Måndag - fikadejt

     2012-01-23 @ 09:35:00
Förra veckan var vi på besök hos en kär vän som väntar sitt första barn när som helst. Vi pratade, fikade och lill-prinsen "matade" kaninen med låtsasmat :) Lill-prinsen fick oxå känna på finaste bebismagen.


Söndag - plast i alla dess former

     2012-01-22 @ 17:35:36
Förra söndagen åkte jag till Storasyster, fick en liten paus från hektiska livet och gick på Tupperware-party. De har en hel del saker man verkligen inte behöver, men även bra grejer :) Jag inhandlade lite burkar och en box till våtservetter. Ett annat tips jag har till småbarnsföräldrar är denna braiga doserare för ersättnings- eller vällingpulver. Här hemma använder vi den varje dag + att den är toppen att slänga ner i skötväskan.

Vad är ditt bästa tips?

Söndag - lite att ta igen

     2012-01-22 @ 16:45:56

För 2 veckor sen var vi hela lilla familjen på Andys lekland och busade. Även Storasyster med familj tog sig dit.


Lill-prinsen tyckte att det var himlans roligt med alla bollar. Han provade även på att klättra och åka den lilla rutschkanan. Cyklarna var oxå roliga.



Efter lite korvlunch så gav vi oss på de stora rutschkanorna. Storasyster och Svågern vågade sig på den svarta... typ fritt fall, medans vi andra höll oss till den rödgula.


Här åker lill-prinsen med Bellis och hennes pappa.


Söndag - uppdatering

     2012-01-15 @ 06:36:17
Mannen kom hem i fredagskväll, svärfar blir bättre & bättre (i långsam takt) & vi bor fortfarande i svärföräldrarnas hus. Hemma hos oss var det igår 10 grader... ingen hit direkt. Pannan lagades lite igår och idag ska mannen prova att sätta igång den... så på tisdag kan vi kanske flytta hem igen. Men det går ingen nöd på oss, möjligtvis på mannen som vill strypa tuppen som gal halva natten, jag har vant mig. I natt flyttade vi in lill-prinsens säng i gästrummet och vi har sovit mkt bättre allihopa tror jag. Om han ligger inne hos oss så vaknar jag så fort han rör sig = en gång i halvtimmen. Men inatt har jag varit uppe 2 ggr när han har vaknat på riktigt och skrikit till.

Onsdag - funkar?

     2012-01-11 @ 19:49:32
Nej, här funkar snart ingenting. Svärfar ligger på sjukhus och är riktigt dålig. Mannen, svärmor och svägerskan åkte igår de 60 milen för att vara med honom. Idag är det sämre än igår och jag och lill-prinsen är kvar här hemma, även svågern åkte upp idag. Som om oron för svärfar inte var nog så beslutar sig pannan för att stanna och jag upptäcker inte det förrän strax innan lill-prinsen ska sova. Så det var bara att ställa in element på hans rum och bylsa på mig själv en massa kläder. Imorgon efter jobbet packar vi pick och pack och flyttar upp i svärföräldrarnas hus.

I måndags började jag mitt "nya" liv... inget godis i veckorna... jag har hållt det hittills, men mitt inre skriker efter chips, godis, läsk dyl. Blä för att må dåligt :(

Mitt 2011 - september-december

     2012-01-10 @ 20:37:29
September - Denna månaden var det bloggtorka. Jag hade fullt upp med att få ihop jobb, hem och familj. Lill-prinsen inskolades på förskolan och det gick jättebra. Min kära pappa fyllde 60 år :)


Oktober - Vi började månaden med att fira Pappsen, väldans trevlig fest :). Jag fyndade barnsaker på loppis och lill-prinsen började på förskolan på riktigt. Hans tänder bara poppade upp och helt plötsligt var de 13st, dessutom fick jag och mannen VABa för första gången. Vi fick besök från norr och det blev mycket bus (för barnen) och tragg (för mammorna). Jag lämnade blod för andra gången och överväger om det blir fler. Mitt hb var dåligt och jag mådde skit. Vi avslutade oktober med inflyttningsfest hos härliga vänner i Lund.


Lill-prinsen busar med Bellis (Storasysterskusinen)


November - Lill-prinsen kom in i en bokläsningsperiod (han har fortfarande inte kommit ur den) och ville läsa böcker HELA tiden :). Jag spenderade en helg med mina snusketörer och laddade massor med energi... och lite vin ;). Jag shoppade även lite. Min rygg sa upp sig och jag blev invalid. Som tur är så har vi fantastiska människor runt oss som gärna hjälper till. Ytterligare VABning med lill-prinsen och jag fyndade fantastiska tallrikar på Borett. Bästa svärmor insisterade på att köpa julstjärnor till mig och de står faktiskt fortfarande :)


Underbara rosa tallrikar :)


December - Hela månaden försvann hur snabbt som helst. Det var en massa jobb med nya förskolan och vi såg inte mycket av mannen.  Jag och svärmor pysslade lite med pepparkaksbak och pepparkakstraktorer.



Vi åkte på maginfluensa helgen innan jul, ingen höjdare och för mig var den seg. Svärfar åkte in på sjukhus innan jul och är fortfarande kvar :(. Jag och lill-prinsen shoppade en gran och den blev väldans fin. Lill-prinsen gick sin sista dag på förskolan och vi firade jul i dagarna 2. Vi fick även besök av mysiga vänner med 5 månaders kille. Jag firade min födelsedag med shopping på stan och kramar av underbara familjemedlemmar. Sista dagen på året spenderade vi med härliga vänner och åt fantastisk mat (och drack mumsigt vin).






Lördag - Andy´s

     2012-01-07 @ 13:22:50
Imorgon ska vi på familjeutflykt till Andy´s lekland. Ska bli mysigt att ha en dag ihop alla 3. Denna julledigheten har det inte varit så mycket ledighet för min man. Dels har han haft mycket på sitt vanliga jobb och när han inte har arbetat har han varit på förskolan och jobbat.

Lill-prinsen snabbinskolades i veckan på sin nya förskola och det gick hur bra som helst. Det känns bra i mammahjärtat att han trivs och han är så fantastiskt duktig på att prata. Jag är sjukt imponerad över hur många ord han kan. Häromdagen gick han ut i köket och efter en stund började han gnälla. Jag gick dit och han stod och sa: - Kaaaat, kaaaat (katt). Trodde att han menade Prinsen för han hade varit i köket innan, men han fortsatte säga Kaaaat, Kaaaat och pekade på dörren till tvättstugan. Jag öppnade och mycket riktigt så satt det en katt där, Findus ville visst inte vara ute i sovrummet mera utan hade krafsat på dörren och det hade lill-prinsen uppmärksammat.

Igår körde vi till Storasyster där även Mamsen och Småsystrarna var. Hade en jättemysig dag och lill-prinsen blev klippt. Han var fullständigt vansinnig, men klippt blev han. Det hade kunnat bli snyggare, men vi ville inte utmana ödet.


Lill-prinsen åker grävmaskin med sin pappa

Mitt 2011 - maj-augusti

     2012-01-04 @ 19:53:22

Maj - Jag och lill-prinsen åkte uppåt landet i början av månaden. Vi hade helt fantastiska dagar med underbara vänner. Härligt att få tanka energi och få en massa inspiration. Vi besökte Mary Kay och hennes lilla tös, härligt med bebismys :). Det blev en tripp till Växjö för att fälla träd och tanka ännu mer energi. Jag och mannen hade biodejt och vi fortsatte med att färdigställa lill-prinsens rum. Min kära vän som jag besökte i början på månaden fick sin lilla tös i slutet, precis på BF-dagen. Jag firades på min första morsdag med en ny kula till mitt Troldekugler-armband. Sista dagen på månaden flyttade lill-prinsen in i sitt nya rum.




Juni - Ytteligare en vän fick bebis, denna gången en pojke i början på månaden. Jag tog tag i att klä om vår fina soffa som lill-prinsens farfars mormor fött x antal barn i.



Vi firade studenter, grillade med vänner och jag mötte en av mina fobier. Pannan gick på högvarv och brann baklänges några gånger vilket resulterade i inget varmvatten. Svärföräldrarna skaffade höns/tuppar, jag inhandlade sötaste skötväskan och midsommar firades i Svensköp.



Vi firade vår 2:a bröllopsdag, det blev hämtmat, hyrfilm och lill-prinsen sov hos farmor. Bröllopsdagen bjöd också på blodgivning och penicillinkur. Värmen och solen kom och lilla poolen plockades fram. Vi hängde även med Rookiemammorna i skuggan under trädet.


Juli - Ni fick en rundtur på utsidan av vårt hus. Det spenderades många härliga dagar på stranden med beachfotboll. Först ut var mannens lag och de vann B-slutspelet :) sedan spelade 2 av mina kusiner under veckan och sedan småsystrarna helgen därpå. Jag fick bl.a. en boll i huvudet och lill-prinsen vande sig vid sand :) Jag och mannen var på fest under Kristianstadsdagarna och konstaterade att vi är alldeles för gamla för att gå runt på stan.



Sista delen på sista Harry Potter-filmen hade premiär och jag såg den kl 00.00 den 13:e med mamma, systrar och svåger. I mitten av månaden kom ännu en bebis till världen, en liten kille. Lill-prinsen blev 11 månader och jag gjorde kåldolmar för första gången. Vi träffade vänner både i stugan vid havet och uppåt landet. Dessutom fick vi fantastiska nyheter från vänner om tillökning :)



Augusti - Sista veckan som föräldraledig och jag började arbeta efter 13 månaders "ledighet". Jag och mannen kollade på Traktorpulling och lill-prinsen fyllde 1 år. Vi fick ännu mera bebisnyheter, en kusin till lill-prinsen ligger och gror :).1 år och 5 dagar gammal tog lill-prinsen sina första egna steg, sen gick det snabbt.


Tisdag - Emil

     2012-01-03 @ 21:07:10
Utanför viner Emil och här sitter jag med raggsockar på och unnar mig ett glas Deidesheimer Herrgottsacker och en skål med Double cheese & chili (som blev över efter nyår). Mannen min är iväg och jobbar på nya förskolan (nån som är förvånad?) och lill-prinsen sover gott.

Ikväll fick jag en idé om en sak jag ska pyssla med. Som vanligt vill jag sätta igång direkt, men jag lär inte komma in till stan förrän på lördag... så jag får sätta mig på händerna några dagar. Jag hoppas iallafall att det blir lika bra som jag tänkt mig i mitt huvud... ni kommer att få se det färdiga resultatet sen :)



Åter till mitt vin och något inspelat på boxen.

Mitt 2011 - januari-april

     2012-01-02 @ 21:10:50
Januari - Året började med härliga nyheter från vänner om tillökning. Vi letade lampor till vår matsal, men hittade inget som passade. Dock hittade vi konstiga statyer. Det lagades en hel del barnmat och lill-prinsen slutade amma och varvade ersättning med härliga puréer och gröt. Det var massor med snö och vi jobbade med lill-prinsens rum... bit för bit.



Vi playdejtade med Anouk, träffade MaryKay med bebismage och shoppade kläder på Blingo-party. I slutet av månaden hade jag och mannen dateday då vi såg Spamalot med goda vänner och var ute och åt på kvällen. Jag och lill-prinsen började även på babybad. Lill-prinsen blev 5 månader.


Februari - Började månaden med mega-playdate på Andy´s, alltid lika kul att komma ut och träffa folk. Jag hade ett litet bryt på min vårdcentral och övervägde att byta. Vi fixade vårfint här hemma och all snö smälte bort.

 

Det var storm och strömmen försvann... lill-prinsens grötvatten fick värmas över värmeljus. Vi firade Pappsens fruga med fest i högklackat och lill-prinsens fjälla döptes. Lill-prinsen provade på att hoppa i hoppgunga och blev 6 månader, han lärde sig även att sitta. Jag åt bara godis på lördagar, bakade en fantastisk tårta och fick tillbaka lite av min pysselådra. Lill-prinsens rum började ta form.


Mars - denna månaden var det mycket prat om lill-prinsens matrutiner och livet som mamma. Det var fikadejt, rookiemammaträff och meandi-party. Härligt att få ladda batterierna lite utan barn. Tand nr 3 & 4 poppade upp ( de 2 första kom i dec -10)



Vi passade Zeke endel då svärmor var hos svärfar i Uppsala efter hans bukspottkörtelstransplantation. I slutet av månaden åkte vi upp och hälsade på och passade på att sova över hos underbara vänner i Stockholm och blev bjudna på himmagjorda hamburgare med fantastiska tillbehör.




April - Vi fick lite vårkänslor och fixade till på framsidan. Jag köpte äntligen ett par "riktiga" jeans och det kändes som att jag hittade tillbaka till mitt gamla jag lite. Det hände grejer på tandfronten, nr 5-8 poppade upp.



Dragéäggen började säljas och jag köpte på mig 3st påsar :) Vi var på inflyttningsfest hos vänner, det blev en tidig (sen) kräftskiva med många snapsar, dock inte för mig. Mary Kay födde en liten flicka, babysången hade avslutning på Skånes djurpark och vi hade härligt besök på påsken.



Vi avslutade månaden med att fira Valborg här hemma med massa härliga vänner.

Måndag - sista dagen

     2012-01-02 @ 20:36:19
På nyårsafton hade vi 11 vänner på besök (10 vuxna + 1 barn) och vi hade en fantastik kväll/natt. Vi åt goood mat; fördrink med tilltugg, förrätt, huvudrätt, efterrätt och chokladdoppade jordgubbar till tolvslaget. Dessutom fick vi väldans gott rödvin till maten :)



Till efterätten serverade jag Harastorps härliga hallon, en egengjord hallonlikör som togs emot med öppna armar.



Det skickades upp en hel del raketer från rampen ute på åkern och vi sände upp x antal röda lyktor. Det syntes hur långt iväg som helst, väldigt härligt att stå med vänner och bara mysa i kalla natten. Lill-prinsen sov igenom allt och vaknade inte en enda gång under natten. Jag knoppade in vid 2, beredd på att han skulle vakna vid 6, men till min förvåning (och förtjusning) sov han enda till 8.

Nu välkomnar vi 2012, ett år med förväntningar och förhoppningar.

Måndagen - födelsedagen

     2012-01-02 @ 20:18:52
I fredags var det ju min födelsedag och jag spenderade den med nära och kära. Dagen började med att lill-prinsen sov till klockan 7, kändes väldans bra eftersom han brukar vakna vid 6. Jag fick paket innan mannen begav sig till jobbet. Det var en extern hårddisk så att jag kan spara alla mina bilder :)

Jag och lill-prinsen åkte sedan till Hässleholm där jag blev ompysslad hos frissan och lill-prinsen kollade på bilar utanför fönstret med Storasyster. Vi lunchade på Thairestaurang, shoppade på systemet och kramades med Mamsen innan vi åkte till Pappsen & Frugan för fika. Dagen avslutades med pizza hemma med mannen och lill-prinsen.



RSS 2.0