Lördag - superpedagog

     2008-05-31 @ 22:09:57
Idag har jag varit superpedagogisk från 10.00 till 18.30.... en bidragande faktor av det är att man är helt slut i huvudet nu. Ok... jag erkänner... jag använda godis som muta i kyrkan... men det får gå en dag som denna... det är ju trots allt lördag :)

Det blev kebabpizza här ikväll och Horton... påväg till pizzerian fastnade vi lite i cruisingen här i stan... mycket öl o mycket raggarfrillor.

Fredag - äntligen

     2008-05-30 @ 19:25:46
Idag har vi fått lite besked som gör att tillvaron på jobbet de 3 sista veckorna blir lite mindre stressiga... det är ju en del som ska hinna göras innan jag går på semester. Jag har fått klartecken på ledighet dagen innan midsommar... då ska vi fira farmor o farfars 60-åriga bröllopsdag... så min sista jobbedag är den 18 juni o sen på kvällen ska vi ha grillkväll med kollegorna... ska bli trevligt :)

Var hos min frisör efter jobbet idag... klippte bara topparna o fixade till luggen. Min frisör ska ha barn om 2 veckor... så jag får väl låta det växa som ogräs tills hon kommer tillbaka om ett halvår. Gick en liten sväng inom några affärer på vägen hem. Köpte mig en mörkblå tröja/tunika på Vero Moda och hämtade ut ny medicin på apoteket... dosen ska ökas igen... läkaren var inte nöjd med mina provsvar.

Är verkligen supertrött ikväll... vet inte vad som har tagit åt mig... Jag tvingade mig själv att diska undan lite och nu är älsklingen iväg och handlar så att han kan fixa köttfärssås o spagetti. Känns härligt att ha honom hemma... nån som tar hand om en.

Imorgon är det tidig start... ska till svärföräldrarna och hämta min bil innan jag ska börja "jobba" kl 10.... dax för mig att vara nanny.

Ha en toppenhelg i det fina vädret :)

Torsdag - böcker

     2008-05-29 @ 19:22:48
Idag efter jobbet hämtade jag mina böcker som jag beställde för att tag sedan :) Jag var även inom det nyöppnade Systembolaget... nu har även vi en Självbetjäning :) orkade inte kolla så mycket men hittade detta vinet som jag och Skogstösen drack på Valborg. Köpte en liten flaska (25ml)... så ikväll blir det vin och popcorn till finalen av "So you think you can dance" :)

Förresten.... jag funderar på att ha Midsommar här hemma... nån som tycker att det är en bra idé?

Onsdag - dagen idag

     2008-05-28 @ 22:40:54
Åkte hemifrån lite över 8 i morse och kom hem vid 10 nu ikväll. Idag har det varit kurs + jobb + köra o hämta Dylan 20 mil bort. Men vi hade intressanta diskussioner i bilen :)

Nu är det dax för sängen... orkar inte blogga mer idag.

Tisdag - sovmorgon

     2008-05-27 @ 22:10:34
Imorgon har jag sovmorgon. Jag börjar inte förrän 9 imorgon, vilket betyder att jag inte behöver gå o lägga mig förrän efter 23 ikväll. Men jag är supertrött och eftersom jag vet att jag kommer att vakna tidigt imorgonbitti (det tackar vi Prinsen för) så ska jag gå och nana kudden nu. Det är verkligen en välbehövlig sömn efter mina 22230 steg (1,6 mil) som jag stegat idag

Måndag - intensiv dag

     2008-05-26 @ 20:34:10
Intensiv dag på jobbet... kokerskans vikarie var sjuk + en kollega på möte + planering... men det funkade bra... men jag har oxå gått en hel del steg idag... inte lätt att vara överallt...

Satte mig i fåtöljen här hemma efter ett litet mellanmål... jag är tvungen att läsa ut en bok innan onsdag till en kurs. Men ögonen ville inte riktigt och jag gav upp och gick och vilade mig istället. Efter att jag vilat gick det mycket bättre att läsa... nu har jag bara 10 sidor kvar som jag hade tänkt att klara innan kl 21. Då blir det CSI och kanske lite virkning... funderar på att överraska nån med ett mobilfodral :)

Imorgon är det jobb och sen matematikkurs på kvällen med Rallykollegan.
På onsdag är det jobb, sen utvecklingssamtal och sen ska jag hämta hem Dylan :)

Uppdatering 20.58: Färdig :)

Söndag - idéer i duschen

     2008-05-25 @ 12:40:41

Duschen är ett utmärkt ställe att stå och fundera på, när man duschar då alltså... inte bara stå där ;) Idag är det ju Mors dag och jag har inte lyckats komma på något att ge min mamma.... men precis när jag stod i duschen (o duschade) så kom det som en blixt från klar himmel :) Jag ska bjuda med henne till Minas chokladstudio i sommar :) En liten utflykt bara hon och jag... äta praliner och dricka chokladdryck :) *mums*


None



Söndag - schlagerfinal

     2008-05-25 @ 11:17:23
Då var schlagern över och låten som vann gillar jag... tycker att det är häftigt att han hade Plushenko med :) Jag hade en toppenkväll igår. Vi fixade till en tacpaj till middag och sen kollade jag och Skogstöserna på schlager o vi var så trötta alla 3 att tillslut skrattade vi bara ... speciellt när minstingen sa Russia hela tiden (uttalas Oascha).


Lördag - min röst

     2008-05-24 @ 16:41:59

Nu precis började grannen ovanpå att prata med mig utanför mitt öppna fönster. Jag som inte har pratat på hela dagen blev förvånad när jag hörde min kraxiga röst... trodde att hesheten hade gett med sig. Han skulle bara höra så att de inte störde mig inatt. Inatt vaknade jag och då kändes det som om Peter Jöback stod i mitt sovrum och hade konsert. Funderade lite på om jag skulle skicka iväg ett sms om det, men konstaterade snart att det var lugn o skön musik, inget dunkadunka... så jag lät bli... o somnade gott om.


Lördag - påväg ut

     2008-05-24 @ 14:31:07

Nu har jag fixat det mesta... bara plocka undan i hallen kvar... blir dammsugning senare. Har precis haft en paus nu med lunch (pizzarester från igårkväll) och So you think you can dance-reprisen på TV.

Benen är rakade och nu ska jag ut och promenera lite i det fina vädret... så mycket som kroppen o huvudet orkar. Jag ska svänga förbi Maxi oxå och handla snacks till ikväll. Blev inbjuden på middag innan schlagern... jag har så underbara vänner :)


Lördag - inte på humör

     2008-05-24 @ 11:38:46
Usch, jag är inte alls på humör för att städa... går här hemma och plockar lite, det går sådär... men målet idag är iaf att vardagsrummet + hallen ska vara färdigt innan jag kör mot grannstaden ikväll. Känns som att jag borde klara det... men ibland (läs: alltid i mitt fall) är man såååå osugen på att städa.

Har musik på för fullt... men det hjälper föga. Ska försöka ta mig i kragen nu...............

Lördag - slappdag

     2008-05-24 @ 09:26:06
Idag händer det inte så mycket här. Vaknade tidigt, men orkade inte gå på promenad (ibland måste man lyssna på kroppen), så jag låg kvar i sängen och läste Självkänsla nu! Har lyssnat på den på ljudbok innan, men beställde den och Mera självkänsla! i pocketversioner från Adlibris. Kan vara bra att ha hemma när man behöver peppa sig själv :)

Ser ut att bli toppenväder ute idag... får bli städning ändå + promenad i eftermiddag. Ikväll ska jag till Skogstösen på schlagerkväll :)

Fredag - *host host*

     2008-05-23 @ 21:15:26

Stopp i näsan och hostattackar med jämna mellanrum... men jag tokälskar mitt liv ändå... och det kan ju bara bli bättre :) På onsdag hämtar jag hem Dylan... då är han hemma i ungefär 3 månader... sen ska han upp igen i 2 månader o sen är han färdig :)


Torsdag - min fina ring

     2008-05-22 @ 22:21:29
Jag är ingen smyckesmänniska... de smycken jag bär är halsbandet (som min syster gjort) som jag fick av Dylan i 25-års present och klockan jag fick av honom i 30-års present. Men idag när jag skulle till jobbet så låg min fina silverring (även den har min duktiga guldsmedssyster gjort) på bordet... så jag tog på mig den. Och alla mina kollegor har reagerat på att jag hade en ring på mig. Det kom kommentarer som: "Du brukar aldrig ha ringar på dig" och "Tur du hade den på högra handen annars hade jag hoppat högt".
Såhär fin är min ring :)


Torsdag - en toppendag

     2008-05-22 @ 21:30:55
Idag är en superbra dag... för att:

* jag har varit på min nya arbetsplats och tittat (ska bli sååå roligt att börja jobba där)
* jag har varit på ett  bra föräldramöte
* jag får (förmodligen) jobba med lite större barn till hösten (inte riktigt klart än, men jag ska vara där våra barn är... och det är på nån av de 2 äldre avdelningarna *tjoho*)
* Dylan blir klar med skolan i oktober... inte december
* jag har hämtat hem min Prinsen
* o sen fick jag höra något glatt från Svägerskan

En superbra dag idag trots att jag jobbat från 8 - 20 med endast 20 minuters rast

Onsdag - min Prinsen

     2008-05-21 @ 21:30:30

Åh vad jag saknar min Prinsen, har ju inte träffat honom sen i torsdagskväll. Svärfar ringde imorse... då var Prinsen inne, men jag hann inte hämta honom innan jobbet. Men nåt positivt är ju faktiskt att jag får sova hela nätterna nu.... men jag saknar honom ändå... så tyst här hemma.





Min lilla skrutt :)

Onsdag - middag

     2008-05-21 @ 16:28:00
Halsen är bättre idag... men jag hostar o snörvlar o huvudet värker emellanåt.

Ikväll ska jag till hemorten och gå på klassmiddag i äldsta lillasysterns klass... det ska bli jätteskoj. Så egentligen hinner jag inte sitta här och häcka... kom precis på att jag hade tänkt o bränna korten från konfirmationen och ge till henne idag... får väl göra det lite snabbt. Men sen måste jag vaska av o piffa till o byta om :)

Tisdag - 10 juni

     2008-05-20 @ 20:04:56

På tisdagen den 10 juni ska jag på personalmöte med mina nya kollegor. Det datumet har klingat så himla bekant, men i min kalender stod det ingenting. För en stund sedan kom jag på det... det är ju då Sverige spelar sin första EM-match mot Grekland. Klickade med bävan in mig på svt´s hemsida och letade upp spelprogrammet... drog en lättnandets suck när matchen inte spelas förrän 20.45... mötet varar till 20.00.

Är det fotbollskväll hos Mitt lilla pucko då?


Tisdag - lilla myran

     2008-05-20 @ 19:26:43
myran

Tisdag - inge bra

     2008-05-20 @ 17:36:26
Idag mår jag inge bra :( ont i hals o huvud... ska vila ikväll...

Måndag - Bellis leker tittut

     2008-05-19 @ 22:04:24
tittut

Måndag - ljuva ting

     2008-05-19 @ 20:46:54

ljuvating
Jag är med i denna tävlingen... det finns såååå mycket fint på Ljuva Ting.


Bilder: ljuvating.com

Måndag - t r ö t t

     2008-05-19 @ 20:18:49

Igårkväll var jag hemma lite efter 8... o gick o la mig lite i 9... gick upp lite över 5 i morse... isch för måndagsmorgnar. Efter jobbet körde jag för att hämta Prinsen... men han hade ingen lust att komma när jag ropade så jag fick köra hem utan honom. Svärfar ska ringa när han är inne... så får jag väl komma o hämta honom då. Ikväll har jag handlat lite mat, förberett lite mat till imorgon o slappat framför tv:n. Jag har även varit ute en liten sväng för att samla steg.


Lördag - hos Dylan

     2008-05-17 @ 17:33:00
Just nu sitter jag här själv i Dylans lägenhet. Han är på examensmiddag med sina klasskompisar och jag ska joina dem vid 9-tiden. Ska strax bege mig ut i det fina vädret och ta en liten promenad och handla lite på Willys... jag måste ju oxå äta något.

Idag har vi varit en sväng ute på köpcentrat, var inom hm, systemet och jack&jones. Sedan tog jag en liten tur inne på IKEA (Dylan höll på att få hjärtsnörp när jag sa att jag skulle dit: "Men du var ju där innan i veckan ju"). Då fick jag ju förklara att det inte var till mig jag skulle handla utan till Lillebror o Svägerskan.

Ska köra hem vid 12 i morgon, så det får bli en lugn kväll för min del. Det är fotbollsmatch kl 3 o sen kalas för Storasyster.

Lördag - älskade underbara bäbis

     2008-05-17 @ 12:25:00
I torsdags var jag o hälsade på Lillebror, Svägerskan och Älvan. Då fick jag träffa lilla fina Myran (funkar namnet?)knappt 2 dagar gammal. Hon var så liten o go... somnade i min famn, med brösten som huvudkudden. Det kändes som när jag höll storasyster Älvan för första gången... då somnade hon oxå på mina bröst.

Älskar mina syskonbarn; Älvan 19 månader, Bellis 9 månader och Myran 4 dagar :)

Fredag - Temavecka: de fem elementen

     2008-05-16 @ 07:14:54

Fredag: Metall
representeras av vita eller grå saker, runda eller uppstickande saker samt i material som silver, mässing, smide, tenn, zink och rostfritt.

Tema metall

Torsdag - fiket?

     2008-05-15 @ 21:34:07
Några undrade över platsen där jag tog kortet till mitt jord-bidrag. För 3 veckor sedan var jag och mina kollegor på chokladprovning hos Amina som har Minas chokladstudio. Chokladstudion ligger i ett gammalt stall och har en väldigt härlig inredning. Hon har även chokladkafé, där man kan njuta chokladdryck, chokladpraliner och bakverk. Så är du i närheten av Kristianstad i sommar så titta inom Amina för en chokladupplevelse. Kannan från Trä-bidraget kommer ifrån samma ställe :)

PS. Hyllorna på bilden är mycket riktigt lådor som är staplade på varandra :). DS.

Torsdag - Temavecka: de fem elementen

     2008-05-15 @ 07:02:23
Torsdag: Jord
ofta föremål i keramik, kakel, porslin och tegel. Färgerna är jordtoner te.x. brunt, gult, orange, låga möbler, fyrkantiga former och inslag av stenar och berg.

Tema jord

Onsdag - ska det va så svårt

     2008-05-14 @ 17:21:22
Gud vad jag är lat ibland... ska det va så svårt  o gå ner i tvättstugan och tvätta 2 maskiner tvätt? Jag måste ju faktiskt ha lite rena kläder att ha med mig i helgen när jag ska till Dylan. Funderar starkt på att ladda min mp3-spelare med en ljudbok... för då går jag automatiskt runt och plockar i lägenheten... det är ju inget rligt att bara sitta still och lyssna... tror att jag har nån av Helene Tursten på lager... undrar bara vilken i ordningen som det är dax för nu... får läsa på lite.

Uppdatering: Efter lite letande och läsande så kom jag fram till att det är Guldkalven som står på tur

Onsdag - Temavecka: de fem elementen

     2008-05-14 @ 16:41:03

Onsdag: Eld
självklart omfattas ljus och eldstäder. Saker i röda toner och trekantiga former och även djursymboler räknas in.

Tema eld

Onsdag - namnsdag

     2008-05-14 @ 06:21:10
Igår var det min namnsdag och jag fick världens bästa namnsdagspresent. Vid halv elva igårkväll ringde lillebror och sa att bebisen kommit :) Det blev en liten flicka :) Åh vad jag längtar tills jag får träffa dem allihopa.

Grattis Lillebror och Svägerskan till ytterligare en flicka!!!!!!!!!

Tisdag - min fina Lomo

     2008-05-13 @ 18:02:50
Tack underbara, älskade Lomo för lunchen igår. Det var sååå roligt att träffa dig och få tjabba lite strunt. Du är så fantastiskt duktig på det du gör... glöm inte det!!!!!

Vi måste försöka få in fler träffar i vårt pressade schema... det är så kul när vi träffas.

Tisdag - IKEA

     2008-05-13 @ 17:59:28
Igår var jag ju på IKEA :) alltid roligt att strosa rundor där... man får många idéer. Eftersom jag åkte tåg så fick jag tänka lite på vad jag handlade... det skulle ju få plats i min IKEA-kasse. Efter lite funderande över min klädkammare och bästa lösningen för den, så inhandlade jag 2 st rosa backar. Jag har sedan innan rosa lådor och rosa matta. Till köket blev det en ny besticklåda, ett till set med bestick och en vit burk att hänga vid diskhon. Till Prinsen hittade jag en söt matskål med en krona i botten. Sen blev det även lampskärmar i mörkbeige, stora värmeljus, vita ramar och pappersklämmor.

Tisdag - Temavecka: De fem elementen

     2008-05-13 @ 17:35:48

Tisdag: Trä
allt i trämaterial, men också växter och material i bomull och lin, rektangulära former och gröna och starkt blå färger.

Tema trä

Tisdag - nån däruppe

     2008-05-13 @ 17:26:08
Idag är jag gigantiskt påverkad av alla sörens pollen som flyger rundor. Näsan har runnit konstant hela dagen... ajaj vad det gör ont när jag snyter mig :(, jag nyser på löpande band och känner mig allmänt mossig. Jag funderade starkt på att ringa och stryka mig från "steppen" ikväll, men efter lite egenpeppning så bestämde jag mig för att köra ändå. Precis när jag kommit innanför dörren här hemma så ringde telefonen... då var det träningsstället som ringde o sa att det inte blev nån step idag för instruktören var sjuk... jag tror att nån där uppe gillar mig idag... för jag behöver verkligen ta det lugnt ikväll.

Måndag - Temavecka: de fem elementen

     2008-05-12 @ 20:43:52
Måndag: Vatten
representeras av material som glas (som i fönster och glasbord), plast, speglar, mörka färger som svart och mörkblå, rörliga former och vatten i sig själv. Bilder på hav, fiskar, sjöar kan också stå för vattenelementet.

vatten

Måndag - hjälp

     2008-05-12 @ 19:36:51
Hela mitt sovrum är belamrat med grejer... sängen är överfull. Det positiva med det är att jag måste bli klar med klädkammaren innan jag ska sova... annars får jag sova på soffan... o det vill jag inte. Jag har ändrat om en del därinne... så mycket som det går... och rensat ut (en kasse till Myrorna, en kasse till vinden och en kasse till småsystrarna). Back to work!!!!

Måndag - hemma

     2008-05-12 @ 15:58:39
Då var jag hemma igen... man blir trött av att vara på utflykt. Men det kliar i fingrarna på mig, jag vill fixa i klädkammaren... måste ju fixa plats för Dylans grejer nu när han kommer hem om 2 veckor o 2 dagar. Sen får vi se när vi bor här o när vi bor i stugan.

Berättar mer om dagen senare.

Måndag - dåtid/framtid

     2008-05-12 @ 09:05:14
Hittade denna hos Tumadre:

För 5 år sedan...: Var jag 25 år och höll på att packa ihop min lilla 1:a för att flytta ihop med Dylan i en 2:a. Jag arbetade på en skola i samma stad där jag bor.

För 3 år sedan...: Hade jag bytt arbete till det stället jag är på nu. Jag bodde själv i en 1:a och Dylan sökte skola på annan ort.

För 1 år sedan...: Höll jag på att lägga på mig lite kilo igen efter 10kg´s raset pga sköldkörteln... jag tampades med yrsel och ett snurrigt allmäntillstånd.

För 3 månader sedan...: Var jag på Storebrors 30års fest i Göteborg och jag började på Linedance

Igår...: Var jag på äldsta lillasysters konfirmation.

Idag...: Ska jag åka och träffa min Lomo och även strosa på IKEA :)

Imorgon...: Är det dax att jobba igen och på kvällen är det Step som gäller :)

Om 1 år...: Bor jag och Dylan tillsammans igen och vem vet... vi sår kanske ett litet frö i magen ;)

Söndag - bildkollage

     2008-05-11 @ 21:50:32
konfirmation

Söndag - temavecka

     2008-05-11 @ 21:31:08
Imorgon drar temaveckan hos Ellas inspiration igång.

Såhär skriver Karin om veckans tema:

Måndag: Vatten
representeras av material som glas (som i fönster och glasbord), plast, speglar, mörka färger som svart och mörkblå, rörliga former och vatten i sig själv. Bilder på hav, fiskar, sjöar kan också stå för vattenelementet.


Tisdag: Trä
allt i trämaterial, men också växter och material i bomull och lin, rektangulära former och gröna och starkt blå färger.


Onsdag: Eld
självklart omfattas ljus och eldstäder. Saker i röda toner och trekantiga former och även djursymboler räknas in.


Torsdag: Jord
ofta föremål i keramik, kakel, porslin och tegel. Färgerna är jordtoner te.x. brunt, gult, orange, låga möbler, fyrkantiga former och inslag av stenar och berg.


Fredag: Metall
representeras av vita eller grå saker, runda eller uppstickande saker samt i material som silver, mässing, smide, tenn, zink och rostfritt.


Söndag - erkänner

     2008-05-11 @ 21:21:35
Ok, jag erkänner... jag har blivit smittad av Emelie. På konfirmationen idag var jag en riktig paparazzi... håller på o lasta ner 167 bilder nu från kameran. Där är nog en hel del som jag kan deleta direkt... men även en hel del fina som jag skickade på i kameran :)

Vem vet... ni kanske får smakprov!

Söndag - konfirmation

     2008-05-11 @ 18:34:22
Åkte iväg strax efter halv 9 och kom hem vid 4-tiden. Jag var helt slut och gick och la mig för att vila en halvtimme... när klockan ringde tryckte jag på snooze... x antal gånger... så en ½ timme blev 1½ timme. Nu funderar jag starkt på att ta på mig promenadkläder o gå ett varv genom stan för att piggna till lite. Termometern står på 23 grader i skuggan... varmt... men jag får väl njuta lite eftersom det ska bli sämre imorgon. Stegräknaren har jag inte kunnat ha på mig idag... funkar inte så bra till klänning... men en uppskattning är att jag gått kanske 1000 steg... o det är inte bra...

Söndag - hedersuppdrag

     2008-05-11 @ 18:30:28
Idag ringde en förälder till mig och frågade om jag ville ha hand om deras barn när de ska gifta sig... naturligtvis ställer jag upp :). Hon hade pratat med den föräldern vars barn jag hade hand om för 3 år sedan. Jag vet att det är ett dilemma för många... vem ska ta hand om barnen när man gifter sig? Alla som känner barnen bra är ju bjudna på bröllopet. Ett tips är att fråga någon i personalen på barnens förskola... de känner ju barnen väldigt väl. Denna gången ska det bara vara från lunch och ett par timmar framåt... förra gången var det från vigseln och fram till brudparet kom hem på morgonkvisten.

Jag sträcker på mig och tar åt mig äran av detta hedersuppdrag... det är verkligen ett betyg på att föräldrarna är nöjda med det jag gör :)

Lördag - nanny anna

     2008-05-10 @ 20:09:47

Började dagen med långpromenad (8000 steg). Efter det packade jag ihop mig och körde till Storasyster och Bellis. Idag har jag varit nanny anna... så att Storasyster kunde fixa med trädgården (gräva upp gräs m.m.) Jag har fått mycket sol (sprungit runt i bikini), mycket motion (gått 2 rundor med Bellis i vagnen), mycket mat (räkor, sallad och  potatissallad till lunch och grillat till kvällsmat) och mycket kärlek :)

Jag träffade även en gammal bekant på en av mina rundor i villakvarteren. Roligt att se honom, han har precis blivit pappa :)


Nu är det soffan, godis och So you think you can dance som gäller :)


Fredag - en tanke

     2008-05-09 @ 22:27:52
Säg något positivt till människorna nära dig... något du uppskattar hos personen, någon egenskap som du gillar eller bara helt enkelt något som är snällt. Vem vet... någon kanske säger något snällt tillbaka :)

Fredag - underbar dag

     2008-05-09 @ 15:56:32
Har legat ute och solat o två omgångar idag... undvek timmarna mellan 12-14. Så underbart att känna solens strålar mot huden... men jag tar det nätt... vill ju inte bli en kräfta. Svägerskan, lillebror och Älvan har även varit förbi en runda.

Konfirmationspresent är inhandlad... skönt att ha det över.

Har beställt 2 böcker från adlibris. Det blev Sjöjungfrun och Så dumt!. De kommer i slutet på maj, så de kommer att bli perfekta semesterböcker... om jag nu kan hålla mig till midsommarafton... då min semester börjar :) Idag har jag helt plötsligt kommit på mig själv med att sucka djupt (av lättnad)... då har jag helt plötsligt kommit på att min situation inför hösten är löst... och det är så skönt :)

Tänkte ta hand om lite domesticwork... även om Älvan hjälpte mig lite på traven med den saken. Hon plockade ner tvätt, bar ut disk och plockade ihop tändstickorna... ordning och reda trots att hon bara är 19 månader... var ska detta sluta :)

Sen blir det nog ytterligare en promenad ner till stan, då jag glömde böckerna som jag skulle lämna på biblioteket när jag promenerade ner med Älvan i middags.

Fredag - ledig

     2008-05-09 @ 09:38:51

Började dagen med en skön långpromenad... eller nej... jag började faktiskt dagen med att ligga kvar i sängen och läsa klart en bok... så går det när man vaknar kvart i 6 på sin lediga dag. Men promenaden var iallafall skön och resulterade i 8000 steg... inte illa.

Ska tvätta lite nu på förmiddagskvisten och hänga ut i solskenet... sen tror jag att jag ska ta på mig bikini och lägga mig på en filt i gräset. Nån som vill joina mig? Slå en pling bara :)


Torsdag - 4 lediga dagar

     2008-05-08 @ 21:56:45
Nu har jag 4 lediga dagar framför mig... soliga, underbara dagar. Såhär ser min planering ut:

Fredag: Shopping med Lillebror o Älvan + solning på gräsmattan

Lördag: Hjälpa Storasyster med Bellis så att hon kan fixa i trädgården

Söndag: Konfirmation för äldsta lillasystern

Måndag: Lunchdejt med min finaste Lomo


Något varje dag... men ändå tid till mig själv och mitt hem. Och vem vet... kanske kommer det en bebis mitt i alltihopa ;)

Torsdag - ny temavecka

     2008-05-08 @ 21:15:22
Nu har Ellas inspiration en ny temavecka... jag hänger på... nån annan som vill vara med?

Torsdag - glad

     2008-05-08 @ 20:46:20
Satte mig här vid datorn i pausen på Spårlöst... o då har jag fått ett mail från en kollega som gratulerar mig till det nya jobbet. Jag har så underbara kollegor :) börjar nästan gråta. 3 av dem ska oxå flyttas till samma ställe som jag.

Torsdag - försöker få tiden att gå

     2008-05-08 @ 17:44:49
En kollega ringde mig när jag var påväg hem från jobbet... chefen hade sökt mig under dagen... jag skulle ringa henne... hon är hemma efter 18... tänk om jag får ett besked angående hösten... kan ju va skönt att få veta vad jag ska göra och när jag kan ha semester...

Uppdatering:  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Jag fick jobbet på nybyggda förskolan... Chefen började med att säga: "Om du kan ändra din semester...". Inga problem, sa jag. Så jag har semester 26-29... börjar jobba på Nya vecka 30... det ska bli så roligt. Och framförallt är det skönt att veta vad man ska göra... o när man ska ha semester :)

Onsdag - instängd

     2008-05-07 @ 15:30:04
Idag lever jag instängd på jobbet... har varit ute i ungefär en halvtimme. Halsen, öronen o näsan kliar och näsan rinner.... j-vla pollen. Ute skiner solen... men jag får sitta härinne. Jag har inte kännt nåt sen förra onsdagen... men idag märktes det redan när jag vaknade.

Stegandet har ju inte gått så bra idag, efter som jag inte varit ute, utan mest suttit på min lilla rumpa. Men eftersom det blev 25000 igår... så kan jag leva med att komma uner 10000 idag.

Nu skulle jag egentligen slutat... men eftersom det är möte ikväll (17-19) så känns det ganska meningslöst... så jag är kvar och jobbar lite vid datorn istället.

Tisdag - gött

     2008-05-06 @ 21:13:59
Ikväll skulle jag gått på Step... men instruktören var sjuk så vi fick en aerobicsinstruktör istället. Det var skitkul att köra aerobics... men mina höfter tyckte att det var sådär kul med alla hopp... så jag försökte ha fötterna i marken så mycket som möjligt.

Det känns såååå gött i kroppen efter ett rejält träningspass... hur kunde jag hålla upp i 2 år?

Tisdag - ny bok

     2008-05-06 @ 18:15:44
Satt och kollade på tv häromdagen då det var reklamavbrott. Det gjordes reklam för böcker och plötsligt dök det upp en bok av Camilla Läckberg..... JAAAAAAA, tänkte jag... sommaren är räddad. Hennes nya bok heter Sjöjungfrun och kommer ut den 28 maj.

Undrar om det ska komma nån ny av Liza Marklund oxå.... *hoppas hoppas*

Måndag - ett roligt tips

     2008-05-05 @ 21:32:41
Hittade denna roliga sida.... Arga Lappen... mycket underhållande :)

Måndag - sur

     2008-05-05 @ 21:16:29
Pratade med Mamsen innan om lillasysters konfirmation som är på söndag. Tänkte efteråt att jag skulle prova klänningen jag tänkt ha på mig... när jag har dragit upp dragkedjan så delar den sig... ganska sur blev jag. Har använt den klänningen 2 gånger, på kusinens student och på svärföräldrarnas pärlbröllop. J-vla dragkedja!!!!!!

Hittade en gammal bild från min gamla blogg... här kan ni se hur fin klänningen är eller var :(
klänning

Måndag - tummen ur

     2008-05-05 @ 18:34:13
Nej, nu får det vara slut på slappandet och dax att ta sig ut till bilen och köra och tanka och handla... måste bara leta upp mitt ICA-kort först... undrar var jag har lagt det nånstans......

Uppdatering: Hittade det i hallen *tur*

Måndag - oh my god

     2008-05-05 @ 17:20:52
Gud vilka himmelska praliner Amina gör... öppnade förpackningen idag när jag kom hem från jobbet och vips så hade jag ätit 1 av varje sort  = 7st....så underbart goda :)

Måndag - vilken jubelidiot

     2008-05-05 @ 16:48:34
Kollar på inspelat avsnitt av Sanningens ögonblick från igår. Den killen är ju bara för mycket... jag mår dåligt av att höra honom svara på frågorna... då kan ni ju bara tänka på hur hans flickvän känner sig. Flickvännen är brunett...


På dessa frågor svarade han JA
- Tycker du att blondiner är snyggare än brunetter?
- Tycker du att någon av dina vänner har snyggare flickvän än du?
- Önskar du att din flickvän hade silikonbröst?
- Har du varit otrogen mot din flickvän?

Det mest komiska är att han även svarade JA på dessa frågor:
- Vill du gifta dig med Sofia?
- Skulle du bli glad om din flickvän berättade att hon var gravid?

Men lite samvete har han visst för han svarade även JA på:
- Har du dåligt samvete för att din flickvän försörjer dig?
- Skäms du över hur du har behandlat din flickvän?
- Tycker du att din flickvän borde dumpa dig?

Programledaren försöker få honom att lägga av och ta pengarna, men han bara kör på... JUBELIDIOT!!!!!

Här kan ni läsa om hur det gick sedan

Söndag - 3 bra egenskaper

     2008-05-04 @ 19:44:16
sandaler

I fredags följde jag med Lillebror, Älvan och Telefonförsäljaren en runda på stan. På Intersport hittade jag dessa fiiiiiina sandaler. De kostade endast 190kr på rea, så jag kunde inte motstå dem. Idag när vi var på promenad med Bellis hade jag dem på mig och de är verkligen skitsköna att gå i. Vilket klipp!
Åh, de är så rosa och fina :)

Söndag - promenad

     2008-05-04 @ 13:21:39
Vad är bättre än att starta dagen med en långpromenad i solen? Jag kan komma på flera grejer... men man får väl nöja sig ;)

När jag inte jobbar så får jag anstränga mig rätt mycket för att komma upp i mina steg... vi har ju som mål att komma över 10000 steg varje dag. Jag har inte misslyckats än och jag tänker inte göra det heller...

Igårkväll var vi först och käkade middag med Dylans familj på en restaurang i grannstaden. Sen körde vi till Mitt lilla pucko där även Protesmakaren befann sig. Det blev slapp framför tv:n med först hockey-vm och sedan fotboll. Jag somnade sött i soffan... men såg slutet på Zaragoza - Deportivo La Coruna, där Zaragoza gjorde 1-0 i den 93:e matchminuten... snacka om sista sekunden.

Idag bär det av till Storasyster för att passa Bellis en stund medans de åker ut på tur med motorcykeln. Sedan ska Dylan åka hem ikväll :(  Nästa helg blir allena, men om 2 veckor ska jag upp till honom och i slutet av maj kommer hem :) och är hemma till slutet av augusti :))))))))))))

Lördag - d e fint väääääääääder

     2008-05-03 @ 11:44:35
Började dagen med en långpromenad... skönt med sol men kallt i vinden. Håller just nu på att tvätta, funderar på att sätta upp torkvindan och hänga tvätten ute.

Dagen idag blir slapp... kvällen erbjuder nog en tripp till grannstaden.

Fredag - 3 timmar

     2008-05-02 @ 13:11:07
3 timmar orkade jag jobba idag... sen var jag less på att sitta framför datorn och sortera kort och fixa med bilder till barnens portfolio.

Ska ta igen lite inspelade tv-program från veckan som gått och sen blir det promenad i solskenet. Man kanske kan låna Älvan idag oxå?

Torsdag - chokladprovning

     2008-05-01 @ 21:32:17
choklad

I tisdags var jag och mina kollegor hos Amina och provade choklad. Vi fick följa med på en tankeresa till Mexico och lära oss grunderna i chokladtillverkning. Jag tror minsann att jag får åka dit igen och fika på hennes chokladcafé. Jag köpte mjölkchoklad från Venezuela *mums* och praliner :)



 

Torsdag - nyvaxad

     2008-05-01 @ 20:35:48

Har spenderat eftermiddagen med att tvätta + vaxa min bil och Dylans bil. Jag arbetade 2 timmar, effektiv tid, vilket ger 9400 steg. Sen tog jag även en promenad medans Dylans bil torkade så stegräknaren står på 7163... känns som ett bra resultat idag :) Man måste ju hålla igång när det är tävling... igår slog jag dock mitt rekord... 20 781 steg, sug på den du!


Torsdag - min älva

     2008-05-01 @ 20:29:28
I måndags, mellan jobb och föreläsning, var jag och Älvan ute på promenad. Vi käkade korv och glass och kollade på bussar, hundar och annat intressant :) Innan vi gick hem så passade vi på att slinka inom Lindex en runda. Där hittade jag en jättefin klänning till Älvan och lite kläder till lillebror/lillasyster, som snart ska titta ut... (jag tippar på den 9:e). När vi kom hem så var jag ju tvungen att prova klänningen på Älvan... lite stor... men hon blev så fin. Då skulle hon naturligtvis ta på sig andra kläder oxå. Så hon tog på sig mössan och skorna och gick rundor i lägenheten... hon var så söt med mössan på sned så att örat stack upp :)

älvan

Torsdag - vad ska vi göra idag?

     2008-05-01 @ 10:57:35

Dylan ligger och sover på soffan och har gett förslag på vad vi ska göra idag... Han tycker att vi ska köra till hans föräldrar och tvätta och vaxa bilarna... Han försöker locka mig med att tvätta o vaxa bilen i 3 timmar ger mig 14000 steg... det är ganska lockande faktiskt... men samtidigt vill jag bara ha en dag här hemma... har ju flängt en del de senaste dagarna...


Dessutom har vi ett helt berg med disk efter gårdagens parmiddag. Så framtiden får utvisa vad som händer idag.


RSS 2.0