Torsdag - 04.26

     2012-02-23 @ 19:03:53
Idag föddes det en liten prinsessa i huvudstaden. Härligt med bebisar och jag gissade faktiskt på en tjej. Bland mina nära&kära ska det födas 5 barn i år (vad jag vet). Den första föddes för 16 dagar sedan, en liten söt pojke. Nästa vecka beräknas nästa komma, oxå det en pojke. Sedan kommer en i april, en i maj och en i september... åtminstone en av dessa är pojkar. Så för att jämna ut det lite så gissar vi på att april- och septemberbarnen är flickor ;).

Måndag - 18

     2012-02-18 @ 10:04:31
Idag blir vår allra finaste kille 1½år. Förra veckan var vi på 1½års kontroll och han var 86,7cm och vägde 12,3kg. Han följer sina kurvor lika fint som när han föddes, ligger mitt på "normal"kurvan på vikten och ett snäpp över på längden. Vad kan då vårt lilla hjärta?

- Prata... och det i massor. Det kommer nya ord hela tiden, han härmar, upprepar och ger sina föräldrar sår i öronen. På BVC fick han lovord för att han pratade så mkt :)

- Förstå... han är så medveten och uppmärksam på allt som händer runt omkring. I affären pekar han på snuskylen och säger pappa, fast hans pappa slutade ha snusdosor hemma för 1½månad sedan. Han tar små papperstussar och ska stoppa in i sin pappas mun (han har de istället för snus). När vi är uppe hos farmor så pekar han på farfars stol vid bordet och säger fafa. När han ser en vinröd Volvokombi pekar han och säger pappa bil. Jag skulle kunna fortsätta i all evighet :)

- Göra sig förstådd... häromdagen tog jag ut honom ur bilen och ställde honom i snön. Genast började han upprepa ett ord som jag inte tänkte närmare på. Jag tog ut kassar och väskor ur bilen och sen tittade jag på honom och han fortsatte upprepa ordet. Ordet han sa var kooo (sko), jag tittade ner på hans fötter och mycket riktigt så var en sko borta (den hade fastnat mellan bilsäte och bilstol)

- Balansera... han håller i mig och ställer sig på ett ben när vi ska ta på skor eller byxor.

- Benämna... han pekar och benämner kroppsdelar, kläder, möbler, leksaker m.m.

- Klättra... på både gott och ont. Han är inte rädd och är väldigt duktig på att hantera små trappor och klättringar upp & ner för möbler.


Bildkälla

Lördag - hiss & diss

     2012-02-18 @ 09:48:00
Dagen diss (eller torsdagens egentligen) går till KappAhls Magic jeans. På lappen står det "for women with curves" men det de glömde skriva dit var "and short legs". Jeansen satt skitbra överallt, förutom att de var ruskigt för korta. Tacka vet jag Vero Moda som har både midje- och benlängdsstorlek.

Dagens hiss blir att jag och mannen ska ha barnledig dag/kväll/halva natten. Vi ska till vänner i Lund och titta på fantastisk show och gå ut och äta.

Söndag - plötsligt händer det

     2012-02-12 @ 10:51:32
Idag fick jag plötsligt lite städochdona-känsla... då gäller det att passa på. Så jag och lill-prinsen städade hans rum och dammsög hela tillbyggnaden. Dessutom skruvade vi upp en hylla i hans rum som suttit kvar inne i vårt sovrum (satt över hans spjälsäng där).

Såhär fint blev det:

Ultraljudsbild, finaste skylten, gosefår från farmor&farfar,
hjärta&ask från LoMo och Nassetavla från yngsta mostern.

Såhär ser det stora hela ut:

Torsdag - miljöskadad

     2012-02-09 @ 20:19:34
Älskade lill-prinsen har nog blivit lite miljöskadad av djuren i hemmet. Vi har ju 3 katter (varav 2 är inne emellanåt), dessutom har vi svärföräldrarnas hund härhemma och han går inte alltid ihop med katterna. Häromdagen uppmärksammade jag när lill-prinsen morrade åt katterna och kröp in under skänken efter Findus.  Livet rullar på och det känns lite som om att man lever i en bubbla. Orken till att göra saker finns oftast inte och när väl lill-prinsen sover kryper jag hellre upp i soffan. Men det gäller att passa på när orken faller på... då hinner man mycket.

Igår hämtade jag hem en febrig kille från förskolan och natten var inte så skoj. Han var vaken mellan 1 & 3 och sen tyckte han att det var morgon vid 5... det tyckte inte jag. Dagen har mest spenderats i soffan, vi har myst, myst och myst. Dessutom har lill-prinsen lärt sig att säga farfar, vilket gjorde mig lite lätt gråtfärdig faktiskt. Jag hoppas så innerligt att hans farfar ska få höra honom säga det.

Imorgon flygs lill-prinsens farfar till Malmö, vilket känns väldigt skönt. Då har vi honom närmare oss och svärmor behöver inte vara borta från resten av sin familj.

Fredag - hem

     2012-02-03 @ 13:28:03
Igårkväll påbörjade vi hemresan mot Skåneland. Vi tog tåget till huvudstaden och spenderade kvällen och natten med underbara vänner med ett stort hjärta. Det bjöds på hemlagad pizza och en halv flaska av husets vita... riktigt mumsigt.

Idag åkte vi t-banan frå Solna och möttes av en kaotisk centralstation. Kabelbrott mellan Centralen och Stockholm Södra så alla södergående tåg var försenade. Men men, vårt tåg kom in och efter en stund meddelades det att vi skulle åka via Västerås. Sååå, här sitter vi nu på detta tåg som skulle varit framme i Hässleholm för en halvtimme sedan. Vi har precis passerat Norrköping och är 3 timmar försenade. Kiosken är tömd och stängd, i Linköping ska den fyllas på. Jag är sugen på godis, gar huvudvärk och känner mig allmänt trött + att jag längtar efter att få gosa med min lilla underbaring som har det superbra med sina mostrar idag.

Därhemma har pannan stannat och ingen mat finns i kylen. Men jag tror att vi löser det med att sova i svärföräldrarnas hus och köpa med oss pizza hem... resten tar vi tag i imorgon. Det viktigaste är att vi är tillsammans alla 3 igen... så som det ska va :)

 

Fredag - Anna hjärta blingo

     2012-02-03 @ 12:45:38
På söndag blir det Blingo-party hos Storasyster och jag har kollat på kollektionen på hemsidan. Jag har inte så många favoriter från denna säsongen men några godbitar finns och de blir kanske fler efter visningen.Puffbyxor i grönt/blått till lill-prinsen, blå oversize och rosa topp till mig, dessutom en härlig randig färgklick till lill-prinsen.

Jag är inte alls förtjust i Anine Bings äma och färglösa kollektion. Tråkigt med bara grått och svart.


Onsdag - upp & ner

     2012-02-01 @ 19:22:17
Svärfars tillstånd går upp & ner hela tiden. I lördags blev han drastiskt sämre och mannen åkte upp med svärmor i söndagsmorse och sen hem igen i måndagskväll. Igår lämnade vi lill-prinsen hos Storasyster och tog tåget upp och dagen idag har spenderats på sjukhuset.

Vi får kontinuerliga rapporter via sms och mms (både video och foto) på hur lill-prinsen har det. Det gör lite ont i mitt mammahjärta att lämna honom i flera dagar, men han har det bra där han är och är väldigt trygg med min systers familj. Vi behöver vara häruppe och stötta och finnas till hands.

Imorgon kommer mannens syskon upp och vi åker förmodligen hem på fredag, om nu läget fortsätter att vara stabilt. Just nu tar vi en dag i taget.

RSS 2.0