Lördag - midsommar

     2013-06-22 @ 22:01:18

Jag och lillan spenderade midsommar vid havet. Vi åt fantastisk mat och tårta, var på midsommarfirande, badade i havet och umgicks med härliga vänner. Den enda bilden jag tog på hela dagen var på lillan när hon somnat gott inför natten.

Mannen och Lill-prinsen var med andra vänner på åsen, ibland får man dela på sig för att kunna fira alla.


Onsdag - lördagsgodis

     2013-06-12 @ 09:56:00
För en månad sedan bestämde jag mig för att "nu fick det vara slut på småätandet", så jag tryckte glupskt i mig den sista Gott & blandat kola och bestämde mig för att nu är det lördagsgodis som gäller.
 
Småätandet blir lite av en del av vardagen när man går hemma och jag är sjukt stolt över att jag klarat detta. Det handlar inte om nolltelerans, utan om att tänka ett steg längre och inte ha en massa skit hemma som man trycker i sig. I skrivandets stund har jag faktiskt godis över sen i lördags + en chipspåse i skafferiet... men jag kämpar stenhårt mot min hjärna och äter inget. Är jag iväg eller hemma hos någon tackar jag inte nej till fika, det handlar om att stoppa småätandet. Men på en månad har jag bara ätit godis/chips på lördagar :)

Tisdag - mina kakor

     2013-06-11 @ 21:44:00
Gud vad roligt det är att virka kakor :). Jag har hittat en hel del mönster på nätet och sen hittade bästa Mamsen boken Virkade kakor på biblioteket.
 
Mönster på dessa kakor (dammsugare, drömrulltårta, ballerinakex, chokladboll och hallongrottor) är hämtade från ovan nämnda bok.
Marängerna hittade jag mönster på hos antitanti
 
Prinsessbakelserna var det första jag virkade och dessa hittade jag mönster på hos Kungen & Majkis
 
 
 
 

Tisdag - vad händer?

     2013-06-11 @ 06:50:27

Här på bloggen händer det inte så mkt, men här hemma är det fullt ös.
Renoveringen fortskrider på ovanvåningen och nu är även lillans rum färdigt (så när som på skjutdörrar till garderoben). Mannen tillverkar en sängram med huvudgavel innan hallen ska påbörjas. Själv tar jag hand om barn och hem och virkar lite mellan varven. Jag har tagit en liten paus i överkastvirkningen och gett mig på bakverk. Skapelsen här nere ska ges bort till 2 töser på 2 & 6 år som kommer på besök på torsdag. Lill-prinsen tjatar på att jag ska virka till honom oxå och han önskade en dammsugare, så den gjorde jag klart till honom igårkväll.


RSS 2.0