Onsdag - Gott nytt år

     2008-12-31 @ 13:27:04
Då var det nyårsafton :). Jag har suttit o knåpat lite på mitt 2008... har än så länge bara hunnit till mars... så jag får fortsätta imorgon. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bara slappa och göra mig fin inför kvällens festligheter :)

Tisdag - till enda

     2008-12-30 @ 21:53:15
Då var denna födelsedagen snart till enda... dock 2 timmar kvar... men det händer nog inte så mycket på dem :) Har fått många grattis-sms och msn-grattis... tack alla söta :)

Disken tar jag hand om imorgon... orkar inte nu... blir slapp i soffan innan sängen kallar.

Tisdag - dagens to do´s

     2008-12-30 @ 10:37:19
[x] Göra vid kycklingen
[x] Göra maränger
[x] Göra kolakakor
[x] Luncha med älsklingen
[x] Raka benen ;)
[x] Finputsa hemmet
[x] Fixa fyllningen
[x] Fixa ner bord från vinden
[x] Göra färdigt maten

[x] Njuta av en mysig födelsedagskväll med min familj :)

Måndag - stolt

     2008-12-29 @ 22:56:13
Idag kan jag stolt berätta att jag fick vis leg på systemet :). Killen i kassan tittade på "leget" o sa: "Men du är ju lika gammal som jag. Du ser flera år yngre ut." Den komplimangen sög jag i mig som en dammsugare suger upp en dammtuss ;) Jag fyller ju trots allt tjugoelva imorgon ;)

Måndag - hisnande åktur

     2008-12-29 @ 22:52:18
Idag har jag och Bellis varit på Andy´s i grannstaden och lekt av oss lite. I början var hon nöjd med att vara i den lilla "inhägnaden"... men efter ett tag så ville hon ut på upptäcktsfärd. Hon styrde stegen mot den långa höga trappan och tittade uppmärksamt på de stora barnen som gick upp i den och kastade sig utför rutschkanorna. Jag fick lite svindelkänsla när jag såg flickorna kasta sig utför i frittfall-rutschkanan. Vi valde den lugnaste av rutschkanorna... den ni ser nedan... snabbt som attans gick det att åka ner... och sen var Bellis nöjd och spatserade lugnt tillbaka till "inhägnaden"... med några stopp för att titta på de som satt vid borden.

Måndag - maränger

     2008-12-29 @ 08:40:08
Igårmorse provade jag på att göra dessa maränger... men man kan väl säga att mina inte
blev så fluffiga... men ack så goda. Ska försöka mig på att göra ett nytt lass ikväll.

Söndag - sådär kul

     2008-12-28 @ 06:42:05
Det känns sådär kul att logga in här och inse att det var mindre än 8 timmar sen jag skrev mitt förra inlägg. Det betyder att jag har sovit max 6,5 timmar eftersom jag varit vaken i 1,5 timme redan... bajs kallas det.

Lördag - besök

     2008-12-27 @ 22:49:12
Igår hade vi besök av Bess och Ystadspaugen Trellehullapaugen ;). Det var sååå roligt
att ni kom inom och tack så mycket för de fina tulpanerna :)

Lördag - ingen blogglust

     2008-12-27 @ 13:08:14
Har inte haft så mkt blogglust de senaste dagarna. Det har varit en del flängande så när jag väl varit hemma har det varit skönt att bara ta det lugnt... lösa lite suduko och slappa framför tv:n. Idag finns det inte så mycket på schemat... förutom att städa. Jag måste ju få lite ordning här innan födelsedagen, så målet är att det ska vara klart ikväll.  Följande dagar ser ut som följer:

Söndag: Semlan med familj kommer inom och hälsar på på förmiddagen... åh vad det ska bli roligt att träffa dem. På eftermiddagen sitter jag bänkad i stadens globen och tittar på Småsystrarna när de spelar fotboll... första matchen 12.45... sista 18.00... så jag lär ha plastsmak i röven efter det. På kvällen där så får det nog bli en runda till affären för att inhandla saker inför födelsedagen.

Måndag: Jag och Bellis ska åka till grannstaden och busa av oss lite. Vi hoppas att vi får sällskap av Miia o Lowa :). På kvällen blir det förberedelser inför födelsedagen.

Tisdag: Då var födelsedagen kommen (det var 23 jag fyllde va?)... förberedelser hela dagen + lunch med min älskling. Kl 18 kommer gästerna :)

Onsdag: Det blir förmodligen lite diskande efter födelsedagsfirandet och sen bara piffning inför kvällens nyårsfirande som går av stapeln i grannstaden :)

Lördag - nyårsoutfit

     2008-12-27 @ 12:59:29
Idag provade jag nyårsklänningen jag hade för 2 år sedan... och den gick minsann på :) Så det blir den på nyår detta året oxå... kanske skulle variera mig lite och köpa ett nytt band att ha runt midjan. När jag kollade igenom fotona från nyår -06 så fastnade jag för min frisyr... jag saknar verkligen den längden på mitt hår + att luggen är sjukt snygg. Men nu är ju mitt hår på utväxt igen.. även luggen... men nästa jul/nyår har jag kanske lugg igen... vem vet ;)

Tisdag - rimstuga

     2008-12-23 @ 21:08:30
Nu sitter Dylan och jag här och försöker komma på rim. I Dylans familj är det tradition att skriva rim på alla julklapparna... så vi spånar och letar på nätet :). Jag har några klappar kvar att slå in + att jag ska packa inför morgondagen. Vi åker tidigt till mamma, sen inom en sväng hos farmor o farfar, sedan vidare till Dylans föräldrar och tittar på Kalle och käkar lite mat och julgodis. Tror nog att det blir lite vilande oxå... om jag känner oss rätt. Kvart i 5 ska vi va hos en släkting till Dylan och vara tomtar, 4:e året i rad. Efter det ska vi till Dylans farmor och fira jul. Efter det lär vi stupa i säng hos svärföräldrarna.

Tisdag - dan före dan

     2008-12-23 @ 10:54:44
Vaknade naturligtvis tidigt idag (06.15). Började dagen med att titta på Anne på Grönkulla, som jag spelade in igår. Sen begav jag mig ut på en morgonpromenad. Soluppgången var sååå fin... och mitt hjärta värmdes... det gör inget att det inte är snö nu när det är jul... sålänge det är kallt och klart och man kan se underbara soluppgångar :)

Måndag - pepparkaksetiketter anno 2006

     2008-12-22 @ 20:23:12

Måndag - klapparna

     2008-12-22 @ 20:14:15

Måndag - äntligen

     2008-12-22 @ 19:13:52
Nu är det äntligen jullov :) Vaknade kvart i 6 i morse och kunde inte somna om... typiskt. Så jag låg kvar en stund, men sen gick jag upp o gjorde lite julklappasetiketter. Åkte med älsklingen till jobbet och sen har jag haft e lugn och mysig dag på jobbet. Jag satt bl.a. i nästan 1 timme och läste böcker och sjöng... *mys*. Sen var vi ute i eftermiddags, när blåsten lugnat sig lite.

Nu är jag supertrött och skulle kuna gå och lägga mig på studs. Men jag ska försöka lyckas att hålla mig vaken en stund till. Imorgon kan jag sova så länge jag vill, men om jag känner mig själv rätt å vaknar jag väl runt 6. Jag ska fixa det sista imorgon inför julen, känns väldans bra att ha det mesta färdigt. Kanske ska slå in de sista paketen ikväll och visa er årets tema :), som är svart, vitt, silver o rött :)

Jag får nog sätta igång lite julmusik, så jag kommer igång... kanske lite Lars Vegas trio

Söndag - helgen är slut

     2008-12-21 @ 20:55:37

Nu är snart helgen slut och imorgon väntar sista jobbedagen innan ledigheten. Helgen har sett ut som följande:

Fredag: Jag och Dylan var på julfest på hans jobb. Vi blev indelade i lag, så jag pratade knappt med Dylan på hela kvällen. Kändes lite läskigt först eftersom jag inte kände någon alls där, men jag hamnade i ett superbra lag med jättemysiga människor. Vi diskuterade allt från homofobi till julklappsinköp. Vi åt julbord och under kvällen var det diverse aktiviteter. Vi fick bl.a. i uppgift att göra ngt i marsipan... jag gjorde en nallebjörn :) och laget bidrog med fina klappar och en julgran :) Resultatet blev fantastiskt.

Lördag: Gick upp typ halv 9 o skjutsade älsklingen till skogen o sen körde jag till grannstaden. Det blev några julklappar och lunch med Tiny o Dykaren. Sen åkte jag tillbaka och hämtade upp älsklingen. Väl hemma städade vi lite... välbehövligt. Tanken var att Tiny och Dykaren skulle kommit förbi en sväng på kvällen, men eftersom det trillat träd över elledningarna ute hos Svärföräldrarna så fick vi köra ut där igårkväll. Men vi hann inom Tinys föräldrar en sväng för lite te och julklappsbyte. Tack Bess o Tiny för julklappen :)

Söndag: Dylan var uppe tidigt och fixade undan träden. Jag fick sova lite längre, till 8.30... det var välbehövligt. Gjorde vid mig och sen påbörhade vi resan mot Väla. Det blev några omvägar... men tillslut kom vi fram. Hittade lite grejer + att Dylan inhandlade min födelsedagspresent. Han har gömt den nu så att jag ska glömma vad det är :) Väl hemma igen så gick jag en sväng på stan och hittade det sista + en tunika till mig själv (den vi tittade på på Vero Moda igår Tiny, fast i blått) Nu har jag bara lite små kompletteringsklappar kvar och det ska jag fixa på tisdag... känns toppen att nästan vara färdig.


Kvällen har mest spenderats framför tv:n + lite lösande av Suduko. Älsklingen har ritat en superfin sänggavel som han ska göra nu när han är ledig... det kommer att bli så fint... speciellt en liten detalj :) Förmodligen får ni se det färdiga resultatet.


Torsdag - julstämning

     2008-12-18 @ 17:36:30
Jag lyssnar på Agnetha Fältskog och Linda Ulvaeus - Nu tändas tusen juleljus.
Den skivan är verkligen jul för mig :)

Torsdag - moster

     2008-12-18 @ 14:29:35

Träffade min ena moster i affären... jag tror vi stod och pratade i minst en halvtimme. Det var roligt att få höra om min kusin som bor i Norge och om hans 3 flickor. De skulle komma hem över julen och när vi stod där och pratade om julen så tänkte jag på mina barndomsjular när vi var hos min moster. Nästan samtidigt säger min moster... "det blir nästan som när ni var små". Tänk när man var där när man var liten :). De hade en jättestor hund, en Newfoundland, som alltid hoppade upp på en när man kom, i vardagsrummet stod det en uppstoppad grävling, det var flugor överallt (de bor på landet), mina kusiner hade alltid kompisar hemma, jag har t.o.m. sett en gris slaktas där *isch*


Torsdag - bättre

     2008-12-18 @ 09:11:54
Ingen feber idag, men väl tjock i halsen och ont i huvudet. Tänkte klä mig varmt och bege mig ner till affären om en stund, ska bli skönt med lite frisk luft.

Onsdag - sjuk

     2008-12-17 @ 08:30:35
Kände mig riktigt risig igår på jobbet och när jag kom hem låg jag bara på soffan. Ringde min ena arbetskompis och sjukanmälde mig igårkväll (skulle börja 6.15 idag)... o tur var väl det... för febern har kommit inatt och jag har sovit DÅLIGT... dessutom har jag hosta, huvudvärk och halsont. Blir hemma idag och imorgon... hoppas hoppas att jag är frisk till på fredag.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost och sen blir det soffan och nån film.

Tisdag - härligt uppvaknande

     2008-12-16 @ 06:43:10
Nån mer som kände skakningarna?

Söndag - jag har

     2008-12-14 @ 13:11:19
Nu har jag:
[x] satt igång en maskin med tvätt
[x] diskat en omgång disk
[x] slagit in 2 julklappar och gjort etiketter till
[x] surfat runt helt meningslöst en stund

Nu borde jag:
[ ] plocka bort den rena tvätten från torkställningen
[ ] fortsätta med resten av disken
[ ] slå in fler julklappar

Men det jag vill göra är att umgås med min älskling... o han är inte hemma... känns som om jag bara irrar runt här hemma helt planlöst... så jag får nog klä på mig och gå ut en sväng... en promenad och en sväng på stan... det kanske kan få igång min motivation lite.

Söndagen - gårdagen i bilder

     2008-12-14 @ 12:04:32

Söndag - regndag

     2008-12-14 @ 10:57:49
Idag hänger regnet i luften... mörkt o mulet är det ute. Pga omständigheter under gårdagen är älsklingen iväg idag också. Tråkigt, men inget vi kan göra något åt. Så det ligger på min lott att fortsätta att städa här hemma. Köket ska få sig en genomgång... diska är livet!!!... eller hur var det nu ;)

I eftermiddag blir det nog en sväng ner på stan för att försöka hitta lite julklappar.

Lördag - ekorrn satt i granen

     2008-12-13 @ 15:23:52
Tack älskade Lillebror och Svägerskan för de fina skålarna från Sagaform. Jag invigde ekorren igår... funkade skitbra med nappar istället för nötter ;) Grisen står på hyllan i köket... attans så bra den passade in där.

Lördag - försöker

     2008-12-13 @ 12:53:19

Idag försöker jag få lite ordning här hemma. Både jag och Dylan är rätt så slarviga av oss, men jag är nog den som är minst slarvig (skulle man inte kunna tro kanske). Så idag tar jag tag i vardagsrum och hall + att jag har tvättat. Visst är det konstigt att kläderna helt plötsligt är slut i garderoben *förmodligen*. Varken jag eller Dylan orkar ta tag i saker när vi kommer hem från jobbet... definitivt inte om det är flera kvällar i veckan som man inte kommer hem förrän sent. Men nu ska det inte vara något sådant innan jul *hoppas hoppas*. Dessutom har jag bara 6 dagar kvar att jobba... sen är det 15dagar ledigt... det ska bli helt underbart fantastiskt. Detta året ska jag ju t.o.m. vara ledig på lillejul... har nog aldrig hänt innan (förutom när det varit lördag eller söndag). Så jag jobbar till den 22:e och sen jobbar jag inte igen förrän den 7:e... det känns såååå lyxigt och verkligen välbehövligt.


Nej minsann... nu kallar dammtrasan och dammsugaren ;)


Lördag - julpresent

     2008-12-13 @ 12:27:36
Denna fantastiska, underbara och fina skålen fick jag av alla mina underbara barn :) och deras föräldrar.

Lördag - lite pyssel

     2008-12-13 @ 10:59:38
I onsdags var jag och Storasyster på lite pysselkväll. Vi gjorde olika grejer i marsipan och sockerpasta. Det var jätteskoj och mycket enklare än man tror... här kommer lite bildbevis :) Marsipan-grejerna har Dylan ätit upp, men min nalle finns kvar.
I torsdags fick jag (och de andra 2 jag jobbar med) paket av en mormor som ville visa sin uppskattning för den hjälp hon fått när hon haft hand om sina barnbarn. Jag blev jätterörd och denna tomte pryder nu en av hyllorna i mitt kök :)

Lördag - upptagen

     2008-12-13 @ 09:03:03
Känns som om jag har försummat bloggen lite denna veckan. Återkommer senare med lite uppdateringar om vad som hänt denna veckan... o kanske lite bilder med... vem vet. Nu ska jag gå ner till Maxi och fixa det sista till pysselkvällen med vännerna senare idag.

Söndag - sömn

     2008-12-07 @ 12:36:35

Sömnen inatt har varit lite tudelad. Var hos Protesmakaren igår och älsklingen partade loss. Själv somnade jag i soffan runt 10 och efter ett tag flyttade jag in i sängen. Sov där tills halv ett typ o sen flyttade jag ut i soffan igen. Var vaken en stund men somnade sedan igen och sov fram till 4. Sen körde vi hem och den sista sömnen blev mellan 5 o halv 9... känner mig lite lätt sleten... o då ska jag nog inte börja tänka på hur älsklingen mår... han festade till 4 o har sovit mellan 5 o halv 12. Just nu steker han pyttipanna... så snart blir det lunch. Sen ska jag slå in lite paketer och fixa till mig. Om 2 timmar ska vi hämta upp Svägerskan, Älvan o Myran och bege oss till Pappsen o Frugan.


Nattens lärdom: Tro inte på allt som din älskling säger till sina vänner (om du råkar ligga o vila i samma rum)... "kvinnor är älskvärda varelser"... undrar vad han hade sagt om inte jag varit där ;)


Det är härligt med underbara vänner :)


Fredag - helg :)

     2008-12-05 @ 16:36:22
Då var det äntligen helg och jag slutade tidigt idag. Passade på att luncha med Mitt lilla pucko... vad tror ni att det blev.... inte helt oväntat blev det thai :) Sen gick jag en runda på stan, var bland annat inom Storasyster och provade ut en tiara :)

Nu ska jag strax ner till stan igen och klippa mig. Sen blir det en snabbis hemom och äta och byta om för jag ska vidare på Glöggfest hemma hos en jobbarkompis... ska bli jätteskoj. Sen ska vi sova hos Svärföräldrarna och imorgon blir det nog lite julklappsshopping i grannstaden... om jag pallar.

Dax att packa övernattningsväskan :)

Onsdag - tiden flyger iväg

     2008-12-03 @ 13:43:56
Då var det redan onsdag och idag hade vi 6 barn borta + 2 lediga... vilket resulterade i att vi hade 7 barn på förmiddagen. Vi passade på att dekorera pepparkakshuset tillsammans med barnen och börja måla på vår julkula :) Det låga barnantalet gjorde att jag kunde gå hem innan maten idag *uppskattas*. Klockan 4 ska jag på föreläsning, så det är rätt skönt att få lite ledig tid nu på eftermiddagen.

Igår gjorde jag Cornflakes crisps *mums*. Jag och Skogstösen blev så inspirerade när vi kollade på Leilas jul i söndags. Jag måste leta upp lite nya grejer inför pysselkvällen den 13:e...

Påtal om pyssel så kom mina grejer från Panduro igår. Tog med mig lite till jobbet imorse och lånade skärmaskinen... tänkte att jag skulle knåpa ihop 1 förslag nu i eftermiddag :))))))

RSS 2.0