Söndag - älskade underbara

     2013-05-26 @ 21:48:11

Idag är det ett år sedan vi fick veta att lillan bodde i magen :). Jag hade mått konstigt några dagar och smög upp tidigt på morgonen, kissnödig som sören och gjorde ett test. Sen smög jag in i sovrummet och väckte mannen och frågade honom hur många streck han såg :) och han såg 2 precis som jag.

Den 26/11-09 plussade vi med Lill-prinsen och exakt 2 1/2 år senare 26/5-12 plussade vi med lillan. Våra allra finaste hjärtan <3


Måndag - förlossningsberättelse

     2013-05-20 @ 18:55:00
 
 
Kom på idag att jag helt glömt att skriva ner min förlossningsberättelse.
 
Vår bebis var beräknad att komma den 28/1, men jag trodde att jag skulle bli igångsatt på dag 15 över tiden som med storebror.
 
5/2
På natten till tisdagen hade jag lite värkar till och från, men när jag gick upp på morgonen så avstannade de och mannen körde till jobbet. Under dagen kom värkarna lite då och då och jag fullföljde mina planer att ta med lill-prinsen till frisören. Vid 16-17 kom värkarna tillbaka och var relativt regelbundna, men gjorde inte så jätteont.
 
6/2
01.11 - jag vaknade av en värk som gjorde ONT och sen kunde jag inte somna om. Efter en stund gick jag upp och la mig på soffan och klockade värkar.
 
02.40 - ringde in till förlossningen och rådfrågade, hade då haft regelbundna värkar i 1½ timme med 5-10min mellanrum. De tyckte att jag skulle avvakta lite, men att jag var välkommen in när jag inte klarade av att hantera värkarna själv längre.
 
Jag återvände till soffan och lyckades väl slumra lite mellan värkarna, kollade lite på tv och som den fixare jag är så vek jag lite tvätt så att lill-prinsen hade kläder att ha på sig när vi inte var hemma.
 
06.00 - väckte mannen och meddelade att det var dags att åka in. Han ringde svärföräldrarna och hoppade in i duschen medans jag ringde förlossningen igen och packade ner lite grejer till lill-prinsen. Vi var såååå välkomna att komma in till förlossningen. På vägen in till CSK hann jag tänka många tankar tänk om jag inte öppnat mig nåt, tänk om de skickar hem oss igen.
 
07.34 - väl inne på förlossningen blev vi hänvisade till rum 9 (med tv) och uppkopplade med ctg. Kändes inte som att jag fick en enda värk medans jag låg där.
 
08.00 - blev undersökt av barnmorskan och var då öppen 4 cm. "Du har jobbat på bra hemma, det blir nog bebis innan lunch" sa hon och log. Vi pratade smärtlindring och jag sa att jag ville börja med lustgas och så fick vi se hur vi gjorde sen. Jag fick in en gåstol som jag vandrade runt med mellan värkarna, vi kollade på nyhetsmorgon och käkade choklad :). Väskan var ju packad för måååånga timmar på förlossningen.
 
Det fick bli en liten bild, då bilder tagna underifrån är långt ifrån smickrande, definitivt inte när man är ruskigt höggravid
 
10.00 - undersköterskan kom in och satte igång lustgasen, då blev inte mina turer runt i rummet så långa... behövde ju hålla mig nära sängen. Värkarna började göra mer ont och höll i sig längre.
 
11.00 - barnmorskan kom in och undersökte mig och nu var jag öppen 7 cm. Vi pratade om när vi trodde att bebis skulle komma ut och jag gissade på 14.18. Jag fick även in en värmedyna som mannen kunde hålla på min rygg när värkarna kom.
 
11.30 - värkarna började bli mer intensiva...skrek lite i masken minsann
 
11.40 - det kändes som att vattnet gick och vi larmade på personal. Värkarna gjorde fruktansvärt ont och när de kom in i rummet var det bara upp i sängen. Minns att jag bad barnmorskan att berätta vad jag skulle göra, hade lite panik över smärtan. Både barnmorskan och undersköterskan var helt underbara och pratade mig igenom krystvärkarna.
 
12.03 - världens finaste lilla flicka såg dagens ljus. Hon kom ut som stålmannen, med vänster arm uppsträckt :)
 
När hon väl var ute sa jag till mannen: Det här gör vi aldrig om
 
Jag hann aldrig få nån annan smärtlindring än lustgas, men om jag jämför med min första förlossning (där jag fick ryggmärgsbedövning) så gjorde inte den här mer ont. Detta stödjer min teori om att EDA:n inte funkade på mig.
 Klockar värkar - sista magbilden hemma - lillan - storebror hälsar på
 
Jag är väldigt tacksam för mina 2 fina barn <3
 
 

Måndag - tivoli

     2013-05-20 @ 15:40:11

Efter väldigt lite sömn och morgonpigga barn så styrde vi i fredags kosan mot storasyster med familj. Det var "hitt sau de luade" ute och på eftermiddagen blev det ett besök på tivolit i byn. Lill-prinsen ville åka alla karuseller, men vi nöjde oss med 4. En av karusellerna han ville åka var flygplan som flög runt och som man kunde höja och sänka själv. Den fick jag åka med i och jädrans vad den gick fort :), men vi skrattade mkt; jag, Lill-prinsen och Bellis.


Tisdag - vårigt

     2013-05-14 @ 21:12:49

Igår var svärmor i Köpenhamn och kom hem med underbara korgar till barnen, precis såna som jag har letat efter :). Lill-prinsens kommentar idag var "vilka fina färger mamma" och det är det verkligen, mkt finare än de svarta.


Måndag - sol sol sol

     2013-05-13 @ 13:12:08

De flesta dagar bjuder oss på sooool och det uppskattas. Lillan har fått in en ny sovvana vilket också uppskattas, om man somnar henne i vagnen efter andrafrukosten så kan hon sova i 3-5 timmar. Då hinner denna mamman ägna tid åt Lill-prinsen, hemmet & sig själv. Underbara vår som gör att man kan vara ute mer.

Förra veckan var ju oxå en kortvecka, känns väldigt märkligt att ha mannen hemma i 4 dagar. För hans del blev det en del uteprojekt, bl.a. ett staket som skulle tvättas rent, men som tvättades sönder. Har man inte att göra så får man sa mannen och åkte och köpte lite virke och smällde upp ett nytt.

Jag tog med mig barnen till tivoliparken för picknick med mammavänner, härligt med friskluft, massa prat och lyckliga barn.

En hel del av mina tankar snurrar runt renoveringen på ovanvåningen, vårt sovrum är klart förutom ett fönster som levereras om 5-6veckor. Nästa rum är lillans så där har jag rensat och burit ut en massa kartonger ifrån. Det ska bli helt underbart när det blir klart däruppe, dessutom väntar ju ett ikeabesök då oxå. Tror nog att det får bli bara jag & mannen som åker dit. Någon som ställer upp som barnvakt?


Lördag - beslutsångest

     2013-05-04 @ 21:11:51

När jag föddes gjorde en av mina mostrar en korsstygnslängd till mig. På den finns födelsedata, dopdata och mina namn. Jag har velat ha nåt liknande till mina barn, men har inte blivit färdig att fixa det. Nu ska de ju inom en snar framtid få nya rum och då tänkte jag slå till och skaffa namntavlor till dem. Men jag har lite beslutsångest inför vilken jag ska välja. Jag gillar ju mycket färg till barnen och fastnade för den högra varianten, men sen hittade jag den vänstra och föll för det stilrena... vad tycker ni? Vilken ska jag välja? Eller ni har kanske nåt annat förslag?


Fredag - underbart

     2013-05-03 @ 13:06:25

Idag njuter vi av det fina vädret en stund. Lill-prinsen leker med vatten & sand, lillan sover i vagnen och jag slappar i solen.

Denna veckan har sprungit förbi och vi har haft fredag på en tisdag, söndag på en onsdag & måndag på en torsdag... och nu är det helg igen :). På Valborg hade vi 5 familjer på besök, det blev 6 barn födda 07,08,10,11,12 & 13, fullt ös med andra ord.

Idag väntas det mammafika här hemma och jag slog på stort och bakade lite innan vi gick ut.


RSS 2.0