatt :), dessutom blev det 3 kortärmade bodys från KappAhl. Kvällen har spenderarat i lill-prinsens rum med att sätta upp rullgardin och gardinstång. Nu ska jag bara hämta hem min symaskin från svärmor, så blir det gardinsömnad oxå :)


Tisdag - intressant

     2011-05-24 @ 11:31:12

mms_img57509 (MMS)

Jag och Lill-prinsen käkar lunch på subway, men han tycker att personalen är roligare än maten :-) Efter maten blir det shopping.


Måndag - glömde

     2011-05-23 @ 09:42:46
Jag glömde ju berätta om BVC-besöket förra veckan. Lill-prinsen är numera 75cm lång (har växt 2,5cm på 1 månad) och han väger 9,5 kg.

Lördag - hundranitti

     2011-05-21 @ 21:59:45

Denna dagen började halv 6 imorse och har sen dess gått i 190. Vi körde till IKEA runt 9 och var hemma vid 2. Vi hittade massor till lill-prinsens rum och en hel del annat oxå. Allt står fortfarande i kassarna/kartongerna eftersom Bellis kom halv 3. Hennes kära föräldrar är i Götebrog och har sprungit Göteborgsvarvet idag. Så här har det verkligen varit fullt ös. Hon somnade äntligen vid halv 10 efter många försök att hålla sig vaken. Jag får väl snart gå upp och joina henne så att jag orkar med morgondagen. Det positiva är väl (hoppas jag) att hon inte vaknar lika många ggr som lill-prinsen på natten.

Jag återkommer med IKEA-inköp och recept på dagens goda lasagne när mer tid finnes :)


Fredag - superköp

     2011-05-20 @ 21:10:22
När jag var i Alingssås med min fina vän S köpte jag denna underbara  "äggklockan". Ser ni hur fint den matchar min våg :)


Fredag - 9

     2011-05-20 @ 20:57:11
Idag blir vår allra finaste unge 9 månader. För 9 månader sen låg en väldans utsliten nybliven mamma i en säng på BB med sina allra finaste pojkar vid sin sida. Jag kunde inte ens gå på toaletten själv utan att vara nära att svimma. Morgonen därpå tog de mitt hb, som var 82, sen fick jag blod på kvällen. Om en månad ska jag själv ge blod för första gången... känns bra att få ge tillbaka :)

Nåväl, vår älskade lill-prins hittar på nya saker varje dag och det är så härligt att få vara hemma med honom. Den 8 augusti börjar jag jobba och även om jag tycker att det ska bli jättekul, så bävar jag lite inför att inte vara hos min lille kille.

Torsdag - fullt ös

     2011-05-19 @ 22:08:56
Här hemma blir det inte mycket tid för bloggande. Lill-prinsen har klurat ut hur han ska kunna ta sig fram och det går undan. Han har en egen liten krypstil med ett ben under rumpan som han lixom hoppar fram på. Han är överallt och ska pilla på precis allt. Det roligaste är just nu att krypa ifatt katterna... de blir lite perplexa när han helt plötsligt sitter bredvid dem när de äter :)

Just nu lägger jag fokus på lill-prinsens rum, han blir ju vräkt från vårt sovrum den siste maj :) Håller just nu på att måla ett skåp och en gardinstång, sen ska det inhandlas rullgardin, lite möbler och dyl. Har beställt hem denna, tror att den kommer att bli superfin på en av de vita väggarna :) På lördag blir det ett besök på IKEA, ska bli väldans trevligt :)

Onsdag - sova????

     2011-05-18 @ 21:28:04
Åh, inatt ska jag sova... som jag känner att jag behöver det :) Vi fick ett sms från farmor när vi kom ut från bion (Pirates by the way, anouk), lill-prinsen hämtas imorgonbitti... så jag kan sova hela natten och duscha ifred imorgon innan han hämtas upp vid 7 - halv 8. Sen bjuder dagen på lite hemmafix, promenad och sovtid för lill-prinsen innan vi ska mysa med 2 av mina Rookisar, Anouk och Malin.

Igår var vi hos Storasyster och umgicks med danska vänner, bl a en liten tösabit som är 9 dagar äldre än lill-prinsen. Storasyster pratade danska eftersom M har svårt att förstå svenska. Jag hänger med bra när Storasyster pratar (hon bryter ju förmodligen en del på svenska), det är värre när de inhemska grötar på :) Lill-prinsen var överlyckliga när hans idol "storasyster" Bellis busade med honom. Och hon är överlycklig när nån tittar på henne hela tiden... en såkallad winwin-situation.


Onsdag - dejt

     2011-05-18 @ 12:49:24

mms_img31108 (MMS)

Bjuder er på en bild från gårdagens vällingmys. Nu sitter vi i väntrummet på BVC och senare idag blir det biodejt medans Lill-prinsen är hos farmor.


Söndag - slö

     2011-05-15 @ 11:27:48
Mamman surfar medans sonen äter lunch själv. Minispiralpasta och hemlagad biff är en riktig höjdare enligt honom. Han traggar massor och grabbar stora nävar med mat :)

När maten är uppäten ska vi gå upp till svärföräldrarna så jag får duscha... pannan gick på sparlåga igårkväll när vi kom hem så mannen stängde av den. Sen bär det av mot lillebror med familj för att fira fina Myran.

Lördag - röster

     2011-05-14 @ 23:44:09
Sonen sover i sin säng, mannen sover i soffan bredvid mig och jag sitter och surfar och tittar på när alla rösterna kommer in till Eurovision. Jag borde väl egentligen gå och lägga mig, men imorgon är det min tur att ha sovmorgon :)

Vi har haft en helt underbar dag i Växjö. Lill-prinsen bestämde att det var morgon vid halv 6 då blöjan var totalt överfull och läckte. Han var inte så intresserad av att sova vidare sen, så vi gick upp vid 6. Lekte lite, sen somnade han en stund i famnen innan frukost.

Mannen hjälpte till att fälla träd på Tinys tomt, dte blev mkt ved och väldigt ljust :). Jag tog det mest lugnt i solen, hade koll på lill-prinsen och traggade med Tiny :) Det bjöds på grillning x 2, promenad till affären och härlig vårluft. Lill-prinsen fick välling i bilen hem och somnade i höjd med Osby, samtidigt som Eurovision började på radion :)

Lördag - mot Växjö

     2011-05-14 @ 08:33:48

mms_img11300 (MMS)

Nu styr vi kosan mot Växjö för att fälla träd och umgås med kära vänner :-)


Torsdag - imorgon

     2011-05-12 @ 20:11:32
Imorgon ska jag på första besöket på Blodcentralen, så får vi se om jag blir godkänd :) Imorgon ska vi även träffa MaryKay med lilltös i stan *tokgilla*

Här händer det inte mkt, jag tar hand om hemmet och mig själv... tog mina mått idag (midja, mage, höfter)... det ska bli intressant o se hur det ser ut om några veckor.

Helgen bjuder på roadtrip till Växjö på lördag för att fälla träd + 3års kalas för Myran på söndag.

Imorgonen är det fredagen den 13:e, nån som brukar ha otur då? Själv har jag nog aldrig råkat ut för det tror jag.

Onsdag - kan hon, kan jag

     2011-05-11 @ 08:21:28
Nu får det vara nog, jag har blivit en riktig soffpotatis. Såhär kan jag inte fortsätta, nu är det dax att göra om, göra rätt. Madde inspirerade mig med ett inlägg igår och nu har jag banne mig bestämt mig. Förra veckan var en undantagsvecka i min "inget-godis/kakor/glass-utom-på-lördagar"-vardag. Jag skyllde på semester, men min mage gillade inte mig så mycket. I måndags sa jag ifrån till mig själv och valde att inte äta en massa krafs.

Så nu är det jag som börjar o röra på mig... kan Madde som har 7 barn kan väl jag som bara har 1. Så min tanke är att börja smått... plankan varje dag och 30 minuters (minst) rask promenad med lill-prinsen i vagnen. En annan tanke jag har är att börja springa... jag behöver verkligen få igång flåset. Men springa vill jag göra själv, inte med barnvagn, så det får bli på kvällstid när mannen är hemma.

Jag tror minsann att jag ska göra en liten inspirationstavla :) Nån som vill hänga på?

Tisdag - mys

     2011-05-10 @ 21:04:17
Idag har vi varit hemma hos MaryKay och hennes fina 4veckors tös. Jag hade med mig världens godaste kycklingpaj + fyllt bröd som jag bakade igår. Vi spenderade hela dagen i uterummet och pratade massor massor. Lilltösen sov mest hela tiden och lill-prinsen lekte, åt och sov. Den sista timmen spenderade vi på en filt ute på gräset. Jag fick hålla mysiga lilltösen och det var helt underbart... tänk att lill-prinsen varit så liten.

Ikväll visade lill-prinsen lite av sina nya färdigheter... stå på alla fyra och hasa sig fram... han kom väldigt snabbt fram till soffbordet och höll balansen med en hand rotandes på hyllan under :) Dax att barnsäkra månne?

Måndag - ge tillbaka

     2011-05-09 @ 10:48:35
Jag har tidigare pratat om att börja ge blod eftersom jag fick blod efter min förlossning + att jag har den braiga blodgruppen O- som kan ges till alla.

Tv4 har ju haft en kampanj för att få fler människor att ge blod och hos Malou såg jag Erik Ståhl. Erik är uppväxt i kvarteret bredvid mitt  och är lillebror till en av mina klasskompisar i åk 1-9. Erik har en ovanlig blodsjukdom som gör att han behöver blod/blodplasma/blodplättar kontinuerligt. Den 20 maj är det 9 månader sen min förlossning och idag gick jag in på geblod.nu och anmälde mig.

Anmäl dig du oxå och ge blod till de som behöver.

Söndag - nackdel

     2011-05-08 @ 21:38:56
Nackdelen med att ha en massa inspiration till att göra grejer här hemma, är ju att det inte blir så mkt datortid... så bloggen har blivit lite lidande. Jag har tagit hand om vårt hem och igår var jag och lill-prinsen hos min kusin som konfirmerats. Vi spenderade 5 timmar hos min faster och vi hade jättetrevligt. Lill-prinsen charmade alla och var på sitt allra bästa humör. Idag har vi fortsatt med hemmet och haft majbål+korvgrillning med grannarna på kvällskvisten.

Veckan som kommer bjuder på besök hos min MaryKay och hennes fina lilla bebis, dessutom blir det ett besök till Växjö till helgen för att fälla lite träd.

Är det nån som vill hitta på nåt så är det bara att hojta :)

Torsdag - inspirerad

     2011-05-05 @ 20:58:28
Dessa dagar hos familjen S i den lilla byn utanför Trollhättan har verkligen varit välbehövliga för mig. Det har varit så skönt att komma bort från min inrutade vardag och få lite energi och inspiration från min fantastiska vän.

De har ett fantastiskt hem och jag frågade om jag fick ta lite inspirationsbilder. Dessutom fick jag tummen ur och skrev en liten projektlista. Jag har tänkt på en del saker som jag vill göra här hemma och nu är de nedskrivna och väntar på att göras. Jag börjat med den första saken idag och allt eftersom det blir klart så får ni en liten uppdatering.


Här har vi deras fina finhall, till höger skymtar glasverandan som är finingången. Mitt emot skoskåpet står en gammal soffa i trä (målad vit)


Vardagsrummet med härliga soffor som matchar med romantiska överkast (den ena är egentligen brun)


Kakelugn i matsalen, finns likadan i vardagsrummet, men tyvärr går de ej att elda i.


Skänk i matsalen


Fin dekoration på matsalsbordet


Nyligen renoverad hall, till höger är groventrén och till vänster finhallen. De har tagit bort plastmatta och väv för att få fram trägolv och väggar.


I ovanstående hall hänger denna fina klocka


När man går ner ifrån ovanvåningen ser man vindstrappans baksida. Här har det smugit in sig små detaljer :)


Fuskhissgardiner i köket. Dessa inspirerade mig till ett projekt :)

Onsdag - myslunch

     2011-05-04 @ 11:48:36

mms_img59335 (MMS)

Barnvänligt lunchställe, nu styr vi snart kosan hemåt.


Onsdag - fantastiskt

     2011-05-04 @ 06:27:20

mms_img59334 (MMS)

Idag säger jag godmorgon med en bild från vårt fina gästrum som inretts i krypvinden. Ni ska få se fler bilder från detta fantastiska hus, jag har blivit inspirerad att själv ta tag i lite saker där hemma. Dagen idag bjuder på marknad inne i stan och efter lunch styr vi näsan mot Skåne igen.


Tisdag - Alingsås

     2011-05-03 @ 16:26:54

mms_img59333 (MMS)

Idag blev det en liten utflykt till fina Alingsås. Vi var i en helt fantastisk affär som heter Balders hage och lunchade på mysiga Café Viola.


Tisdag - godmorgon

     2011-05-03 @ 06:57:52

mms_img59332 (MMS)

Tidig morgon här, Lill-prinsen vaknade innan 6, men har somnat om igen. Barnen har vaknat om varandra inatt, så sömnen har varit sådär. Det gick jättebra att köra upp igår, tog lunchpaus på Ikea :-) Väl uppe blev det utelek, promenad till affären och på kvällen 2 traggiga mammor i soffan.


Söndag - minisemester

     2011-05-01 @ 21:21:17
Imorgon drar jag och lill-prinsen till Trollhättan på minisemester. Vi ska hälsa på goda vänner och mysa med bebismage :) Det lär inte bli så mycket tid för internet, men ett och annat mms-inlägg ska ni nog kunna få. På onsdagkväll är vi hemma igen och får kramas med vår fina man/pappa.

Nu är det verkligen hög tid att börja packa... denna dagen har verkligen gått i ett.

Söndag - hallå?

     2011-05-01 @ 12:27:36

När blev det söndag och vart tog denna helgen vägen? Har haft en superhelg med väldigt lite tid för bloggning. Igår firade vi valborg med fantastiska vänner :) Det var först majbål och korvgrillning ute, sen blev det efterrätt inne. Senare på kvällen tog vi fram spel och snacks.




Bellis ville gärna mata sin "lillebror", som hon kallar lill-prinsen


RSS 2.0