Onsdag - bokläsning med morbror

     2011-11-30 @ 17:20:08

mms_img45047 (MMS)

Onsdag - bokläsning med morbror


Lördag - julstjärnor

     2011-11-26 @ 22:41:22

mms_img58228 (MMS)

Svärmor köpte vita julstjärnor till mig i fredags, se så fint det blev i kronkrukorna. Tack för att du insisterade på att köpa trots att jag sa att jag bara dödar dem :)


Lördag - rosa

     2011-11-26 @ 14:54:34
Jag vet inte om ni har märkt att jag är inne i en rosa period just nu. Jag har ingen aning om var den kom ifrån, men jag gillar den. Rosa passar väldigt bra in i mitt kök och jag dissar just nu allt julrött som finns i affärerna. Jag tittar istället på allt det vita eller silvriga, men än så länge har jag inte köpt nåt detta året. Jag måste göra vid vår adventsljusstake idag, såhär såg den ut ifjol och fylldes senare med polkagrisar. Finns det nåt rosa man kan fylla den med????

Servisen som jag tipsade om igår fanns faktiskt i andra färger än rosa, även vitt och blått (tror jag att det var)

Fredag - fynd

     2011-11-25 @ 19:33:18
Idag blev det en sväng till stan... behövde inom systemet för att inhandla en ingrediens till en av nyårsattiraljerna. Lill-prinsen satt i vagnen och Booooo-ade åt alla lastbilar, bussar och bilar. Inne på Borett gjorde jag världens fynd. Jag har funderat på att införskaffa en lite finare vardagsservis... är lite trött på de beiga tallrikarna från IKEA, och idag sprang jag på dessa fina rosa. De kostade 20kr för en assiett och 30kr för en tallrik, så jag slog på stort och köpte 6 av varje :)


Torsdag - tv???

     2011-11-24 @ 20:11:57
Mannen är iväg och försöker fixa sin farmors nya tv och med sig har han vår box. Detta betyder att jag inte får Drömmen om ett barn inspelat. Det programmet är en av mina favoriter just nu och jag gråter varje gång jag ser det, ibland av sorg och ibland av glädje. Jag väntar och längtar efter att få träffa de 2 små underverken som beräknas titta ut i februari 2012. Våra vänner ska bli föräldrar i början av februari och mannens syster med sambo i slutet av februari. Jag hoppas att det kommer fler bebisar 2012, några kanske redan gror och andra är bara en glimt i ögat ;)

Imorse klättrade jag lite på väggarna här hemma så jag och lill-prinsen tog vårt pick och pack och körde till Storasyster. Jag fick lite vuxet sällskap och lill-prinsen hittade lite nya leksaksfavoriter, fast det var väldigt viktigt att hålla sig nära mamma. Efter lunch packade vi ner lill-prinsen i vagnen och begav oss ut på 7km´s rundan. Det blev väldans svettigt och Storasyster fick ta vagnen och jag önskade att slingan skulle ta slut nån gång. Lill-prinsen är inte riktigt på topp ännu, så jag tog beslutet att vara hemma imorgon oxå.

Onsdag - 3:e

     2011-11-23 @ 10:45:25
Idag är det 3:e dagen med VAB, förmodligen blir det en 4:e imorgon. Jag börjar klättra lite på väggarna här hemma, men med en sjukling som vill vara nära när han är vaken så kan man inte göra så mkt annat än att titta på tv, surfa och läsa väldigt spännande böcker. Idag ska jag dock ta tag i lite saker när han sover eftermiddag.

Jag kollar bloggar och inredningsprogram och försöker få lite inspiration och jävlaranamma och fixa grejer här hemma. Hos Josefine hittade jag denna fina dekoration, jag ska minsann köpa ett fint rosa band och hänga upp i köket. I lägenheten vi bodde i innan hade jag en vajer uppspänd på väggen där diverse kort hängdes upp, men detta var ju smidigare och lättare att fixa. På måndag (28:e) är det för övrigt 2 år sedan vi flyttade hit, vilket då gör att på lördag (26:e) är det 2 år sen vi fick veta att det växte ett litet liv i min mage :)

Tisdag - tävling

     2011-11-22 @ 20:20:09Anouk

har börjat blogga igen och jag tävlar om en hemlig Goodiebag hos henne!
Tävlingen avslutas den 30/11!

Tisdag - geggamoja

     2011-11-22 @ 12:47:46
Campadre är en bra sida med kampanjer på olika varumärke. Där köpte jag bl.a. min fina roooooosa skötväska från Dadadoo för 1/3 av priset. På lördag kör de igång en kampanj med Geggamoja :) Här kan ni ansöka om att bli medlemmar.


Måndag - VAB

     2011-11-21 @ 20:56:35
Imorse vaknade lill-prinsen med 39,1 i feber. Han har varit väldigt slö hela dagen och sovit 2 långa pass. Innan han fick kvällsvällingen hade han 40,0... min fina stackars lill-prins. Vi är hemma imorgon oxå och förmodligen onsdag om det fortsätter såhär. Innan lill-prinsens somnade för natten bar vi in hans säng i vårt sovrum, känns bra att ha honom nära i natt. Nu verkar det som om febern lugnat sig lite... var ute och kollade till honom och han kändes svalare.

Resultatet av dagens vabbande är en styck städad hall, jag vet inte när jag sist såg hela ytan på byråns ovansida :) Undrans vilket rum jag ska ta imorgon... kanske vardagsrummet??? Sen får det nog bli en maskin tvätt tvättad oxå. Ska även försöka hinna med och visa fynd från blingo-provkollektions-utförsäljningen jag var på igår.

Söndag - youtube

     2011-11-20 @ 20:58:38
Lill-prinsen har upptäckt tjusningen med Youtube :) Filmer med traktorer, lastare, snöplogar etc. är väldigt intressanta.


Lördag - nada

     2011-11-19 @ 16:54:45
Inte ens ett litet, litet uns av inspiration har jag i min kropp idag. Jag går på sparlåga och när inte ens Arga snickaren ger mig lite jävlar anamma, då är det illa. Jag har en massa saker i huvudet och på papper som jag vill göra... men jag kan inte förmå mig att börja med det. Idag är en riktigt kass dag och jag hoppas innerligt att jag slipper denna känslan igen.

Nu ska jag samla ihop mig själv och städa i köket och börja laga middag medans mina underbara pojkar är på en liten utflykt med vår digitalbox.

Onsdag - ett sanningens ord

     2011-11-16 @ 19:58:49
Jag bara måste dela med mig av denna artikeln... han har så rätt så rätt... barn behöver gränser och konsekventa och kompetenta vuxna, som inte mjäkar en massa. Jag håller inte riktigt med honom när han säger att barn inte är kompetenta, men jag tror att vi tänker lite olika om det ordet. Jag anser att barn är kompetenta och kan många saker själva, de behöver inte bli servade.

Onsdag - tittar på grävmaskin

     2011-11-16 @ 15:23:54

dsc00381 (MMS)

När vi kom hem tog lill-prinsen min hand och började gå mot farmor & farfars hus. Jag försökte förklara att de inte var hemma, men han var envis. Efter en stund gav jag mig och sa att vi skulle hämta vagnen först och det var han helt med på. När vi kom upp där gick vi och pratade lite med hönsen och släppte ut en ylande hund, sen gick vi och kollade på grävmaskinen på nya vägen uppe i skogen :)


Tisdag - produktiv

     2011-11-15 @ 14:19:55
Igårkväll gjorde jag en liten lista på små och stora projekt som jag ska ta mig för i framtiden. Jag tänker ofta att det ska jag göra, men sen glömmer jag bort vad det var. Så det bästa för mig nuförtiden är att skriva en lista och sedan bocka av.

En grej som jag kunde bocka av redan idag var att beställa en ny almanacka från personligalmanacka. Jag har beställt därifrån sedan de först öppnade och jag är jättenöjd med deras almanackor. De senaste åren har man kunnat lägga dit sina egna foton på fram och baksidan och det tycker jag är superbra. Denna gången valde jag att göra en liten istället för mellan som jag brukar ha.Idag har jag även försökt knåpa ihop ett schema inför våren, får se om min schemakollega gillar min variant. Om inte så är det kanske en hjälp på traven i deras schematänkande :)

Nu har jag precis vilat en stund för att vara fit for fight till lill-prinsen kommer hem, men det verkar som att han ska vara iväg lite till. Svärmor ringde och frågade om hon fick ta med honom på besök hos gamlafarmor, så jag får se när han kommer hem :)

 


Tisdag - lugnt

     2011-11-15 @ 09:26:58
Träffade sjukgymnast igår som konstaterade att jag var rörlig i ryggen, men har problem med att böja den. Jag fick lite övningar med mig hem och sen ordinerade han att jag skulle vila ryggen + röra på mig (gå). Så, jag är hemma från jobbet idag och imorgon, ryggen är bättre men inte helt bra. Lill-prinsen är på förskolan och hämtas hem av svärmor.

Jag försöker få tiden att gå genom att ömsom ligga i soffan, sitta lite vid datorn, ligga i soffan, plocka lite här hemma, ligga i soffan, läsa lite bok etc. Tanken är att jag ska jobba på torsdag, tror att det ska funka eftersom jag känner att ryggen blir bättre. Men jag måste vara väldigt restriktiv med lyft och inga häftiga rörelser, annars kanske det kommer tillbaka igen... och det vill vi INTE.

Måndag - ny vana?

     2011-11-14 @ 21:05:05
Vår lill-prins har en elefentsnutte från Teddykompaniet. Han brukar dra elefantens snabel mot näsan och göra sitt sovljud när han är trött. Igår när vi var uppe hos svärföräldrarna så drog han snabeln mot sin fot i stället. Idag när vi väntade på att mannen skulle komma hem så satte han sig på golvet och drog med foten mot elefanten... han är märklig vår lilla lill-prins.


Söndag - uppsägning

     2011-11-13 @ 08:46:01
Min rygg har sagt upp sig... med ingen varsel överhuvudtaget. Normalt brukar man väl ha en 3 månaders uppsägning... men inte när det gäller ryggar... uppenbarligen...

I fredagsförmiddag kände jag av en lätt smärta i ryggslutet, den kändes lite mer när jag gick in och ut ur bilen efter jobbet. När jag vilat en stund på soffan på eftermiddagen, och jag skulle gå och hämta lill-prinsen som vaknat efter vilan, så insåg jag att detta nog inte var vanligt ryggont.

Jag ringde in förstärkning och svägerskan + svärmor kom till undsättning och tog hand om lill-prinsen, då jag inte kunde böja mig eller lyfta och bära. Igår hjälpte min mamma till hela dagen, så mannen kunde hjälpa sin pappa i skogen. Idag känns det värre än innan, det är även jobbigt att sitta och jag blir riktigt trött i ryggen när jag varit uppe en stund. Imorgon blir det samtal till vårdcentralen... frågan är om det är vanligt ryggskott eller något annat.

Torsdag - nya fynd

     2011-11-10 @ 18:21:58

I fredags innan jag åkte till Växjö gick jag inom Borett. Där hittade jag denna fina pepparkaksburk. Skålen med lock hittade jag på Village på Samarkand, den är från märket Serholt. Jag gillar deras gamla stil skarpt. Skålar på fot eller skålar med lock är lite av en fetisch hos mig. Om jag räknar efter så har jag 11st.

Ni kan försöka ignorera kontakten i bakgrunden. Denna hylla användes till micron innan den havererade för x antal månader sen.


Här har ni mina fina hyllor i köket. Den ljusrosa lilla skålen bredvid fotona köpte jag på Lagerhaus i Växjö. Keramikskålen bredvid lyktan längst upp har jag fått av min mamma. Där är linneor på den, för att matcha mitt mellannamn.

Måndag - dagens ris

     2011-11-07 @ 15:32:57
I helgen umgicks jag med mina snusketörer i Växjö och vi var ju såklart och shoppade :) Eftersom jag inte är så förtjust i en massa tryck (cars, spindelmannen etc) på lill-prinsens tröjor så scannade jag av affärerna i jakt på enfärgat eller randigt (mönstrat). Inne på Cubus hittade jag ett snurrställ med randiga tröjor och hittade genast en turkos/vit randig. Jag tog en i rätt storlek och höll upp... den var väldans liten. Jag tittade på prislappen och där stod det girl´s wear. Jag tog med mig den tröjan bort till "pojkavdelningen" (varför varför varför finns det inte bara en barnavdelning??????) för att jämföra. Tröjan på "pojkavdelningen" var mycket bredare och längre som ni kan se på bilden nedan.Min fråga blir nu då, hur är det möjligt att det kan skilja så mycket på en tröja i samma storlek? På min son och tinys dotter skiljer det 5 veckor... och de är precis lika stora. Jag bryr mig inte om jag köper en tröja på "pojk" eller "flick"-avdelningen, men jag vill gärna ha dem i SAMMA storlek... i verkligheten, inte bara på lappen.

Dagens ris går till Cubus!

Torsdag - ä dä?

     2011-11-03 @ 21:40:12
Lill-prinsen är just nu inne i en period då han pekar på allt och man ska säga vad det är. Hans favoritbok är "Min första boken om arbetsfordon" och den hämtar han hela tiden och så backar han till i knät och så ska man bläddra i den och berätta om alla fordonen... det är väl en 6-8 fordon på varje uppslag. Idag påpekade mannen att vi måste köpa nya böcker till honom... för denna är ganska uttjatad. En annan favorit är en bok med bara djur. Innan när vi satt i köket sa mannen till lill-prinsen att gå och hämta boken med djur. Sagt och gjort, han gick in i vardagsrummet och kom tillbaka med djurboken... då blev minsann mammhjärtat stolt. Han förstår så mycket som man säger till honom :)


RSS 2.0