Lördag - plask

     2012-03-31 @ 18:54:08

mms_img15908 (MMS)

Idag har jag besökt en barnloppis i Tyringe. Jag fick inte med mig några barn, men en massa annat. Bl.a. köpte jag en plaskbalja för 20kr till Lill-prinsen som han inviger nu. Han har ju aldrig gillat att bada men förra helgen plaskade han med Bellis i deras badkar, så nu verkar spärren ha släppt. Men för säkerhetsskull säger vi fortfarande plaska ;-)


Tisdag - stor

     2012-03-20 @ 13:47:28
Igår när jag satt vid lill-prinsens säng så slog det plötsligt mig "Herregud, min bebis håller på att bli stor". När han låg där raklång i spjälsängen så var det inte mkt kvar att ge på ovanför huvudet och vid fötterna. Vi får nog börja fundera på vad han ska ha för säng.

Ska man satsa på en stor säng direkt, som mamma eller pappa oxå kan få plats i? Eller ska man tänka att det ska vara ngt skydd på sidan så att han inte kan trilla ur? Just det här med att trilla ur är jag nog mest orolig för eftersom han är så himla rörlig när han sover. Man hittar ju ofta honom kloss med spjälorna eller på fel håll.

Ni som har större barn eller barn i samma ålder, hur tänker ni? Lill-prinsen var 86cm på 1½ års komtrollen, så det känns inte som att han får plats i spjälsängen så länge till. Ett alternativ är att sätta fast en lägre sida på spjälsängen, då blir det kanske en liten invänjningsperiod??? Många funderingar som snurrar i en mammas huvud när hon inser att hon inte har nån liten bebis mer som behöver en spjälsäng.

Torsdag - mattips

     2012-03-15 @ 09:45:54
I helgen var mannen iväg på svensexa och jag passade på att laga mat som inte han gillar. För ett tag sedan hittade jag Keldas Thai red curry i affären och köpte hem. I lördags handlade jag broccoli, röd och gul paprika och gjorde en väldans god thaikyckling. Nästa gång ska jag prova green curry :)


Onsdag - inspiration

     2012-03-14 @ 12:22:26

mms_img32876 (MMS)

Sprang på en bild på denna underbara filt. Nu har jag lärt mig att virka sicksack och köpt garn. Så om 1 år eller 2 är kanske filten klar.


Tisdag - mat?

     2012-03-06 @ 20:31:50
Här hemma känns det som den ständiga frågan är Vad ska vi äta idag?. På söndagseftermiddagen/kvällen börjar  det att mala i min hjärna och jag försöker komma på olika maträtter till veckan... helst ska det ju inte vara för mycket upprepning från förra veckan. Jag vill gärna planera 3-4 dagar i stöten så att man vet vad som gäller och har grejerna hemma. Bland det värsta jag vet är att stressa ihop nåt eller inte ha ngt hemma. Speciellt när man ska få ihop livet med jobb och lämningar/hämtningar på förskolan.

Igår svängde jag ihop en pastasallad och serverade den i min fantastiskt fina skål som jag fick av mina snusketörer i present. Det blev faktiskt lite roligare att äta den än när jag serverar i plastskål. Idag svängde jag ihop Sambalkotletter med ris och god sallad. Lill-prinsen slevade in maten och det känns positivt då han blivit lite knagglig med maten på sistone.Hur gör ni med maten? Matsedel? Dag för dag?

Tisdag - tid? lust?

     2012-03-06 @ 13:45:00
Här har det inte hänt något på ett tag... tiden och lusten har inte funnits. Men det har hänt en del i våra liv sen sist. Mitt i vårsolen kom det en dag lite snö, det var dagen då lill-prinsens kusin kom till världen. Lill-prinsen tyckte att det var jättespännande att stå och titta upp i snön :)I helgen var fick jag stilla mitt bebisbehov. Först träffade vi kusinen i fredags och sen nästan månads gamla lillkillen i lördags. Såååå härligt med nya liv. Dessutom har några kompisar gått och förlovat sig förra veckan <3

Mycket kärlek i luften nu *underbart*

RSS 2.0