Torsdag - mys

     2010-09-30 @ 10:58:10

dsc00274 (MMS)

Så här härligt hade vi det innan. Lill-prinsen sov på mitt bröst i sin nya bamse-pyjamas med Katten Jansson på. Nu ligger han i gymmet efter att ha slukat en flaska utpumpad bröstmjölk + ammat en sväng. Min gosse är såååå duktig :)


Onsdag - barnledig

     2010-09-29 @ 13:44:03
Hur underbart är det inte att ha lite barnfri tid :) Lill-prinsen är och hälsar på sin farmor (200 meter bort typ) och jag har varit alldeles ensam och handlat... känns lite som att man har glömt nåt när man går där själv. Nu har jag även käkat lite lunch och läst igenom min journal, som jag fått skickad till mig. Får se om jag hinner skriva ihop en liten förlossningsberättelse sen. En sak de inte riktigt hade koll på var min vikt... de skrev in att jag vägde 10 kg mindre än vad jag gjorde.

Nu ska jag passa på att plocka undan lite här hemma... det ser nästan ut som om en bomb briserat här nämligen.

Tisdag - projekt kläder

     2010-09-28 @ 20:38:38
Flyttade in ställningen med trådbackar till badrummet, mittemot skötbordet.
Först har vi tröjor och sedan byxor... dessa passar lill-prinsen nu. Uppe på finns lådor med strumpor, dregellappar och mössor.

 

I de 2 understa backarna finns kläder i storlek 62/68 och 68... de passar inte riktigt än... men om 1-2 månader kanske.
  

Sen har jag trådbackar på övervåningen oxå... med kläder i storlek 74/80 och uppåt... men de är ännu inte sorterade och tvättade... blir ett senare projekt.

Tisdag - tema grönt :)

     2010-09-28 @ 11:14:52

dsc00269 (MMS)

Innan idag (11.14) såg lill-prinsen ut såhär... nu (14.06) har han istället en brun body med ett lejon på... det byts kläder som bara den här hemma... om det inte kräks så bajsas det, sånt är livet som småbarnsmamma. Vilken tur att han har massvis med kläder :) sorterade dem innan o han har växt i en hel del av grejerna, så det blev lite ommöblering, visar er bilder senare.


Måndag - tävling

     2010-09-27 @ 10:30:17


Lördag - sömn

     2010-09-25 @ 09:17:28
Inatt har jag och lill-prinsen sovit i sovrummet... vilken lycka. Jag var skeptisk eftersom det har gått rätt dåligt innan när vi provat detta... men det beror kanske på att jag insisterat på att han ska sova i sin egen säng. Men jag gick in med honom när jag ammat vid 12... la honom bredvid mig i sängen, gav honom nappen o klappade honom på kinden, sen sov han :) Vid 4 vaknade han... vi fixade ny blöja på extraskötbordet i tvättstugan och sen åt han i sängen. Sen la jag honom bredvid mig igen, gav honom nappen och klappade på kinden... o han somnade om igen... vilken lycka :) Dock tog det lite tid innan jag somnade om igen... männen i mitt liv andas väldigt högt när de sover... t.o.m. kattten Findus :) Gick upp vid 7 och nu sover han i vagnen i hallen. Jag borde oxå sova en sväng... får se hur det blir med det. Ska in en sväng tilll stan efter nästa matning... lite grejer som behöver fixas. 

Fredag - äntligen

     2010-09-24 @ 16:21:10
Idag är det äntligen fredag... får kanske bli lite fredagsmys ikväll... ska kanske be mannen handla hem lite godis och coca-cola, det hade varit supermumsigt. Idag har jag varit en trött mama... men jag har gjort mitt bästa för att bota det med promenad i solskenet,  en välbehövlig dusch och lite egentid när lill-prinsen sov ute i vagnen. Om en stund ska vi nog bege oss ut på en promenad till tror jag, måste ju komma upp i mina steg. Helgen verkar bli ganska lugn... förutom söndag eftermiddag/kväll då både pappsen och svärmor ska firas nästan samtidigt... så vi delar upp oss. Det ska bli väldigt skoj o få visa upp lill-prinsen för min farmor o farfar :)

Fredag - ro

     2010-09-24 @ 13:12:22
Jag har ju glömt o berätta att jag och mannen har provat något nytt i matväg denna veckan. Det finns ett företag som heter Mat och ro, som kör ut matkassar som innehåller ingredienser för 5 middagar + recept på vad som ska lagas. Mannens jobbarkompis tipsade om detta då vi ständigt funderar på vad vi ska äta. Och nu när jag är i denna "amnings och dåliga sömn"-dimma så hänger inte min hjärna med på o tänka ut mer än vad som händer under dagen. Vi tänker prova denna och nästa vecka... sen ska vi bestämma om vi vill fortsätta.

Än så länge är jag sjukt nöjd med hela konceptet... recepten är lättlagade och mycket goda... man lagar allt från scratch (vilket jag gillar eftersom halvfabrikat inte riktigt är min grej). Dessutom ger det en verkligen ro... slipper hela tänket med "vad ska vi äta idag?". Denna veckan har menyn sett ut som följer:

Måndag: Tomatiserad räksoppa med aioli
Tisdag: Kycklingburgare med rosépeppardressing
Onsdag: Baconpasta med höstsmaker
Torsdag: Snabbkalops med rödbetor
Fredag: Ädelbiffar med saltad rödlök

Man kan välja hur många portioner man vill ha... vi har för 2 personer, men jag vet några som är 2st men har för 4 så att de kan ta med sig matlådor dagen efter... smidigt :)

Torsdag - försoning

     2010-09-23 @ 14:07:37

DVD Film: Försoning



Den första filmen som jag har sett från lovefilm är Försoning (orig. titel Atonement). Jag har velat se denna filmen länge, men det har inte blivit av. Mina förväntningar var höga... gillar Keira Knightley och den verkade bra när man läste vad den handlade om. Jag tyckte definitivt att den var sevärd... men ingen film som jag ser igen. Jag tyckte att den var lite rörig... det spolades fram och tillbaka i den (ja, bokstavligen) och emellanåt var det lite svårt o förstå var o när det var.

Själva lovefilm-sajten är väldigt lättöverskådlig. Man har en filmlista som man kan fylla på med hur många filmer man vill och man kan även dela in dem i kategorier, beroende på hur fort man vill ha dem. Det finns hur många filmer som helst att välja mellan och man kan boka sig på filmer som inte har kommit än. Lovefilm har inga förseningsavgifter vilket innebär att du inte behöver stressa med att skicka tillbaka filmerna. Du betalar inget porto utan skickar bara tillbaka filmerna i samma kuvert som de kom i... mycket smidigt tycker jag.

Om ni, mina kära läsare, vill prova på Lovefilm, så finns det just nu en chans för er att få ta del av samma erbjudande som jag fått. Gå in på lovefilm och skriv in presentkoden FILM09 för att ta del av erbjudandet.

Introduktionserbjudandet innebär att du under 1 månad får 4 filmer hemskickade utan kostnad. Därefter betalar du ordinarie pris 99kr/mån för 4 filmer/månad. För att undvika kostnader helt måste du avsluta din prenumeration inom 1 månad från och med registreingsdatum. Erbjudandet gäller endast hushåll som inte tagit del av ett introduktionserbjudande tidigare och du ska ha fyllt 18 år. Erbjudandet är giltigt t.o.m. 31/10 2010. Ångerrätt i 14 dagar gäller.

Torsdag - 5,1 kg o 58 cm

     2010-09-23 @ 11:54:50

dsc00265 (MMS)

Idag har vi varit på BVC... stora killen är sååå duktig :) Efter det blev det en promenad i illaluktande Tollarp... det luktade ungefär som på gatorna i Bangkok... soptipp... *isch* Men vädret var skönt och det blev några steg på stegräknaren :)


Onsdag - home alone

     2010-09-22 @ 14:41:26
Lill-prinsen har precis blivit hämtad av bästa farmor och jag har egentid. Så jag passar på att äta lunch (lite väl sent) och sen ska jag hänga lite tvätt. Om jag har tur hinner jag vila lite oxå innan han kommer hem igen. Farmor hade med sig tidningen där vi är med på bild idag... är inte helt nöjd med hur jag blev, men lill-prinsen är hur fin som helst :)

Tisdag - buzzador

     2010-09-21 @ 13:02:51
För någon månad sedan registrerade jag mig för o bli en buzzador, jag tänkte att det kunde vara roligt o göra nu när jag är mammaledig. Hörde inget från dem på ett tag men sen kom det ett erbjudande om att gå med i en kampanj från lovefilm. Förra veckan fick jag 2 filmer hemskickade direkt i brevlådan :) Återkommer till er med en recension av filmerna och sajten :)

Tisdag - på gång

     2010-09-21 @ 09:59:26
Igår blev det inte så mkt stegräknande... glömde sätta på mig räknaren och vädret var ju så fruktansvärt pissigt så det blev inte nån promenad... förutom den lilla inne i stan när vi skulle ta foto till tidningen. Hade tagit fel på tiden så jag hann med o käka lunch på Subway innan det var dax. Hann ju inte direkt käka nåt hemma... mkt som ska fixas o ordnas när man är själv o ska iväg med en liten. Man hinner inte riktigt med sig själv ibland.

Men men, idag har jag iaf redan varit ute på en promenad... innan dagen är slut så ska jag ha gått en till o då är jag uppe i över 7000 steg.

Nu blir det lite surf medans lill-prinsen pratar med sköldpaddan.

Söndag - imorgon

     2010-09-19 @ 17:39:54
Imorgon blir lill-prinsen 1 månad o nu är det verkligen på tiden o ta tag i motionerandet lite. Så imorgon åker stegräknaren på... funderar på vad jag ska ha för stegmål denna första veckan... man kanske ska gå ut lite lugnare med 7000 steg o sen öka till 10000 nästa vecka.

Veckan har bjudit på många saker :)

Måndag: BVC med lill-prinsen... 4620 gram o 55,7cm... han fick mkt beröm från BVC-sköterskan :)

Tisdag:
Hälsade på på jobbet, fick superfina kläder till lill-prinsen. Sen var jag en snabb runda inom stan innan jag åkte ut till Storasyster och hennes familj. Bellis blev lite avundsjuk när hennes pappa höll lill-prinsen "Det är min pappa" o när han skrek sa hon "Skrik inte". på hemvägen hämtade vi upp mannen som varit på möte i Göteborg.

Onsdag: Var uppe hos Svärmor en sväng. Lill-prinsens faster var oxå där :)

Torsdag: Lugn hemmadag

Fredag: Åkte in till mannens jobb på eftermiddagen... bjöd på tårta och visade upp lill-prinsen. Sen gick jag på stan med Skogstösen, köpte 2 supersöta koftor till lill-prinsen och en tröja (i petrol...inte svart) till mig.

Lördag: 40 årsfest för Svågern... mycket trevlig tillställning o alla var intresserade av o kika på lill-prinsen. Han skötte sig superbra... sov inte så mkt... men var glad. Brydde sig inte så mkt om att folk var högljudda. När vi skulle åka hem så snubblade jag i trappan... trampade fel på sista trappsteget och fick högerbenet under mig. Skrapade knäet och fotryggen... men jag var mest oroad över att lill-prinsen klarat sig bra. Han satt i sitt babyskydd, så ingen fara med honom... tur det.

Söndag: Idag har jag känt mig en aning bakis... vilket jag inte borde göra. Men det beror väl på för lite sömn antagligen. Har blivit en del soffsittande idag då lill-prinsen velat ha mamma när han sover... gärna hålla handen oxå. Vi har varit iväg en runda till vallokalen och deltagit i valet.

Fredag - Forza Malmö

     2010-09-17 @ 10:27:06

dsc00263 (MMS)

Fredag - Forza Malmö


Torsdag - storprinsen o lillprinsen sover ...

     2010-09-16 @ 14:22:42

dsc00257 (MMS)

Torsdag - storprinsen o lillprinsen sover gott


Torsdag - glädje

     2010-09-16 @ 09:04:18
Idag är det 4 veckor sedan vi fick veta att vi snart skulle få träffa vår efterlängtade bebis. Det var helt underbart när läkaren sa att när ni åker härifrån har ni en bebis med er :) Sen väntade ju x antal timmar av värkar... men vad gjorde väl det. Har fortfarande inte läst min journal... ingen som upplyste mig om att jag kunde få den när jag låg på BB, så jag tänkte jag skulle ringa in o höra om jag kan få den skickad till mig. Det är ju en tid på natten när jag inte riktigt har koll på vad som hände o i vilken ordning... så jag skulle gärna vilja läsa om det.

Min älskade gosse ligger här bredvid mig nu... men de var visst bättre att sova i mammas famn än i liggdelen :) Regnet öser ner ute och inatt trodde jag att huset skulle blåsa bort emellanåt. Natten har för övrigt varit toppen... endast vaken 1 timme mellan 02.30 o 03.30... lite bättre än föregående natt när han var vaken 02.00 - 05.30... inte skoj... dessutom sov han inte så länge efter det = en trött MAMA.

Idag blir det slapp här hemma... imorgon ska vi nog in till mannens jobb o visa upp vår lilla gosse o så kan jag gå lite på stan oxå :)

Måndag - 3 1/2 vecka o 4,6 kg

     2010-09-13 @ 17:00:44

dsc00252 (MMS)

Måndag - 3 1/2 vecka o 4,6 kg


Söndag - 3 veckor &15kg :)

     2010-09-12 @ 10:54:24

dsc00242 (MMS)

Idga känner jag minsann mig fin... gillar att komma i min jeanskjol igen :)


Torsdag - traktor

     2010-09-09 @ 11:23:58

dsc00237 (MMS)

Idag inviger lill-prinsen sin traktor-body :)


Söndag - besök

     2010-09-05 @ 17:11:55
I helgen har vi haft besök av vänner *härligt*. Jag o lill-prinsen har även hunnit med lite längre barnvagnspromenader... utökar lite i taget... kroppen o konditionen är ju inte som den var innan... o konditionen var inte så bra innan heller ;)

Nu ligger lill-prinsen i soffan o sover... kryss i taket att han gör det vid denna tiden. De 2 senaste dagarna har han varit vaken lääääänge på eftermiddag/kväll. Men men... man får ta det som det kommer.

Maken är iväg på traktorpulling idag... hade oxå velat vara med... men jag är hemma med goseungen istället... nästa år blir det för min del.

Imorgon är det ny vecka och nytt besök på BVC... ska bli spännande o se hur mkt han har gått upp o om han har blivit nåt längre... det känns nämligen som att han har blivit superlång :) Får se om det även blir en sväng inom tidningen för o ta Hej världen-bild. 

Fredag - cravings

     2010-09-03 @ 08:49:34
När jag var gravid hade jag en del cravings. Ett tag var det allt som var supersalt o supersurt... sen var det allt som var fruktigt (allt från färska jordgubbar till fruktkolor). På slutet av graviditeten fastnade jag för kexchoklad... o det har bara fortsatt... kan man ha amningscravings? Min kära make är ju väldigt förtjust i choklad, så om jag vill ha mina kexchoklad i fred så får jag säga till på skarpen ;)

RSS 2.0