Torsdag - förberedelser

     2011-12-29 @ 14:54:32
Idag är det hemmadag med en massa städ och fix. Har precis gjort vid ovanvåningens gästrum (2/3 iaf) och där hittade jag lite attiraljer till lördagens nyårsfest :) Tvättmaskinen går för fullt och lill-prinsen sover som en stock. Han hade en tuff kväll/natt med farmor och saknar en del sömn. Men vad gör det när han hade det supeskoj med sin kommande kusins kusin igårkväll. Han kan ju sova hur mycket han vill idag när vi bara är hemma :)

Imorgon bär det av till Hässleholm för klippning och födelsedagslunch med Storasyster. Annars är det mest en massa fix inför lördagens festligheter :) Det ska bli så skoj med en massa folk här, vi blir 12 vuxna och 2 barn (lill-prinsen & hans fjälla). Hoppas bara att alla är friska och krya.


Mannen & lill-prinsen förra nyår vid tolvslaget. En väldans massa snö och det blåste rejält. Någon snö lär vi väl inte få detta året, men blåsten hänger ju kvar.

Tisdag - el stockholmo

     2011-12-27 @ 20:45:32
I februari ska vi till huvudstaden och fira vänner som fyller 30. Idag gick jag för skojs skull in på SJ´s hemsida och kollade vad det skulle kosta för mig och mannen att åka tur&retur. Jag blev väldigt förvånad och väldans nöjd när jag insåg att vi endast behövde betala 868kr, dvs i snitt 217kr/person och sträcka. Det ska bli väldigt skoj att åka upp och träffa härliga vänner och få lite tid på tu man hand. Den varan har det inte varit så gott om på senaste tiden då arbetet med Rickarums förskola/fritids tagit upp den mesta vakna tiden för min man, utöver hans vanliga jobb då.


Prinsen säger hej :)

Måndag - god fortsättning

     2011-12-26 @ 13:00:12
Om en stund ska vi iväg på vår 3:e (och sista) julfirning och sedan är julen 2011 över.



Veckan bjuder på ideellt arbete med lill-prinsens nya förskola, förberedelser inför nyårspartaj här hemma och en stundande födelsedag. Det är helt super att vara ledig från jobbet enda till den 9:e januari. Dessutom fick jag världens bästa julklapp innan jag gick på ledighet = superbra schema+hemvändande kollega.

Onsdag - sista

     2011-12-21 @ 21:21:09
Imorgon är det lill-prinsens sista dag på förskolan och idag lämnade vi presenter till hans pedagoger. De blev jätteglada och sa att de kommer att sakna oss alla. Efter förskolan åkte vi in till stan och lill-prinsen facinerades än en gång av alla bussar, dessutom var det väldigt kul att titta på den jäääättehöga kranen vid rådhuset. Vi avklarade lite ärenden, så nu har vi bara några kvar till på fredag när vi ska in hela familjen.

Jag ska jobba heldag imorgon och halvdag på fredag, sen är jag ledig fram till den 9:e januari... det känns väldigt bra :) Men det är mycket som ska hinnas med därimellan... julfirande, nyårsförberedelser, födelsedag, nyår, lill-prinsens inskolning + att bara försöka ta det lugnt.

Måndag - graninspektion

     2011-12-19 @ 20:21:12

mms_img14707 (MMS)

Lill-prinsen kollar in vår fina gran :-) . Maginfluensan slog till i natt igen, inte kul alls. Nu går jag på nyponsoppa och skorp-dieten.


Söndag - hujedamej

     2011-12-18 @ 21:19:15
Här har det hänt mycket de senaste dagarna. I onsdagseftermiddag hann jag med lite shopping + massage innan maginfluensan slog till på natten till torsdagen. Lill-prinsen vaknade och kräktes = inte skoj. Men efter den natten var det inget mer. Jag blev dålig på fredagmorgon och låg pall fram till 17 när jag vaknade upp ur min dvala. Mannen drabbades sent fredagkväll, men fick nog en snäll variant. Min kära svärmor som ställde upp och tog hand om lill-prinsen på fredagseftermiddagen drabbades igårkväll... även svärfar har varit dålig. Som tur är är det en kortvarig maginfluensa och jag är glad att vi fick den nu och inte om en vecka eller två.

Lite matt har jag allt varit idag efter lite lite mat, men jag och lill-prinsen begav oss ändå iväg för att handla mat och julgran. Det gick bra, men jag har fått äta upp det hela dagen, så jag varit lite off i min kropp. Men vi kämpar på och försöker få ordning på sista veckan med jobb/förskola innan julledigheten knackar på dörren. Det är ju dessutom lill-prinsens 4 sista dagar på förskolan. Nästa år ska han ju gå här hemmavid :)



Innan lill-prinsen la sig ikväll tog vi in granen och klädde den. Han gav mig kulorna och jag satte upp dem, perfekt samarbete. Tidigare idag pratade jag med honom om att vi måste leta upp julgransfoten, då tog han upp sin fot och pekade på den *gullunge*. Han är så duktig på alla kroppsdelar, har koll på öga, öron, näsa, mage, fot, hand, hår, huvud, mun, tänder. Varje gång man säger det ska han först peka på t.ex. sin egen näsa, sen min näsa och sen sin pappas näsa... detta gäller alla som är i rummet just för tillfället :)


Lördag - REA REA REA

     2011-12-17 @ 21:50:48
Jag är ju ett stort fan av Blingo-kläder (som ni alla vet). Men min kära lill-prins har väldigt mycket av dessa kläder i sin nuvarande storlek (86/92) så när det nu är 50% + fri frakt (om man handlar för över 300kr) så köpte jag minsann lite till växalådan. Det blev en farm-tröja och en grön sigvardjacka i 98/104 och en farm-mössa som passar till våren. Det är kanske dax att stoppa på mössinköp... tror jag har 6st blingomössor nu... men de är ju så fina och han använder alla, i våras hade han 4st :)

Så om ni behöver fylla på växalådan, köpa något fint till er själva eller någon ni känner så gå in på Blingo och shoppa loss. Om ni beställer senast imorgon så får ni det innan jul :)

Onsdag - buss-sightseeing i Kristianstad

     2011-12-14 @ 15:38:32

mms_img61412 (MMS)

Vad är bättre än att stanna i vid Resecentrum och titta på alla bussar medans man väntar på farmor. Lill-prinsen var eld och lågor :)


Tisdag - Locobase REPAIR

     2011-12-13 @ 19:52:09


De senaste veckorna har jag haft förmånen att prova och
buzza Locobase REPAIR. Enligt mig är det en helt fantastisk
kräm som gör underverk med torra hudpartier. Förra vinter hade älskade lill-prinsen stora röda fläckar på sina kinder. Efter intensivt smörjande med Locobase blev det bättre och tillslut försvann de. Denna vintern (kan man kalla det det???) så har vi börjat att smörja redan innan han blir torr och än så länge så ser han jättefin ut om kinderna. Jag brukar smörja mina händer innan läggdags och låta det verka över natten... händerna blir som nya.

Din hud fuktas inifrån. Den skyddar dig mot alltifrån infektioner till värme och kyla. Hudens yttersta lager - hudbarriären - ansvarar för att släppa igenom lagom mycket fukt. Torr hud är ett tecken på att barriären är skadad och bör repareras så fort som möjligt.

Hudbarriären är en blandning av döda förhornade hudceller och samma fetter som ingår i Locobase REPAIR. Med krämen kan du snabbt och effektivt reparera huden genom att tillföra dessa fetter som det normalt tar flera dagar för kroppen själv att bilda. Resultatet är mjuk och smidig hud.

Till skillnad från många andra krämer, som lägger sig på hudens yta och nöts bort på ett par timmar, tillför Locobase REPAIR hudidentiska barriärfetter som tränger ner i huden och frigörs när det behövs. Krämen verkar direkt vid applicering och upp till 24 timmar.

Måndag - vårt hem

     2011-12-12 @ 14:36:42
Nu är hemmet städat... eller halva hemmet kanske jag skulle säga. Från tvättstugan och ut, dvs tvättstuga, låååång hall, sovrum, kontor och lill-prinsens sovrum, är inte undanplockat och dammsugt. Men i den delen av huset där vi vistas mest under vaken tid så är det nu finfint :) Häromveckan såg jag något fiffigt hos Josefine och det anammade jag på garderoben i vår hall :)






Lördag - stolt

     2011-12-10 @ 18:58:00
Lill-prinsens första verk på förskolan, tröja med textiltryck :)

 

Han har valt figurerna själv och försökt måla, sen har han med all säkerhet fått hjälp att måla ordentligt och sen trycka på tröjan :) Det roliga är att figurerna verkligen speglar vad lill-prinsen tycker om... jag är minsann lite stolt. (fyrkanten täcker över hans namn)


Lördag - julpyssel

     2011-12-10 @ 12:26:00
Häromdagen var jag och lill-prinsen uppe hos Svärföräldrarna och bakade pepparkakor. Eller, jag och svärmor bakade pepparkakor och svärfar och lill-prinsen hängde på kontoret och kollade på traktorer på Blocket.

Istället för pepparkakshus gjorde vi pepparkakstraktor. Svärmor köpte en smidig form på Maxi, bara att trycka den 2 ggr, sen har man alla delarna till en traktor.



Vi använde oss av smält socker när vi satte ihop dem och det gick minsann över förväntan. När den väl var ihopsatt kom vi till det roligaste... dekorera. Här ser ni min färdiga skapelse, jag är grymt nöjd.



Ikväll ska vi träffa vänner, äta god mat (hoppas jag) och göra lite julgodis.

Lördag - fullt upp

     2011-12-10 @ 08:05:28

Livet tar för mkt tid... det finns ingen tid kvar att blogga på. Här är det fullt upp. I januari ska förskolan i det lilla samhället nära oss slå upp sina portar och min älskade man jobbar kvällar och helger för att det ska bli färdigt. Mattor har slitits bort och här nedan ser ni lill-prinsen ge sin pappa en hjälpande hand med att skrapa bort lim.



Jag har inte riktigt fattat att det är december än och definitivt inte att det är 2 veckor kvar till jul. Denna hösten har gått i väldig fart, men de verkar ju inte som om vi får njuta av nån riktigt vinter än på ett tag.


RSS 2.0