Onsdag - ledig

     2007-10-31 @ 12:55:27
Började dagen med en 45 minuters-promenad.... toppen! Sen satt jag i telefonkö och fick prata med en jättetrevlig tjej, som berättade hur det låg till med min försäkring... så nu ska allt vara ordnat, så jag inte behöver tänka på det mer.

Sen har jag skissat på min målning... duken är 80x80 :) Ska ner o handla lite mer färg om en stund... håret ska bara torka efter duschen. Senare i eftermiddag ska jag till Lillebror med familj, så längesen jag träffade dem nu.

Snart är det jul... har faktiskt börjat tänka lite på julklappar... bl.a. har jag sökt en massa här på internet idag för att leta upp en sak... och det lyckades *anna kan*

Tisdag - längtar

     2007-10-30 @ 22:34:34
Har haft mysigt besök av Storasyster, Svågern och Bellis. Bellis är bara såååå underbart söt :) De hade med sig min  S T O R A  målarduk som jag fick av Lillebror i julklapp. Jag har äntligen kommit på vad jag ska måla på den... och imorgon ska jag börja *längtar*. Så därför ska jag gå och lägga mig nu, lär ju vakna tidigt, men då blir det morgonpromenad *me like*

Tisdag - helgens inköp

     2007-10-30 @ 18:26:14
merino

Denna fina koft/tröjan shoppade jag i helgen. Den är så underbart skön och i 100% merinoull :) *lilla anna gillar*













Tisdag - muffins

     2007-10-30 @ 18:20:36
muffins

Tisdag - besök

     2007-10-30 @ 16:36:30
Storasyster ringde precis när jag skulle köra ifrån jobbet... de kommer o hälsar på ikväll :) Så nu ska jag ta dagens promenad ner till Maxi och inhandla ingredienser till mina muffins. O sen får jag kanske plocka undan det värsta här hemma. Återkommer senare ikväll.

Måndag - sovmorgon

     2007-10-29 @ 22:29:16

Denna veckan har vi lite mindre (antal) barn på jobbet... det är skönt. Detta resulterar i att jag får sovmorgon imorgon... jag behöver inte va på jobbet förrän halv nio, sicken lyx. Dessutom är jag ledig på onsdag, såååå skönt!

Återkommer imorgon med helgens bravader och lite av allt det jag provade igår när jag var iväg o shoppade.


Måndag - promenader

     2007-10-29 @ 20:15:45
LörDagens promenad: Tog en promenad i närområdet runt Dylans lägenhet... hamnade i värsta uppförsbacken... min kondition är sådär bra.

SönDagens promenad: Det blev ingen gympadojspromenad... däremot en promenad inne på köpcentrat + ikea + till och från bussen *anna gillar*

Dagens promenad: Efter att kört från Dylan i morse direkt till jobbet  (23 mil) och direkt efter jobbet hämtat Prinsen (6 mil)+ att det regnade, så var jag inte så särskilt pigg på en promenad. Men, jag drog på mig regnbyxorna och gick ner till Maxi och handlade.

Lördag - tips

     2007-10-27 @ 11:20:11
McDonalds nya milkshake-smak, mint, mums vad god den va! Hälften choklad och hälften mint borde smaka after eight, undrar om de kan blanda det till mig nån gång :)

Fredag - hos älsklingen

     2007-10-26 @ 21:35:59
Känns knappt som om jag har jobbat idag, träffat barnen vid frukost och middag + lite sagoläsning. Men mötet på förmiddagen var intressant och lärorikt :) Dagens promenad tog jag innan jag satte mig i bilen för att köra 20 mil till Dylan. Kom upp vid 4 och vi planerade inköp inför lördagens partaj. Körde först till Köpcentrat och åt på McDonalds (lovar att du Mitt lilla Pucko får prova min Happy Meal-leksak imorgon :) ), dessutom var vi inom systemet :) Sen bar det av till Maxi där vi handlade en hel kundvagn full med grejer.

Har kollat på IDOL nu o ch hjälpt Dylan med hans projekt. Om en stund ska jag texta lite, men först lite surfing.

Torsdag - sängen

     2007-10-25 @ 21:57:10
Nu är det dax för sängen och sova järnet till 06.00, då är det duschen och den sista packningen som gäller innan jag ska till jobbet.

Kläderna är packade, mobilen är laddad med musik och presenter är lagda i bilen.

Ska bli sååå skoj o festa med massa vänner på lördag :)

Torsdag - ta tag i

     2007-10-25 @ 18:53:41
Japp, idag har jag och min kollega tagit tag i vår jobbsituation. Pratat igenom dagen och kommit fram till vad vi kan förbättra för att undvika barn som är uppe i taket (ta det nu inte bokstavligt) och inte lyssnar. Känns mycket bättre nu när vi fått struktur på dagen.

Dessutom måste jag ta tag i packningen inför helgen. Åker ju imorgon direkt efter jobbet... ska kompa ut vid ett, så bilen ska packas ikväll. Måste oxå, diska och fixa undan lite här hemma. Återkommer efter helgen med rapport om hur vi fick plats att sova 12 personer i en lägenhet på 40 kvadrat :)

Promenaden är redan fixad... 45 minuters rask promenad i kyligt väder... men gud så skönt!

Måste ju ha nån mat idag oxå... det blir förmodligen 1 av 3 alternativ; pizza, kebabrulle eller Happy meal.

Onsdag - ta-daaaaaaaaaaaaaa

     2007-10-24 @ 21:12:25
Då var alla inbjudningar färdiga och igenklistrade..... vem vet när de dimper ner i brevlådor runt om i landet ;)

Min svärmor var här för en stund sen och hämtade Prinsen. Hon var i stan och hämtade honom på vägen hem. Känns bra eftersom det sparar mig en hel del tid imorgonkväll.

Nu blir det nog snart sängen... imogron kan jag sova enda till klockan 7... helt underbart :)

Onsdag - blä

     2007-10-24 @ 19:56:38
Jobbet idag har varit piss... tjat, tjat och tjat... det är såååå tråkigt när man måste säga samma sak hundra gånger... till  S A M M A  barn... och det är ju inte bara 1 barn som är i "den åldern" just nu... den då man inte ska lyssna på någon... och om man lyssnar så ska man göra tvärtemot..... BLÄ!

Bästa tiden på dagen (som jag trodde skulle var den värsta) var faktiskt när jag var med ett och samma barn i en timme på eftermiddagen... det var lugnt och skönt, inga konflikter, inget tjat... och framförallt en vettig konversation.

Mitt lilla pucko kom inom en sväng och lämnade av lite grejer som jag ska forsla upp till Dylan... så slipper de kånka allt på tåget. Han lyckades få mina mungipor att peka uppåt... trots bankande huvudvärk :)

En positiv sak är att vi inte har så många barn nästa vecka. Det resulterar i att jag kan stanna hos Dylan enda till måndagmorgon + att jag ska vara ledig H E L A  onsdagen... ska bli helt underbart!

Nu är det Bonde söker fru... ska passa på att klistra lite inbjudningar samtidigt.

Onsdag - dagens promenad

     2007-10-24 @ 19:48:42
Idag tog jag först en promenad upp till stan för att handla biljetter till festen om 2 veckor. Sen gick jag ner till Maxi och handlade... skönt med friskluft. På Maxi hade de fått in mina favorit "kundkorgar".... så praktiska *lilla anna löööövs*

kundkorg

Tisdag - vill inte

     2007-10-23 @ 19:30:30
Drop-in fika på jobbet idag... vilket betydde 1 timmes extra arbetstid... pålagt mina 8,5 som jag redan hade idag. Hade absolut ingen lust att ta någon promenad när jag kom hem... men ett mål är ju ett mål... så efter lite datatid så begav jag mig ut... o skönt var det :)

Dagens promenad: En halvtimmes rask promenad runt "området".

Med posten idag fick jag brev... från min Bellis. Hon är rätt duktig måste jag säga... endast 2½ månader gammal :) Det var 3 fina foton :) Kortet på mig, Bellis och Semlan åkte upp på magnetväggen direkt och kortet på bara Bellis ska sättas i en ram och hängas upp under Älvan. Det är så roligt o få personliga brev... känner mig lite bortskämd med det nu eftersom jag fick tackkort från Semlan igår :)

Måndag - dagens promenad

     2007-10-22 @ 18:21:38
Dagens promenad gick till Maxi... man är ju tvungen att handla lite mat då och då. Kom på att jag har en halv pizza (mums) i kylen, så jag behöver inte anstränga mig så mycket vad gäller kvällsmaten och det är ju bra det.

Måndag - dagens egendesign

     2007-10-22 @ 17:24:02
dagens

Söndag - pyssel

     2007-10-21 @ 17:35:50
Lite av det jag pysslat med idag

inbjudning

Söndag - dagens promenad

     2007-10-21 @ 17:25:15
Idag gick jag en annan runda på min långpromenad. Det blev en sväng genom industriområdet + lite natur + lite villakvarter.

promenad

Söndag - film

     2007-10-21 @ 12:14:07
Ikväll visar Tv3 Spanglish kl 21.00. Om ni inte har sett den så bara måste ni göra det... tro det eller ej, men man är helt kär i Adam Sandler (eller kanske i hans rollfigur) när filmen är slut. En jättebra film :)

Lördag - bio

     2007-10-20 @ 23:24:07
Har haft en lugn dag, så skönt! Gick ner en runda på stan, köpte lite saker i pysselaffären, hälsade på Mamsen och hämtade biobiljetter. Sen pysslade jag i eftermiddags... mobilväskan syddes ihop och dekorerades... ska bara i ett band oxå, sen är den färdig. Knåpade ihop ett mobilsmycke... blev inte riktigt nöjd så det ska göras om imorgon. Fortsatte måla på min tavla... gör min signatur :) börjar likna något nu. Sen kom Småsystrarna och vi körde iväg till biografen och tittade på Råttatouille. Den var jätterolig :)

Imorgon ska jag fixa med inbjudningar och ta det allmänt lugnt.

Lördag - dagens promenad

     2007-10-20 @ 16:15:12

Tog en promenad i morse som jag nämnde tidigare. Fotade lite med min nya mobil :) Gravstenen är mormor och morfars... Anna och Sune. Mormor dog lite mer än 1 år innan jag föddes, så jag är döpt efter henne.

promenad


Lördag - nån däruppe

     2007-10-20 @ 11:32:50

När jag var ute på min promenad innan idag så gick jag förbi kyrkogården... vilket jag brukar göra på mina långpromenader. Jag fick ett infall att gå in till mormor och morfars grav. Väl där bestämde jag mig för att gå genom kyrkogården till utgången närmast mitt hem istället för att gå tillbaka. Strosade där i morgonkylan, förbi gamla gravar... människor som föddes på 1800-talet. Plötsligt mitt framför mig fanns det en ny grav... jag läste på den och det visade sig vara en expojkväns lillebror som dog tragiskt förra året, jag kände honom när han var 16år... för 10 år sedan. Jag skänkte en tanke till hans storebror och läste datumen på gravstenen, tänkte efter lite och idag är det 1 år sedan han dog. Kan inte låta bli att tänka att det finns nån däruppe som ibland styr våra steg... jag har aldrig förr varit i den delen av kyrkogården.


Fredag - dagens promenad

     2007-10-19 @ 23:30:43
Dagens promenad/er: Gick ut på en friskvårdspromenad idag på jobbet... en kort en. Och sen gick jag till Maxi och handlade när jag helst ville krypa ner under täcket o gömma mig. Det är då man ska ta tag i sig själv innan man hamnar i en rejäl svacka... och det gjorde jag idag *klappar mig själv på axeln*

Fredag - bra humör

     2007-10-19 @ 22:23:38
Hade en liten down period tidigare ikväll... sprängande huvudvärk o allmänt krambegär. Men efter IDOL satte jag mig här och började lyssna lite på musik... o sören vilket bra humör jag fick. Låtarna som får mig att må såhär är:

Timbaland - The way I are

E-type - True believer

Blade soundtrack

Lumidee (and Tony Sunshine) - She´s like the wind


Dessa låtar ska lyssnas på på hög volym o så ska man tokdans till dem... då är de allra bäst :)

Nu är det dax för IDOL-finalen för kvällen. Hoppas Amanda eller Sam ryker!

Fredag - saknar

     2007-10-19 @ 19:15:27
Just nu saknar jag innerligt

Torsdag - knäpp på näsan

     2007-10-18 @ 19:50:01

Fick sms från grannen ovanför om juiceförpackningar som lagts fel (enligt honom). Var nästan 100% på att jag hade lagt dem rätt... man läser ju lixom på förpackningarna om man är osäker. Och när jag kollade när jag kom hem så ska de vara precis där jag lagt dem. Det bästa är ju ändå om han flyttat dem från papper till plast... då får han snällt flytta tillbaks dem igen *tihi*

Dagens promenad är precis avverkad, det blev en kortis på knappt en halvtimme, eftersom jag körde till Småsystrarna, och levererade min gamla mobil, direkt efter jobbet. De blev jätteglada att jag kom, speciellt den äldsta av dem som skulle köpa den av mig. Minstingen tyckte att min nya var fin och ser fram emot att få köpa den om 1½ år när jag ska skaffa en ny. Min fina bild på Kapten Ljungberg skickades flitigt mellan telefonerna ;) Tack Mitt lilla pucko för den :)

Nu ska jag strax slötitta på Du är vad du äter och fortsätta att virka på ett nytt mobilfodral... det ska gå i svart och guld :) *me like*


Onsdag - en promenad om dagen

     2007-10-17 @ 17:43:44
I lördags började jag med mitt nya mål... minst en promenad om dagen. Det kan vara allt från en timmes promenad till att promenera till affären istället för att ta bilen... men en om dagen ska göras. Känner att jag behöver den friska luften och motionen... annars blir jag "för-soffad".

Dagens promenad blev till och från Tandhygienisten :)

Tisdag - tack

     2007-10-16 @ 22:09:31
Tack min Tiny för allmänt prat... det piggade upp :)

Tisdag - rensa huvudet

     2007-10-16 @ 18:09:20
Ska strax gå ut en runda... måste rensa mitt huvud... känns som om jag har hur mkt som helst som hänger över mig... och nu pratar vi inte om privatlivet. Privatlivet är toppen... förutom att jag skulle behöva lite Dylan-kramar nu... men jag får snällt vänta i 10 dagar till. Men jag har iallafall tagit ett beslut vad gäller jobblivet... så får vi se vad som händer... jag kan ju iallafall inte ha det såhär hela livet, men jag får ta detta läsåret och sen får vi se vart jag blir av.

Måndag - ta-daaaaaaa

     2007-10-15 @ 17:49:32
Nu är lägenheten städad och fejad från topp till tå... och grejer är burna ut och ner och upp. Känns riktigt bra och jag är stolt över mig själv... eftersom jag ofta lämnar något som inte är riktigt klart  "jag kan ta det sen"... men sen kommer aldrig.

Om en timme typ ska jag ta en promenad... måste vänta på att min nya telefon ska ladda klart sig. Naturligtvis har jag den i rött :) Försäljaren var verkligen jättetrevlig och förstod rätt så snabbt vad jag var ute efter... inga svarta tradiga mobiler ;) Tittade även på denna.

Söndag - mitt lilla pucko och skogstösen

     2007-10-14 @ 18:20:00
Tack för en trevlig kväll med hemlagad pizza, fotboll och karaoke.

Söndag - städdag

     2007-10-14 @ 17:18:04
Idag vaknade jag runt nio. Det blev en timmes promenad idag oxå. Kallare idag än igår och väldigt uppfriskande. Sedan började jag städa. Hann göra vid i klädkammaren innan det ringde på dörren, det var Lillebror o Älvan som undrade om jag vill promenera med dem till Maxi... o det kan man ju inte tacka nej till.... skulle ju ändå handla nån gång under dagen och det är ju trevligade med sällskap. Hittade en skitsnygg lampa som kommer o passa superbra i fönsterkarmen i köket... den matchar dessutom taklampan som jag har därinne. Fortsatte städa när jag kom hem o nu har jag bara hall, badrum och kök kvar. Blir nog en del fortsatt städande ikväll o sen får jag ta det jag inte hinner imorgon. Storebror ringde innan och tyckte att det var bra att jag börjat skriva i "jag är bra"-boken igen... det är ju som kondition ;)

Jag har även pratat med min Dylan som håller på o tentapluggar... så om ni kommer ihåg det så håll tummarna klockan 8 imorgonbitti då han ska tenta av Installationsteknik 1. "Bara" 12 dagar tills vi träffas igen :/

Lördag - Jag är bra :)

     2007-10-13 @ 16:08:00
Igår när jag gått o lagt mig började jag skriva i min "jag är bra"-bok... o i natt har jag sovit som en prinsessa... enda till klockan nio :) Jag ska aldrig mer göra uppehåll i det skrivandet :)

Tog en promenad när jag vaknat. Klarblå himmel och 2 plusgrader... klädde mig varmt... det var sååå skönt. Gick även en promenad ner till stan senare för att inhandla attiraljer till inbjudningskorten som ska knåpas ihop. Ska strax köra iväg för att fixa lite utskrifter innan jag ska på fotbollskväll.

Har även hunnit att tvätta 2 maskiner tvätt och städa undan i klädkammaren + att jag satte ihop 2 av lådorna jag shoppade på IKEA för 3 veckor sedan... bättre sent än aldrig.

Fredag - Bellis

     2007-10-12 @ 21:16:01
Nu är jag hos min Bellis. Hon var rätt så gnällig från 18 fram till 19.30. Sen somnade hon gott i min famn... och sover fortfarande. Jag har kollat på IDOL... Mattias ska snart sjunga. Andreas får som vanligt min röst... han har nåt speciellt :)

Fredag - okristligt tidigt

     2007-10-12 @ 05:23:33
Brukar ju vakna tidigt, men 03.00 är väl ändå till att ta i. Omöjligt att somna om, så jag la mig i soffan och knäppte på "Girl´s just wanna have fun" i hopp om att tv:n kunde söva mig... det gjorde den inte. Så nu sitter jag här och funderar på att äta något o sedan sticka till jobbet... där kan man ju åtminstone åstadkomma nånting.

Ikväll lär nog jag och Bellis sova istället för att titta på IDOL.


Tror det är dax att börja skriva i "Jag är bra"-boken igen

Torsdag - borde

     2007-10-11 @ 19:01:12
Det finns så många saker som man borde göra. Just nu borde jag verkligen ta tag i disken, så att jag sedan kan laga lite kvällsmat till mig själv... börjar ju lixom o bli lite hungrig. En annan sak som jag borde göra är att tvätta... blir förmodligen ett helgprojekt... många helgprojekt lär det bli. Första helgen av två nu som gräsänka... o jag har 2 saker inplanerade. Imorgonkväll ska jag ha hand om lilla Bellis, systerdottern som är 2 månader och 3 dagar. Hon och jag ska kolla på IDOL och käka nåt gott = jag äter godis och hon NAN :) På lördagkväll ska jag på fotbollskväll hos Mitt lilla pucko och Skogstösen... alltid lika trevligt att få en inbjudan :) Annars har jag inget planerat för denna helgen, förutom att ta hand om min lägenhet då förstås... något jag verkligen borde.

Tisdag - Älvans dag

     2007-10-09 @ 21:43:22
Idag efter jobbet tog jag en promenad till Älvan... hon fyller ju 1 år idag. Fick tårta och kakor o mys :)

Skönt med promenad... måste verkligen ut o gå mer... annars blir jag en "datapotatis"

Måndag - gräsänka

     2007-10-08 @ 15:38:27
Då var man gräsänka igen... enda fram till den 26 oktober *länge*. Men, men, sånt är livet just nu... bara o gilla läget.

Idag hade jag tänkt att tvätta bilen direkt efter jobbet... men tji fick jag. Grannarna fixar på framsidan och ska lasta av sten... precis där jag måste stå med bilen för att slangen ska räcka *attans*. Så det fick bli en liten datapaus efter jobbet innan biltvätten.

Ska nog slänga in lite sängkläder i tvätten oxå. Har fått småsmå röda prickar som kliar... var helt röd på bröstet i morse... kliade nog duktigt inatt. Ska se ifall det hjälper att byta sängkläder.... kanske nåt som Prinsen dragit in.

Lördag - WO

     2007-10-06 @ 13:57:09

Laget som Småsystrarna skulle möta idag blev inte fullt lag... så de lämnade WO. Jag som var så sugen på o kolla på fotboll idag... men nej, ingen bussresa till hembyn för mig inte.

När jag var på stan innan idag hittade jag svarta långa stickade fingervantar i 70% ull, 20% angora och 10% polyamid, jättesköna och supernajs med långa vantar för en "frösenkylling" som jag. Sen hittade jag även en brun mössa på barnavdelningen... i storlek 104/116... vilket är 3-6år. Antingen har jag väldigt litet huvud eller så gör de mössorna väldigt stora i år.


Nu blir det slapp ett tag innan jag ska hoppa in i duschen och fixa till mig innan jag ska till Älvan.


Lördag - dagens egendesign

     2007-10-06 @ 13:42:44
paket

Igårkväll och idag har det varit paketinslagning för fulla muggar. Många som fyller år/har fyllt år. Det blev 1 paket till Mamsen, 2 till Älvan som fyller 1år och 2 till Dylan som fyller år imorgon. Dessutom gick jag ärende till Mamsen och slog in paketet själv... det blir bäst så :) På Älvans paket har jag stämplat på presentpappret med stämpelsatsen Grodprins från Panduro innan jag slog in presenterna. Stämpelsatsen innehåller 3 stämplar, en prinsesskrona, en prinsessa och en grodprins.

Lördag - promenad

     2007-10-06 @ 10:27:37
Nu blir det promenad i det härliga vädret. ska ner en runda på stan och göra ett ärende till mamma + att jag ska leta efter en mössa till mig på barnavdelningarna... så är det när man har litet huvud.

Man kanske skulle inviga vinterjackan idag... endast 8 grader ute... brrrr!

Lördag - lilla Älvan

     2007-10-06 @ 09:24:54
Häromdagen var jag och handlade med Lillebror och hans familj. Älvan satt i sin vagn och körde henne *såklart* :). Satte min väska hos henne i vagnen eftersom jag vet att hon är väldigt förtjust i att pilla på den. Vi var inne på Elgiganten ett tag och hon lyckades dra upp dragkedjan på väskan. Hon öppnade och kikade ner, tog ut mobil och plånbok. Ur plånboken lyckades hon få ut 3 kreditkort och de underhöll henne genom 3 affärer. Hon satt som ett ljus i vagnen och pillade med korten och mobilen, endast en gång stoppade hon mobilen i munnen, men då sa jag nej... o sen gjorde hon inte det fler gånger. Lite komiskt tyckte jag allt att det var när vi gick förbi skrikande barn i andra vagnar... Älvan bara satt helt koncentrerad och lekte med korten.

Idag ska vi fira Älvan som fyller 1 år om några dagar... tänk att hon har blivit så stor. Ska bli mysigt att mysa med henne och se henne öppna paket, fara fram som en virvelvind på stadiga ben och skratta så att de små "bissingarna" syns i munnen :)

Onsdag - annullering

     2007-10-03 @ 17:07:27
Idag fick jag Annullationsbekräftelse från försäkringsbolaget. Tänk att det ska ta sån tid för dematt fatta.

Onsdag - garage

     2007-10-03 @ 17:04:30
Nu har min bil äntligen fått flytta in i sitt nya garage :)

Tisdag - hallen

     2007-10-02 @ 20:18:05
hall2

Tisdag - magnetväggen

     2007-10-02 @ 20:10:44
hallen

Tisdag - frisyrbyte

     2007-10-02 @ 19:36:38
frisyr

RSS 2.0