Söndag - spam spam spam

     2011-01-30 @ 21:38:13
Hade en underbar dag/kväll med mannen och goda vänner. Föreställningen var rolig, Johan Glans är ju helt fantastisk med sitt minspel.  Vi satt på rådhuskällaren i nästan 4 timmar, åt massor med oxfilé på filéfrossan och beställde t.o.m. in efterrätt. Det blev lite rödvin till maten och sen en god drink till efterrätten, en P2. I oktober 2009 tror jag att jag drack en drink senast... då jag och Tiny var och hälsade på Bess i Stockholm. Vi var hemma vid 12 typ och sov till 9 *härligt*

Nu i eftermiddag har jag och lill-prinsen varit och badat. Jag har varit lite nervös eftersom han hatar att bada i baljan, bara skriker. Men jag höll honom nära mig när vi gick i vattnet (35grader) och efter en stund kunde jag hålla honom för sig själv i vattnet. Mot slutet var vi t.o.m. modiga nog att hänga i en badring. Han var jätteduktig och sprattlade som sören med benen. Jag behövde bara hålla under badringen där han hade huvudet, sen höll han sig uppe själv. Det var så härligt att han gillade det :)

Lördag - mmmmm

     2011-01-29 @ 19:49:56

mms_img16785 (MMS)

Lördag - mmmmm


Lördag - däjjtdäiiijjj

     2011-01-29 @ 15:31:00
Ingen dejtnight här inte, idag är det dejtday. Jag och mannen ska se Spamalot med goda vänner och sen blir det filéfrossa efter det :). Lill-prinsen ska ha en toppendag/kväll/natt/morgon hos farmor och farfar :).

Fredag - att vara mamma

     2011-01-28 @ 19:08:32
Att vara mamma är det mest fantastiska man kan vara med om. Att få bära ett barn i sin mage i 9 månader och med egna krafter (och en läkare hängandes på magen) föda fram detta barn är riktigt stort. Men sen då? Hur blir det sen?

Sen kommer alla måsten, allas förväntningar, alla andras tankar om hur man ska vara som förälder. Det finns så mycket åsikter runt om i detta avlånga land och här måste man välja. Jag och min man väljer att göra det som vi tycker känns bäst för vår familj, för vårt barn.

Något som ofta diskuteras överallt är amning eller ersättning.
Jag ville gärna amma lill-prinsen, men om det inte hade funkat de första dagarna så hade vi kört på ersättning istället. När vi började med amningen på BB gick det inte så bra. Jag hade många barnmorskor som försökte visa hur det skulle gå till, men han fick inte riktigt tag. Han somnade vid bröstet hela tiden och vi gjorde allt för att väcka honom. Dylan doppade bland annat lill-prinsens fötter i kallt vatten... men ingen reaktion. En barnmorska på BB gav oss till slut en amningsnapp och sen gick det som en dans. Nu har jag slutat amma och lill-prinsen får ersättning tidig morgon, eftermiddag och senkväll. Jag är supernöjd med att ha helammat i 4 månader och delammat 1 månad.

Sen har vi det där med att få avlastning/barnvakt. Vad är rätt eller fel att ha barnvakt för? Kan man lämna barnet hos ngn den är trygg med så att man får sova en hel natt?
När lill-prinsen var liten var han korta stunder hos sin farmor nån dag i veckan och det var verkligen guld värt för mig, eftersom mannen jobbade mycket och inte ens var ledig alla de 10 pappadagarna. Då kunde jag lägga mig ner på soffan eller ta ett ryck med städ eller tvätt. På det viset blev jag en bättre och piggare mamma. Vi har även haft barnvakt till lill-prinsen på kvällar och tro det eller ej så sov han faktiskt borta förra helgen. Jag tycker att det är superviktigt att vårda förhållandet mellan mig och min man. Vi måste få göra saker bara vi 2, utan barn. Det är jätteviktigt för alla, om så bara att få åka och handla tillsammans eller gå på bio.
Vi har ju haft turen att lill-prinsen tog flaska första gången jag provade och jag har kunnat pumpa ut mjölk till honom.

Det jag vill få fram med detta inlägg är: Lita på dig själv och på att det Du/Ni gör är det bästa för Er familj och Ert/Era barn. Det som är rätt för dig är kanske helt fel för någon annan.

Självklart har jag oxå mina svackor och provar mig ofta fram till det som känns bäst, är man Rookiemamma så är man ;)

Fredag - härlig dag

     2011-01-28 @ 10:51:50
Igår var en riktig toppendag :) Först var det muffinsbak (brände ju en muffinssats dagen innan) och lite stress här hemma, men tillslut flöt allt på bra :). Sen bar det iväg på föräldragruppen på BVC och det var supertrevligt och jätteintressant, nu har jag en klar bild av hur vi ska göra när bilstol ska inhandlas. Mina muffins fick högsta betyg och vi hade så trevligt tillsammans alla mammor och barn.

Efter en lite längre stund tillsammans än vanligt fyllde jag tanken på Volvon och körde mot Hässleholm, väl där gick jag och pumpade däcken på vagnen och vilken skillnad det blev att köra... att jag inte gjorde det för länge sen. Promenerade på stan och köpte byxor och tröja till mig själv på Vero Moda och 3st bodys till lill-prinsen på Kapp Ahl. Vi hann även med en promenad till Kvantum för att handla ersättning innan vi skulle hämta upp Storasyster med väninna. 

På kvällen var det Blingo-party hemma hos min syster och min snälla svåger matade lill-prinsen medans vi kollade kläder. Det blev en body till lill-prinsen och en klänning/tunika till mig. Jag hade kunnat köpa hur mycket som helst till men ibland får man hejda sig. Efter klädesprovning och somning av lill-prinsen satte vi oss 6 tjejer i soffan och åt kladdkaka med varma hallon, vanniljglass och nougatsås. Det var så himmelskt gott och vi pratade massor och jag kände att jan tankade en massa energi från dessa underbara kvinnor och mammor :) Klockan 10 körde vi hemåt och väl hemma fick lill-prinsen sista ersättningsmålet och sen somnade han gott i min famn.

Det blev ingen tid över för att fixa en ny header, men jag har en idé i mitt huvud på hur den ska se ut. Får sätta mannen på att sätta ihop sin dator så jag kan knåpa lite på den.

Nu kallar bajsblöjan ;)

Onsdag - header

     2011-01-26 @ 22:26:48
Nu måste jag ta tag i att göra en ny header... men jag har ju inte photoshop på min bärbara och mannens är inte ihopsatt eftersom renovering sker på kontoret/barnrummet. Kanske får ta med mig nån bild eller nåt till storasyster imorgon och försöka fixa ngt.... vi får se. Det måste iaf fixas inom kort... nu längtar vi ju inte längre, nu är han ju här :)

Onsdag - köttfärsröra

     2011-01-26 @ 19:02:00
 

1. Lägg 200g blandfärs och 200g hackade rotsaker/grönsaker i en kastrull.
Jag hade morot/palsternacka/champinjon/purjolök.



2. Mixa 3dl krossade tomater och häll i kastrullen.
Jag valde ICAs ekologiska eftersom de var de enda utan salt.



3. Koka ihop på spisen i ca 15 min.
Jag hade i oregano, men man kan krydda efter smak.



4. Lägg i 1 msk creme fraiche och mixa till önskad konsistens.



5. Häll upp i önskad portionsförpackning och frys in.


Uppdatering: Jag serverade den blandad med mosad potatis och morotspuré vid sidan om. Den uppskattades :)

Onsdag - säkert

     2011-01-26 @ 18:25:31
Imorgon ska jag och lill-prinsen träffa föräldragruppen på BVC och det ska komma en tjej från kidscorner och prata om bilbarnstolar och säkerhet. Jag är redan inne på en BeSafe till lill-prinsen, men det ska bli jätteintressant att höra vad hon kan och vet.

Efter föräldragruppen kör vi till Hässleholm och slår ihjäl nån timme innan Storasyster slutar jobbet och vi ska åka hem till henne på Blingoparty, imorgon släpps ju den nya kollektionen :)

Onsdag - pläjjdäiiit

     2011-01-26 @ 17:14:00
Idag har jag och lill-prinsen varit hos Anouk och knoddelina. Barnen var väldigt lugna och vi mammor kunde sitta och prata, äta ost och kex, dricka cola och kolla in me&i´s nya kollektion :).

Tisdag - kyckling

     2011-01-25 @ 10:02:34
I lördags gjorde jag kycklingpuré till lill-prinsen. Jag är så tacksam att jag har en son som äter allt, han bara gapar och säger mmmm mmmm. Det enda han fryner lite åt är broccoli, men han äter det ändå.

Kycklingpuré

1. Tina 350g kyckling (jag använda innerfilé)
2. Skala och dela morot (1 stor) och rotselleri (ca 120g) i mindre bitar
3. Koka allt i 1 l vatten ca 15 min, kolla att kycklingen är färdig (dela, inte rosa)
4. Sila bort kokspadet, men spara det till sås.
5. Dela kycklingen i mindre bitar och mixa den tillsammans med morot och rotselleri.
6. Häll upp i portioner som passar ditt barn (jag använder istärningslådor från biltema, rymmer 25ml)
7. Frys in och lägg sedan i fryspåsar.

Kycklingsås

1. Gör en bottenredning på flytande margarin (4msk) och vetemjöl (4msk)
2. Späd med kokspadet (jag hade 6dl)
3. Låt koka ihop till en bra konsistens
4. Jag droppade i 1-2 droppar colloritsoja för färgens skull.
5. Häll upp i portioner som passar ditt barn (här använde jag tupperwares istärningslåda, rymmer 15ml)
6. Frys in och lägg sedan i fryspåsar.


Idag tänkte jag göra en köttfärssås/röra, återkommer med det :)

Tisdag - effektiv

     2011-01-25 @ 09:50:04
Idag tänkte jag vara lite effektiv och köra och handla direkt efter frukost (2:a frukost för lill-prinsen), men sonen tokdäckade i min famn så han får väl sova en sväng innan vi beger oss. Jag planerar iaf att göra lite barnmat idag + en god köttfärsrulle. Mannen jobbar över hela veckan, så jag drar det tunga lasset... Dessutom måste jag plocka undan och dammsuga här hemma, för på fredag får jag besök av min fina MaryKay och hennes fina bebismage :) Så om jag känner mig själv rätt så fixar jag det på fredagförmiddag.

Måndag - slut

     2011-01-24 @ 15:07:19
I lördagsmorse låg jag och funderade i sängen. Kom fram till att nu får det va slut med amningen. Så nu får lill-prinsen ersättning de 3 mål han inte äter fast föda och det går jättebra. Jag trappade ner under 1 vecka, tog bort ett mål i taget, började med eftermiddagsmålet, sen kvällsmålet och sist tidiga morgonmålet. Det känns väldigt skönt att inte vara så "låst" längre. I söndags kunde jag t ex måla fondväggen i lill-prinsens rum och mannen gav honom mat.

Söndag - uppdatering

     2011-01-23 @ 16:20:12
Har uppdaterat med lite bilder på lill-prinsen i den privata bloggen. Har en liten filmsnutt i mobilen oxå som jag ska försöka få in tänkte jag, men det blir nog inte idag. Verkar inte funka

Pappsen: Glömska jag kommer inte ihåg om ni fått lösen... Vet att jag inte kunde maila dig iaf eftersom jag inte hade adressen.

Söndag - glömt

     2011-01-23 @ 16:17:16
Visst har jag helt glömt att visa mina ringar? Jag är iaf superglad att de äntligen passar igen :)




Lördag - gårdagen

     2011-01-22 @ 18:44:46
Hade en fantastiskt trevlig kväll med underbara vänner igår. Först var det hemmagjord pizza med dajmcheesecake till efterrätt. Sen åkte vi och spelade bowling. Det gick inget vidare för mig... hittade inte nåt bra klot. Efter bowlingen hade vi airhockeyturnering... sjukt kul. Jag kom på 2:a plats, blev slagen av Protesmakaren i finalen. Sen åkte vi tillbaka till Mitt lilla pucko och spelade spel, vi hann med 2 st innan vi lörde körde hem strax efter 1.



Ni får ignorera den röriga hallen...

Fredag - tråknatt

     2011-01-21 @ 10:11:21
Igår fick lill-prinsen sin andra vaccination, lite ledsen blev han allt men det gick över snabbt, kändes inte riktigt lika mkt i mammahjärtat som första gången. Första gången fick han inga biverkningar men inatt när han vaknade vid 1 och knorrade mer än vanligt så var han varm. Lill-prinsen är väldigt varm av sig i vanliga fall, men nu var han väldigt varm om händerna vilket han inte brukar vara. Så vi gick upp för att kolla febern och den låg på 38,5, jag gav febernedsättande och sen bänkade vi oss i soffan för att låta mannen sova i lugn och ro. Efter 1 ½ timme somnade han om i mina famn, men när jag la ner honom i sängen vaknade han igen och det gick inte att somna om, så vi gick till soffan igen och han fick mat och sen sov han som en stock... halv 4 kom jag i säng igen.

Tanken var att vi skulle köra mannen till bussen idag eftersom vi ska in till stan ikväll och det är väldigt onödigt att ha 2 bilar därinne. Hans buss går 07.10... 07.07 vaknade jag och då låg mannen fortfarande och sov. Han hade stängt av telefonen och sen sova hans fru så hårt så hon inte vaknade av alarmet och puttade till honom ;). Så han körde, men det hade han ändå tänkt att han skulle göra eftersom han tyckte att vi (jag och sonen) behövde sova.

Lite efter 8 vaknade sonen och nu har han ingen feber och är pigg och glad och ligger och sprattlar i baby-gymmet. Jag ska spendera dagen med att förbereda hans väska och packning inför övernattning hos Storasyster. Idag fyller ju Mitt lilla pucko 30-1 :) så ikväll ska vi käka gott, bowla och umgås med vänner och lill-prinsen ska umgås med Bäcksingarna. Sen ska vi få sova en hel natt (jag kommer förmodligen vakna jättetidigt och inte kunna somna om) och vid lunch imorgon hämtar vi vår lille prins. Vilken lyx... ska bli härligt :)

Torsdag - 5

     2011-01-20 @ 16:58:00
Idag är det 5 månader sen lill-prinsen kom till oss.

- Han vänder sig från mage till rygg och har vänt sig en gång från rygg till mage.
- Han har 2 tänder i underkäken.
- Han äter gröt varje morgon, grönsakspuréer till kvällsmat och har smakat på fisk.
- Han pratar som bara den, det kommer massa roliga ljud.
- Han älskar att sova i mammas famn på dagarna och busa med pappa på kvällarna.
- Han är nästan alltid glad
- Han undersöker olika material genom att dra naglarna mot alla ytor, t ex haklappen, sängen, täcket, brickan på matstolen
- Han dricker vatten ur pipmugg


Onsdag - dagens

     2011-01-19 @ 20:34:08
Idag har lill-prinsen ätit en hel måltid för första gången. Huset bjöd på ångkokt mosad potatis, broccolipuré och ångkokt spätta med fisksås. Han mumsade och åt som bara den... klöktes lite emellanåt, tror att det var potatisen, men han ville ha mer hela tiden :)


Tisdag - kraschat

     2011-01-18 @ 17:15:35


Igår kraschade vi pepparkakshuset :). Tanken är att även ljusstakar och stjärnor ska tas ner men det får bli en annan dag när inte lill-prinsen behöver så mkt mys och närhet  som idag

Tisdag - igen

     2011-01-18 @ 13:56:35
Lill-prinsen har varit vaken typ 1 timme, men nu sover han igen i min famn. Under timmen han var vaken hann vi äta mumsig gröt, laga sås som lill-prinsen ska få till den kokta spättan ikväll och ringa och gratta Bess som fyller år idag.

Jag har fastnat i barnmatsträsket och läser trådar på Familjeliv om recept på barnmat, intressant och nästa grej som ska testas är ngt med kyckling. Det ska bli spännande att se vad han gillar fisken :)

Nu är det dax att försöka lägga ner honom i hans säng så att jag kan fixa lite här hemma.

Tisdag - soffan

     2011-01-18 @ 11:57:36
Idag verkar det bli en mysdag i soffan. Sonen somnade inte förrän vid halv 1 inatt, då  hade jag och sedan hans pappa försökt somna honom ganska länge i hans säng. Mannen lyckades somna honom vid 12, men han vaknade igen efter en liten stund och var jätteledsen. Så då tog jag upp honom och gick ut till soffan och somnade honom i famnen, efter en stund var det lugnt att lägga ner honom i sängen och han sov till halv 9. Då käkade han och sen gick vi upp, men jag märkte att han inte var riktigt färdigsoven, så det blev soffmys. Och här har vi suttit nu i 2 timmar och han har sovit till och från. Hoppas att han är utvilad när han vaknar, då blir det gröt och lite bus :)

Söndag - fantastiskt trevligt

     2011-01-16 @ 11:52:28
Igår åkte jag och lill-prinsen hem till Nilla för MyKidoo-party. Vi var 10 mammor med tillhörande barn som myste hemma hos Nilla. Jag hade supertrevligt och var kvar enda tills klockan var nästan 10 :)

Jag handlade en mössa till mig själv och en body till lill-prinsen. Gillade inte riktigt de stora ögonen som var på allting, men kläderna var väldigt mjuka. Det ska bli kul att se hur den nya kollektionen ser ut, ögonen skulle vara ett lite mer diskret inslag på dem. På min mössa var det visserligen ögon, men den blir toppen att ha på jobbet nästa vinter :)

Nilla var en fantastisk värdinna och hade fixat supergod mat och mumsiga cupcakes :)

Lördag - lill-prinsens rum

     2011-01-15 @ 12:24:01
Längst ut i vinkellängan (gamla stallet) i vårt hus ligger "kontoret", ett rum på typ 25 kvadrat. Här håller vi på att fixa ett rum till lill-prinsen.


Såhär såg det ut i oktober när mannen rev ner tapeterna innerst i rummet.


Nu har det kommit upp en vägg och vi har målat taket inne i lill-prinsens rum och satt upp väv som vi ska måla på :)



Lördag - auutfitt

     2011-01-15 @ 10:29:14

mms_img51700 (MMS)

Idag är det målning och fixning som gäller. Ska visa er lite bilder sen på vad vi håller på med.


Fredag - sjukt nöjd

     2011-01-14 @ 09:47:58
Jag har minsann fått tillbaka lite av min pysselådra. Här och här kan ni se lite av vad jag pysslade med för 3 !!! år sen. Jag fixade ju en ny mobiltelefon i tisdags och den vill jag såklart skydda så mycket som möjligt, så härom morgonen när jag låg kvar i sängen och funderade fick jag en idé... så jag provade... och det blev superbra :) Här får ni resultatet:

Framsidan


Baksidan

Fredag - passa på

     2011-01-14 @ 08:30:39
Jag passar på att blogga ikapp lite medans lill-prinsen fortfarande sover :)

I tisdags hade jag skön förmiddag för mig själv. Lill-prinsen var med sin farmor medans jag hann med mycket. Först besök på vårdcentralen för blodprov (sköldkörteln) och sen kolla telefon på PMR, de hade den vita experian, men jag avvaktade lite för att fundera på vilket abonnemang jag skulle ha. Begav mig för att klippas, snackade skit med frisören som konstaterade att jag tappade hår *no shit*, luggen blev kortare och topparna klipptes... håret ska ju bli långt igen (efter mannens önskemål). Hann även med en snabb runda på stan för att leta 20 års present och en runda på Maxi. Sen mös jag och lill-prinsen hela eftermiddagen :)

I onsdags spenderade jag dagen med att städa här hemma och fundera på det här med amningen... jag känner mig ganska färdig med den nu... men det är ju smidigt på natten/morgonen. Min tanke just nu är att byta ut amningsmålet på eftermiddagen mot ersättning så får vi se hur det går.

Igår fick vi besök av finaste Anouk och Knoddelina. Det blev en hel del bebisprat, men även prat om annat här i livet :) Knoddelina var väldigt intresserad av lill-prinsen och ville väldigt gärna känna. Vi avslutade besöket med en barnvagnspromenad i solskenet, jag frös om öronen och fick vira sjalen runt huvudet som en påskkärring ;)

Även idag får vi besök :). Min fina LoMo kommer hit i eftermiddag med sina prinsessor och bebisen i magen. Det ska bli såååå skoj att träffa henne, det är alldeles för länge sen. Innan besöket ska vi hinna med lite städning, kanske en tvätt, definitivt en dusch för mig och att bad för lill-prinsen.

Tisdag - shoppat

     2011-01-11 @ 12:48:20

dsc00380 (MMS)

I like a lot :) Använde mina födelsedagspengar till nåt som är bara till MIG.


Tisdag - frukost i bilen

     2011-01-11 @ 09:23:58

dsc00379 (MMS)

Räkbaguett utanför PMR


Måndag - förskola

     2011-01-10 @ 13:58:54
Hmmm, jag och mannen diskuterade det här med förskola till lill-prinsen när vi åkte in till stan igår. Så idag när vi gått upp och lill-prinsen gymmade lite gick jag in på kommunens hemsida för att läsa lite om vad som gäller med  ansökan och så och för att kolla upp vilka förskolor som finns i det område vi vill ha. I den kommun vi bor i kan man ansöka om barnomsorg 4 månader innan man har behov... i vårt fall blir det typ 1 juni... känns som att det är lite sent... men det är väl bara att gilla läget. Tycker att det är mycket bättre med 6 månader innan som det är i den kommun där jag arbetar, då kan han ju vara med i kön när de planerar inför hur många barn de ska ta in till hösten.

Har iaf kollat upp de olika förskolorna och jag har redan en favorit, men vi ska naturligtvis ut och kolla läget på plats innan vi bestämmer oss.

Måndag - utmaning

     2011-01-10 @ 11:29:05
Blev utmanad av Madde

1. Hur gammal är du om fem år? har precis fyllt 38

2. Vem var den sista du träffade? Förutom familjen så var det svärföräldrarna

3. Hur lång är du? 173,5cm

4. Vilken var den senaste film du sett? Narnia - Kung Caspian och skeppet Gryningen.

5. Vem ringde du senast? mannen

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Jag har tagit ut 5 dagar. Måste oxå börja räkna på det nu. Kram (till Tiny)

7. Vad är dagens planer? Ta tag i röran i tvättstugan

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Både och, beror på vad de gäller...

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda

10. När såg du senast din mamma? På min födelsedag :)

11. Vilken ögonfärg har du? Blåa

12. När vaknade du idag? Lite efter 7, men låg kvar i sängen till lite efter 8 när lill-prinsen vaknade

13. Har du någon gång hittat en katt?  Japp, lill Speedy vars mamma försvunnit (men kom tillbaka) och lilla Aksel

14. Vilken är din favoritplats? Nära min familj

15. Vilken plats föredrar du minst? Långt ifrån min familj och mina vänner.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag är här, på landet med min underbara familj

17. Vad skrämde dig som barn? Mörker

18. Vem fick dig att skratta senast? Mannen min :)

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Vanligtvis utan, men nu är amningsbh:n min bästa vän.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Två

23. Hur många landskap har du bott i? Ett

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Japp

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota

26. Är du social? Det vill jag tro

27. Vilken är din favoritglass? Är ingen glassmänniska direkt, men jag tackar inte nej till en GB Sandwich

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Anlita en byggfirma för lite renovering här hemma, betala av billån, åka på resa till nåt normalvarmt land, endast jobba 50% när jag går tillbaka till jobbet

29. Tycker du om kinamat? Ja

30. Tycker du om kaffe? Nej

31. Vad dricker du till frukost? Juice eller mjölk

32. Sover du på någon särskild sida? Mest på min högersida, men även på mage

33. Kan du spela poker? nja

34. Tycker du om att mysa? Oh ja

35. Är du en beroendemänniska? Definitivt kramberoende och lite beroende av godis oxå.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jajamen, en barndomskompis, en föredetta pojkvän och en klasskompis på högskolan (samma år till och med)

37. Vill du ha barn? Gärna ett till

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, lite tyska och lite spanska. 

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja som medföljare

40. Föredrar du havet eller en pool? Hmmm, den var svår. Måste nog säga att de har båda sin charm. Det är ju så enkelt att bara slänga sig i poolen här hemma, men det är ju väldan mysigt att åka till havet.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Lill-prinsen

42. Äger du dyra smycken? Ja

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Solfruktsyoggi

45. Vem är den roligaste människan du känner? Skrattar nog mest åt Mitt lilla pucko

46. Välj ett ärr på din kropp? På vänster pekfinger har jag ett ärr från en moraknivsincident för typ 15 år sen

47. Vad har du för ringsignal? Så vill stjärnorna med Molly Sandén

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja

49. Flirtar du mycket? Tror jag inte 

50. Vart togs din profilbild för din blogg? På vårt bröllop

51. Kan du byta olja på bilen? Ja med hjälp av mannen

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste? Minns inte riktigt, men "Att föda" läste jag flitigt innan förlossningen. 

54. Läser du dagstidningen? Nej

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Fick prenumeration på Mama i julklapp

56. Dansar du i bilen? Ibland om det är en riktigt bra låt :)

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P1

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Min namnunderskrift

59. När var du i kyrkan senast? I somras på bröllop

60. Vem utmanar du? Anouk

Måndag - vardag

     2011-01-10 @ 10:22:52
Då var vi tillbaka i vardagens lunk igen. Mannen har gått till jobbet efter att ha varit ledig sen lillejul och det känns lite konstigt att inte ha honom hemma. Visserligen är ju inte ledig ifrån jobbet = ledig för min man, men även om han har varit ute och jobbat så har han ju ändå varit "hemma" och varit inne hos oss och ätit och myst en runda + att vi har hunnit med några utflykter.

Ledigheten har bjudit på julfirande, födelsedagsfirande och nyårsfirande. Lill-prinsen har börjat äta puréer, fått 2 tänder, börjat med massa nya ljud, dricker ur pipmugg och sover hela nätter :) Det senaste kan ju vända närsomhelst, men jag njuter. Han är ju fortfarande en kvällsmänniska och somnar inte för natten förrän 22-23... men då sover han till 06-07, äter och somnar sedan 1 timme eller 2 till. Vi har fått underbara nyheter från vänner och jag är så glad.  Jag har fått lite egentid på stan och igår var jag och mannen på 3d-bio. Det blev Narnia, som jag ville se, och vi var väldans snygga i våra glasögon :)

Nu drar vi igång detta underbara 2011 :)

Förresten, jag provade min bikini häromdagen, inför bad med lill-prinsen på söndagar framöver. Kroppen ser ju inte riktigt ut som innan graviditeten, men den klär minsann fortfarande i bikini *me like*

Söndag - dejtnight

     2011-01-09 @ 18:13:46

dsc00377 (MMS)

Söndag - dejtnight


Lördag - fina grejor i rolsberga

     2011-01-08 @ 11:42:18

dsc00375 (MMS)

Playdejten i Bromölla blev flyttad pga för lite sömn. Vi har istället varit på Lysia i Rolsberga för att kolla lampor. Men jag tror bilden ovan kan beskriva lite av stilen som var där = ingenting för oss.


Fredag - promenad

     2011-01-07 @ 14:11:24

dsc00374 (MMS)

Härligt med promenad :) Fick sällskap av Zeke-hunden som nosade massor i snön.


Fredag - 2 fina

     2011-01-07 @ 13:10:16

dsc00373 (MMS)

Ser ni dem? Lill-prinsens 2 fina tänder. Nu måste vi börja använda tandborsten han fick av våra vänner tandläkarna :)


Torsdag - tyska bebisar

     2011-01-06 @ 15:56:10
Satt och läste denna artikeln på aftonbladet. I artikeln som handlar om en upphittad bebis kan man läsa följande:

Hon mår bra men är underviktig med sina 2200 gram (tyska bebisar väger normalt 3500 gram).

Undrar var de fått den uppgiften ifrån... vadå tyska bebisar väger normalt 3500g, det är väl ganska individuellt beroende på i vilken vecka de är födda. 

Torsdag - våg

     2011-01-06 @ 13:38:48

dsc00372 (MMS)

Köpte mig en hushållsvåg i Bromölla i måndags... vi var på lampjakt men kom hem med en våg istället *anna älskar*


Onsdag - 2:a gången

     2011-01-05 @ 15:39:00
Idag är det 1 år sedan vi fick se lill-prinsen för andra gången. Jag bokade ett privat vul (vaginalt ultraljud) när vi fick reda på att jag var gravid, eftersom jag haft ett missfall innan där fostret dog 4 veckor innan det upptäcktes. Jag var lite orolig eftersom läkaren sett en skugga på ultraljudet vi gjorde på lillejul, men nu var den helt borta och vår lille lill-prins var 27mm lång och hade armar och ben. När vi varit där träffade vi min mamma och systrar på stan. Jag kramade mamma och sa "hej mormor", då tittade hon på mig och började gråta och kramade mig igen. Småsystrarna som stod bakom mig tyckte att mamma var lite småpinsam som stod och grät utanför hm, men när jag vände mig om och sa att de skulle bli mostrar så började de oxå gråta.


Jag är så glad och lycklig för alla mina vänner som ska bli föräldrar under 2011, några för första gången och några för 2:a eller 3:e.

Onsdag - uppdaterad

     2011-01-05 @ 13:30:09
Har lagt in lite jul och nyårsbilder i den privata bloggen. Vill du  se men har inte lösenordet? Maila mig på [email protected]

Måndag - himmagjord

     2011-01-03 @ 18:35:45
Idag har jag gjort min första barnmat :) det blev morotspuré. Lill-prinsen har ätit potatis/majspuré (kööööbe) nu i 3 dagar, så imorgon provar himmagjord morotspuré. Det är verkligen skitenkelt.

Skala och dela 200g morötter. Lägg dem i kokande vatten (OBS! Salta inte). Koka tills de blir mjuka.
 

Häll av vatten (spara lite att blanda ut purén med). Mixa morätterna till en slät puré, späd med kokvatten till önskad konsistens.


Lägg purén i iskubslåda, låt svalna och frys sedan in. När purén är frusen, tag ut dem ur lådan och lägg i fryspåse innan de åker in i frysen igen.



By the way... attans vad bajset börjar lukta äckligt nu när lill-prinsen börjar äta puréer *isch*

Måndag - Vi kollar lampor

     2011-01-03 @ 12:58:56

dsc00370 (MMS)

Vi vill ha 2 lampor över vårt matsalsbord. Jag fullkomligt älskar den högra lampan, men mannen är inte så förtjust som jag. Vi får leta vidare.


Söndag - mitt 2010

     2011-01-02 @ 13:38:08
Januari - Året började med buller och bång. Först var det möhippa/svensexa och helgen efter var det bröllop. Storasystern blev äntligen Fru :) På bröllopsdagens morgon kräktes jag för första gången under graviditeten, världens bästa timing. Vi började berätta för vännerna att det bodde en liten bebis i min mage. Mitt lilla pucko firades med traditionsenlig curlingmatch. Mot slutet av månaden började vi renovera i vår hall.

Februari - Första bilden på magen publicerades i bloggen. Denna månaden tittades det en hel del på OS. Jag fick årets första maginfluensa på månadens sista dag.

Mars - Hade lite saltlakritscravings och beställde polkagrisar på nätet. Vi var på rutinultraljud och fick se vår lille kille för 3:e gången, men vi berättade inte för ngn att det var en kille. Ringarna åkte av för första gången, hade dem på mig endast korta stunder.

April - Jag spenderade 2 helger i Stockholm. Första helgen var jag där själv och den andra med mamma. Helgen däremellan låg jag däckad i årets andra maginfluensa. När jag var i Stockholm med mamma så var vi och tittade på The Last Bounce. Magen växte så den knakade och månaden avslutades med majbål i Harastorp i goda vänners lag.

Maj - minsta lillasystern konfirmerades och invigde tunikan jag köpt i Stockholm. Vi köpte ny bil, en volvo v70. Magen växte på, men bakifrån syntes det inget. Jag spenderade en helg med Bellis, det var varmt som tusan och det var då mina fötter började svullna. Jordgubbarna gjorde entré i min kost... åt ganska många liter denna sommaren tror jag. Vi sa hejdå till Hasse, tack för denna tiden. Piffade upp lite ute på vår framsida :)

Juni - Sista månaden på jobbet. Magen bara växer och växer. Vi åkte på tur till härliga vänner i Trollhättan, jag var evigt tacksam att vi köpt en bil med AC. Jag åkte till Ullared med storasyster och mamma, mycket trevlig men lång dag. Hittade massor till bebisen. Jag insåg mina begränsningar och tog ut lite halva föräldradagar under mina sista 2 veckor på jobbet. Vi gick på föräldrautbildning på MVC... mina fötter gillade inte att sitta ner. Premiärdoppade mig i poolen, väldigt svalkande och skönt. Midsommar firades här hemma med goa vänner, lugn tillställning och jag gick och la mig ganska tidigt. Midsommardagen spenderades på bröllop. Vi firade 1 årig bröllopsdag... jag låg visst vid poolen och solade. Sista dagen i månaden var oxå sista dagen jag jobbade.

Juli - började månaden med att åka till Hörbymarknad med storebror, nästa dag blev det Malmöbesök med storasyster och Bellis. Mannen spelade beachsoccer med vänner och jag var deras mest hängivna supporter... jag och min solhatt :) Mannens lag kom minsann på bronsplats. Här kan ni läsa om mina första semesterdagar. Det var en väldigt varm sommar... både inne och ute, fläkten var min bästa vän. Spenderade lite tid på Kristianstadsdagarna både dagtid och kvällstid. Vi åkte på minisemester till Österlen... besökte bland annat Glimmingehus, Alestenar och Kiviks marknad. Det var fruktansvärt varmt och jag tackade än en gång högre makter att vi köpt en bil med AC. Mitt blodtryck steg mot slutet av månaden och jag gick på mer regelbundna kontroller. Vi fick besök från Jönköping, mycket trevligt :) Fick en USB-fläkt av storasyster... åh vad jag älskade den.

Augusti - så var äntligen månaden här... månaden vi skulle få träffa vår bebis. Dagen D passerades som väntat och jag försökte få tiden att gå genom att ha nån grej varje dag att hitta på. Magen bara forsatte och växa. Jag färdigställde filten och gjorde vid i lill-prinsens båda sovplatser. Jag var hos barnmorskan på koll varannnan/var tredje dag. Vi var även inne på förlossningen en sväng på lördagen den 14:e. Ni fick se ett litet kollage på min växande mage. Så kom dagen då vi skulle in på överburenhetskontroll... jag hade haft lite värkar/sammandragningar på natten och var livrädd för att de skulle skicka hem mig eftersom det satt igång lite av sig själv. Men jag fick mina böner hörda och blev igångsatt på den 15 dagen över tiden. Här kan ni läsa om min förlossning. Klockan 04.24 den 20 augusti kom äntligen vår lill-prins till oss.

September - vi fick många besök av underbara vänner som ville träffa vår lill-prins. I mitten av månaden var vi på 40 års fest för Svågern, lill-prinsen skötte sig exemplariskt. Jag fick erbjudande från Buzzador om att buzza om Lovefilm. Borde haft tid att titta på film, men fick kämpa för att hinna göra det. Vi började med matkassar från Mat och ro, fantastisk uppfinning för en trött mamma. Jag och lill-prinsen flyttade äntligen in i sovrummet efter att ha sovit på soffan respektive korgen i 5 veckor. Vi åkte med Storasyster till Väla för att handla skor till mig eftersom mina fötter växt efter graviditeten. Lill-prinsen fick en fjälla den 24 september.

Oktober - Mannen firade sin 28:e födelsedag i början av månaden. Jag buzzade Bambinos nappar och vår föräldragrupp startade. Den första snön föll, men försvann ganska snabbt igen. Var på klädparty både för Blingo och Meandi... det blev även fika med Rookiemammorna. Jag och lill-prinsen körde till Växjö för att hälsa på Tiny och hennes lilla tjej.

November - Malmö FF tog SM-guld och vi fick fantastiska nyheter från vänner, allt på en och samma dag. Vi hade barnvakt på kvällstid för lill-prinsen för första gången. Hans mormor var här och det gick jättebra. Vi var på maskerad och hade väldans trevligt. Jag körde igång med en om dagen, inspirerad av Anouk. Mannen åkte iväg på jobbresa till Göteborg måndag-fredag, lite tråkigt var det utan honom, men vi klarade oss galant. Lill-prinsen fick sitt första vaccin. Mannen sköt en hjort på sin pappalediga dag. Började adventspynta här hemma och vi gjorde ett pepparkakshus.

December - Svärmor opererade höften och Svärfar trillade ner från en stege och fick en spricka under knät. Lill-prinsen vände sig från mage till rygg och började sitta allt mer i sin matstol.Det var Rookiemamma-träff på Andy´s, mycket trevligt. Var på julfest med jobbet och fick världens frossa efter det. Försökte börja julklappsinslagningen i tid, men det slutade med maratoninslagning sista dagarna innan jul. Firade lucia på jobbet med alla barnen och föräldrarna. Mina ringar blev äntligen fixade så att de passar mig igen :). Den årliga julpysselkvällen hölls hos Mitt lilla pucko och Skogstösen. Jag fixade tryffelrutor. Julgranen köptes och kläddes :) På sin 4 månadersdag fick lill-prinsen smaka gröt för första gången. Han älskade det och äter numera ett mål om dagen. Vi hade en mysig jul med x antal firande men ändå inte stressigt. På annandagen upptäckte Lillebror att lill-prinsen fått en tand och där är minsann en till pågång. Jag fyllde år på årets nästsista dag och klädde mig fint på kvällen i julklappen från Mannen. Årets sista dag firades här hemma med goda vänner och fantastiskt god mat :)

Söndag - vårt nyår

     2011-01-02 @ 11:07:29
Vi firade nyår här hemma med goda vänner... vi var 8 vuxna och så lill-prinsen såklart. Vår sociala son var med under hela kvällen förutom en liten powernap. Bjuder er på en liten bild på snyggingarna ;)



Vi började kvällen med en fantastisk förrätt :) Friterade kapris, serranorullar med citronkräm och en crostini med avokadokräm. Den var supergod och jag ville äta mer, mer, mer. Men det stundade ju fler rätter så det var bara att gilla läget.



Huvudrätten bestod av viltfärsbiffar (hjort/vildsvin/rådjur), hasselbackspotatis, svamp/lök/morotskompott, ädelostsås och mumsig sallad. Riktigt, riktigt mumsigt :)



Efter huvudrätten tog vi en liten paus, gick tipspromenad, slappade lite i soffan, städade undan lite i köket. Efter en bra stund serverades efterrätten som var chokladfondant, vaniljglass och hallon. Till detta serverades ett chokladöl.



All mat var fantastiskt god :) Vid tolvslaget klädde vi oss varmt och glattade ut till avfyrningsrampen. Lill-prinsen var vaken och instoppad i sin overall. Han somnade gott mot sin pappas axel mitt i fyrverkerierna, men han vaknade när vi kom in igen.

Sen blev det soffhäng för hela slanten. Vi styrde upp "reglerna" för bjudningar, kanske delger er dem sen när de  renskrivits :). Lill-prinsen somnade i min famn strax innan ett och fick sova vidare i sin säng. Vi plockade fram spelet jag fick i födelsedagspresent Vem svarar först? Jag ledde i början, men blev omkörd på slutet. Tänkte många ggr att jag borde gå och lägga mig, men det blev inte förrän klockan 3. Kom fram till att jag inte varit uppe så länge sen den natten lill-prinsen föddes. Och då gick jag på droger som mannen snabbt påpekade :)

Hade en underbar nyårsafton med min lilla familj och våra underbara vänner.

Lördag - godnatt

     2011-01-01 @ 03:05:14

dsc00365 (MMS)

Sätt ett kryss i taket :). Anna var vaken till klockan 3. Lill-prinsen vaknade för mat vid 7 och för dagen vid 9. Tröt som attan, men det är bara nyår en gång om året har jag hört :)


RSS 2.0