Onsdag - 5 veckor

     2010-06-30 @ 19:49:52
Om 5 veckor är det tänkt att den lill* bebisen i magen ska titta ut... så nu har jag 5 veckors semester. Har firat detta med pizza o cola... o nu sitter jag vid köksbordet o pimplar billabong o surfar.

Imorgon får jag se om jag pallar bege mig till Hörby marknad... om nån vill göra mig sällskap. På fredag bär det av till Malmö med Storasyster o Bellis för o hälsa på Lindexbruden. Sen är det beachsoccer för hela slanten på lördag... får se om jag orkar följa med på söndag oxå... det ska ju bli sjukt varmt på lördag. Fick ett tips om att sätta brassestolen i vattenbrynet... måste bara köpa mig en brassestol... känner att de kan vara väl investerade pengar detta året... då jag inte är så förtjust i att ligga platt på rygg o det definitvt inte går o ligga på mage.

Efter helgen är min kalender helt blank förutom 2 inbokade barnmorskebesök i juli... så är det nån som vill hitta på något eller bara komma o hälsa på så är det bara o slå en pling :) 

Tisdag - en dag på stranden

     2010-06-29 @ 13:46:34

dsc00185 (MMS)

Har tillbringat dagen med Storasyster med familj... mycket trevligt :)


Söndag - 1 år

     2010-06-27 @ 20:56:01
Eftersom jag inte kan ha mina ringar längre... passar numera på lillfingret (sen typ 2 månader tillbaka), så har jag dagen till ära haft armband på mig... lite symbolik är där minsann i alla 3 oxå :=

Nr 1 hade jag på bröllopet för 1 år sedan tillsammans med 12 andra som mina kära vänner gjort till mig på möhippan.

Nr 2 fick jag idag av min käre man på vår 1 åriga bröllopsdag :) + 1 päronträd till vår lilla fruktlund.

Nr 3 köpte jag för ett presentkort som vi fick i bröllopspresent.
Dagen har varit helt underbar... har bara tagit det lugnt, slappat lite i solen, tagit ett dopp i poolen, käkat jordgubbar till lunch och nu ikväll har vi varit inne i stan och käkat middag.

 


Söndag - ny vecka igen

     2010-06-27 @ 14:15:55

Gick ju in i en ny vecka i torsdags... tiden bara flyger iväg...
-------------------------

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

-------------------------

Jo tack... här har vi samlat på oss vätska i flera veckor... mina smalben och fötter ser ut att tillhöra en äldre dam... jag har "stolpaben". Kissar gör jag minst en 3-4 ggr per natt... viktuppgången har väl pekat stadigt uppåt sen jag blev gravid... nu är det +12kg.

Bebisen har definitivt en dygnsrytm... o den är inte i samklang med min... vår bebis är en kvällsmänniska... lite som sin pappa, men definitivt inte som sin mamma.

Nu längtar jag minsann efter att träffa det lilla livet som bor i min mage... men jag får vänta ett tag till iaf.


Söndag - njuter

     2010-06-27 @ 11:35:48

dsc00182 (MMS)

Idag är det strålande sol, precis som för 1 år sedan när vi blev man och fru :)


Lördag - på bröllop

     2010-06-26 @ 20:25:24

dsc00179 (MMS)

Härlig dag med härligt brudpar


Lördag - dagen efter

     2010-06-26 @ 09:03:44

dsc00177 (MMS)

Prinsen är trött efter midsommarfirande :)


Fredag - glad midsommar

     2010-06-25 @ 19:10:50

dsc00176 (MMS)

Fick minsann en krans av svärmor o lyckades hitta något i garderoben som var lite somrigt.


Torsdag - premiärdopp

     2010-06-24 @ 14:44:12

dsc00175 (MMS)

Var sååååå varm efter jobb + shopping på stan + handling på maxi + en massa sammandragningar, så när jag kom hem hoppade jag i bikinin och sen hoppade jag i poolen. Det var KALLT... typ 18-19 grader som ni kan se... men gud så skönt det var.


Tisdag - kort dag... fast lång

     2010-06-22 @ 21:21:44
Idag har det varit jobb halv 7 till halv 11. Efter jobbet körde jag o hälsade på lillebror med familj... fick mumsig lunch *tack* Sen bar det iväg till stan för klippning... blev supernöjd, ser mindre ut som en afganhund nu ;) Varmt var det minsann ute oxå och efter klippningen var jag megatrött, men hade 1 timme o slå ihjäl på stan innan besök hos barnmorskan. Shoppade en familjekalender :) och en ny vit body (den andra har lyckats o få en fläck på sig som inte går bort). Jag var även inom systemet för att köpa mitt goooooooda alkoholfria mousserande vin som jag ska pimpla i mig på midsommar. Satte mig i skuggan på torget o tryckte i mig lite Ottos glass *mums* blev ganska mätt, sen var jag grymt kissnödig, så jag bestämde mig för att köra bort till barnmorskan fastän det var ett tag tills jag hade tid.

Hos barnmorskan fick jag kollat vikten, blodtrycket, sf-måttet, hjärtljuden och järnvärdet. Vikten hade gått uppåt lite till, blodtrycket var som vanligt lite lågt men ok, sf-måttet (livmoderns mått) sköt i höjden och jag ligger nära den övre kurvan (är det lika högt nästa gång kan det bli ultraljud för o kolla så att bebisen inte är för stor), hjärtljuden var inte lika höga som vanligt (brukar ligga runt 150, men var idag "bara" 132), slutligen mitt järnvärde... helt ok enligt barnmorskan, men jag tycker att det borde vara högre. Har gått från 100 till 106 på 10 veckor o då käkar jag 2 järntabletter om dagen.

Allt som allt, bara bra :) och jag mår som en prinsessa bara jag kommer ihåg att ta det lugnt o vila mina svullna fötter emellanåt.

När jag kom hem hoppade jag i bikinin, smorde in magen o la mig i solen vid poolen. Passade även på att doppa mina fötter i det 17 gradiga vattnet... brrrrr så kallt det var.

Fredag - Mina korvafötter

     2010-06-19 @ 16:00:06

dsc00171 (MMS)

Såhär fina blir mina fötter när jag suttit ner i 2 timmar i en varm lokal o lyssnat på prat om amning och den första bebistiden.


Fredag - besök

     2010-06-19 @ 15:56:56

dsc00172 (MMS)

Igårkväll hade vi Zeke här hos oss. Även idag är han o håller mig sällskap eftersom svärföräldrarna har en liten minisemester.


Fredag - ny vecka igår

     2010-06-18 @ 19:20:24

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

 

 
Fredag - mms

     2010-06-18 @ 19:08:58
Har försökt skicka in mms till bloggen... både idag o igår... men det enda som kommer upp är siffror. Får se om det funkar senare.

Tisdag - den vilda bebin

     2010-06-15 @ 19:54:59
I min mage bor det en vild bebis. Det är full rulle från morgon till kväll... även mitt i natten ibland. Det är så härligt att känna h*n rullar rundor o buffa o hicka :) Jag längtar så tills h*n vill komma ut till sin mamma o pappa som längtar massor.... det dröjer väl en 7-10 veckor innan det sker... blir väldigt förvånad om det blir innan.

Förra veckan fick jag inse att jag inte kan köra på som vanligt o tro att jag orkar... för det gör jag verkligen inte. Kollade över mitt schema och la in om 4 föräldradagar... tar ut dem som 8 halvdagar... vilket gör att jag har EN lång dag kvar att arbeta och 8 halva :) Imorgon är jag dessutom ledig HELA dagen eftersom mina underbara kollegor tyckte att jag kunde kompa eftersom vi hade så lite barn.

I söndags åkte jag, Storasyster o Mamsen till Ullared i nya bilen. Det blev en tripp på 11 timmar (körde halv 6 och var hemma halv 5)... men vi hade väldans trevligt och jag hittade massor till den vilda bebin :) Tänk vad mycket det finns som man INTE behöver köpa... bra att ha syster o mamma med. Kassarna står fortfarande i hallen... det blir morgondagens projekt att ta hand om dem.

Idga var projektet att köra o slänga 6! kassar med tomma Åsens mjölkförpackningar, fixa ny kolsyrepatron, hämta ut böcker o handla. Detta fixade jag direkt efter jobbet och sen blev det mellanmål med mackor o jordgubbar. Sen blev jag så väldans trött och la mig ner i soffan o kollade på fotboll... vaknade 1 ½ timme senare av att Dylan kom hem. Frågade honom vad klockan var och när han svarade: halv 6, så blev jag lite förvånad över att jag sovit så länge. Älsklingens kommentar var då: Men då behövde du säkert det. Det gjorde jag nog definitivt, men jag får ändå lite dåligt samvete över att jag inte orkar lika mkt.

Nej minsann, nu ska jag äta lite godis och kolla på Biggest loser :)


Söndag - hela bagaget fullt

     2010-06-13 @ 15:08:40

dsc00168 (MMS)

Hemma igen efter en 11 timmars tur till Ullared. Blev en massa grejer till bebisen handlat + lite till o lite till mannen min.


Söndag - första rundan inne på Gekås är av...

     2010-06-13 @ 11:01:10

dsc00166 (MMS)

Söndag - första rundan inne på Gekås är avklarad. Nu blir det matpaus.


Torsdag - välkommen vecka 33

     2010-06-10 @ 06:03:42

dsc00165 (MMS)

Torsdag - välkommen vecka 33


Onsdag - ett brev på posten :)

     2010-06-09 @ 20:03:00
Lördag - middag med härliga vänner i solsk...

     2010-06-06 @ 06:01:54

dsc00163 (MMS)

Lördag - middag med härliga vänner i solskenet


Lördag - sommar sommar sommar

     2010-06-05 @ 06:41:17


Denna arla morgonstund börjar med en skål med jordgubbar o socker + fläderblomsdryck... det känns väldigt somrigt minsann :)

Annars bjuder dagen på hemmafix fram till lunch... sen bär det iväg norrut, ska en snabbvisit till underbara vänner :)

Fredag - fick lite extra energi o är i sta...

     2010-06-04 @ 17:26:18

dsc00162 (MMS)

Fredag - fick lite extra energi o är i stan o provar kläder :)


Fredag - vecka 32

     2010-06-04 @ 07:32:00

dsc00159 (MMS)

Igår gick vi in i vecka 32... hej o hå vad magen växer o bebben därinne far rundor som bara den.


Onsdag - dagens rabarberskörd

     2010-06-02 @ 19:05:00

dsc00158 (MMS)

Det blev en tur ut i trädgårdslandet för att skörda rabarber... men det tog inte så lång stund för mig att inse att jag inte är gjord för att skörda någonting i markhöjd just nu. Men jag lyckades iaf få med mig en hel del rabarber... som nu är hackad o lagd i frysen.


RSS 2.0