Lördag - igen

     2012-12-29 @ 16:48:21

Så var det dax igen, åkte in till förlossningen igår med tryck över bröstet. Fick stanna kvar på observation över natten men skickades hem idag. Syster var med nästan hela tiden så att mannen kunde vara med Lill-prinsen som inte alls gillade att mamma skulle till doktorn igen.

Har ställt in födelsedagsfirande imorgon och ska ta det lugnt nu. Skitjobbigt när man ser allt som behöver göras härhemma + en son som testar allt. Varken mitt tålamod eller min ork är på topp och det är riktigt jobbigt att förlita sig på andra. Men det är kanske nyttigt att inte alltid fixa allt, vem vet...

På måndag väntar nyårsfirande med vänner, får se om jag lyckas klämma mig i nån klänning i garderoben, nya strumpbyxor har jag iaf :/


Torsdag - mys

     2012-12-27 @ 07:13:48

Blev väckt för en timme sen av orden "mamma, du ligger på fel håll". Vilket betydde att jag hade ryggen mot Lill-prinsen och inte kunde hålla om honom. Så det var bara att vända sig om och hålla om den lilla guldklimpen, så somnade han om igen... men inte hans mamma.
Jag hittade istället ett sms på min telefon om lunchinbjudan idag och det tackar man inte nej till. Speciellt inte om det är med några av mina finaste :)


Onsdag - några bilder

     2012-12-26 @ 10:14:50
Lill-prinsen och tomten
 
Lill-prinsen klär granen här hemma

Onsdag - sista

     2012-12-26 @ 09:57:00

Vår fina gosse lät oss sova till 8 även idag och det är jag väldigt tacksam för... speciellt som att jag visst har en tendens att vakna vid 5 nuförtiden och inte riktigt kunna somna om direkt. Men när sonen kryper nära och drar sin mammas arm runt sig så somnar man gott om igen. När han vaknade idag kramade han mig och sa Mamma, jag har saknat dig. Han härmar allt han hör nuförtiden, så det kan komma ganska roliga uttryck från honom ibland :)

Just nu har vi lite förmiddagsmys här hemma, tvättmaskinen går för fullt och lill-prinsen leker med sina leksaker. Mannen är iväg och fixar med skolan och om nån timme styr vi kosan mot stan för att kolla dator till mig och sedan vidare till Pappsen och frugan för sista julfirandet. Imorgon återgår mannen till vardagen i 2 dagar för jobb och jag och lill-prinsen lär väl glida runder och ta det så lugnt som möjligt. Min plan är att åka till lill-prinsens förskola och mitt jobb för att samla ihop alla våra saker nu när vi är lediga ett tag. Det blev ju inte riktigt gjort förra veckan som det skulle. Jag skulle hemskt gärna vilja åka till stan oxå en runda, hämta ut ett paket och kanske hitta nåt man kan ha på nyår... men jag avvaktar och ser hur jag mår, kanske tar en tur in på lördag när mannen är hemma.


Tisdag - 1-4

     2012-12-26 @ 09:41:00

Försöker blogga lite från min i-Phone nuförtiden, men appen vill helt plötsligt inte lägga in bilder. Försökte även via websidan på mobilen, men då la den bara in en gammal bild hela tiden... lite trött blev jag på det. Så detta inlägg skrevs igår... men nån bild kan jag inte bjuda på för tillfället.

 

Då var vi på julfirande nr 3 denna jul, imorgon väntar 4:e och sista. Min ork är rätt begränsad och med en son som testar gränser hela tiden är det ingen höjdare. Bjuder er på en bild från det 2:a julfirandet hos mannens faster Igårkväll. Lill-prinsen blev först rädd för tomten men efter en stund hjälpte han till att dela ut paket.


Söndag - hemma

     2012-12-23 @ 21:00:42
 

 
Härligt att vara hemma efter nästan 4 dygn inlagd på förlossningen. Åkte in i tisdagskväll med ont/tryck i bröstet, snabb puls och andfåddhet. Läkarna misstänkte lungemboli (propp i lungan) och jag gjorde massa undersökningar och fick syrgas. Men efter att ha fått ta sprutor varje kväll så kom de fram till att det förmodligen inte var det och när jag klarade mig fint utan syrgas så fick jag åka hem. Tar det lugnt här hemma nu, vilar massor. Har några julklappar kvar att slå in, men annars är vi redo för julen tack vare fina människor runt omkring oss som hjälpt till.

Tisdag - fy för bövelen

     2012-12-18 @ 12:52:59

Nån slags magåkomma har drabbat mig. Inget kräk, men väl andra hållet. Jag ligger utslagen på soffan och är evigt tacksam för att den nya boxen till tv:n kom igår. Lill-prinsen är superduktig och om en stund ska vi sova middag tillsammans. Bebis verkar inte brydd utan sprattlar på där inne och jag försöker äta skorpor och dricka vatten. Svärmor kommer hem med lite annat från affären senare.


Lördag - surprise

     2012-12-15 @ 19:42:03

Idag åkte jag och Lill-prinsen till storasyster & bellis för en slappdag. Barnen lekte fint och vi traggade på när det knackade på dörren och in kom nära och kära för en babyshower för lilla mig. Jag blev jätteöverraskad och väldigt rörd över att de fixat detta för mig. Grät minsann en skvätt innan jag lyckades samla mig.
De hade fixat mat, ostbricka, fika, tårta, presenter och lekar. Favoritleken var helt klart gissa bajset... 4 bebisblöjor var inkletade med 4 olika chokladsorter. Det såg väldigt verklighetstroget ut och det tog emot att lukta. Några vågade tom smaka, men där gick min gräns.
Tårtan var en prinsesstårta till vår lilla prinsessa.
Nu ligger jag helt utslagen i sängen och gläds åt vilka fantastiska människor jag har i mitt liv.

Tack från djupet av mitt hjärta för idag.


Torsdag - en lista

     2012-12-13 @ 19:10:42

Saker att göra när man är beordrad vila om kvällarna och tv:n inte fungerar!

- lösa sudoku
- leka med min tamagotchi ( läs iPhone)
- dregla över Patrik Swayze i Nord & Syd
- läsa skvallertidningar


Onsdag - sex

     2012-12-12 @ 20:07:09

Fortfarande nedräkning, sex dagar kvar att jobba. Börjar kännas lite nu faktiskt. Jag har mycket sammandragningar, men mår annars bra. Enligt barnmorskan är det lugnt så länge de inte gör ont, så jag kämpar på på jobbet i min egen takt. Jag är inte direkt snabb i vändningarna ;).


Söndag - påfyllning

     2012-12-09 @ 10:00:00
 Lill-prinsen växer så det knakar, fast han själv säger att han är liten. Idag passade jag på att fylla på hans garderob med byxor och tröjor från Lindex. De har Ta 3 betala för 2 på alla barnkläder, så istället för att betala 600 för 3 byxor & 3 tröjor blev det bara 400.
 
Nu återstår bara att handla lite kläder till den lilla i magen också, men än har jag tid på mig. 

Fredag - tyst

     2012-12-07 @ 22:14:00
Då var det fredag igen och ytterligare en arbetsvecka till enda. Jag och Lill-prinsen har spenderat eftermiddagen med mamma/mormor och den bjöd bl.a. på pepparkaksbak. 
 
Igårkväll hade vi strömavbrott här hemma och det verkar ha slagit ut vår box, så inget tv-tittande ikväll. Ganska skönt faktiskt och jag har lagt tiden på att röja och fixa i Lill-prinsens lekhörna i vardagsrummet. 
 
Imorgon blir det nog en tur ut i snön med nya pulkan som lill-prinsen fått av pappsen och frugan i för tidig julklapp. 
 
 
 

Tisdag - ultraljud

     2012-12-04 @ 17:02:43

Imorgon är det dax för tillväxtultraljud hos barnmorskan, lite spänd är jag allt. Det ska bli härligt att få se vår lilla bebis igen, blir ju lite som en bekräftelse på att allt är bra även om jag känner bebisen ofta ofta. Jag är även lite spänd på om det kommer att synas en snopp nu eller om det verkligen är en liten flicka som bor i min mage.


Tisdag - andfådd

     2012-12-04 @ 16:53:21

Mitt flås är sämre än sämst, jag flåsar som en otränad maratonlöpare för minsta lilla. Skönt med 2 timmars vila efter jobbslut innan lill-prinsen hämtades hem. Jag är så glad att jag valde att ta ut halva föräldradagar nu den sista månaden jag jobbar.

Vädret ute är underbart, som ett riktigt vinterland med snö överallt. Det har både sina för och nackdelar med att bo på landet. En fördel är att det inte blir så slaskigt som i mer tätbebyggt område, samtidigt som nackdelen blir att vägarna kan bli lite svåra att ta sig fram på. Smala vägar + snö + idiotiska bilförare är en ekvation som inte riktigt går ihop.


Lördag - advent

     2012-12-01 @ 20:23:45

Jag har funderat fram och tillbaka på det här med paketkalender till Lill-prinsen. Jag och mina syskon hade set när vi var små, men det var inte paket varje dag. Förra året hade vi inget, men i år bestämde jag mig för att han skulle få adventspaket.

Så nu på kvällskvisten, medans Lill-prinsen är med farmor och farfar på adventsgudtjänst, så har jag roat mig med att slå in hans paket. Morgondagens paket tror jag kommer att bli mkt uppskattat då det innehåller en Chuggington-DVD.


Lördag - julfint

     2012-12-01 @ 08:31:35

I torsdags blev jag med iPhone :). Jag är väldigt nöjd med mitt val, en vit 4s med ceriseglittrigt skal.
Igår besökte jag diverse affärer och handlade på mig lite jul/adventsgrejer. Så nu håller det på att bli julfint här hemma.
Helgen bjuder även på julmarknad där vi ska stå och sälja för Lill-prinsens förskola.


RSS 2.0